Energieleveranciers Opmeer Vergelijk energiemaatschappijen en bespaar zo €255 per jaar


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Energieleveranciers in Opmeer vergelijken gaat supersnel met onze energievergelijker! Meteen zelf energie vergelijken? Voer je gegevens in, en je ontdekt eenvoudig de goedkoopste energieleverancier die past bij jouw energieconsumptie. Check alle speciale kortingsacties die je niet op de reguliere manier bij aanbieders zoals Energieflex of Vandebron kunt gebruiken. Overstappen van energie gaat gemakkelijk en vlug. Op deze website lees je bruikbare informatie en tips dat je kunt gebruiken bij het speuren naar een voordelige energieaanbieder, hoe een objectieve vergelijking in z’n werk gaat, hoe de overstapservice werkt, en wat de mogelijkheden zijn omtrent groene energie.


De goedkoopste energieleverancier Opmeer

Waar moet ik zijn voor goedkope energie in Opmeer? Jammer genoeg is er niet één energieleverancier te betitelen waarbij de prijzen altijd het voordeligst zijn. Dit wordt mede bepaald door jouw persoonlijke situatie: energieverbruik en postcode. Ook moet je meer mee laten wegen dan exclusief de energietarieven. Dit beïnvloed maar beperkt de energienota. Bekijk maar eens je jaarrekening van de energieleverancier: verbruikskosten, opslag duurzame energie, vastrecht, leveringkosten, energiebelasting: het telt allemaal mee. Daarnaast gunnen veel organisaties een gulle welkomstkorting bij het overstappen. Deze loopt op van €125 tot +/- €240. Op energieleverancieractie.nl bekijk je ook energieleveranciers vergelijken Amsterdam.

Goedkoop stroom en gas afsluiten

Ok: Het betreft een aardig gecompliceerde rekensom. Gelukkig hoef je dit niet zelf te doen. Dat doet onze gratis energievergelijker. Gelijk overstappen naar een goedkoop energiepakket in Opmeer juli 2024? In stap 1 vul jij jouw postcode en een schatting van je energieverbruik in. Hierna check je een tabel met de meest voordelige energie aanbieders. Jij kiest vlug de goedkoopste aanbieder van gas en stroom. De overstap stelt niet veel voor, het is zo geregeld. Advies nodig bij het invullen van gas en stroom verbruik? Op de site vind je het gemiddelde gas- en stroomverbruik bij verschillende gezinsgroottes en soort woningen.


Type huis Gasconsumptie
Appartement 850 m³
Tussenwoning 1.300 m³
Hoekwoning 1.400 m³
2 onder 1 kap 1.600 m³
Vrijstaande woning 2.200 m³

Samenstelling huishouden Stroom Gas
1 bewoner 1.825 kWh 700 m³
2 persoons huishouden 2.300 kWh 1.125 m³
2 & 1 kind 2.975 kWh 1.425 m³
Familie (2 kinderen) 3.725 kWh 1.625 m³
2 & 3 kinderen 4.300 kWh 1.925 m³

Alle organisaties

Alle populaire maatschappijen vergelijken. Van Fenor tot Noordelijk Lokaal Duurzaam.

Een lagere energierekening

Sorteer alle aanbieders op prijs. Besparingen tot wel €445 per jaar.

Makkelijk overstappen

Profiteer van de overstapservice. Je zit geen dag zonder stroom of gas!

Energieprijzen vergelijken in Opmeer

Vandaag nog besparen op stroom en gas? Op zoek naar een voordelig contract? Dan ben je hier aan het juiste adres! Dankzij onze zoekmachine kun jij snel energieprijzen Opmeer vergelijken. Voer je adres plusverbruik in, en bekijk onmiddellijk het goedkoopste contract. Meer info over een bepaald pakket? Dat is te vinden in de merkpagina. Ontdek nu de beste energie aanbiedingen en actiekortingen. In enkele dagen ben jij overgestapt naar goedkoop gas en licht.

Overstappen ander energiepakket
Meteen gas en elektriciteit vergelijken? Bekijk de handige stappen die je hiernaast ziet en vergelijk ogenblikkelijk de “groenste” of meest goedkope energieleverancier voor jullie woning. Ook interessant: goedkoopste energie in Hommerts afsluiten.

Hoe kan ik snel gas en stroom vergelijken in Opmeer?

 1. Als eerst vul je jouw postcode en huisnummer in (Noord-Holland)
 2. Selecteer het aantal personen in het huishouden, of kies direct het verbruik.
 3. Geef aan bij welke leverancier je nu een contract hebt.
 4. Kies het variabele of vaste energietarief.
 5. Hoe lang wil jij aan het contract vastzitten (1 jaar – 3 jaar of flexibel termijn).
 6. Kies optioneel voor duurzame energie.
 7. Kies de beste aanbieding en sluit je contract online over.

Populaire energiepakketten in Opmeer juli 2024

Op zoek naar de meest populaire energiecontracten in Opmeer? Op deze website vind jij een aantal van veel bestelde pakketten van grote NL energiemaatschappijen als Greenchoice, NLE, Eneco, Vattenfall, Essent maar uiteraard ook Powerpeers, Budget Energie, ENGIE, Oxxio, Qurrent uitgaande van een verbruik van 1900 kWh tot 4350 kWh stroom en 1100 m3 t/m 1950 m3 gas.

