Energieleveranciers Limburg Vergelijk alle energiemaatschappijen en bespaar tot €565 per jaar


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Energieleveranciers in Limburg vergelijken gaat supersnel via onze energievergelijker! Direct energie vergelijken? Vul de vergelijker in, en je treft eenvoudig de goedkoopste energieleverancier die past bij jouw energieconsumptie. Met veel aantrekkelijke welkomstkortingen die je niet via de website van bijv. Anode Energie of HVC kunt vinden. Je contract oversluiten naar andere aanbieders gaat gemakkelijk en is zo gepiept. Op de site bekijk je bruikbare feiten en hulp bij het vinden van een voordelige energieaanbieder, het eerlijk vergelijken van prijzen, hoe de overstapservice werkt, en wat jij kunt doen betreft groene energie.


De goedkoopste energieleverancier Limburg

Welke energiemaatschappij moet ik kiezen voor goedkope energie in Limburg? Jammer genoeg is er niet één energieleverancier te markeren die de laagste prijzen hanteert. Het heeft te maken met jouw specifieke wensen: energieconsumptie en postcode. Uiteraard zijn er meer zaken belangrijk dan uitsluitend de energietarieven. Deze bepalen maar in kleine mate je rekening voor de energie. Bekijk maar eens je jaarrekening van de energieleverancier: regiotoeslag, vastrecht, verbruikskosten, leveringkosten, opslag duurzame energie: het is dus niet alleen het verbruik wat je betaalt. Verder bieden flink wat organisaties een gulle welkomstpremie bij het overstappen. In de praktijk ligt varieert dit van €135 t/m €225. Wellicht ook beschikbaar: energieleveranciers vergelijken IJmuiden.

Goedkoop stroom en gas afsluiten

In het kort: We hebben het hier over nogal een flinke berekening. Je hoeft de rekenmachine er niet bij te pakken. De energievergelijker zal je daarbij ondersteunen. Snel overstappen naar een goedkoop energiepakket in Limburg mei 2024? Vul je locatie in het zoekveld in + een schatting van je energieverbruik in. Nadien volgt een opsomming met de goedkoopste energiebedrijven. Je treft snel de goedkoopste aanbieder van stroom en gas. Overstappen van aanbieder is zo rond gemaakt. Advies nodig bij het schatten van jullie energieverbruik? Op deze pagina check je het gemiddelde stroom- en gasverbruik bij verschillende gezinsgroottes en soort woningen.


Soort huis Verbruik
Appartement 875 m³
Tussenwoning 1.325 m³
Hoekwoning 1.425 m³
2 onder 1 kap 1.700 m³
Vrijstaande woning 2.000 m³

Type huishouden Stroom kWh Gas
1 persoons huishouden 2.000 kWh 625 m³
2 personen 2.100 kWh 1.050 m³
Familie (1 kind) 3.000 kWh 1.450 m³
Gezin + 2 kinderen 3.750 kWh 1.800 m³
2 & 3 kinderen 4.100 kWh 1.950 m³

Compleet aanbod

Alle betrouwbare aanbieders vergelijken. Van Allure Energie tot en met Noordelijk Lokaal Duurzaam.

Een lagere energierekening

Niet langer een hoge rekening. Besparingen tot wel €505 per jaar.

Razendsnel overstappen

Hiervoor gebruik je de overstapservice. Je zit geen dag zonder gas of stroom.

Energieprijzen vergelijken in Limburg

Wil jij ook besparen op stroom en gas? Geïnteresseerd in een goedkoop pakket? Hier tref je alle goedkope contracten. Dankzij onze zoekmachine kun jij eenvoudig energieprijzen Limburg vergelijken. Geef je huisnummer en postcode en gas/licht inschatting in en kies snel het goedkoopste pakket. Meer info over een bepaalde aanbieder? Selecteer dan het bedrijfsprofiel. Ontdek nu de belangrijkste energie aanbiedingen en welkomstbonussen. Snel overstappen en genieten van goedkoop gas en licht.

Overstappen nieuw energiepakket
A la minute gas en elektriciteit vergelijken? Bekijk de handige stappen rechts en check snel de duurzaamste of meest betaalbare energieleverancier voor je verbruik. Zoek ook naar goedkoopste energie in Scheulder afsluiten.

Wil je nu proberen om gas en stroom te vergelijken in Limburg?

 1. Stap 1 is het invullen van je locatie (Limburg)
 2. Kies de omvang van het huishouden, of vul de exacte kWh en M3 in.
 3. Kies jouw huidige leverancier (optioneel).
 4. Ga jij voor het vaste of variabele tarief?
 5. Kies de looptijd van het energiecontract (variabel / modelcontract of 1 tot 5 jaar).
 6. Eventueel kan je groene stroom (uit NL) kiezen.
 7. Selecteer de aanbieding die je wilt afsluiten en stap direct online over.

Populaire energiepakketten in Limburg mei 2024

Hoe zit het met de meest populaire energiecontracten in Limburg? Op deze pagina lees je een ranglijst van veel bestelde pakketten van energiemaatschappijen zoals Greenchoice, Essent, Pure Energie, Eneco, Vattenfall en ook Budget Energie, Energiedirect.nl, Oxxio, ENGIE, Qurrent berekend met een consumptie van 2150 kWh – 4350 kWh stroom plus 750 m3 – 1600 m3 gas.

