Energieleveranciers Amsterdam Vergelijk energiemaatschappijen en bespaar €275 per jaar


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Energieleveranciers in Amsterdam vergelijken gaat supersnel via onze energievergelijker! A la minute energie vergelijken? Vul alle velden in, en je ontdekt moeiteloos de goedkoopste energieleverancier die voldoet aan jouw eisen. Check alle tijdelijke acties die jij via de sites van aanbieders zoals Fenor en Oxxio kan scoren. Je contract oversluiten naar andere aanbieders gaat makkelijk en gebruiksvriendelijk. Op de site bekijk je toepasbare aanwijzingen en adviezen dat je kunt gebruiken bij het vinden van de goedkoopste energieaanbieder, hoe een objectieve vergelijking in z’n werk gaat, meer info over overstappen, en wat jij kunt doen met betrekking tot groene energie.


Goedkoopste energieleverancier Amsterdam

Wat is het beste adres voor goedkope energie in Amsterdam? Het is onmogelijk één energieleverancier te betitelen die daadwerkelijk het meest voordelig is. Het heeft te maken met factoren als: gas- en stroom consumptie en locatie. Bovendien moet je meer mee laten wegen dan exclusief de energietarieven. Deze bepalen maar in kleine mate de energienota. Controleer maar de jaarafrekening: je vindt daar: regiotoeslag, leveringkosten, netbeheerkosten, aansluitkosten, verbruikskosten: stuk voor stuk kostenposten die meetellen. Tevens gunnen sommige aanbieders een royale welkomstpremie voor consumenten die overstappen. Deze loopt op van €150 tot +/- €220. Nu ook online: energieleveranciers vergelijken Kesteren.

Goedkoop stroom en gas afsluiten

In het kort: Het gaat om een behoorlijk gecompliceerde berekening. Geen nood, je hoeft niet zelf te rekenen. Dit wordt gedaan door de energievergelijker. Binnen een paar minuten overstappen naar een goedkoop energiepakket in Amsterdam juni 2024? Vul jouw postcode + huisnummer, en energieverbruik in. Hierna volgt een opsomming met de goedkoopste energieleveranciers. Je vindt zo direct de goedkoopste aanbieder van stroom en gas. Overstappen van aanbieder is zo rond gemaakt. Moeite bij het schatten van gas en stroom verbruik? Op energieleverancieractie.nl detecteer je het stroom- en gasverbruik bij grote en kleine gezinnen/woningen.


Omschrijving Gas
Appartement 850 m³
Tussenwoning 1.325 m³
Hoekwoning 1.500 m³
2 onder 1 kap 1.700 m³
Vrijstaande woning 2.300 m³

Type huishouden Stroom kWh Gas
1 persoon 1.950 kWh 725 m³
2 persoons huishouden 2.375 kWh 1.025 m³
Familie (1 kind) 2.850 kWh 1.300 m³
2 & 2 kinderen 3.500 kWh 1.775 m³
Gezin + 3 kinderen 4.150 kWh 2.025 m³

Alle organisaties

Alle landelijke aanbieders vergelijken. Van Greenchoice tot MAIN Energie.

Een lagere energierekening

Vergelijk alle contracten op prijs. Besparingen tot wel €465 per jaar.

Gelijk overstappen

Dit kan met de overstapservice. Je zit geen dag zonder stroom of gas!

Energieprijzen vergelijken in Amsterdam

Niet langer teveel betalen voor stroom en gas? Wil jij een voordelig contract? Dan heb je de juiste website gevonden. Aan de hand van onze tool kan jij binnen no-time energieprijzen Amsterdam vergelijken. Geef je woongegevens + gas/licht inschatting in en zoek vlug het goedkoopste contract. Aanvullende info over een zeker pakket? Klik dan op de overkoepelende merksite. Check nu alle populaire energie aanbiedingen en actiekortingen. Snel overstappen en genieten van goedkoop gas en licht.

Overstappen nieuw energiepakket
A la minute gas en elektriciteit vergelijken? Bekijk de handige stappen aan de rechterkant en ontdek ogenblikkelijk de beste of meest betaalbare energieleverancier voor je verbruik. Mensen zochten ook naar: goedkoopste energie in Sintjohannesga afsluiten.

Hoe werkt gas en stroom vergelijken in Amsterdam?

 1. Geef jouw postcode door (Noord-Holland)
 2. Selecteer het aantal personen in het huishouden, of vul het volledige verbruik in.
 3. Optioneel kun jij je huidige leverancier invoeren.
 4. Maak een keuze uit de energietarieven (vast en variabel).
 5. Kies de contractsduur die bij je past (variabel / modelcontract of 1 tot 5 jaar).
 6. Eventueel kan je groene stroom (uit NL) kiezen.
 7. Klik op de aanbieding van je voorkeur en regel snel de overstap.

Populaire energiepakketten in Amsterdam juni 2024

Op zoek naar de meest populaire energiecontracten in Amsterdam? Nu lees je een tabel met veel bestelde pakketten van de bekende energiemaatschappijen als Pure Energie, NLE, Eneco, Vattenfall, Essent + Energiedirect.nl, Qurrent, Budget Energie, Powerpeers, Oxxio gerekend met een verbruik van 1550 kWh tot 4300 kWh stroom plus 1100 m3 – 1550 m3 gas.

