Energieleveranciers Sintjohannesga Vergelijk energiemaatschappijen en bespaar snel €325 per jaar


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Energieleveranciers in Sintjohannesga vergelijken gaat supersnel middels onze energievergelijker! A la minute energie vergelijken? Voer je gegevens in, en je bekijkt vlug de goedkoopste energieleverancier die aansluit bij jouw wensen. Je checkt zo veel tijdelijke acties die men standaard niet bij o.a. De Vastelastenbond en Noordelijk Lokaal Duurzaam kunt gebruiken. Je contract oversluiten naar andere aanbieders gaat gemakkelijk en snel. Op energieleverancieractie.nl bekijk je bruikbare informatie en adviezen bij het zoeken naar de goedkoopste energieaanbieder, hoe je onze vergelijker het beste kunt gebruiken, hoe de overstapservice werkt, en wat de mogelijkheden zijn betreft groene energie.


De goedkoopste energieleverancier Sintjohannesga

Welke maatschappij biedt nu echt goedkope energie in Sintjohannesga? Er is helaas niet één energieleverancier te bestempelen waar jij het goedkoopst uit bent. Het is afhankelijk van indicatoren zoals: energieverbruik en locatie. Daarnaast zijn er veel aspecten belangrijker dan enkel de energietarieven. Dat beslaat maar in kleine mate de uiteindelijke energierekening. Check maar eens jullie jaarrekening van de energieleverancier: energiebelasting, leveringkosten, aansluitkosten, netbeheerkosten, regiotoeslag: stuk voor stuk kostenposten die meetellen. Ook schenken de meeste bedrijven een aantrekkelijke welkomstkorting voor consumenten die overstappen. Soms krijg je ‘een bonus van liefst €160 tot €250. Andere regio? Begin nu direct met energieleveranciers vergelijken de Lutte.

Goedkoop stroom en gas afsluiten

In het kort: We hebben het hier over best een flinke berekening. Schrik niet: dit hoef jij niet allemaal te doen. Onze energievergelijker doet al het werk voor je. Vandaag nog overstappen naar een goedkoop energiepakket in Sintjohannesga juli 2024? Vul jouw postcode + huisnummer, en hoeveel stroom en gas je verbruikt in. Aansluitend tref jij een overzicht met de goedkoopste energiecontracten. Je vindt zo binnen no-time de goedkoopste aanbieder van stroom en gas. Oversluiten is binnen enkele minuten gedaan. Tips gebruiken bij het inschatten van jouw verbruik? Op energieleverancieractie.nl vind je het stroomverbruik en gasverbruik van grote en kleine gezinnen/woningen.


Omschrijving Gasverbruik
Appartement 800 m³
Tussenwoning 1.275 m³
Hoekwoning 1.425 m³
2 onder 1 kap 1.600 m³
Vrijstaande woning 2.200 m³

Samenstelling huishouden Stroom kWh Gas
1 persoons huishouden 1.975 kWh 700 m³
2 personen 2.175 kWh 1.075 m³
Gezin + 1 kind 2.925 kWh 1.375 m³
Gezin + 2 kinderen 3.725 kWh 1.750 m³
Gezin + 3 kinderen 4.275 kWh 2.100 m³

Alle organisaties

Alle grote organisaties vergelijken. Van Budget Energie tot aan HVC.

Bekijk het goedkoopste pakket

Neem afscheid van hoge rekeningen. Dit scheelt je zo €355 per jaar.

Eenvoudig overstappen

Dat doe je dankzij de overstapservice. Je zit geen dag zonder gas of stroom.

Energieprijzen vergelijken in Sintjohannesga

Eenvoudig besparen op stroom en gas? Wil jij een betaalbaar pakket? Dan heb je de juiste website gevonden. Door middel van energieleverancieractie.nl kun jij ogenblikkelijk energieprijzen Sintjohannesga vergelijken. Geef je huisnummer en postcode en stoom/gas verbruik in en kies eenvoudig de goedkoopste aanbieder. Meer details over een zekere leverancier? Dit vind je in de merkpagina. Vergelijk nu de belangrijkste energie aanbiedingen en welkomstkortingen. Binnen 5 minuten ben je overgestapt op goedkoop gas en licht.

Overstappen ander energiepakket
Hoe werkt gas en elektriciteit vergelijken? Maak gebruik van het stappenplan rechts en vergelijk vlug de duurzaamste of meest betaalbare energieleverancier voor jullie woning. Zoek ook naar goedkoopste energie in Luttelgeest afsluiten.

Hoe kan ik snel gas en stroom vergelijken in Sintjohannesga?

 1. Vul jouw postcode + huisnummer in (Friesland)
 2. Selecteer het aantal personen in het huishouden, of vul de exacte kWh en M3 in.
 3. Eventueel selecteer je jouw huidige leverancier (optie).
 4. Kies het variabele of vaste energietarief.
 5. Hoe lang wil jij aan het contract vastzitten (1 jaar – 3 jaar of flexibel termijn).
 6. Kies voor groene of grijze stroom.
 7. Maak een keuze uit de hoogste kortingen en zet de overstap online in werking.

Populaire energiepakketten in Sintjohannesga juli 2024

Op zoek naar de meest populaire energiecontracten in Sintjohannesga? Hieronder vind jij een opsomming met gangbare pakketten van grote NL energiemaatschappijen als Essent, Greenchoice, Eneco, Pure Energie, NLE maar ook Oxxio, ENGIE, Budget Energie, Powerpeers, Qurrent berekend met een consumptie van 1550 kWh tot 3600 kWh stroom en 1050 m3 t/m 1600 m3 gas.