 • Eneco – EcoStroom + AardGas 1 jaar Vast Actie
 • Essent – ZekerheidsGarantie Groene Stroom en Gas 3 jaar
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom + Gas tot 3 jaar
 • Greenchoice – Windstroom uit Nederland en Gas Vast 3 jaar
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 2 jaar Prijs Zeker
 • Energiedirect.nl – Groene Stroom en CO2 Gecompenseerd Gas onbepaalde tijd
 • ENGIE – NL Groene stroom en gas 1 jaar vast
 • Delta – Groene Stroom en Gas Actieprijs Vast 3 jaar
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Wat moet ik weten over overstappen van energieleverancier?

Vandaag de dag kies jij er zelf voor naar welk bedrijf je gaat om gas en licht af te nemen. Loopt het contract bijna af, sta je op het punt om te verhuizen, of voel je je niet meer thuis bij jouw bestaande leverancier? Dan is overstappen van energieleverancier interessant. Het oversluiten is vaak direct mogelijk. Goed om te weten: doorzoek ten alle tijde de condities van de huidige energieleverancier. Welke opzegtermijn geldt er, of volgt er een boete bij vroegtijdige contractbreuk?

Pakketten vergelijken en overstappen

Voer de gevraagde gegevens in en stap eenvoudig online over naar energiebedrijven in Limburg. Nadat jij een contract hebt afgesloten krijg je de bevestiging binnen van de aankomende leverancier. Daarin zie jij de geldige tarieven en extra regels (zoals opslag duurzame energie, regiotoeslag, vastrecht, energiebelasting, verbruikskosten: ) van het energiepakket. Dit wordt digitaal en/of per post verstuurd, vaak binnen maximaal 10 werkdagen.

2 weken bedenktijd

Op het moment dat jouw bestelling bevestigd wordt, heb je nog 14 dagen bedenktijd. In deze periode mag je gratis, of een geldige reden op te geven, het pakket annuleren. Onderneem je geen actie? Het overstappen van energie wordt automatisch doorgevoerd.

Oude energiepakket opzeggen

Jouw oude gas & licht pakket zal worden beëindigd. Doorgaans wordt dit geregeld door de nieuwe aanbieder. Advies: krijg je een andere huis? Bij dit scenario moet je zelf normaliter het energiecontract beëindigen.

Het doorgeven van meterstanden

Voor een correcte afhandeling zullen de huidige meterstanden moeten worden gestuurd aan jouw toekomstige leverancier. Dikwijls doe je dit een paar dagen voor het moment van overstappen, maar het kan vaak nog tot 1 of 2 weken na de gekozen overstapdatum. Jouw aanstaande energieleverancier communiceert dit weer richting jouw “oude” energieleverancier zodat de eindafrekening op correcte wijze kan worden opgemaakt.

Overstap is geslaagd

Is alles gelukt? Dan wordt alles in orde gemaakt, en begint de levering van stroom en gas door de geselecteerde energiemaatschappij in Limburg. Het is nog even wachten op vanzelfsprekend een bevestiging aangevuld met een voorstel van het termijnbedrag (voorschotbedrag). Deze inschatting van kosten kan je altijd corrigeren. Daarnaast ontvang jij jouw persoonlijke eindafrekening van de eerdere energieleverancier. Ga verder naar “actie Enexis“.

Zonnepanelen en groene energie, kan ik dat ook?

Duurzame energie is momenteel een belangrijk thema. Veelgehoorde kreten zijn wonen zonder gasaansluiting en besparen op de CO2 uitstoot. Hoe kan ik groene energie gebruiken? 2 relevante opties zijn opties zijn windenergie en zonne-energie. Een groot aantal energieleveranciers maken hier graag gebruik van. De leveranciers bestellen zonne-energie en stroom afkomstig van wind vaak bij buitenlandse bedrijven.

Zonnepanelen

Met betrekking tot zonne energie zijn er meerdere keuzes: zonnepanelen installeren voor op het dak of kiezen voor een stroomaanbieder die zonne-energie inkoopt. Zonnepanelen op je dak laten plaatsen kan al snel lonen. Je hebt de mogelijkheid je eigen stroom af te nemen maar ook jouw ongebruikte stroom aan bedrijven terugleveren. Dit noemen we ook wel salderen. Je ontvangt hiervoor een aantrekkelijk tarief in de gemeente Limburg.

CV vervangen door Warmtepomp

De gasgestookte cv-ketel vervangen door warmtepomp is een andere populaire keuze. Daardoor gaat je gasverbruik flink omlaag. Aan de andere kant verbruikt zo’n systeem wel stroom. De (hybride) warmtepompen zijn nog wel aan de prijs i.v.m. een Remeha, Nefit, Vaillant, Atag of Intergas ketel. De ISDE subsidie kun jij hierop wel toepassen. Dan kan jij snel gaan besparen op de energienota. Pelletkachels, Zonneboilers en Het warmtenet kun je ook nog afwegen.

Windenergie

Door het hele land zie je grote parken met windmolens. Een windturbine levert schone windstroom voor NL huishoudens. Niet ieder leveranciers doet hier aan mee. Meer daarover zul je in de energievergelijker terugvinden. Iets actueels: een deel van een windmolen kopen in provincie Limburg.

Energieverbruik minderen

Vind jij een schoner milieu belangrijk? Dan moet je kijken naar jullie elektriciteit consumptie. Zodra je jouw eigen verbruik weet te verkleinen levert dat een besparing op. In de eerste plaats financieel gezien, maar ook op CO-2 uitstoot. Ga zoveel mogelijk voor huishoudelijke apparatuur met A+ energielabel of zuinige LED lampen. Wacht niet langer en ga energie besparen in Limburg

Nieuwbouwwoning, verhuizen of overstappen naar een nieuw energiebedrijf? Vergelijk energie aanbieders in Limburg en bespaar op gas en licht!