Energieleveranciers Makkum Vergelijk energiemaatschappijen en bespaar zo €355 per jaar


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Energieleveranciers in Makkum vergelijken gaat eenvoudig dankzij onze energievergelijker! A la minute energie vergelijken? Voer de zoekvelden in, en je achterhaalt vlug de goedkoopste energieleverancier die aansluit bij jouw wensen. Ontdek aantrekkelijke kortingsacties die jij niet via de normale weg bij bedrijven als Energiedirect.nl en HVC ontvangt. Het oversluiten gaat makkelijk en prettig. Hieronder vind je nuttige details en tips t.b.v. het vergelijken van een voordelige energieaanbieder, hoe je eerlijk kunt vergelijken, meer info over overstappen, en wat jij kunt doen rondom groene energie.


De goedkoopste energieleverancier Makkum

Bij welke energiemaatschappij moet ik zijn voor goedkope energie in Makkum? Er is helaas niet één energieleverancier te betitelen waarbij de prijzen altijd het voordeligst zijn. Dit wordt mede bepaald door jouw specifieke wensen: stroom- en gasverbruik en postcode. Eveneens zijn er meer zaken belangrijk dan puur de energietarieven. Dit beïnvloed maar voor een deel de maandelijks energierekeningen. Controleer maar de jaarrekening: jij betaalt vastrecht, energiebelasting, aansluitkosten, regiotoeslag, netbeheerkosten: het is dus niet alleen het verbruik wat je betaalt. Tevens hanteren veel leveranciers een flinke welkomstkorting voor overstappers. Deze loopt op van €95 tot €260. Op energieleverancieractie.nl bekijk je ook energieleveranciers vergelijken Warfstermolen.

Goedkoop stroom en gas afsluiten

Opletten: Het betreft best een complexe berekening. Geen nood, je hoeft niet zelf te rekenen. Onze energievergelijker doet al het werk voor je. Onmiddellijk overstappen naar een goedkoop energiepakket in Makkum oktober 2023? Vul je locatie in het zoekveld in + je totale jaarverbruik in. Dan doorzoek je een overzicht met de meest voordelige energiecontracten. Je vindt zo simpel de goedkoopste leverancier van stroom en gas. Overstappen van aanbieder is binnen enkele minuten geregeld. Problemen bij het inschatten van jouw energieconsumptie? Op deze website tref jij het gemiddelde gas- en stroomverbruik bij voor verschillende situaties.


Soort huis Gasverbruik
Appartement 850 m³
Tussenwoning 1.300 m³
Hoekwoning 1.450 m³
2 onder 1 kap 1.750 m³
Vrijstaande woning 2.200 m³

Soort huishouden Stroom Gas
1 bewoner 1.850 kWh 750 m³
2 persoons huishouden 2.425 kWh 1.000 m³
2 & 1 kind 2.975 kWh 1.400 m³
Familie (2 kinderen) 3.400 kWh 1.800 m³
2 & 3 kinderen 4.250 kWh 2.050 m³

Complete vergelijking

Alle landelijke partijen vergelijken. Van DELTA tot aan HVC.

Bekijk het goedkoopste pakket

Sorteer alle aanbieders op prijs. Besparingen tot wel €445 per jaar.

A la minute overstappen

Dit kan met de overstapservice. Geen dag zonder gas of stroom.

Energieprijzen vergelijken in Makkum

Eenvoudig besparen op stroom en gas? Wil jij een betaalbaar contract? Dan zit je hier helemaal goed! Geholpen door de vergelijker kunnen jullie eenvoudig energieprijzen Makkum vergelijken. Vul jouw locatie en stoom/gas verbruik in en bekijk direct het goedkoopste pakket. Meer weten over een zeker contract? Dit vind je in het bedrijfsprofiel. Check nu alle populaire energie aanbiedingen en welkomstkortingen. Vandaag nog overstappen? Gebruik goedkoop gas en licht.

Overstappen ander energiepakket
Wil jij direct gas en elektriciteit vergelijken? Bekijk de handige stappen aan de rechterkant en vind eenvoudig de “groenste” of meest betaalbare energieleverancier passend bij je energieverbruik. Bekijk ook de mogelijkheden voor: goedkoopste energie in Europoort afsluiten.

Hoe werkt gas en stroom vergelijken in Makkum?

 1. Voer jouw locatie in (Friesland)
 2. Klik op het aantal personen (1 t/m 6), of vul de exacte kWh en M3 in.
 3. Optioneel kun jij je huidige leverancier invoeren.
 4. Geef jouw voorkeur voor het variabele of vaste tarief.
 5. Hoe lang wil jij aan het contract vastzitten (1 jaar, 3 jaar, 5 jaar, onbepaalde tijd).
 6. Geef je voorkeuren door m.b.t. groene stroom.
 7. Maak een keuze uit de hoogste kortingen en stap moeiteloos online over.

Populaire energiepakketten in Makkum oktober 2023

Wat zijn nu de populaire energiecontracten in Makkum? Onder dit stukje doorzoek jij een tabel met veel bestelde pakketten van aantrekkelijke energiemaatschappijen zoals Eneco, Pure Energie, Greenchoice, Vattenfall, Essent en ook Budget Energie, Qurrent, Powerpeers, ENGIE, Oxxio uitgaande van een verbruik van 1850 kWh tot 4250 kWh stroom en 950 m3 – 1750 m3 gas.