 • Eneco – EcoStroom + AardGas 1 jaar Vast Actie
 • Essent – Groene Stroom Standaard en Gas Variabel Onbepaald
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom en Gas tot 3 jaar Vast Actie
 • Greenchoice – Windstroom uit Nederland en Gas Vast 3 jaar
 • Qurrent – Modelcontract groene stroom en groen gas
 • Powerpeers – Modelcontract Groene Stroom en CO2-gecompenseerd Gas
 • Budget Energie – Groene Stroom en Gas Actie 1 jaar Vast
 • Delta – Groene Stroom en Gas Vast 3 jaar Actie
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Hoe werkt overstappen van energieleverancier?

Vandaag de dag ben je vrij om te kiezen waar je jouw gas en licht “inkoopt”. Ben je bij contractvrij, sta je op het punt om te verhuizen, of ben je ontevreden over jouw energiemaatschappij? Kies dan voor overstappen van energieleverancier. Het oversluiten is vaak direct mogelijk. Advies: bekijk zeker even de voorwaarden van het huidige contract. Hoe zit het met de opzegtermijn, of krijg ik te maken met een boete of opzegvergoeding?

Vergelijken en overstappen

Vul je gegevens in en gebruik de overstapservice voor energiebedrijven in Sintjohannesga. Zodra je nieuwe bestelling is afgerond zal er maar mail / bevestigingsbrief binnenkomen van de geselecteerde maatschappij. Aan de hand daarvan bekijk jij afgesproken prijzen en voorwaarden (onder andere vastrecht, verbruikskosten, leveringkosten, energiebelasting, aansluitkosten: ) van het energiepakket. Het beschikbaar stellen van deze info is verplicht, doorgaans binnen 2 weken.

Wettelijke bedenktijd

Nadat je jouw nieuwe contract ontvangen hebt, mag je nog gebruik maken van 2 weken bedenktijd. In deze periode kan je kosteloos en zonder specifieke reden het nieuwe contract cancellen. Vind je het allemaal prima? Het overstappen van energie is dan bindend.

Oude energiepakket opzeggen

Jullie lopende gas & licht pakket zal worden opgezegd. Normaliter doet de nieuwe aanbieder dit. Belangrijk: krijg je een andere huis? Dan moet je zelf dikwijls de huidige contracten moet opzeggen.

Meterstanden doorgeven

Om het oversluiten te verwerken wordt gevraagd de actuele meterstanden te sturen aan jouw aanstaande leverancier. In de regel doe je dit zo’n week voor de datum van overstap, maar soms gebeurt het ook 14 dagen na de gekozen overstapdatum. Jouw aanstaande energieleverancier speelt de standen door aan je voormalige energieleverancier zodat de eindafrekening op correcte wijze kan worden opgemaakt.

Je bent overgestapt

Ben je er doorheen gekomen? Dan wordt de overstap afgerond, en kan je stroom en gas gebruiken van de nieuwe energiemaatschappij in Sintjohannesga. Je ontvangt hiervan natuurlijk een bevestiging en een opzetje voor het nieuwe termijnbedrag (voorschotbedrag). Deze schatting van verbruikskosten mag jij wijzigen. Daarnaast ontvang jij een eindafrekening van je voormalige energieaanbieder. Bezoek nu “welkomstpremie Energieflex“.

Hoe zit het met groene stroom en zonnepanelen?

Duurzame energie is tegenwoordig een belangrijk thema. Veelgehoorde kreten zijn je huis gasvrij verwarmen en besparen op de CO2 uitstoot. Hoe wordt ik duurzamer met groene energie? De twee meest interessante manieren zijn zon en wind (energie). Het gros van de leveranciers doen hier aan mee. De aanbieders halen deze windenergie en zonne-energie bij organisaties in NL en daarbuiten.

Zonnepanelen

Inzake zonne-energie zijn er meerdere keuzes: het kopen van zonnepanelen voor jullie eigen woning of gaan voor een elektriciteit leverancier die rechtstreeks zonne-energie importeert. Zelf stroom opwekken met zonnepanelen is vaak erg winstgevend. Deze eigen stroom kan je in de woning gebruiken en daarnaast jouw ongebruikte stroom aan bedrijven terugleveren. De term hiervoor is ‘salderen’. In ruil krijg je een leuke prijs in de gemeente De Friese Meren.

Gasgestookte ketel vervangen door Warmtepomp

De gasgestookte cv-ketel vervangen door warmtepomp is iets wat we meer en meer zien. Daardoor kan je het gasverbruik flink reduceren. Echter ga je wel meer stroom gebruiken. Deze (hybride) warmtepompen zijn relatief prijzig i.v.m. een Vaillant, Intergas, Atag, Remeha of Nefit ketel. Er is wel een subsidie (ISDE) beschikbaar. Zo kan je direct besparen op de energienota. Het warmtenet, Infraroodpanelen en Pelletkachels kunnen ook uitkomst bieden.

Groene windenergie

Door het hele land kom je windmolens tegen. De windturbine voorziet in schone windstroom voor NL huishoudens. Niet elke aanbieder biedt groene stroom via wind. De mogelijkheid hierop te selecteren zul je in de energievergelijker terugvinden. Ook interessant: je eigen (stukje) windmolen aanschaffen in provincie Friesland.

Energieverbruik minderen

Streef jij naar een duurzame aardbol? Het eerste wat je kunt doen is minder elektriciteit verbruiken. Op het moment dat jij de energievraag vermindert kan je dat aanzienlijk besparen. Niet alleen op de kosten, maar ook op CO-2 uitstoot. Kies bijvoorbeeld bewust voor producten met A++ labels of Ledverlichting. Begin vandaag nog met energie besparen in Sintjohannesga

Heb je een nieuw huis, ga je verhuizen of wil je gewoon overstappen? Vergelijk energie aanbieders in Sintjohannesga en betaal minder voor gas en licht!