Energieleveranciers Europoort Vergelijk energiemaatschappijen en bespaar tot €385 per jaar


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Energieleveranciers in Europoort vergelijken is een eitje met behulp van onze energievergelijker! A la minute energie vergelijken? Voer de zoekvelden in, en je ziet direct de goedkoopste energieleverancier voor jouw verbruik. Je vind hier alle aantrekkelijke aanbiedingen die men standaard niet bij onder andere Greenchoice en Oxxio kan afsluiten. Overstappen van energie gaat gemakkelijk en probleemloos. Op deze pagina vind jij handige feiten en handreikingen t.b.v. het zoeken naar de goedkoopste energieaanbieder, hoe je eerlijk kunt vergelijken, wat je moet weten over overstappen, en wat jij kunt doen met betrekking tot groene energie.


De goedkoopste energieleverancier Europoort

Welke energiemaatschappij moet ik kiezen voor goedkope energie in Europoort? Er is helaas niet één energieleverancier te noemen die daadwerkelijk het meest voordelig is. Het is afhankelijk van aspecten als: stroom- en gasverbruik en locatie. Ook moet je verder kijken dan enkel de energietarieven. Dat bepaalt maar in kleine mate de maandelijks energierekeningen. Check maar eens jullie energie jaarrekening: energiebelasting, aansluitkosten, netbeheerkosten, vastrecht, regiotoeslag: het wordt allemaal doorbelast. Daarnaast gunnen sommige bedrijven een hoge welkomstpremie voor overstappers. Doorgaans is dat zo’n €115 tot €255. Op energieleverancieractie.nl bekijk je ook energieleveranciers vergelijken Opende.

Goedkoop stroom en gas afsluiten

Kortom: Het is een aardig complexe rekensom. Schrik niet: dit hoef jij niet allemaal te doen. De energievergelijker zal je daarbij ondersteunen. Nu overstappen naar een goedkoop energiepakket in Europoort juli 2024? Vul je locatie in het zoekveld in + een schatting van je energieverbruik in. Daarna tref jij een tabel met beschikbare energiebedrijven. Je treft handig de goedkoopste leverancier van gas en stroom. Overstappen van aanbieder is zo rond gemaakt. Tips gebruiken bij het schatten van jouw energieconsumptie? Op de site bekijk jij het gas- en stroomverbruik van voor een aantal situaties.


Type huis Verbruik
Appartement 850 m³
Tussenwoning 1.250 m³
Hoekwoning 1.425 m³
2 onder 1 kap 1.650 m³
Vrijstaande woning 2.400 m³

Samenstelling huishouden Stroom kWh Gas
1 persoon 2.000 kWh 600 m³
2 personen 2.325 kWh 1.100 m³
2 & 1 kind 2.875 kWh 1.475 m³
Gezin + 2 kinderen 3.775 kWh 1.725 m³
2 & 3 kinderen 4.200 kWh 1.950 m³

Complete vergelijking

Alle erkende aanbieders vergelijken. Van DELTA tot en met Innova Energie.

Besparen op je energie

Betaal niet langer teveel voor energie. Besparingen tot wel €475 per jaar.

A la minute overstappen

Dankzij de overstapservice. Geen dag zonder stroom of gas!

Energieprijzen vergelijken in Europoort

Wil jij ook besparen op stroom en gas? Ben jij op zoek naar een voordelig contract voor jouw energie? Vele consumenten zijn jou al voorgegaan. Door gebruik te maken van onze tool kan je probleemloos energieprijzen Europoort vergelijken. Vul postcode + huisnummer en ook stoom/gas verbruik in en kies binnen no-time de goedkoopste maatschappij. Meer details over een zekere leverancier? Dit vind je in site van de leverancier. Ontdek nu de beste energie aanbiedingen en overstap bonussen. Iedereen wil toch profiteren van goedkoop gas en licht.

Overstappen nieuw energiepakket
Hoe werkt gas en elektriciteit vergelijken? Volg de stappen hiernaast en vind snel de duurzaamste of de goedkoopste energieleverancier voor jouw situatie. Ook interessant: goedkoopste energie in Zevenbergen afsluiten.

Hoe kan ik snel gas en stroom vergelijken in Europoort?

 1. Als eerst vul je jouw postcode en huisnummer in (Zuid-Holland)
 2. Kies de omvang van het huishouden, of vul het volledige verbruik in.
 3. Optioneel kun jij je huidige leverancier invoeren.
 4. Maak een keuze uit de energietarieven (vast en variabel).
 5. Maak een keuze uit de contracten (1 jaar, 3 jaar, 5 jaar, onbepaalde tijd).
 6. Wens je groene of grijze stroom?
 7. Klik op de aanbieding van je voorkeur en sluit je contract online over.

Populaire energiepakketten in Europoort juli 2024

Nieuwsgierig naar populaire energiecontracten in Europoort? Onder dit stukje doorzoek jij een ranglijst van meest bestelde pakketten van grote NL energiemaatschappijen als Essent, Greenchoice, Eneco, Pure Energie, Vattenfall maar uiteraard ook Budget Energie, ENGIE, Oxxio, Qurrent, Energiedirect.nl op basis van een verbruik van 1500 kWh tot 3500 kWh stroom en 1150 m3 t/m 1500 m3 gas.

