Energieleveranciers Ewijk Vergelijk energiemaatschappijen en bespaar €295 per jaar


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Energieleveranciers in Ewijk vergelijken is een eitje met onze energievergelijker! Wil jij ook energie vergelijken? Voer je gegevens in, en je checkt onmiddellijk de goedkoopste energieleverancier voor jouw verbruik. Check alle unieke welkomstkortingen die je niet op de reguliere manier bij aanbieders zoals Energiedirect.nl en Innova Energie ontvangt. Het oversluiten gaat eenvoudig en gebruiksvriendelijk. Op de site doorzoek jij handige details en support ten behoeve van het uitzoeken van een voordelige energieaanbieder, hoe je eerlijk kunt vergelijken, meer info over overstappen, en wat je moeten weten rondom groene energie.


De goedkoopste energieleverancier Ewijk

Bij welke energiemaatschappij moet ik zijn voor goedkope energie in Ewijk? Het is onmogelijk één energieleverancier te onderscheiden die echt het goedkoopste is. Het is afhankelijk van jouw persoonlijke situatie: stroom- en gas consumptie en woning. Eveneens moet je meer mee laten wegen dan enkel de energietarieven. Deze bepalen maar in kleine mate de energierekening. Controleer maar de jaarrekening: jij betaalt opslag duurzame energie, vastrecht, verbruikskosten, netbeheerkosten, aansluitkosten: het telt allemaal mee. Ook hanteren de meeste bedrijven een flinke welkomstkorting voor overstappers. Soms krijg je ‘een bonus van liefst €90 – €245. Wellicht ook beschikbaar: energieleveranciers vergelijken Opmeer.

Goedkoop stroom en gas afsluiten

Feit: We hebben het hier over best een gecompliceerde rekensom. Schrik niet: dit hoef jij niet allemaal te doen. De energievergelijker zal je daarbij ondersteunen. À la minute overstappen naar een goedkoop energiepakket in Ewijk mei 2024? Geef je adresgegevens plus je geschatte verbruik in. Hierna volgt een lijst met de goedkoopste energieleveranciers. Je ontdekt binnen no-time de goedkoopste aanbieder van stroom en gas. Overstappen is zo rond gemaakt. Moeite bij het invoeren van jouw verbruik? Hieronder vind je het stroomverbruik en gasverbruik van verschillende type woningen en huishouden.


Soort huis Gasconsumptie
Appartement 825 m³
Tussenwoning 1.325 m³
Hoekwoning 1.400 m³
2 onder 1 kap 1.700 m³
Vrijstaande woning 2.400 m³

Gezinssamenstelling Stroom / Elektriciteit Gas
1 bewoner 1.950 kWh 675 m³
2 bewoners 2.250 kWh 1.000 m³
2 & 1 kind 2.775 kWh 1.450 m³
Familie (2 kinderen) 3.450 kWh 1.675 m³
Gezin + 3 kinderen 4.200 kWh 2.100 m³

Complete vergelijking

Alle erkende partijen vergelijken. Van De Vastelastenbond tot aan Qwint.

Het goedkoopste contract

Sorteer alle aanbieders op prijs. Besparingen tot wel €285 per jaar.

Onmiddellijk overstappen

Daarvoor gebruik je de overstapservice. Nooit zonder stroom of gas!

Energieprijzen vergelijken in Ewijk

Niet langer teveel betalen voor stroom en gas? Op zoek naar een betaalbaar energiepakket? Hier tref je alle goedkope contracten. Door middel van onze speciale vergelijker kan men onmiddellijk energieprijzen Ewijk vergelijken. Voer je adres + stoom/gas verbruik in en zoek direct de goedkoopste maatschappij. Aanvullende info over een zeker contract? Bekijk dan het bedrijfsprofiel. Check nu alle energieaanbiedingen en welkomstkortingen. Vandaag nog overstappen? Gebruik goedkoop gas en licht.

Overstappen nieuw energiepakket
Gas en elektriciteit vergelijken, hoe werkt dat? Maak gebruik van het stappenplan op deze pagina en vind eenvoudig de “groenste” of voordeligste energieleverancier voor jouw situatie. Zoek ook naar goedkoopste energie in Zieuwent afsluiten.

Wil je nu proberen om gas en stroom te vergelijken in Ewijk?

 1. Vul jouw postcode + huisnummer in (Gelderland)
 2. Klik op het aantal personen (1 t/m 6), of vul het exacte verbruik in.
 3. Eventueel selecteer je jouw huidige leverancier (optie).
 4. Kies het variabele of vaste energietarief.
 5. Voor welke termijn wil jij een energiecontract? (1 jaar – 3 jaar of flexibel termijn).
 6. Eventueel kan je groene stroom (uit NL) kiezen.
 7. Maak een keuze uit de hoogste kortingen en stap direct online over.

Populaire energiepakketten in Ewijk mei 2024

Benieuwd naar de meest populaire energiecontracten in Ewijk? Hieronder check je een tabel met meest bestelde pakketten van aantrekkelijke energiemaatschappijen zoals Eneco, Pure Energie, Essent, Greenchoice, NLE + Budget Energie, Energiedirect.nl, Oxxio, Qurrent, Powerpeers gerekend met een verbruik van 2450 kWh tot 2900 kWh stroom en 700 m3 t/m 1950 m3 gas.

