Energieleveranciers Makkinga Vergelijk energiemaatschappijen en bespaar tot €515 per jaar


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Energieleveranciers in Makkinga vergelijken is een eitje dankzij onze energievergelijker! Meteen zelf energie vergelijken? Vul alle velden in, en je ziet meteen de goedkoopste energieleverancier voor jouw verbruik. Met veel speciale welkomstkortingen die jij niet via de normale weg bij onder andere Essent en Oxxio kan afsluiten. Overstappen gaat eenvoudig en rap. Op de site vind jij toepasbare gegevens en support ten behoeve van het zoeken naar een voordelige energieaanbieder, hoe je eerlijk kunt vergelijken, meer info over overstappen, en wat jij kunt doen omtrent groene energie.


De goedkoopste energieleverancier Makkinga

Welke maatschappij biedt nu echt goedkope energie in Makkinga? Het is onmogelijk één energieleverancier te markeren die de laagste prijzen hanteert. Het heeft te maken met factoren als: stroom- en gas consumptie en woning. Daarnaast zijn er meer zaken belangrijk dan enkel de energietarieven. Dit beïnvloed maar voor een deel je rekening voor de energie. Inspecteer maar eens de laatste jaarrekening van jouw huidige energiemaatschappij: leveringkosten, verbruikskosten, energiebelasting, regiotoeslag, aansluitkosten: het is dus niet alleen het verbruik wat je betaalt. Bovendien schenken enkele maatschappijen een aantrekkelijke welkomstpremie voor overstappers. Deze loopt op van €125 tot €215. Wellicht ook beschikbaar: energieleveranciers vergelijken Warfhuizen.

Goedkoop stroom en gas afsluiten

In het kort: Het is een aanzienlijk complexe calculatie. Geen nood, je hoeft niet zelf te rekenen. De energievergelijker zal je daarbij ondersteunen. Nu overstappen naar een goedkoop energiepakket in Makkinga mei 2024? Geef je adresgegevens plus je totale jaarverbruik in. Vervolgens vind je een tabel met relevante energie aanbieders. Je vindt zo moeiteloos de goedkoopste leverancier van stroom en gas. Oversluiten is binnen no-time gepiept. Advies nodig bij het inschatten van jouw energieconsumptie? Op de site check je het gemiddelde gas- en stroomverbruik bij verschillende type woningen en huishouden.


Soort woning Verbruik
Appartement 825 m³
Tussenwoning 1.250 m³
Hoekwoning 1.450 m³
2 onder 1 kap 1.650 m³
Vrijstaande woning 2.000 m³

Samenstelling huishouden Stroom Gas
1 bewoner 1.900 kWh 750 m³
2 bewoners 2.375 kWh 1.100 m³
Familie (1 kind) 2.750 kWh 1.300 m³
Gezin + 2 kinderen 3.575 kWh 1.725 m³
Familie (3 kinderen) 4.375 kWh 2.000 m³

Complete vergelijking

Alle betrouwbare aanbieders vergelijken. Van Huismerk Energie tot en met Leon Zeewolde.

Besparen op je energie

Neem afscheid van hoge rekeningen. Dit scheelt je zo €435 per jaar.

Moeiteloos overstappen

Profiteer van de overstapservice. Je komt niet zonder stroom of gas.

Energieprijzen vergelijken in Makkinga

Vandaag nog besparen op stroom en gas? Geïnteresseerd in een voordelig pakket? Hier tref je alle goedkope contracten. Dankzij onze speciale vergelijker kun jij rap energieprijzen Makkinga vergelijken. Vul postcode + huisnummer plusstoom/gas verbruik in en bekijk eenvoudig het goedkoopste contract. Meer details over een bepaalde aanbieder? Dit vind je in de overkoepelende merksite. Profiteer nu van de beste energie aanbiedingen en actiekortingen. In luttele minuten stap jij over naar goedkoop gas en licht.

Overstappen nieuw energiepakket
Hoe kan ik het beste gas en elektriciteit vergelijken? Bekijk de handige stappen hiernaast en achterhaal snel de meest geschikte of meest goedkope energieleverancier voor jullie woning. Zoek ook naar goedkoopste energie in Etten-Leur afsluiten.

Hoe werkt gas en stroom vergelijken in Makkinga?

 1. Stap 1 is het invullen van je locatie (Friesland)
 2. Kies het aantal personen in het huishouden, of vul het exacte verbruik in.
 3. Eventueel selecteer je jouw huidige leverancier (optie).
 4. Maak een keuze uit de energietarieven (vast en variabel).
 5. Maak een keuze uit de contracten (een vaste periode of juist flexibel).
 6. Geef je voorkeuren door m.b.t. groene stroom.
 7. Kies de beste aanbieding en zet de overstap online in werking.

Populaire energiepakketten in Makkinga mei 2024

Op zoek naar de meest populaire energiecontracten in Makkinga? Hieronder lees je een opsomming met beschikbare pakketten van aantrekkelijke energiemaatschappijen zoals Pure Energie, Eneco, Greenchoice, Essent, NLE en ook Energiedirect.nl, Oxxio, Qurrent, Powerpeers, ENGIE met een verbruik van 1800 kWh tot 3950 kWh stroom plus 750 m3 t/m 1450 m3 gas.

