Energieleveranciers Marum Vergelijk alle energiemaatschappijen en bespaar €385 per jaar


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Energieleveranciers in Marum vergelijken gaat eenvoudig dankzij onze energievergelijker! Meteen zelf energie vergelijken? Voer je gegevens in, en je bekijkt vlug de goedkoopste energieleverancier voor jouw verbruik. Ontdek tijdelijke kortingsacties die jij niet via de normale weg bij onder andere DELTA en UnitedConsumers kan afsluiten. Overstappen van energie gaat handig en prettig. Op energieleverancieractie.nl lees je praktische gegevens en support voor het vinden van de goedkoopste energieaanbieder, het eerlijk vergelijken van prijzen, wat je moet weten over overstappen, en wat er allemaal mogelijk is ten aanzien van groene energie.


Goedkoopste energieleverancier Marum

Waar moet ik zijn voor goedkope energie in Marum? Goed om te weten: er is niet één energieleverancier te noemen waar jij het goedkoopst uit bent. Dit hangt af van aspecten als: energieverbruik en woonplaats. Bovendien zijn er veel aspecten belangrijker dan alleen de energiekosten. Dit bepaalt maar beperkt de maandelijks energierekeningen. Check maar eens jullie jaarafrekening: je vindt daar: leveringkosten, regiotoeslag, opslag duurzame energie, vastrecht, energiebelasting: stuk voor stuk kostenposten die meetellen. Ook gunnen sommige organisaties een royale welkomstkorting voor consumenten die overstappen. Doorgaans is dat zo’n €110 tot €215. Je treft hier ook uitgebreide info over energieleveranciers vergelijken Weidum.

Goedkoop stroom en gas afsluiten

Kortom: Het is een aardig moeilijke berekening. Je hoeft de rekenmachine er niet bij te pakken. Onze energievergelijker doet al het werk voor je. Onmiddellijk overstappen naar een goedkoop energiepakket in Marum mei 2024? Voer allereerst jouw woonplaats in en hoeveel stroom en gas je verbruikt in. Hierna check je een resultatenpagina met relevante energiebedrijven. Je treft rap de goedkoopste aanbieder van stroom en gas. Het overstappen stelt niet veel voor, het is zo gedaan. Hulp nodig bij het inschatten van jouw energieconsumptie? Op energieleverancieractie.nl bekijk jij het gemiddelde stroom- en gasverbruik bij voor een aantal situaties.


Omschrijving Gasconsumptie
Appartement 875 m³
Tussenwoning 1.350 m³
Hoekwoning 1.425 m³
2 onder 1 kap 1.750 m³
Vrijstaande woning 2.100 m³

Type huishouden Elektriciteit kWh Gas
1 persoons huishouden 2.000 kWh 650 m³
2 bewoners 2.275 kWh 1.050 m³
Familie (1 kind) 2.725 kWh 1.450 m³
Familie (2 kinderen) 3.600 kWh 1.625 m³
Familie (3 kinderen) 4.125 kWh 1.975 m³

Alle aanbieders

Alle populaire partijen vergelijken. Van Essent tot Leon Zeewolde.

Een lagere energierekening

Niemand wil teveel betalen voor energie. Je bespaart zo €465 per jaar.

Moeiteloos overstappen

Hiervoor gebruik je de overstapservice. Geen dag zonder gas of stroom.

Energieprijzen vergelijken in Marum

Zoek jij aantrekkelijke stroom- en gastarieven? Ben jij op zoek naar een betaalbaar energiepakket? Dan zit je hier helemaal goed! Dankzij energieleverancieractie.nl kun jij vlug energieprijzen Marum vergelijken. Vul jouw locatie + stoom/gas verbruik in en selecteer eenvoudig de goedkoopste maatschappij. Meer weten over een zeker pakket? Dat is te vinden in site van de leverancier. Vergelijk nu de belangrijkste energie aanbiedingen en welkomstkortingen. Iedereen wil toch profiteren van goedkoop gas en licht.

Overstappen ander energiepakket
A la minute gas en elektriciteit vergelijken? Gebruik het stappenplan die je hiernaast ziet en achterhaal onmiddellijk de duurzaamste of meest betaalbare energieleverancier voor je verbruik. Vind alles uit over goedkoopste energie in Fluitenberg afsluiten.

Hoe gaat gas en stroom vergelijken in Marum?

 1. Stap 1 is het invullen van je locatie (Groningen)
 2. Selecteer het aantal personen in het huishouden, of vul de exacte kWh en M3 in.
 3. Optioneel kun jij je huidige leverancier invoeren.
 4. Selecteer het energietarief (vast of variabel)
 5. Maak een keuze uit de contracten (variabel / modelcontract of 1 tot 5 jaar).
 6. Eventueel kan je groene stroom (uit NL) kiezen.
 7. Maak een keuze uit de hoogste kortingen en zet de overstap online in werking.

Populaire energiepakketten in Marum mei 2024

Hoe zit het met de meest populaire energiecontracten in Marum? Hieronder check je een lijstje met gangbare pakketten van de bekende energiemaatschappijen als Vattenfall, NLE, Eneco, Pure Energie, Essent maar ook ENGIE, Budget Energie, Powerpeers, Qurrent, Energiedirect.nl op basis van een verbruik van 1850 kWh t/m 3150 kWh stroom en 1050 m3 tot 1900 m3 gas.

