Energieleveranciers Loon op Zand Vergelijk alle energiemaatschappijen en bespaar snel €275 per jaar


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Energieleveranciers in Loon op Zand vergelijken gaat supersnel via onze energievergelijker! Meteen zelf energie vergelijken? Vul de vergelijker in, en je ontdekt à la minute de goedkoopste energieleverancier die aansluit bij jouw wensen. Met veel exclusieve acties die men standaard niet bij bijv. Greenchoice of Noordelijk Lokaal Duurzaam ontvangt. Het oversluiten gaat handig en gebruiksvriendelijk. Op deze pagina doorzoek jij handige aanwijzingen en handreikingen ten behoeve van het vinden van de goedkoopste energieaanbieder, hoe een objectieve vergelijking in z’n werk gaat, wat je moet weten over overstappen, en wat de mogelijkheden zijn ten aanzien van groene energie.


Goedkoopste energieleverancier Loon op Zand

Bij welke energiemaatschappij moet ik zijn voor goedkope energie in Loon op Zand? Goed om te weten: er is niet één energieleverancier te bestempelen die echt het goedkoopste is. Het is afhankelijk van indicatoren zoals: stroom- en gas consumptie en postcode. Ook zijn er veel aspecten belangrijker dan uitsluitend de energietarieven. Dit bepaalt maar beperkt de maandelijks energierekeningen. Check maar eens jullie jaarrekening van jouw huidige energiemaatschappij: energiebelasting, opslag duurzame energie, leveringkosten, regiotoeslag, aansluitkosten: hier betaal je (indirect) ook voor. Verder bieden de meeste aanbieders een hoge welkomstpremie voor overstappers. Soms krijg je ‘een bonus van liefst €155 tot €255. Nu ook online: energieleveranciers vergelijken Vreeland.

Goedkoop stroom en gas afsluiten

Opletten: Het betreft een aardig flinke calculatie. Gelukkig hoef je dit niet zelf te doen. Onze energievergelijker doet al het werk voor je. À la minute overstappen naar een goedkoop energiepakket in Loon op Zand juni 2024? Vul jouw postcode + huisnummer, en een schatting van je energieverbruik in. Daarop vind je een opsomming met de meest voordelige energiemaatschappijen. Je treft vlug de goedkoopste aanbieder van stroom en gas. Overstappen stelt niet veel voor, het is zo gedaan. Moeite bij het doorgeven van jouw verbruik? Hier vind jij het stroom- en gasverbruik bij verschillende type woningen en huishouden.


Soort woning Gasgebruik
Appartement 875 m³
Tussenwoning 1.350 m³
Hoekwoning 1.500 m³
2 onder 1 kap 1.700 m³
Vrijstaande woning 2.400 m³

Gezinssamenstelling Stroom kWh Gas
1 persoons huishouden 1.950 kWh 750 m³
2 bewoners 2.100 kWh 1.000 m³
2 & 1 kind 3.100 kWh 1.325 m³
Gezin + 2 kinderen 3.700 kWh 1.700 m³
Familie (3 kinderen) 4.200 kWh 2.000 m³

Alle maatschappijen

Alle gangbare providers vergelijken. Van Essent tot en met Vrijopnaam.

Besparen op de energienota

Niet langer een hoge rekening. Dit scheelt je zo €285 per jaar.

Makkelijk overstappen

Dankzij de overstapservice. Geen moment zonder gas of stroom.

Energieprijzen vergelijken in Loon op Zand

Wil jij ook besparen op stroom en gas? Overstappen op een betaalbaar energiepakket? Dan heb je de juiste website gevonden. D.m.v. onze tool kan je binnen no-time energieprijzen Loon op Zand vergelijken. Vul postcode + huisnummer & stoom/gas verbruik in en kies moeiteloos het goedkoopste contract. Meer details over een bepaalde leverancier? Dit vind je in de overkoepelende merksite. Stap nu over naar de belangrijkste energie aanbiedingen en overstap bonussen. Stap in enkele minuten over op goedkoop gas en licht.

Overstappen ander energiepakket
Wil jij direct gas en elektriciteit vergelijken? Check het stappenplan aan de rechterkant en vind ogenblikkelijk de beste of de goedkoopste energieleverancier voor jouw situatie. Bekijk ook de mogelijkheden voor: goedkoopste energie in Ell afsluiten.

Wil je nu proberen om gas en stroom te vergelijken in Loon op Zand?

 1. Geef jouw postcode door (Noord-Brabant)
 2. Kies de omvang van het huishouden, of vul het volledige verbruik in.
 3. Selecteer welke leverancier je nu hebt.
 4. Selecteer het energietarief (vast of variabel)
 5. Kies de looptijd van het energiecontract (1 jaar, 3 jaar, 5 jaar, onbepaalde tijd).
 6. Selecteer optioneel groene stroom.
 7. Bepaal voor welke aanbieding je gaat en sluit online je contract over.

Populaire energiepakketten in Loon op Zand juni 2024

Op zoek naar de meest populaire energiecontracten in Loon op Zand? Op de site bekijk je een tabel met veel bestelde pakketten van grote NL energiemaatschappijen als Vattenfall, Essent, Greenchoice, NLE, Eneco maar uiteraard ook Powerpeers, Budget Energie, ENGIE, Energiedirect.nl, Qurrent uitgaande van een verbruik van 1800 kWh t/m 3300 kWh stroom plus 800 m3 t/m 1600 m3 gas.