 • Eneco – HollandseWind en EcoGas
 • Essent – Groene Stroom Standaard en Gas Variabel Onbepaald
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom en Gas tot 1 jaar Vast Actie
 • Greenchoice – Windstroom uit Nederland en Gas Vast 3 jaar
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 1 jaar Prijs Zeker
 • UnitedConsumers – Windstroom en Gas 1 jaar Vast Actie
 • HVC KringloopEnergie – Kringloopenergie Groene Stroom en Gas 1 Jaar Vast
 • EnergieFlex – Groene Stroom en Gas 1 jaar vast
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Overstappen van energieleverancier, hoe werkt dat?

Als consument ben je vrij om te kiezen bij wie je gas en licht afneemt. Is je energiecontract bijna afgelopen, ga je binnenkort ergens anders wonen, of ben je niet blij met jouw energieaanbieder? Je kunt dan overstappen van energieleverancier. Dit is ten allen tijde mogelijk. Kijk uit: achterhaal altijd de opgestelde regels van de huidige energieleverancier. Hoe zit het met de opzegtermijn, en is er een boete bij tussentijds opzeggen?

Aanbieders vergelijken en overstappen

Vul jouw locatie, verbruik en wensen in, en stap eenvoudig online over naar energiebedrijven in Makkinga. Nadat je nieuwe bestelling is afgerond zul jij een mail ontvangen van de geselecteerde energiemaatschappij. In deze mail of brief bekijk je de overeengekomen kosten en extra regels (denk hierbij aan opslag duurzame energie, leveringkosten, vastrecht, energiebelasting, verbruikskosten: ) van het energiepakket. Deze brief of mail ontvang je altijd, vaak binnen een week.

Bedenktijd bij energiepakket

Als de bestelling in goede orde binnengekomen is, krijg je nog 14 dagen bedenktijd. Gedurende deze dagen heb je de mogelijkheid om gratis en zonder opgaaf van reden je nieuwe abonnement opzeggen. Wil je dan niet? Het overstappen van energie wordt geactiveerd volgens afspraak.

Oude contract opzeggen

Jouw huidige gas en stroom pakket wordt stopgezet. Normaal gesproken krijg je daarvoor hulp van het nieuwe energiebedrijf. Tip: ga je verhuizen? In dat geval moet je zelf in de meeste gevallen het contract opzeggen (online of per brief).

Meterstanden doorgeven

Voor een succesvolle overstap ben je verplicht de meterstanden door te geven aan de aanstaande leverancier. In de regel moet dit vlak voor de overstapdatum, maar soms gebeurt het ook een paar dagen na de gekozen overstapdatum. Jouw aanstaande energieleverancier zal deze gegeven doorzetten naar de “vroegere” leverancier die dan een eindafrekening van je verbruik kan berekenen.

Je bent overgestapt van energie

Is dit allemaal goed gegaan? Dan wordt de overstap afgewikkeld, en kan je stroom en gas gebruiken van de gekozen energiemaatschappij in Makkinga. Ze sturen jou hiervan vanzelfsprekend een bevestiging en een opzetje voor het nieuwe termijnbedrag (voorschotbedrag). Je kunt dit gewoon verlagen. Daarnaast ontvangen jullie de eindafrekening van jouw oude energieleverancier. Ga verder naar “korting bij Qurrent“.

Zonnepanelen en groene energie, kan ik dat ook?

Duurzame energie is momenteel een streven van veel mensen. Onder andere een woning zonder gas en het beperken van CO2 gebruik. Wat kan ik zelf doen met groene energie? De twee meest interessante mogelijkheden zijn zon en wind (energie). De meeste maatschappijen hebben dat in hun portfolio. De bedrijven importeren zonnestroom en windenergie zowel bij Nederlandse bedrijven als EU.

Zonnepanelen

Omtrent zonne-energie kun jij kiezen: investeren in zonnepanelen voor jullie eigen woning of gaan voor een stroomaanbieder die zonne-energie inkoopt. Zelf stroom opwekken met zonnepanelen is heel interessant. Jij kan je stroom dan zelf gebruiken plus jouw ongebruikte stroom aan bedrijven terugleveren. Dit wordt in de volksmond ‘salderen’ genoemd. Je krijgt daarvoor terugleververgoeding in de gemeente Ooststellingwerf.

CV vervangen door Warmtepomp

De traditionele cv-ketel vervangen door warmtepomp is een andere populaire keuze. Daardoor gaat je gasverbruik flink omlaag. Echter ga je wel meer stroom gebruiken. Hybride warmtepompen vergen een aardige investering in vergelijking met Vaillant, AWB, Intergas, Nefit of Remeha ketel. Vanuit de overheid is er een subsidie te krijgen (ISDE). Zo kan je direct besparen op de energierekening. Infraroodpanelen, Zonneboilers en Het warmtenet kun je ook nog afwegen.

Windenergie

Door het hele land zul je grote windmolens kunnen spotten. De windturbine voorziet in schone windstroom voor woningen in ons land. Niet ieder energiepakket biedt deze vorm van stroom aan. De mogelijkheid hierop te selecteren wordt weergegeven in de energievergelijker. Misschien iets voor je: een deel van een windmolen kopen in provincie Friesland.

Energieverbruik reduceren

Vind jij een schoner milieu belangrijk? Dan moet je kijken naar jullie elektriciteit consumptie. Zodra je het verbruik van energie kunt minderen zal de besparing groot zijn. En dan hebben we het niet alleen over de energierekening, maar ook op CO-2 uitstoot. Probeer je te beperkten tot apparatuur met A of A+ label of LED verlichting. Direct energie besparen in Makkinga

Verhuizen of contract verlopen en wil je overstappen van energie? Vergelijk energiepakketten in Makkinga en bespaar op gas en licht!