 • Eneco – Hollandsewind + EcoGas Vast 1 jaar Actie
 • Essent – ZekerheidsGarantie Groene Stroom en Gas 1 jaar
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom + Gas tot 5 jaar
 • Greenchoice – Windstroom uit Nederland en gas Vast 1 jaar
 • Qurrent – Modelcontract groene stroom en groen gas
 • Powerpeers – Opwekkersstroom en CO2-gecompenseerd Gas Vast 1 jaar Actie
 • ENGIE – Groene stroom en gas 1 jaar vast
 • EnergieFlex – Groene Stroom en Gas 1 jaar vast
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Hoe werkt overstappen van energieleverancier?

Als consument beslis jij zelf bij wie je gas en licht afneemt. Is jouw energiecontract verlopen, ga je van huis wisselen, of voel je je niet meer thuis bij je maatschappij? Je kunt dan overstappen van energieleverancier. Dit mag op elk moment. Advies: check wel de voorwaarden van het energiecontract. Wat heb je afgesproken qua opzegtermijn, en geldt er een opzegvergoeding als ik voortijdig opzeg?

Pakketten vergelijken en overstappen

Voer alle gegevens in die worden gevraagd en maak de overstap online in orde naar energiebedrijven in Europoort. Wanneer het contract is doorgevoerd krijg je een bevestigingsmail of brief van jullie nieuwe maatschappij. Hierin lees jij de geldige tarieven en regelgeving (denk hierbij aan opslag duurzame energie, netbeheerkosten, leveringkosten, aansluitkosten, vastrecht: ) van het energiepakket. Dit wordt digitaal en/of per post verstuurd, en het duurt een paar dagen.

14 dagen bedenktijd

Nadat je de bevestiging ontvangen hebt, krijg je nog 14 dagen bedenktijd. Gedurende deze dagen kun jij nog zonder kosten te maken en zonder opgaaf van reden het nieuwe contract cancellen. Onderneem je geen actie? Het overstappen van energie is dan bindend.

Opzeggen van oude contract

Jouw lopende contract wordt beëindigd. Gewoonlijk draagt de nieuwe maatschappij hier zorg voor. Belangrijk: krijg je een andere huis? In dat geval moet je zelf in de meeste gevallen de huidige contracten moet opzeggen.

Jouw meterstanden doorgeven

Voor een geslaagde overstap wordt gevraagd de actuele meterstanden te sturen aan jouw toekomstige energieleverancier. Normaliter wordt dit van je gevraagd vlak voor de datum van overstap, hoewel het soms ook uitloopt tot een paar dagen na de gekozen overstapdatum. Jouw toekomstige aanbieder zal deze gegeven doorzetten naar de “vroegere” energiemaatschappij zodat deze de eindafrekening kan maken.

Je bent overgestapt van energie

Alle stappen doorlopen? Dan worden de laatste puntjes op de i gezet, en kan je stroom en gas gebruiken van de nieuwe energiemaatschappij in Europoort. Hiervoor krijg je natuurlijk een bevestiging plus een voorstel van het maandelijkse voorschotbedrag. Dit bedrag mag je gewoon verhogen. Ook krijgen jullie een overzicht + eindafrekening van de “vroegere” energiemaatschappij. Lees verder over “Noordelijk Lokaal Duurzaam abonnement“.

Hoe zit het met groene stroom en zonnepanelen?

Duurzame energie is tegenwoordig een onderwerp waar veel over gesproken wordt. Voorbeelden zijn een gasvrij huis en minder CO2 uitstoten. Hoe kan ik aan de slag met groene energie? De 2 meest toegepaste manieren zijn wind en zon (stroom). Bijna alle energiemaatschappijen maken hier graag gebruik van. De bedrijven reserveren stroom – afkomstig van zon en wind – zowel bij Nederlandse bedrijven als EU.

Zonnepanelen

Ten aanzien van zonne-energie kun jij kiezen: zonnepanelen laten plaatsen voor op je eigen huis of specifiek zoeken naar een elektriciteitsmaatschappij die investeert in zonneparken. Je eigen stroom genereren met zonnepanelen is vaak erg winstgevend. Jij kan je stroom dan zelf gebruiken en daarnaast je overschot aan stroom terugleveren. De term hiervoor is ‘salderen’. Hiervoor ontvang je een leuke prijs in de gemeente Rotterdam.

CV-ketel vervangen voor een warmtepomp

De cv-ketel vervangen door warmtepomp is een andere populaire keuze. Middels dit systeem zal je gasverbruik significant dalen. Je stroomverbruik neemt wel toe. De (hybride) warmtepompen zijn relatief prijzig i.v.m. een Nefit, Vaillant, Atag, AWB of Remeha ketel. Er is wel een subsidie (ISDE) beschikbaar. Dan kan jij snel gaan besparen op de energienota. Pelletkachels, Infraroodpanelen en Zonneboilers zijn ook innovatieve producten.

Windenergie

In alle provincies zul je grote windmolens kunnen spotten. Deze windturbines leveren volledig groene windstroom wat geleverd wordt aan huizen. Niet ieder energiecontract werkt met deze vorm van groene stroom. Een uitgebreide filter zul je in de energievergelijker terugvinden. Ook interessant: investeren in een eigen windmolen (collectief) in provincie Zuid-Holland.

Besparen energieverbruik

Streef jij naar een duurzame aardbol? Kijk dan ook kritisch naar je eigen verbruik. Wanneer je het verbruik van energie kunt terugdringen levert dat een besparing op. Niet alleen op de kosten, maar je bent ook duurzaam bezig (CO2). Kies bijvoorbeeld bewust voor apparatuur met A of A+ label of LED lampen. Ga op de kosten van energie besparen in Europoort

Verhuizen of contract verlopen en wil je overstappen van energie? Vergelijk energie aanbieders in Europoort en betaal minder voor gas en licht!