 • Eneco – EcoStroom + AardGas Garantieprijs Vast 1 jaar Actie
 • Essent – Groene Stroom Standaard en Gas Variabel
 • Vattenfall – Stroom en Gas Onbepaalde tijd
 • Greenchoice – Windstroom uit Nederland en Gas Variabel
 • Qurrent – Modelcontract groene stroom en groen gas
 • Vandebron – 100% lokale windstroom en CO2 gecompenseerd gas Onbepaalde tijd
 • HVC KringloopEnergie – Kringloopenergie Groene Stroom en Gas 3 Jaar Vast
 • Delta – Groene Stroom en Gas 3 jaar Vast Actie
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Hoe kan ik overstappen van energieleverancier?

In ons land ben jij er verantwoordelijk voor bij wie je gas en licht afneemt. Is het einde van de contractperiode in zicht, sta je op het punt om te verhuizen, of voel je je niet meer thuis bij jullie actuele maatschappij? Je kunt dan overwegen om over te stappen van energieleverancier. Dit kan praktisch eigenlijk altijd. Vergeet niet: bekijk zeker even de opgestelde regels van het huidige contract. Welke opzegtermijn geldt er, of volgt er een boete bij vroegtijdige contractbreuk?

Contracten vergelijken en overstappen

Vul de vergelijker zo volledig mogelijk in en maak de overstap online in orde naar energiebedrijven in Marum. Zodra je nieuwe bestelling is afgerond zal er maar mail / bevestigingsbrief binnenkomen van de geselecteerde aanbieder. Hierin tref jij alle tarieven en condities (zoals leveringkosten, vastrecht, verbruikskosten, aansluitkosten, regiotoeslag: ) van het energiepakket. Dit kan per mail of post, vaak binnen maximaal 10 werkdagen.

2 weken bedenktijd

Nadat jouw bestelling bevestigd wordt, heb je nog 14 dagen bedenktijd. In deze 14 dagen mag je gratis en zonder je te hoeven verantwoorden het pakket annuleren. Onderneem je geen actie? De overstap van energie wordt automatisch doorgevoerd.

Opzeggen van oude contract

Je huidige pakket zal worden beëindigd. Doorgaans doet de nieuwe aanbieder dit. Advies: staat er een verhuizing op stapel? Jij zult dan in de meeste gevallen de actuele abonnementen stopzetten.

Het doorgeven van meterstanden

Voor een geslaagde overstap dien jij de meterstanden op tijd door te geven aan jouw “nieuwe” energiemaatschappij. Doorgaans dien je dit te doen enkele dagen voor passeren van de gekozen dag van overstappen, maar het kan vaak nog tot twee weken nadat het contract is ingegaan. Jouw “nieuwe” energieaanbieder speelt de standen door aan de eerdere aanbieder zodat de eindafrekening op correcte wijze kan worden opgemaakt.

Het overstappen is gelukt

Ben je er doorheen gekomen? Dan wordt alles definitief gemaakt, en kan je stroom en gas gebruiken van jouw nieuwe energiemaatschappij in Marum. Ze sturen jou hiervan een bevestiging met daarbij een indicatie van het termijnbedrag (voorschot). Deze mag je op ieder moment verhogen. Daarnaast incasseer je een jaaroverzicht en eindafrekening van de eerdere energiemaatschappij. Lees verder over “vergelijk Energieflex“.

Hoe zit het met groene stroom en zonnepanelen?

Duurzame energie is hedendaags een streven van veel mensen. Onder andere een woning zonder gas en de uitstoot van CO2 reduceren. Maar hoe werkt groene energie nou precies? Twee veelbesproken manieren zijn windenergie en zonne-energie. Het gros van de energiemaatschappijen maken hier graag gebruik van. De aanbieders importeren windenergie en zonne-energie zowel bij Nederlandse bedrijven als EU.

Zonnepanelen

Omtrent zonne-energie heb je 2 opties: zonnepanelen installeren voor je appartement of huis of specifiek zoeken naar een energie aanbieder die zelf zonne-energie levert. Zelf zonnepanelen plaatsen is aantrekkelijk (terugverdientijd). Je kunt je eigen stroom gebruiken of uiteraard de “extra” stroom terugleveren. Dit wordt in de volksmond ‘salderen’ genoemd. Je ontvangt hiervoor een leuke prijs in de gemeente Marum.

CV-ketel vervangen voor een warmtepomp

De cv-ketel vervangen door warmtepomp zien we meer en meer terug. Zodoende zal je gasverbruik significant dalen. Aan de andere kant verbruikt zo’n systeem wel stroom. De (hybride) warmtepompen zijn nog wel aan de prijs in vergelijking met Nefit, Intergas, AWB, Atag of Remeha ketel. Er is wel een subsidie (ISDE) beschikbaar. Dan kan jij snel gaan besparen op de energierekening. Infraroodpanelen, Zonneboilers en Pelletkachels zijn ook populaire opties.

Windenergie

In alle provincies zijn tegenwoordig windmolens te vinden. Windturbines dragen bij aan 100% groene windstroom wat geleverd wordt aan huizen. Niet elke leveranciers biedt groene stroom via wind. Meer daarover is beschikbaar in onze online energievergelijker. Iets van de laatste jaren: een deel van een windmolen kopen in provincie Groningen.

Besparen energieverbruik

Bewuster met elektriciteit omgaan? Neem dan het actuele verbruik onder de loep. Als je jouw energieconsumptie reduceert kan je flink besparen. Niet alleen maar op de energienota, maar ook op de uitstoot van CO2. Koop specifiek apparaten met een A+ label of zuinige LED lampen. Wacht niet langer en ga energie besparen in Marum

Verhuizen of contract verlopen en wil je overstappen van energie? Vergelijk energie aanbieders in Marum en bezuinig op gas en licht!