Energieleveranciers Mantinge Vergelijk energiemaatschappijen en bespaar €385 per jaar


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Energieleveranciers in Mantinge vergelijken is een eitje met behulp van onze energievergelijker! Wil jij ook energie vergelijken? Voer je gegevens in, en je treft binnen no-time de goedkoopste energieleverancier die voldoet aan jouw eisen. Je vind hier alle aantrekkelijke kortingsacties die men standaard niet bij aanbieders zoals Clean Energy en Powerpeers kan scoren. Het overstappen naar een andere bedrijf gaat simpel en snel. Op deze website vergaar je handige details en handreikingen dat je kunt gebruiken bij het zoeken naar de goedkoopste energieaanbieder, hoe je onze vergelijker het beste kunt gebruiken, hoe de overstapservice werkt, en wat jij kunt doen met betrekking tot groene energie.


De goedkoopste energieleverancier Mantinge

Waar moet ik zijn voor goedkope energie in Mantinge? Goed om te weten: er is niet één energieleverancier te noemen die echt het goedkoopste is. Het heeft te maken met jouw specifieke wensen: stroom- en gas consumptie en woning. Verder moet je verder kijken dan uitsluitend de energietarieven. Dit beïnvloed maar voor een deel de energienota. Controleer maar de jaarrekening: jij betaalt opslag duurzame energie, aansluitkosten, netbeheerkosten, verbruikskosten, energiebelasting: het telt allemaal mee. Bovendien bieden veel aanbieders een royale welkomstpremie bij het overstappen. Soms krijg je ‘een bonus van liefst €140 tot +/- €255. Wellicht ook beschikbaar: energieleveranciers vergelijken Warstiens.

Goedkoop stroom en gas afsluiten

Feit: Het gaat om een aanzienlijk ingewikkelde rekensom. Schrik niet: dit hoef jij niet allemaal te doen. De energievergelijker zal je daarbij ondersteunen. Meteen overstappen naar een goedkoop energiepakket in Mantinge juli 2024? Voer allereerst jouw woonplaats in en je totale jaarverbruik in. Dan tref jij een tabel met de meest voordelige energiebedrijven. Je vindt zo vlug de goedkoopste aanbieder van stroom en gas. Overstappen van aanbieder is binnen no-time gedaan. Tips gebruiken bij het invoeren van je jaarlijkse energiegebruik? Op energieleverancieractie.nl detecteer je het gemiddelde stroom- en gasverbruik bij grote en kleine gezinnen/woningen.


Soort woning Gasverbruik
Appartement 875 m³
Tussenwoning 1.250 m³
Hoekwoning 1.425 m³
2 onder 1 kap 1.700 m³
Vrijstaande woning 2.400 m³

Type huishouden Stroom kWh Gas
1 persoon 1.900 kWh 700 m³
2 personen 2.175 kWh 1.050 m³
Familie (1 kind) 3.025 kWh 1.325 m³
Gezin + 2 kinderen 3.600 kWh 1.700 m³
2 & 3 kinderen 4.025 kWh 1.900 m³

Alle leveranciers

Alle erkende maatschappijen vergelijken. Van Budget Energie tot HVC.

Flink besparen op jouw energie

Nooit meer teveel betalen. Je bespaart zo €485 per jaar.

Moeiteloos overstappen

Dat doe je dankzij de overstapservice. Geen dag zonder gas of stroom.

Energieprijzen vergelijken in Mantinge

Eenvoudig besparen op stroom en gas? Overstappen op een betaalbaar energiepakket? Dan zit je hier helemaal goed! Via de vergelijker kan jij onmiddellijk energieprijzen Mantinge vergelijken. Vul postcode + huisnummer & verbruiksgegevens in, en kies onmiddellijk de goedkoopste maatschappij. Aanvullende info over een zekere leverancier? Dit vind je in website van de aanbieder. Check nu alle energieaanbiedingen en actiekortingen. In enkele dagen ben jij overgestapt naar goedkoop gas en licht.

Overstappen ander energiepakket
Hoe werkt gas en elektriciteit vergelijken? Check het stappenplan rechts en achterhaal rap de “groenste” of meest goedkope energieleverancier voor je verbruik. Mensen zochten ook naar: goedkoopste energie in Ewijk afsluiten.

Wil je nu proberen om gas en stroom te vergelijken in Mantinge?

 1. Voer jouw locatie in (Drenthe)
 2. Kies de gezinsgrootte, of vul het exacte verbruik in.
 3. Kies jouw huidige leverancier (optioneel).
 4. Selecteer het energietarief (vast of variabel)
 5. Voor welke termijn wil jij een energiecontract? (1 jaar tot 5 jaar, of variabel contract).
 6. Geef je voorkeuren door m.b.t. groene stroom.
 7. Bepaal voor welke aanbieding je gaat en sluit je contract online over.

Populaire energiepakketten in Mantinge juli 2024

Benieuwd naar de meest populaire energiecontracten in Mantinge? Nu check je een lijstje met standaard pakketten van grote NL energiemaatschappijen als NLE, Greenchoice, Eneco, Essent, Pure Energie + ENGIE, Energiedirect.nl, Budget Energie, Oxxio, Powerpeers op basis van een verbruik van 2500 kWh – 3400 kWh stroom en 1000 m3 – 1900 m3 gas.