 • Eneco – Hollandsewind + EcoGas Vast 1 jaar Actie
 • Essent – ZekerheidsGarantie Groene Stroom en Gas 1 jaar
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom + Gas tot 1 jaar
 • Greenchoice – Windstroom uit Nederland en Gas Variabel
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 3 jaar Prijs Zeker
 • Nederlandse Energie Maatschappij – Modelcontract Groene Stroom en Gas
 • Budget Energie – Groene Stroom en Gas Actie 1 jaar Vast
 • EnergieFlex – Modelcontract Groene Stroom en Gas
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Overstappen van energieleverancier, hoe werkt dat?

Vandaag de dag kies je zelf naar welk bedrijf je gaat om gas en licht af te nemen. Ben je bij contractvrij, ga jij verhuizen, of wil je gewoon af van jouw huidige leverancier? Wacht dan niet langer met overstappen van energieleverancier. Dit mag op elk moment. Tip: bekijk uiteraard de opgestelde regels van de energieaanbieder. Hoe zit het met de opzegtermijn, of krijg ik te maken met een boete of opzegvergoeding?

Aanbieders vergelijken en overstappen

Voer de gevraagde gegevens in en stap eenvoudig online over naar energiebedrijven in Makkum. Vanaf het punt dat je een bestelling hebt geplaatst ontvang je ter bevestiging een mail of brief van de gekozen organisatie. In deze mail of brief bekijk jij de geldige tarieven en regelgeving (denk aan energiebelasting, vastrecht, netbeheerkosten, regiotoeslag, verbruikskosten: ) van het energiecontract. Dit wordt digitaal en/of per post verstuurd, en het duurt een paar dagen.

Wettelijke bedenktijd

Nadat je de bevestiging ontvangen hebt, heb je recht op een bedenktijd van 14 dagen. Gedurende deze dagen mag je zonder kosten, of een uitgebreide toelichting te geven, het contract ongeldig verklaren. Vind je het allemaal prima? Het overstappen van energie wordt automatisch doorgevoerd.

Huidige contract beëindigen

Je actuele gas & licht pakket wordt stopgezet. Meestal wordt dit geregeld door de nieuwe aanbieder. Let op: ga je verhuizen? In dat geval moet je zelf meestal de actuele abonnementen stopzetten.

Doorgeven van meterstanden

Voor een geslaagde overstap wordt gevraagd de actuele meterstanden te sturen aan de toekomstige energiemaatschappij. Normaal gesproken dien je dit te doen iets voor het moment van overstappen, echter soms ook tot twee weken na de overstapdatum. De nieuwe maatschappij zal deze gegeven doorzetten naar jouw “oude” energiemaatschappij zodat de eindafrekening op correcte wijze kan worden opgemaakt.

Het overstappen is gelukt

Alle stappen doorlopen? Dan wordt de overstap afgerond, en start de levering van stroom en gas door jouw nieuwe energiemaatschappij in Makkum. Ze sturen jou hiervan een bevestiging en een voorstel voor een voorschotbedrag. Dit bedrag mag je gewoon aanpassen. Tevens incasseer je jouw persoonlijke eindafrekening van de eerdere leverancier. Bekijk ook “korting bij Qwint“.

Groene stroom met zonnepanelen combineren?

Duurzame energie is tegenwoordig een hot topic. Onder andere je huis gasvrij verwarmen en besparen op de CO2 uitstoot. Hoe kan ik groene energie gebruiken? De twee meest interessante opties zijn zonne-energie en windenergie. De meeste maatschappijen doen hier aan mee. De organisaties kopen deze stroom – afkomstig van zon en wind – bij organisaties in NL en daarbuiten.

Zonnepanelen

Wanneer we het hebben over zonn-energie zijn er meerdere keuzes: zonnepanelen laten plaatsen voor op het dak of gaan voor een elektriciteit leverancier die rechtstreeks zonne-energie importeert. Investeren in zonnepanelen is heel interessant. Deze eigen stroom kan je in de woning gebruiken en daarnaast het overschot aan stroom terugleveren. Dit wordt in de volksmond ‘salderen’ genoemd. Hiervoor ontvang je een tegemoetkoming in de gemeente Súdwest-Fryslân.

Gasgestookte ketel vervangen door Warmtepomp

De “ouderwetse” cv-ketel vervangen door warmtepomp zien we meer en meer terug. Zo gaat je gasverbruik flink omlaag. Echter ga je wel meer stroom gebruiken. De (hybride) warmtepompen zijn nog best duur als je ze legt naast een Vaillant, AWB, Intergas, Remeha of Atag ketel. Er is wel een subsidie (ISDE) beschikbaar. Zo kan je direct besparen op de energiekosten. Zonneboilers, Infraroodpanelen en Het warmtenet zijn ook innovatieve producten.

Windenergie

Door heel Nederland kom je windmolens tegen. De windturbine voorziet in volledig groene windstroom voor NL huishoudens. Niet ieder energiepakket werkt met deze vorm van groene stroom. Meer daarover is beschikbaar in onze online energievergelijker. Ook interessant: collectief een windmolen laten plaatsen in provincie Friesland.

Besparen energieverbruik

Wil je echt groen zijn? Het eerste wat je kunt doen is minder elektriciteit verbruiken. Wanneer jij de energievraag weet te beperken zal de besparing groot zijn. Niet alleen maar op de energienota, maar ook op de milieubelasting. Kies bijvoorbeeld bewust voor zuinige apparaten en A++ labels of Ledverlichting. Begin vandaag nog met energie besparen in Makkum

Nieuwbouwwoning, verhuizen of overstappen naar een nieuw energiebedrijf? Vergelijk energiemaatschappijen in Makkum en bespaar op gas en licht!