 • Eneco – EcoStroom + AardGas Garantieprijs Vast 1 jaar Actie
 • Essent – ZekerheidsGarantie Groene Stroom en Gas 1 jaar Actie
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom en Gas tot 3 jaar Vast Actie
 • Greenchoice – Windstroom uit Nederland en Gas Vast 3 jaar
 • Qurrent – Windstroom en Gas Variabel
 • Powerpeers – Opwekkersstroom en CO2-gecompenseerd Gas Vast 1 jaar Actie
 • HVC KringloopEnergie – Kringloopenergie Groene Stroom en Gas 1 Jaar Vast
 • Delta – Groene Stroom en Gas 1 jaar Vast Actie
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Hoe werkt overstappen van energieleverancier?

In ons land maak je zelf uit naar welk bedrijf je gaat om gas en licht af te nemen. Is het einde van de contractperiode in zicht, ga je van huis wisselen, of ben je niet blij met je leverancier? Wacht dan niet langer met overstappen van energieleverancier. Het oversluiten is vaak direct mogelijk. Kijk uit: bekijk ten alle tijde de voorschriften van het energiecontract. Hoe zit het met de opzegtermijn, of krijg ik te maken met een boete of opzegvergoeding?

Pakketten vergelijken en overstappen

Vul je gegevens in en stap eenvoudig online over naar energiebedrijven in Ewijk. Wanneer jij een contract hebt afgesloten ontvang je een bevestiging van jouw aanstaande maatschappij. Hierin zie je afgesproken prijzen en regelgeving (zoals vastrecht, verbruikskosten, regiotoeslag, aansluitkosten, energiebelasting: ) van het contract. Deze brief of mail ontvang je altijd, doorgaans binnen 2 weken.

Bedenktijd bij energiepakket

Nadat je de bevestiging ontvangen hebt, mag je nog gebruik maken van 2 weken bedenktijd. Binnen deze 14 dagen mag je gratis en zonder je te hoeven verantwoorden je nieuwe abonnement opzeggen. Maak je hier geen gebruik van? De overstap van energie is dan rechtsgeldig.

Oude energiepakket opzeggen

Jullie actuele energiecontract zal worden beëindigd. Normaliter draagt de nieuwe maatschappij hier zorg voor. Goed om te weten: staat er een verhuizing op stapel? Bij dit scenario moet je zelf normaliter het energiecontract beëindigen.

Doorgeven van meterstanden

Voor een geslaagde overstap ben je verplicht de meterstanden door te geven aan jouw toekomstige aanbieder. Normaliter gebeurt dit iets voor de ingangsdatum, maar het kan vaak nog tot een paar dagen nadat het contract is ingegaan. Jouw toekomstige energiemaatschappij zal deze gegeven doorzetten naar jouw oude energieleverancier zodat deze de eindafrekening kan maken.

Je bent overgestapt

Is dit allemaal goed gegaan? Dan worden de laatste puntjes op de i gezet, en begint de levering van stroom en gas door jouw nieuwe energiemaatschappij in Ewijk. Ze sturen jou hiervan een bevestiging met daarbij een indicatie van het termijnbedrag (voorschot). Dit bedrag mag je gewoon verlagen. Bovendien krijgen jullie een jaaroverzicht en eindafrekening van je voormalige energiemaatschappij. Lees verder over “Qurrent abonnement“.

Hoe zit het met groene stroom en zonnepanelen?

Duurzame energie is tegenwoordig een belangrijk thema. Onder andere wonen zonder gasaansluiting en het beperken van CO2 gebruik. Wat kan ik zelf doen met groene energie? De twee meest interessante mogelijkheden zijn zonne-energie en windenergie. Het gros van de aanbieders van energie hebben dat in hun portfolio. De organisaties kopen deze zonne-energie en stroom afkomstig van wind bij bedrijven uit binnen- en buitenland.

Zonnepanelen

Aangaande zonne-energie zijn er 2 mogelijkheden: het kopen van zonnepanelen voor op het dak of speciaal op zoek gaan naar een stroomleverancier die werkt met zonne-energie. Zelf zonnepanelen plaatsen is heel interessant. Je kunt je huis dan voorzien eigen stroom en tevens je overschot aan stroom terugleveren. Dit terugleveren heet “salderen”. Daarvoor heb je recht op een kleine vergoeding in de gemeente Beuningen.

Gasgestookte ketel vervangen door Warmtepomp

De traditionele cv-ketel vervangen door warmtepomp is iets wat we meer en meer zien. Door deze producten verbruik je nauwelijks tot geen gas meer. Het verbruik van elektriciteit zal stijgen. Deze (hybride) warmtepompen zijn niet goedkoop als je ze legt naast een Nefit, Vaillant, AWB, Remeha of Atag ketel. De landelijke ISDE subsidie maakt het wel aantrekkelijk. Zo kan je direct besparen op de energiekosten. Pelletkachels, Zonneboilers en Infraroodpanelen zijn ook populaire opties.

Windenergie

Door het hele land zijn tegenwoordig windmolens te vinden. Windturbines dragen bij aan volledig groene windstroom aan de Nederlandse huishoudens. Niet ieder energiecontract is automatisch aanbieder van groene stroom. Meer hierover zul je in de energievergelijker terugvinden. Iets van de laatste jaren: een deel van een windmolen kopen in provincie Gelderland.

Besparen energieverbruik

Streef jij naar een duurzame aardbol? Neem dan het actuele verbruik onder de loep. Op het moment dat je jouw energieconsumptie weet te verkleinen kan dat al flink schelen. En dan hebben we het niet alleen over de energierekening, maar ook op de uitstoot van CO2. Ga zoveel mogelijk voor zuinige apparaten en A++ labels of Ledverlichting. Begin vandaag nog met energie besparen in Ewijk

Nieuwbouw, ga je verhuizen of gewoon overstappen van energie aanbieder? Vergelijk aanbieders van energie in Ewijk en bespaar op gas en licht!