 • Eneco – EcoStroom + AardGas Garantieprijs Vast 1 jaar Actie
 • Essent – ZekerheidsGarantie Groene Stroom en Gas 1 jaar
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom en Gas tot 3 jaar Vast Actie
 • Greenchoice – Windstroom uit Nederland en Gas Vast 3 jaar
 • Qurrent – Windstroom en Gas Variabel
 • Vandebron – 100% lokale windstroom en CO2 gecompenseerd gas Onbepaalde tijd
 • HVC KringloopEnergie – Kringloopenergie Groene Stroom en Gas 3 Jaar Vast
 • EnergieFlex – 100% Sociaal Groen Gas en Groene Stroom 3 jaar vast
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Wat moet ik weten over overstappen van energieleverancier?

In Nederland maak je zelf uit naar welk bedrijf je gaat om gas en licht af te nemen. Ben je bij contractvrij, sta je op het punt om te verhuizen, of is het gewoon tijd om afscheid te nemen van jullie actuele energieleverancier? Je kunt dan overstappen van energieleverancier. Dit mag op elk moment. Kijk uit: achterhaal zeker even de condities van de huidige energieleverancier. Heb je maken met een opzegtermijn en/of krijg je bij vroegtijdig opzeggen een boete?

Aanbieders vergelijken en overstappen

Voer alle gegevens in die worden gevraagd en regel jouw overstap snel online naar energiebedrijven in Opmeer. Wanneer het contract is doorgevoerd ontvang je ter bevestiging een mail of brief van de nieuwe energiemaatschappij. Daarin zie je de overeengekomen kosten en extra regels (denk hierbij aan netbeheerkosten, verbruikskosten, vastrecht, regiotoeslag, opslag duurzame energie: ) van het gekozen pakket. Deze brief of mail ontvang je altijd, vaak binnen een week.

Bedenktijd bij energiepakket

Wanneer jouw bestelling bevestigd wordt, krijg je nog 14 dagen bedenktijd. Binnen deze 14 dagen mag je zonder kosten, of een geldige reden op te geven, het contract ongeldig verklaren. Doe je niets? De overstap van energie zal dan actief worden op de afgesproken datum.

Opzeggen van oude contract

Dat oude energiecontract zal worden beëindigd. In de regel zal jouw nieuwe aanbieder dit doen. Let op: overstappen vanwege verhuizing? Jij zult dan meestal het contract even opzeggen.

Meterstanden doorgeven een nieuwe leverancier

Om het oversluiten te verwerken zullen de huidige meterstanden moeten worden gestuurd aan de aanstaande maatschappij. Dikwijls wordt dit van je gevraagd iets voor de overstapdatum, maar soms gebeurt het ook twee weken na de overstapdatum. Jouw aanstaande leverancier communiceert dit weer richting jouw oude aanbieder zodat deze de eindafrekening kan maken.

Overstap is geslaagd

Heb jij alle stappen afgerond? Dan wordt alles in orde gemaakt, en kan je stroom en gas gebruiken van de gekozen energiemaatschappij in Opmeer. Je ontvangt hiervan een bevestiging met daarbij een indicatie van het termijnbedrag (voorschot). Dit bedrag mag je gewoon wijzigen. Ook krijg je een eindafrekening van jouw “oude” maatschappij. Check ook “abonnement bij Noordelijk Lokaal Duurzaam“.

Zonnepanelen voor groene stroom, werkt dat?

Duurzame energie is hedendaags een hot topic. Veelgehoorde kreten zijn een gasvrij huis en de uitstoot van CO2 reduceren. Hoe wordt ik duurzamer met groene energie? De twee meest interessante keuzes zijn zon en wind (energie). Een groot aantal maatschappijen maken hier graag gebruik van. De leveranciers bestellen windenergie en zonne-energie bij Europese bedrijven of lokale partijen.

Zonnepanelen

Aangaande zonne-energie kun jij kiezen: zelf zonnepanelen aanschaffen voor je appartement of huis of specifiek zoeken naar een stroomaanbieder die zonne-energie inkoopt. Zelf stroom opwekken met zonnepanelen is heel interessant. Je kunt je huis dan voorzien eigen stroom en bovendien je overschot aan stroom terugleveren. We hanteren daarvoor het principe van ‘salderen’. Je krijgt daarvoor een aantrekkelijk tarief in de gemeente Opmeer.

Gasketel vervangen voor warmtepomp

De gasgestookte cv-ketel vervangen door warmtepomp is een andere populaire keuze. Middels dit systeem zal je gasverbruik significant dalen. Aan de andere kant verbruikt zo’n systeem wel stroom. Hybride warmtepompen zijn nog best duur als je ze legt naast een Intergas, Vaillant, Nefit, AWB of Remeha ketel. De landelijke ISDE subsidie maakt het wel aantrekkelijk. Dit betekent een aanzienlijke besparing op de energienota. Infraroodpanelen, Het warmtenet en Zonneboilers zijn goede alternatieven.

Windenergie

Door het hele land vormen windmolens het landschap. Windturbines dragen bij aan volledig groene windstroom voor NL huishoudens. Niet ieder leveranciers werkt met deze vorm van groene stroom. Meer hierover kan je bekijken in de energievergelijker. Nieuw: investeren in een eigen windmolen (collectief) in provincie Noord-Holland.

Besparen energieverbruik

Bewuster met elektriciteit omgaan? Dan moet je kijken naar jullie elektriciteit consumptie. Op het moment dat jij de energievraag weet te beperken levert dat een besparing op. Denk dan niet alleen aan energietarieven maar ook aan het feit dat je minder CO-2 uitstoot. Koop specifiek huishoudelijke apparatuur met A+ energielabel of energiezuinige LED verlichting. Tijd voor actie: nu energie besparen in Opmeer

Nieuwbouwwoning, verhuizen of overstappen naar een nieuw energiebedrijf? Vergelijk energieleveranciers in Opmeer en bespaar op gas en licht!