 • Eneco – EcoStroom + AardGas 1 jaar Vast Actie
 • Essent – ZekerheidsGarantie Groene Stroom en Gas 1 jaar Actie
 • Vattenfall – Groen uit Nederland en Gas tot 1 jaar Vast Actie
 • Greenchoice – Stroom en Gas Groenmix Vast
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 1 jaar Prijs Zeker
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas variabel onbepaalde tijd
 • Budget Energie – Groene Stroom en Gas 1 jaar Vast Actie
 • Delta – Groene Stroom en Gas 3 jaar Vast Actieprijs
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Wat moet ik weten over overstappen van energieleverancier?

In Nederland beslis jij zelf bij welke partij jij gas en licht koopt. Ben je bij contractvrij, ga je binnenkort ergens anders wonen, of ben je niet zo tevreden over jullie actuele energiemaatschappij? Je kunt dan overwegen om over te stappen van energieleverancier. Dit is ten allen tijde mogelijk. Advies: check uiteraard de voorschriften van het energiecontract. Wat heb je afgesproken qua opzegtermijn, of volgt er een boete bij vroegtijdige contractbreuk?

Aanbieders vergelijken en overstappen

Vul jouw locatie, verbruik en wensen in, en gebruik de overstapservice voor energiebedrijven in Mantinge. Wanneer jij een contract hebt afgesloten zul jij een mail ontvangen van jullie nieuwe energieleverancier. Daarin zie je alle tarieven en bijkomende kosten (bijvoorbeeld aansluitkosten, verbruikskosten, opslag duurzame energie, netbeheerkosten, vastrecht: ) van het contract. Je ontvangt dit digitaal of per post, vaak binnen een week.

Wettelijke bedenktijd

Wanneer het nieuwe contract binnen is, heb je nog 14 dagen bedenktijd. In deze 14 dagen kun jij nog zonder kosten te maken en zonder opgaaf van reden het nieuwe contract cancellen. Vind je het allemaal prima? Het overstappen van energie zal dan actief worden op de afgesproken datum.

Oude energiepakket opzeggen

Het oude gas en stroom pakket zal worden beëindigd. In de meeste gevallen draagt de nieuwe maatschappij hier zorg voor. Tip: krijg je een andere huis? Je moet dan zelf doorgaans het energiecontract beëindigen.

Doorgeven van meterstanden

De overstap goed regelen? Dan ben je verplicht de meterstanden door te geven aan de nieuwe leverancier. In de meeste gevallen wordt dit van je gevraagd vlak voor de ingangsdatum, maar soms gebeurt het ook 15 dagen na de dag van overstappen. De nieuwe energieleverancier geeft dit door aan je voormalige aanbieder die dan een eindafrekening van je verbruik kan berekenen.

Je bent overgestapt van energieaanbieder

Het hele stappenplan afgerond? Dan wordt alles definitief gemaakt, en start de levering van stroom en gas door de nieuwe energiemaatschappij in Mantinge. Je kunt rekenen op een bevestiging aangevuld met een voorstel van het termijnbedrag (voorschotbedrag). Deze mag je op ieder moment wijzigen. Daarnaast incasseren jullie een jaaroverzicht en eindafrekening van de “vroegere” aanbieder. Bekijk nu “korting bij Enexis“.

Groene stroom en zonnepanelen, hoe zit dat?

Duurzame energie is tegenwoordig een belangrijk thema. Denk aan je huis gasvrij verwarmen en besparen op de CO2 uitstoot. Hoe kan ik groene energie gebruiken? De meest relevante keuzes zijn zonne-energie en windenergie. Veel aanbieders van energie hebben dat in hun portfolio. De aanbieders kopen deze zonnestroom en windenergie bij bedrijven uit binnen- en buitenland.

Zonnepanelen

Omtrent zonne-energie onderscheiden we 2 situaties: zonnepanelen laten plaatsen voor op je eigen huis of gaan voor een elektriciteitsmaatschappij die investeert in zonneparken. Je eigen stroom genereren met zonnepanelen kan al snel lonen. Je hebt de mogelijkheid je eigen stroom af te nemen plus je teveel opgewekte stroom terugleveren aan het net. Dit wordt in de volksmond ‘salderen’ genoemd. Daarvoor heb je recht op een aantrekkelijk tarief in de gemeente Midden-Drenthe.

CV vervangen door Warmtepomp

De traditionele cv-ketel vervangen door warmtepomp is iets wat we meer en meer zien. Zo gaat je gasverbruik flink omlaag. Het verbruik van elektriciteit zal stijgen. Deze (hybride) warmtepompen vergen een aardige investering wanneer je het vergelijk met een Nefit, Intergas, Remeha, Vaillant of Atag ketel. Vanuit de overheid is er een subsidie te krijgen (ISDE). Dit betekent een aanzienlijke besparing op de energiekosten. Zonneboilers, Het warmtenet en Pelletkachels zijn ook innovatieve producten.

Windenergie

Door heel Nederland zul je grote windmolens kunnen spotten. Windturbines genereren volledig groene windstroom voor NL huishoudens. Niet ieder aanbieder werkt met deze vorm van groene stroom. Meer hierover is beschikbaar in onze online energievergelijker. Misschien iets voor je: je eigen (stukje) windmolen aanschaffen in provincie Drenthe.

Minder energie consumeren

Streef jij naar een duurzame aardbol? Neem dan het actuele verbruik onder de loep. In het geval je jouw eigen verbruik reduceert kan dat al flink schelen. Niet alleen maar op de energienota, maar je bent ook duurzaam bezig (CO2). Kies bijvoorbeeld bewust voor apparatuur met A of A+ label of LED verlichting. Direct energie besparen in Mantinge

Nieuwbouw, ga je verhuizen of gewoon overstappen van energie aanbieder? Vergelijk energieleveranciers in Mantinge en bespaar op gas en licht!