Energieleveranciers Luxwoude Vergelijk alle energiemaatschappijen en bespaar €395 per jaar


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Energieleveranciers in Luxwoude vergelijken gaat gemakkelijker dan ooit dankzij onze energievergelijker! Snel online energie vergelijken? Voer je gegevens in, en je treft probleemloos de goedkoopste energieleverancier die aansluit bij jouw wensen. Je vind hier alle aantrekkelijke aanbiedingen die men standaard niet bij bijvoorbeeld Greenchoice en Vrijopnaam kan afsluiten. Overstappen gaat simpel en gebruiksvriendelijk. Op de site vergaar je nuttige toelichtingen en adviezen t.b.v. het speuren naar de goedkoopste energieaanbieder, het eerlijk vergelijken van prijzen, hoe de overstapservice werkt, en hoe het zit betreft groene energie.


Goedkoopste energieleverancier Luxwoude

Waar moet ik zijn voor goedkope energie in Luxwoude? Het is onmogelijk één energieleverancier aan te duiden die echt het goedkoopste is. Dit hangt af van aspecten als: gas- en stroom consumptie en woonplaats. Eveneens moet je meer mee laten wegen dan exclusief de energietarieven. Dat bepaalt maar in kleine mate je rekening voor de energie. Check maar eens jullie jaarrekening: jij betaalt aansluitkosten, vastrecht, regiotoeslag, verbruikskosten, energiebelasting: hier betaal je (indirect) ook voor. Ook verstrekken sommige bedrijven een royale welkomstkorting als je jouw contract oversluit. In de praktijk ligt varieert dit van €160 – €220. Je treft hier ook uitgebreide info over energieleveranciers vergelijken Waarland.

Goedkoop stroom en gas afsluiten

Ok: Je hebt te maken met een aanzienlijk flinke calculatie. Schrik niet: dit hoef jij niet allemaal te doen. Dit wordt gedaan door de energievergelijker. Gelijk overstappen naar een goedkoop energiepakket in Luxwoude juni 2024? Vul jouw postcode + huisnummer, en je totale jaarverbruik in. Daarop doorzoek je een lijst met de meest voordelige energiebedrijven. Jij kiest moeiteloos de goedkoopste leverancier van gas en stroom. Het overstappen is zo geregeld. Problemen bij het doorgeven van je gas & licht gebruik? Op deze pagina bekijk jij het gemiddelde gas- en stroomverbruik bij voor een aantal situaties.


Omschrijving Verbruik
Appartement 850 m³
Tussenwoning 1.300 m³
Hoekwoning 1.475 m³
2 onder 1 kap 1.600 m³
Vrijstaande woning 2.300 m³

Soort huishouden Stroom kWh Gas
1 persoon 1.900 kWh 725 m³
2 persoons huishouden 2.325 kWh 1.025 m³
Gezin + 1 kind 2.975 kWh 1.425 m³
Familie (2 kinderen) 3.400 kWh 1.625 m³
Familie (3 kinderen) 4.175 kWh 2.025 m³

Compleet aanbod

Alle grote partijen vergelijken. Van DELTA tot en met HVC.

Makkelijk besparen op energie

Vind de goedkoopste leverancier. Bespaar tot wel €315 per jaar.

Probleemloos overstappen

Ontdek het gemak van de overstapservice. Je zit geen dag zonder stroom of gas!

Energieprijzen vergelijken in Luxwoude

Niet langer teveel betalen voor stroom en gas? Op zoek naar een voordelig contract voor jouw energie? Hier tref je alle goedkope contracten. Aan de hand van onze tool kun je ogenblikkelijk energieprijzen Luxwoude vergelijken. Vul jouw locatie en energieverbruik in en selecteer onmiddellijk de goedkoopste aanbieder. Aanvullende info over een zeker pakket? Dit vind je in site van de leverancier. Check nu de meest aantrekkelijke energie aanbiedingen en de hoogste kortingen. Vandaag nog overstappen? Gebruik goedkoop gas en licht.

Overstappen ander energiepakket
Hoe kan ik het beste gas en elektriciteit vergelijken? Volg de stappen op deze pagina en bekijk onmiddellijk de “groenste” of goedkoopste energieleverancier voor je verbruik. Wellicht spreekt dit je ook aan: goedkoopste energie in Enspijk afsluiten.

Hoe kan ik gas en stroom vergelijken in Luxwoude?

 1. Als eerst vul je jouw postcode en huisnummer in (Friesland)
 2. Kies de gezinsgrootte, of vul het exacte verbruik in.
 3. Optioneel kun jij je huidige leverancier invoeren.
 4. Selecteer het energietarief (vast of variabel)
 5. Voor welke termijn wil jij een energiecontract? (1 jaar, 3 jaar, 5 jaar, onbepaalde tijd).
 6. Kies eventueel het filter voor groene stroom.
 7. Maak een keuze uit de hoogste kortingen en stap moeiteloos online over.

Populaire energiepakketten in Luxwoude juni 2024

Benieuwd naar de meest populaire energiecontracten in Luxwoude? Op energieleverancieractie.nl vind jij een ranglijst van standaard pakketten van populaire energiemaatschappijen als Pure Energie, Eneco, Greenchoice, Essent, NLE + Powerpeers, Budget Energie, Energiedirect.nl, ENGIE, Qurrent uitgaande van een verbruik van 2050 kWh t/m 2950 kWh stroom en 900 m3 t/m 1450 m3 gas.

