Energieleveranciers Hommerts Vergelijk energiemaatschappijen en bespaar wel €535 per jaar


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Energieleveranciers in Hommerts vergelijken gaat gemakkelijker dan ooit door middel van onze energievergelijker! A la minute energie vergelijken? Voer de zoekvelden in, en je achterhaalt rap de goedkoopste energieleverancier voor jouw specifieke situatie. Ontdek tijdelijke kortingsacties die men standaard niet bij bijv. Energiedirect.nl en Vattenfall ontvangt. Het overstappen naar een andere bedrijf gaat moeiteloos en kost slechts een paar minuten. Op deze website lees je functionele toelichtingen en hulp dat je kunt gebruiken bij het zoeken naar de goedkoopste energieaanbieder, hoe je het beste kunt vergelijken, wat je moet weten over overstappen, en wat de mogelijkheden zijn rondom groene energie.


De goedkoopste energieleverancier Hommerts

Welke maatschappij biedt nu echt goedkope energie in Hommerts? Het is niet mogelijk één energieleverancier te onderscheiden waarbij de prijzen altijd het voordeligst zijn. Dit wordt beïnvloed door jouw specifieke wensen: gas- en stroomverbruik en woonplaats. Daarnaast moet je meer mee laten wegen dan enkel de energietarieven. Dit bepaalt slechts deels je rekening voor de energie. Check maar eens jullie jaarrekening van de energieleverancier: aansluitkosten, opslag duurzame energie, regiotoeslag, netbeheerkosten, leveringkosten: het wordt allemaal doorbelast. Bovendien hanteren de meeste leveranciers een gulle welkomstpremie voor overstappers. Dit kan zelfs oplopen van €160 tot €285. Op energieleverancieractie.nl bekijk je ook energieleveranciers vergelijken Sintjohannesga.

Goedkoop stroom en gas afsluiten

Ok: Het gaat om best een flinke rekensom. Schrik niet: dit hoef jij niet allemaal te doen. Onze energievergelijker doet al het werk voor je. Binnen een paar minuten overstappen naar een goedkoop energiepakket in Hommerts mei 2024? In stap 1 vul jij jouw postcode en hoeveel stroom en gas je verbruikt in. Hierna check je een opsomming met relevante energiemaatschappijen. Je vindt zo à la minute de goedkoopste aanbieder van gas en stroom. Het overstappen stelt niet veel voor, het is zo gedaan. Moeite bij het invoeren van gas en stroom verbruik? Hieronder tref jij het gas- en stroomverbruik van verschillende gezinsgroottes en soort woningen.


Soort huis Gasgebruik
Appartement 900 m³
Tussenwoning 1.325 m³
Hoekwoning 1.500 m³
2 onder 1 kap 1.750 m³
Vrijstaande woning 2.400 m³

Samenstelling huishouden Elektriciteit Gas
1 persoon 1.875 kWh 675 m³
2 persoons huishouden 2.150 kWh 1.000 m³
Familie (1 kind) 3.000 kWh 1.425 m³
Gezin + 2 kinderen 3.475 kWh 1.800 m³
Familie (3 kinderen) 4.350 kWh 1.900 m³

Complete vergelijking

Alle erkende providers vergelijken. Van Allure Energie tot en met Pure Energie.

Flink besparen op jouw energie

Vind de goedkoopste leverancier. Besparingen mogelijk tot €455 per jaar.

Direct overstappen

Het is zo geregeld met de overstapservice. Geen dag zonder stroom of gas!

Energieprijzen vergelijken in Hommerts

Niet langer teveel betalen voor stroom en gas? Geïnteresseerd in een betaalbaar contract? Vele consumenten zijn jou al voorgegaan. Via de vergelijker kunnen jullie rap energieprijzen Hommerts vergelijken. Geef je huisnummer en postcode + verbruik in, en kies vlug de goedkoopste aanbieder. Meer details over een bepaalde leverancier? Selecteer dan het bedrijfsprofiel. Ontdek nu de meest aantrekkelijke energie aanbiedingen en welkomstkortingen. In luttele minuten stap jij over naar goedkoop gas en licht.

Overstappen ander energiepakket
Hoe werkt gas en elektriciteit vergelijken? Maak gebruik van het stappenplan die je hiernaast ziet en signaleer rap de “groenste” of meest betaalbare energieleverancier voor jouw situatie. Wellicht spreekt dit je ook aan: goedkoopste energie in Bosch en Duin afsluiten.

Wil je nu proberen om gas en stroom te vergelijken in Hommerts?

 1. Voer jouw locatie in (Friesland)
 2. Kies de gezinsgrootte, of vul de exacte kWh en M3 in.
 3. Kies jouw huidige leverancier (optioneel).
 4. Ga jij voor het vaste of variabele tarief?
 5. Kies de looptijd van het energiecontract (variabel / modelcontract of 1 tot 5 jaar).
 6. Eventueel kan je groene stroom (uit NL) kiezen.
 7. Bepaal voor welke aanbieding je gaat en stap direct online over.

Populaire energiepakketten in Hommerts mei 2024

Hoe zit het met de meest populaire energiecontracten in Hommerts? Onder dit stukje lees je een tabel met veel bestelde pakketten van populaire energiemaatschappijen als Eneco, Essent, NLE, Greenchoice, Vattenfall + Energiedirect.nl, Qurrent, Oxxio, Budget Energie, Powerpeers berekend met een consumptie van 2000 kWh – 4400 kWh stroom en 700 m3 t/m 1700 m3 gas.