 • Eneco – EcoStroom + AardGas vast 1 jaar
 • Essent – ZekerheidsGarantie Groene Stroom en Gas 1 jaar
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom + Gas tot 3 jaar
 • Greenchoice – Modelcontract groene stroom en groen gas
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 3 jaar Prijs Zeker
 • Powerpeers – Opwekkersstroom en CO2-gecompenseerd Gas Variabel
 • ENGIE – NL Groene stroom en gas 1 jaar vast
 • Oxxio – Groene Stroom en Gas 1 jaar Vast
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Wat moet ik weten over overstappen van energieleverancier?

Vandaag de dag maak je zelf uit naar welk bedrijf je gaat om gas en licht af te nemen. Is je energiecontract bijna afgelopen, ga je van huis wisselen, of wil je gewoon af van jouw huidige leverancier? Kies dan voor overstappen van energieleverancier. Dit mag op elk moment. Belangrijk: doorzoek zeker even de voorwaarden van de energieaanbieder. Heb je maken met een opzegtermijn en/of krijg je bij vroegtijdig opzeggen een boete?

Vergelijken en overstappen

Voer alle gegevens in die worden gevraagd en sluit het nieuwe abonnement af bij energiebedrijven in Amsterdam. Nadat je nieuwe bestelling is afgerond zal er maar mail / bevestigingsbrief binnenkomen van de geselecteerde energiemaatschappij. Daarin bekijk jij de kosten en regelgeving (denk aan netbeheerkosten, energiebelasting, aansluitkosten, vastrecht, leveringkosten: ) van jouw nieuwe pakket. Dit wordt digitaal en/of per post verstuurd, doorgaans binnen 2 weken.

2 weken bedenktijd

Op het moment dat je jouw nieuwe contract ontvangen hebt, mag jij 14 werkdagen nadenken (bedenktijd). Binnen deze 14 dagen heb je de mogelijkheid om gratis en zonder specifieke reden het pakket annuleren. Vind je het allemaal prima? Het overstappen van energie is nu definitief.

Oude energiepakket opzeggen

Jouw werkende gas en stroom pakket wordt opgezegd. Normaal gesproken doet de nieuwe aanbieder dit. Advies: stap je over doordat je gaat verhuizen? Bij dit scenario moet je zelf in de regel het oude abonnement annuleren.

Doorgeven van meterstanden

Voor een correcte afhandeling moet je de meterstanden tijdig doorgeven aan de toekomstige energiemaatschappij. In de regel doe je dit zo’n week voor het moment van overstappen, hoewel het soms ook uitloopt tot 2 weken na de overstapdatum. Jouw aanstaande maatschappij stuurt de standen door naar de “vroegere” energiemaatschappij die dan een eindafrekening van je verbruik kan berekenen.

Je bent overgestapt van energie

Het hele stappenplan afgerond? Dan wordt alles in orde gemaakt, en zal gas en stroom worden geleverd door de “nieuwe” energiemaatschappij in Amsterdam. Je ontvangt hiervan wederom een bevestiging plus een voorstel van het maandelijkse voorschotbedrag. Deze mag je op ieder moment verhogen. Voorts ontvangen jullie een jaaroverzicht en eindafrekening van de eerdere aanbieder. Bekijk nu “NLE contract“.

Groene stroom en zonnepanelen, hoe zit dat?

Duurzame energie is vandaag de dag een veelbesproken doelstelling. Hierbij kun je denken aan gasvrij wonen en je CO2 uitstoot verminderen. Maar hoe werkt groene energie nou precies? De 2 meest toegepaste alternatieven zijn windenergie en zonne-energie. De meeste aanbieders van energie werken hier dan ook graag mee. De aanbieders halen deze windenergie en zonne-energie bij Europese bedrijven of lokale partijen.

Zonnepanelen

Wat betreft zonne energie heb je 2 opties: zonnepanelen installeren voor je appartement of huis of kiezen voor een elektriciteitsmaatschappij die investeert in zonneparken. Je eigen stroom genereren met zonnepanelen is aantrekkelijk (terugverdientijd). Je kunt je huis dan voorzien eigen stroom en daarnaast je teveel opgewekte stroom terugleveren aan het net. Ook wel bekend als salderen. Hiervoor ontvang je een redelijke vergoeding in de gemeente Amsterdam.

CV vervangen door Warmtepomp

De gasgestookte cv-ketel vervangen door warmtepomp is een andere populaire keuze. Daardoor gaat je gasverbruik flink omlaag. Het verbruik van elektriciteit zal stijgen. Deze (hybride) warmtepompen zijn niet goedkoop als je ze legt naast een Intergas, Vaillant, Atag, Remeha of AWB ketel. Vanuit de overheid is er een subsidie te krijgen (ISDE). Je kunt flink besparen op de energiekosten. Infraroodpanelen, Het warmtenet en Pelletkachels zijn ook populaire opties.

Windenergie

Door heel Nederland zul je grote windmolens kunnen spotten. Windturbines dragen bij aan 100% groene windstroom wat geleverd wordt aan huizen. Niet ieder maatschappij doet hier aan mee. Een uitgebreide filter kan je bekijken in de energievergelijker. Iets actueels: een deel van een windmolen kopen in provincie Noord-Holland.

Energieverbruik reduceren

Wil jij duurzaam met elektriciteit bezig zijn? Dan moet je besparen op je verbruik. Zodra je jouw energieconsumptie kan verlagen levert dat een besparing op. Denk dan niet alleen aan energietarieven maar ook op de uitstoot van CO2. Probeer je te beperkten tot apparatuur met A of A+ label of LED verlichting. Direct energie besparen in Amsterdam

Ga je verhuizen of wil je overstappen van energie? Vergelijk energiemaatschappijen in Amsterdam en betaal minder voor gas en licht!