 • Eneco – Modelcontract EcoStroom en AardGas
 • Essent – Groene Stroom Standaard en Gas Variabel
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom + Gas tot 3 jaar
 • Greenchoice – Modelcontract groene stroom en groen gas
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 1 jaar Prijs Zeker
 • Energiedirect.nl – Groene Stroom en CO2 Gecompenseerd Gas onbepaalde tijd
 • Budget Energie – Groene Stroom en Gas 1 jaar Vast Actie
 • EnergieFlex – 100% Sociaal Groen Gas en Groene Stroom 1 jaar vast
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Wat moet ik weten over overstappen van energieleverancier?

Tegenwoordig beslis jij zelf naar welk bedrijf je gaat om gas en licht af te nemen. Loopt het contract bijna af, ga je binnenkort ergens anders wonen, of ben je ontevreden over jouw huidige energieleverancier? Dan is overstappen van energieleverancier interessant. Dit kan praktisch eigenlijk altijd. Advies: controleer zeker even de kleine lettertjes van de energieaanbieder. Wat is de opzegtermijn, of volgt er een boete bij vroegtijdige contractbreuk?

Aanbieders vergelijken en overstappen

Vul je gegevens in en sluit het nieuwe abonnement af bij energiebedrijven in Luxwoude. Vanaf het punt dat het contract is doorgevoerd ontvang je een bevestiging van de nieuwe aanbieder. Daarin lees jij de kosten en voorwaarden (onder andere energiebelasting, verbruikskosten, aansluitkosten, vastrecht, leveringkosten: ) van jouw nieuwe pakket. Dit kan per mail of post, doorgaans binnen 2 weken.

Wettelijke bedenktijd

Op het moment dat je de bevestiging ontvangen hebt, heb je recht op een bedenktijd van 14 dagen. Gedurende deze dagen mag je zonder consequenties en zonder je te hoeven verantwoorden je nieuwe abonnement opzeggen. Onderneem je geen actie? De overstap van energie wordt geactiveerd volgens afspraak.

Opzeggen van huidige energiecontract

Jouw lopende gas en stroom pakket zal worden beëindigd. Dikwijls doet de nieuwe aanbieder dit. Goed om te weten: krijg je een andere huis? Jij zult dan gewoonlijk de actuele abonnementen stopzetten.

Jouw meterstanden doorgeven

Om het oversluiten te verwerken zullen de huidige meterstanden moeten worden gestuurd aan de toekomstige aanbieder. In de meeste gevallen doe je dit een paar dagen voor de overstapdatum, hoewel het soms ook uitloopt tot 2 weken na de dag van overstappen. Jouw aanstaande aanbieder speelt de standen door aan jouw “oude” energiemaatschappij zodat de eindafrekening op correcte wijze kan worden opgemaakt.

Je bent overgestapt van energieaanbieder

Het hele stappenplan afgerond? Dan wordt alles definitief gemaakt, en zal gas en stroom worden geleverd door jouw nieuwe energiemaatschappij in Luxwoude. Je ontvangt hiervan wederom een bevestiging en een voorstel voor een voorschotbedrag. Deze schatting van verbruikskosten mag jij corrigeren. Daarbij incasseren jullie een overzicht + eindafrekening van de eerdere aanbieder. Bekijk nu “korting bij E.ON“.

Hoe zit het met groene stroom en zonnepanelen?

Duurzame energie is tegenwoordig een onderwerp waar veel over gesproken wordt. Denk aan gasvrij wonen en besparen op de CO2 uitstoot. Hoe wordt ik duurzamer met groene energie? De twee meest interessante opties zijn zon en wind (energie). Het gros van de aanbieders van energie doen hier aan mee. De organisaties kopen deze zonnestroom en windenergie vaak bij buitenlandse bedrijven.

Zonnepanelen

Met betrekking tot zonne energie zijn er meerdere keuzes: investeren in zonnepanelen voor je appartement of huis of gaan voor een elektriciteitsmaatschappij die investeert in zonneparken. Investeren in zonnepanelen is heel interessant. Je kunt je eigen stroom gebruiken en bovendien je teveel opgewekte stroom terugleveren aan het net. Dit wordt in de volksmond ‘salderen’ genoemd. Je ontvangt hiervoor een leuke prijs in de gemeente Opsterland.

Gasketel vervangen voor warmtepomp

De traditionele cv-ketel vervangen door warmtepomp is ook een populaire optie. Daardoor zal je gasverbruik significant dalen. Wanneer we het hebben over zonne-energie. De (hybride) warmtepompen zijn nog wel aan de prijs wanneer je het vergelijk met een Vaillant, AWB, Remeha, Intergas of Atag ketel. Er is wel een subsidie (ISDE) beschikbaar. Zo kan je direct besparen op de energierekening. Zonneboilers, Infraroodpanelen en Het warmtenet zijn goede alternatieven.

Groene windenergie

Op steeds meer plekken zijn tegenwoordig windmolens te vinden. Een windturbine levert volledig zuivere windstroom voor woningen in ons land. Niet ieder maatschappij is automatisch aanbieder van groene stroom. Meer hierover is beschikbaar in onze online energievergelijker. Wat ook in opkomst is: collectief een windmolen laten plaatsen in provincie Friesland.

Besparen op je verbruik

Streef jij naar een duurzame aardbol? Het eerste wat je kunt doen is minder elektriciteit verbruiken. In het geval je jouw energieconsumptie weet te beperken kan je flink besparen. Niet alleen op de kosten, maar ook op de uitstoot van CO2. Koop specifiek apparaten met een A+ label of energiezuinige LED verlichting. Tijd voor actie: nu energie besparen in Luxwoude

Heb je een nieuw huis, ga je verhuizen of wil je gewoon overstappen? Vergelijk energiepakketten in Luxwoude en betaal minder voor gas en licht!