 • Eneco – Modelcontract EcoStroom en AardGas
 • Essent – Groene Stroom Standaard en Gas Variabel Onbepaald
 • Vattenfall – Stroom en Gas Onbepaalde tijd
 • Greenchoice – Windstroom uit Nederland en Gas Vast 3 jaar
 • Qurrent – Windstroom en Gas Variabel
 • Powerpeers – Opwekkersstroom en CO2-gecompenseerd Gas Vast 1 jaar Actie
 • ENGIE – NL Groene stroom en gas 1 jaar vast
 • Delta – Groene Stroom en Gas 1 jaar Vast Actie
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Hoe werkt overstappen van energieleverancier?

In dit land ben jij er verantwoordelijk voor waar je jouw gas en licht “inkoopt”. Loopt het contract bijna af, ga je van huis wisselen, of wil je gewoon af van jouw bestaande leverancier? Wellicht is het tijd voor overstappen van energieleverancier. Het oversluiten is vaak direct mogelijk. Vergeet niet: check altijd de condities van het huidige contract. Wat heb je afgesproken qua opzegtermijn, of volgt er een boete bij vroegtijdige contractbreuk?

Aanbieders vergelijken en overstappen

Voer alle gegevens in die worden gevraagd en sluit het nieuwe abonnement af bij energiebedrijven in Hommerts. Zodra jij een contract hebt afgesloten krijg je een bevestigingsmail of brief van jullie nieuwe energiemaatschappij. In dit schrijven lees je de kosten en extra regels (bijvoorbeeld leveringkosten, aansluitkosten, energiebelasting, opslag duurzame energie, netbeheerkosten: ) van het energiecontract. Dit wordt digitaal en/of per post verstuurd, vaak binnen maximaal 10 werkdagen.

14 dagen bedenktijd

Op het moment dat je jouw nieuwe contract ontvangen hebt, mag jij 14 werkdagen nadenken (bedenktijd). In deze periode kan je kosteloos, of een uitgebreide toelichting te geven, jouw aanvraag annuleren. Wil je dan niet? Het overstappen van energie zal dan actief worden op de afgesproken datum.

Opzeggen van oude contract

Dat actuele gas & licht pakket zal worden beëindigd. Meestal draagt de nieuwe maatschappij hier zorg voor. Advies: overstappen vanwege verhuizing? Dan moet je zelf meestal het oude abonnement annuleren.

Meterstanden doorgeven

Om het oversluiten te verwerken wordt gevraagd de actuele meterstanden te sturen aan jouw aanstaande energieleverancier. In de regel dien je dit te doen iets voor de ingangsdatum, maar het kan vaak nog tot 1 of 2 weken na de dag van overstappen. De nieuwe energiemaatschappij zal deze gegeven doorzetten naar de eerdere energieleverancier waarna jij snel de eindafrekening kan verwachten.

Je bent overgestapt

Het hele stappenplan afgerond? Dan wordt de overstap afgewikkeld, en begint de levering van stroom en gas door de nieuwe energiemaatschappij in Hommerts. Je kunt rekenen op natuurlijk een bevestiging aangevuld met een voorstel van het termijnbedrag (voorschotbedrag). Deze mag je op ieder moment bijstellen. Daarbij krijg je te maken met een eindafrekening van je voormalige leverancier. Bekijk ook “Huismerk Energie voor gas en stroom“.

Groene stroom met zonnepanelen combineren?

Duurzame energie is vandaag de dag iets waar veel mensen mee bezig zijn. Denk aan een gasvrij huis en het beperken van CO2 gebruik. Hoe kan ik groene energie gebruiken? De twee meest interessante keuzes zijn windenergie en zonne-energie. Veel maatschappijen maken hier graag gebruik van. De aanbieders bestellen zonne-energie en windenergie bij bedrijven uit binnen- en buitenland.

Zonnepanelen

Met betrekking tot zonne energie kun jij kiezen: zonnepanelen laten plaatsen voor jullie eigen woning of kiezen voor een energie aanbieder die zelf zonne-energie levert. Investeren in zonnepanelen is aantrekkelijk (terugverdientijd). Je kunt je eigen stroom gebruiken en daarnaast je teveel opgewekte stroom terugleveren aan het net. Maatschappijen noemen dit vaak salderen. Daarvoor heb je recht op een tegemoetkoming in de gemeente Súdwest-Fryslân.

Gasgestookte ketel vervangen door Warmtepomp

De klassieke cv-ketel vervangen door warmtepomp is een andere populaire keuze. Daardoor verbruik je nauwelijks tot geen gas meer. Het verbruik van elektriciteit zal stijgen. Deze (hybride) warmtepompen zijn nog best duur wanneer je het vergelijk met een Remeha, Atag, Intergas, Vaillant of Nefit ketel. Er is wel een subsidie (ISDE) beschikbaar. Dit betekent een aanzienlijke besparing op de energiekosten. Pelletkachels, Zonneboilers en Het warmtenet zijn goede alternatieven.

Windenergie

Door heel Nederland zijn tegenwoordig windmolens te vinden. Windturbines dragen bij aan volledig zuivere windstroom wat geleverd wordt aan huizen. Niet ieder leveranciers biedt groene stroom via wind. Meer daarover zul je in de energievergelijker terugvinden. Misschien iets voor je: een deel van een windmolen kopen in provincie Friesland.

Minder energie consumeren

Bewuster met elektriciteit omgaan? Dan moet je besparen op je verbruik. In het geval je het verbruik van energie weet te verkleinen levert dat een besparing op. En dan hebben we het niet alleen over de energierekening, maar ook op de uitstoot van CO2. Ga zoveel mogelijk voor producten met A++ labels of LED lampen. Ga op de kosten van energie besparen in Hommerts

Ga je verhuizen of wil je overstappen van energie? Vergelijk energieleveranciers in Hommerts en bespaar op gas en licht!