Energieleveranciers Opende Vergelijk energiemaatschappijen en bespaar zo €355 per jaar


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Energieleveranciers in Opende vergelijken doe je razendsnel met behulp van onze energievergelijker! Direct energie vergelijken? Vul de vergelijker in, en je ontdekt rap de goedkoopste energieleverancier die past bij jouw energieconsumptie. Je checkt zo veel speciale aanbiedingen die jij via de sites van onder andere Energiedirect.nl en Noordelijk Lokaal Duurzaam kunt gebruiken. Overstappen gaat moeiteloos en rap. Op deze website doorzoek jij handige gegevens en hulp ter ondersteuning bij het vinden van een voordelige energieaanbieder, hoe je eerlijk kunt vergelijken, meer info over overstappen, en wat er allemaal mogelijk is met betrekking tot groene energie.


De goedkoopste energieleverancier Opende

Welke energiemaatschappij moet ik kiezen voor goedkope energie in Opende? Het is niet mogelijk één energieleverancier te betitelen die echt het goedkoopste is. Het is afhankelijk van factoren als: gas- en stroomverbruik en postcode. Eveneens zijn er veel aspecten belangrijker dan puur de energiekosten. Dit bepaalt maar in kleine mate de energierekening. Controleer maar de energie jaarrekening: netbeheerkosten, opslag duurzame energie, vastrecht, regiotoeslag, leveringkosten: het is dus niet alleen het verbruik wat je betaalt. Ook verstrekken de meeste bedrijven een hoge welkomstpremie als jij naar hen overstapt. In de praktijk ligt varieert dit van €160 t/m €260. Andere regio? Begin nu direct met energieleveranciers vergelijken Ammerstol.

Goedkoop stroom en gas afsluiten

Ok: Je hebt te maken met best een flinke berekening. Je hoeft de rekenmachine er niet bij te pakken. Via de energievergelijker kan jij dit eenvoudig doen. Binnen een paar minuten overstappen naar een goedkoop energiepakket in Opende juni 2024? Vul jouw postcode + huisnummer, en energieverbruik in. Dan volgt een resultatenpagina met relevante energiecontracten. Je selecteert direct de goedkoopste leverancier van stroom en gas. Oversluiten is binnen no-time rond gemaakt. Hulp nodig bij het invoeren van je jaarlijkse energiegebruik? Op deze pagina vind jij het stroomverbruik en gasverbruik van voor verschillende situaties.


Type woning Verbruik
Appartement 850 m³
Tussenwoning 1.350 m³
Hoekwoning 1.400 m³
2 onder 1 kap 1.750 m³
Vrijstaande woning 2.200 m³

Type huishouden Elektriciteit Gas
1 persoon 1.875 kWh 600 m³
2 persoons huishouden 2.250 kWh 1.000 m³
2 & 1 kind 2.800 kWh 1.425 m³
2 & 2 kinderen 3.525 kWh 1.775 m³
2 & 3 kinderen 4.250 kWh 1.925 m³

Alle aanbieders

Alle landelijke providers vergelijken. Van Energiedirect.nl tot aan Oxxio.

Flink besparen op jouw energie

Vergelijk alle contracten op prijs. Besparingen mogelijk tot €425 per jaar.

Onmiddellijk overstappen

Dit kan met de overstapservice. Altijd voorzien van gas en stroom.

Energieprijzen vergelijken in Opende

Eenvoudig besparen op stroom en gas? Geïnteresseerd in een voordelig energiepakket? Dan zit je hier helemaal goed! Geholpen door onze speciale vergelijker kan je eenvoudig energieprijzen Opende vergelijken. Geef je huisnummer en postcode en ook verbruiksgegevens in, en kies à la minute het goedkoopste contract. Meer info over een zeker contract? Ga dan verder naar de overkoepelende merksite. Profiteer nu van de meest aantrekkelijke energie aanbiedingen en overstap bonussen. Iedereen wil toch profiteren van goedkoop gas en licht.

Overstappen ander energiepakket
Wil jij direct gas en elektriciteit vergelijken? Gebruik het stappenplan aan de rechterkant en check à la minute de meest geschikte of voordeligste energieleverancier voor jouw situatie. Mensen zochten ook naar: goedkoopste energie in Holtheme afsluiten.

Hoe kan ik snel gas en stroom vergelijken in Opende?

 1. Stap 1 is het invullen van je locatie (Groningen)
 2. Selecteer het aantal personen in het huishouden, of vul het stroom- en gasverbruik in.
 3. Eventueel selecteer je jouw huidige leverancier (optie).
 4. Geef jouw voorkeur voor het variabele of vaste tarief.
 5. Voor welke termijn wil jij een energiecontract? (1 jaar tot 5 jaar, of variabel contract).
 6. Geef je voorkeuren door m.b.t. groene stroom.
 7. Bepaal voor welke aanbieding je gaat en stap direct online over.

Populaire energiepakketten in Opende juni 2024

Wat zijn nu de populaire energiecontracten in Opende? Hieronder doorzoek jij een opsomming met veel bestelde pakketten van de grote Nederlandse maatschappijen zoals Greenchoice, NLE, Essent, Pure Energie, Eneco + Powerpeers, ENGIE, Budget Energie, Qurrent, Energiedirect.nl berekend met een consumptie van 2450 kWh t/m 3600 kWh stroom en 1200 m3 tot 1950 m3 gas.