 • Eneco – EcoStroom + AardGas Garantieprijs Vast 1 jaar Actie
 • Essent – ZekerheidsGarantie Groene Stroom en Gas 5 jaar
 • Vattenfall – Stroom en Gas Onbepaalde tijd
 • Greenchoice – Windstroom uit Nederland en Gas Vast 3 jaar
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 1 jaar Prijs Zeker
 • Vandebron – 100% lokale windstroom en CO2 gecompenseerd gas 1 jaar vast Actie
 • Budget Energie – Modelcontract stroom en gas
 • EnergieFlex – Modelcontract Groene Stroom en Gas
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Hoe werkt overstappen van energieleverancier?

Als consument ben jij in control naar welk bedrijf je gaat om gas en licht af te nemen. Is je energiecontract bijna afgelopen, ga je van huis wisselen, of ben je ontevreden over jullie actuele energiemaatschappij? Je kunt dan overwegen om over te stappen van energieleverancier. Dit is ten allen tijde mogelijk. Goed om te weten: achterhaal uiteraard de voorwaarden van jouw energiemaatschappij. Wat is de opzegtermijn, of krijg ik te maken met een boete of opzegvergoeding?

Vergelijken en overstappen

Voer de gevraagde gegevens in en stap eenvoudig online over naar energiebedrijven in Loon op Zand. Nadat je aankoop is verzonden zul jij een mail ontvangen van de aankomende energiemaatschappij. Daarin lees jij de prijzen en regelgeving (denk aan aansluitkosten, leveringkosten, netbeheerkosten, energiebelasting, vastrecht: ) van het energiecontract. Dit wordt digitaal en/of per post verstuurd, in de regel binnen 14 dagen.

Wettelijke bedenktijd

Wanneer jouw bestelling bevestigd wordt, mag jij 14 werkdagen nadenken (bedenktijd). Binnen deze termijn kun jij nog zonder kosten te maken, of een uitgebreide toelichting te geven, het pakket annuleren. Doe je niets? Het overstappen van energie zal dan actief worden op de afgesproken datum.

Oude contract opzeggen

Het werkende contract wordt opgezegd. Doorgaans zal jouw nieuwe aanbieder dit doen. Tip: ga je van woning wisselen? Dan moet je zelf in de regel het energiecontract beëindigen.

Jouw meterstanden doorgeven

Voor een geslaagde overstap zullen de huidige meterstanden moeten worden gestuurd aan de aanstaande energieaanbieder. Normaliter dien je dit te doen vlak voor de overstapdatum, echter soms ook tot een paar dagen nadat het contract is ingegaan. De toekomstige leverancier zal deze gegeven doorzetten naar de “vroegere” energiemaatschappij waarna je een eindafrekening ontvangt.

Je bent overgestapt van energieaanbieder

Het hele stappenplan afgerond? Dan worden de laatste puntjes op de i gezet, en kan je stroom en gas gebruiken van de geselecteerde energiemaatschappij in Loon op Zand. Ze sturen jou hiervan vanzelfsprekend een bevestiging plus een voorstel van het maandelijkse voorschotbedrag. Deze schatting van verbruikskosten mag jij verlagen. Voorts incasseren jullie jouw persoonlijke eindafrekening van je voormalige aanbieder. Bekijk nu “actie van Qurrent“.

Zonnepanelen en groene energie, kan ik dat ook?

Duurzame energie is tegenwoordig een hot topic. Voorbeelden zijn een woning zonder gas en het beperken van CO2 gebruik. Wat kan ik zelf doen met groene energie? De twee meest interessante alternatieven zijn wind en zon (stroom). Een groot aantal maatschappijen doen hier aan mee. De maatschappijen reserveren windenergie en zonne-energie zowel bij Nederlandse bedrijven als EU.

Zonnepanelen

Inzake zonne-energie heb je 2 opties: zelf zonnepanelen aanschaffen voor je appartement of huis of speciaal op zoek gaan naar een stroomaanbieder die zonne-energie inkoopt. Je eigen stroom genereren met zonnepanelen kan heel lucratief zijn. Je kunt je eigen stroom gebruiken maar ook het overschot aan stroom terugleveren. Maatschappijen noemen dit vaak salderen. Jullie ontvangen hiervoor een leuke prijs in de gemeente Loon op Zand.

Gasgestookte ketel vervangen door Warmtepomp

De traditionele cv-ketel vervangen door warmtepomp is iets wat we meer en meer zien. Door deze producten verbruik je nauwelijks tot geen gas meer. Wanneer we het hebben over zonne-energie. Deze (hybride) warmtepompen zijn relatief prijzig in verhouding tot een Vaillant, Nefit, Remeha, Intergas of Atag ketel. De ISDE subsidie kun jij hierop wel toepassen. Zo kan je direct besparen op de energienota. Pelletkachels, Zonneboilers en Het warmtenet zijn ook populaire opties.

Windenergie

In alle provincies zijn tegenwoordig windmolens te vinden. Deze windturbines leveren volledig zuivere windstroom voor woningen in ons land. Niet ieder energiepakket biedt groene stroom via wind. Meer hierover is beschikbaar in onze online energievergelijker. Iets van de laatste jaren: investeren in een eigen windmolen (collectief) in provincie Noord-Brabant.

Besparen energieverbruik

Wil je echt groen zijn? Kijk dan ook kritisch naar je eigen verbruik. In het geval je jouw energieconsumptie kan verlagen zal de besparing groot zijn. Niet onbelangrijk zullen de kosten minder worden, maar ook op het vervuilen van de aarde. Houd rekening met apparatuur met A of A+ label of zuinige LED lampen. Wacht niet langer en ga energie besparen in Loon op Zand

Nieuwbouw, ga je verhuizen of gewoon overstappen van energie aanbieder? Vergelijk energieleveranciers in Loon op Zand en betaal minder voor gas en licht!