 • Eneco – EcoStroom + AardGas vast 3 jaar
 • Essent – ZekerheidsGarantie Groene Stroom en Gas 5 jaar
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom + Gas tot 1 jaar
 • Greenchoice – Modelcontract groene stroom en groen gas
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 1 jaar Prijs Zeker Actie
 • UnitedConsumers – Windstroom en Gas Variabel 3 jaar
 • Budget Energie – Groene Stroom en Gas Vast 3 jaar
 • Delta – Groene Stroom en Gas Vast 3 jaar Actie
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Wat moet ik weten over overstappen van energieleverancier?

In ons land maak je zelf uit waar je jouw gas en licht “inkoopt”. Is het einde van de contractperiode in zicht, heb je een nieuwe woning gekocht, of wil je gewoon af van je energieaanbieder? Dan is overstappen van energieleverancier interessant. Dit mag op elk moment. Goed om te weten: bekijk ten alle tijde de voorschriften van jouw energiemaatschappij. Heb je maken met een opzegtermijn of volgt er een boete bij vroegtijdige contractbreuk?

Pakketten vergelijken en overstappen

Vul jouw locatie, verbruik en wensen in, en sluit het nieuwe abonnement af bij energiebedrijven in Opende. Zodra je aankoop is verzonden ontvang je ter bevestiging een mail of brief van de geselecteerde energieaanbieder. In dit schrijven zie je de overeengekomen kosten en bijkomende kosten (denk aan leveringkosten, verbruikskosten, aansluitkosten, vastrecht, energiebelasting: ) van het contract. Deze brief of mail ontvang je altijd, doorgaans binnen 2 weken.

2 weken bedenktijd

Zodra je jouw nieuwe contract ontvangen hebt, heb je nog 14 dagen bedenktijd. Binnen deze termijn kun jij nog zonder kosten te maken en zonder opgaaf van reden je nieuwe abonnement opzeggen. Maak je hier geen gebruik van? Het overstappen van energie is nu definitief.

Oude energiepakket opzeggen

Jouw oude energiepakket wordt stopgezet. In de meeste gevallen doet de nieuwe aanbieder dit. Tip: ga je van woning wisselen? Dan moet je zelf gewoonlijk het oude abonnement annuleren.

Meterstanden doorgeven een nieuwe leverancier

Voor een geslaagde overstap ben je verplicht de meterstanden door te geven aan jouw toekomstige energieleverancier. Dikwijls dien je dit te doen zo’n week voor de gekozen dag van overstappen, maar het kan vaak nog tot 14 dagen na de overstap. De toekomstige energieleverancier communiceert dit weer richting jouw oude aanbieder zodat deze de eindafrekening kan maken.

Je bent overgestapt van energie

Alle stappen doorlopen? Dan wordt alles definitief gemaakt, en zal de levering van energie (stroom) beginnen door je nieuw gekozen energiemaatschappij in Opende. Je ontvangt hiervan wederom een bevestiging plus een voorstel van het maandelijkse voorschotbedrag. Dit bedrag mag je gewoon verlagen. Bovendien ontvang jij jouw persoonlijke eindafrekening van je voormalige aanbieder. Bekijk nu “abonnement bij HVC“.

Hoe zit het met groene stroom en zonnepanelen?

Duurzame energie is vandaag de dag een belangrijk thema. Hierbij kun je denken aan een gasvrij huis en het beperken van CO2 gebruik. Wat kan ik zelf doen met groene energie? 2 relevante opties zijn keuzes zijn zonne-energie en windenergie. Veel van de aanbieders van energie maken hier graag gebruik van. De bedrijven kopen deze zonnestroom en windenergie bij Europese bedrijven of lokale partijen.

Zonnepanelen

Wat betreft zonne energie kun jij kiezen: het kopen van zonnepanelen voor jullie eigen woning of speciaal op zoek gaan naar een energie aanbieder die zelf zonne-energie levert. Zelf zonnepanelen plaatsen is vaak erg winstgevend. Je kunt je huis dan voorzien eigen stroom en daarnaast je teveel opgewekte stroom terugleveren aan het net. Ook wel bekend als salderen. In ruil krijg je een tegemoetkoming in de gemeente Grootegast.

Gasgestookte ketel vervangen door Warmtepomp

De traditionele cv-ketel vervangen door warmtepomp zien we meer en meer terug. Door deze producten gaat je gasverbruik flink omlaag. Aan de andere kant verbruikt zo’n systeem wel stroom. Hybride warmtepompen zijn nog best duur i.v.m. een Intergas, Vaillant, Atag, Remeha of AWB ketel. Vanuit de overheid is er een subsidie te krijgen (ISDE). Dit betekent een aanzienlijke besparing op de energiekosten. Zonneboilers, Pelletkachels en Het warmtenet zijn ook populaire opties.

Windenergie

In alle provincies zul je grote windmolens kunnen spotten. Windturbines genereren 100% groene windstroom voor woningen in ons land. Niet ieder energiepakket biedt deze vorm van stroom aan. Een uitgebreide filter zul je in de energievergelijker terugvinden. Nieuw: investeren in een eigen windmolen (collectief) in provincie Groningen.

Energieverbruik reduceren

Streef jij naar een duurzame aardbol? Dan moet je besparen op je verbruik. Wanneer je jouw eigen verbruik reduceert kan je dat aanzienlijk besparen. En dan hebben we het niet alleen over de energierekening, maar ook op de uitstoot van CO2. Houd rekening met huishoudelijke apparatuur met A+ energielabel of Ledverlichting. Begin vandaag nog met energie besparen in Opende

Heb je een nieuw huis, ga je verhuizen of wil je gewoon overstappen? Vergelijk energiemaatschappijen in Opende en bespaar op gas en licht!