Energieleveranciers Leons Vergelijk energiemaatschappijen en bespaar wel €455 per jaar


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Energieleveranciers in Leons vergelijken gaat eenvoudig via onze energievergelijker! Meteen zelf energie vergelijken? Vul alle velden in, en je checkt vlug de goedkoopste energieleverancier voor jouw specifieke situatie. Check alle speciale welkomstacties die men standaard niet bij o.a. Allure Energie en Vrijopnaam kan scoren. Het overstappen naar een andere bedrijf gaat gemakkelijk en kost slechts een paar minuten. Hieronder lees je functionele toelichtingen en tips dat je kunt gebruiken bij het vergelijken van de goedkoopste energieaanbieder, het eerlijk vergelijken van prijzen, hoe je snel kunt overstappen, en wat de mogelijkheden zijn ten aanzien van groene energie.


Goedkoopste energieleverancier Leons

Welke energiemaatschappij moet ik kiezen voor goedkope energie in Leons? Het is niet mogelijk één energieleverancier aan te duiden waar jij het goedkoopst uit bent. Dit wordt beïnvloed door indicatoren zoals: stroom- en gasverbruik en adres. Daarnaast ga je te kort door de bocht als je kijkt naar alleen de energietarieven. Dit bepaalt maar beperkt je rekening voor de energie. Inspecteer maar eens de laatste energie jaarrekening: energiebelasting, verbruikskosten, netbeheerkosten, leveringkosten, opslag duurzame energie: het is dus niet alleen het verbruik wat je betaalt. Bovendien geven veel aanbieders een aantrekkelijke welkomstkorting voor consumenten die overstappen. In de praktijk ligt varieert dit van €165 tot €195. Op energieleverancieractie.nl bekijk je ook energieleveranciers vergelijken Venhuizen.

Goedkoop stroom en gas afsluiten

Kortom: Het gaat om een behoorlijk flinke berekening. Je hoeft de rekenmachine er niet bij te pakken. Dit wordt gedaan door de energievergelijker. Binnen een paar minuten overstappen naar een goedkoop energiepakket in Leons april 2024? Voer allereerst jouw woonplaats in en hoeveel stroom en gas je verbruikt in. Vervolgens vind je een overzicht met de meest voordelige energie aanbieders. Je ontdekt snel de goedkoopste aanbieder van stroom en gas. Overstappen stelt niet veel voor, het is zo gepiept. Hulp nodig bij het invullen van gas en stroom verbruik? Hier vind jij het gas- en stroomverbruik van verschillende gezinsgroottes en soort woningen.


Type woning Gas
Appartement 900 m³
Tussenwoning 1.275 m³
Hoekwoning 1.400 m³
2 onder 1 kap 1.700 m³
Vrijstaande woning 2.100 m³

Soort huishouden Stroom / Elektriciteit Gas
1 persoon 1.825 kWh 750 m³
2 personen 2.125 kWh 1.125 m³
2 & 1 kind 2.750 kWh 1.425 m³
Familie (2 kinderen) 3.525 kWh 1.625 m³
Familie (3 kinderen) 4.225 kWh 1.900 m³

Alle leveranciers

Alle populaire partijen vergelijken. Van Allure Energie tot aan Innova Energie.

Makkelijk besparen op energie

Niet langer een hoge rekening. Bespaar tot wel €455 per jaar.

Onmiddellijk overstappen

Dankzij de overstapservice. Je komt niet zonder gas of stroom.

Energieprijzen vergelijken in Leons

Niet langer teveel betalen voor stroom en gas? Op zoek naar een voordelig energiepakket? Vele consumenten zijn jou al voorgegaan. Met behulp van energieleverancieractie.nl kan je onmiddellijk energieprijzen Leons vergelijken. Geef je woongegevens & verbruik in, en bekijk vlug de goedkoopste leverancier. Meer info over een zekere aanbieder? Selecteer dan website van de aanbieder. Vergelijk nu alle energieaanbiedingen en welkomstbonussen. Vandaag nog overstappen? Gebruik goedkoop gas en licht.

Overstappen nieuw energiepakket
Gas en elektriciteit vergelijken, hoe werkt dat? Maak gebruik van het stappenplan hiernaast en ontdek binnen no-time de beste of goedkoopste energieleverancier voor jouw situatie. Vind alles uit over goedkoopste energie in Eastermar afsluiten.

Hoe kan ik gas en stroom vergelijken in Leons?

 1. Vul jouw postcode + huisnummer in (Friesland)
 2. Selecteer het aantal personen in het huishouden, of vul het volledige verbruik in.
 3. Kies jouw huidige leverancier (optioneel).
 4. Kies het variabele of vaste energietarief.
 5. Maak een keuze uit de contracten (een vaste periode of juist flexibel).
 6. Geef jouw voorkeur voor groene energie.
 7. Bepaal voor welke aanbieding je gaat en regel snel de overstap.

Populaire energiepakketten in Leons april 2024

Benieuwd naar de meest populaire energiecontracten in Leons? Op de site check je een lijstje met standaard pakketten van de grote Nederlandse maatschappijen zoals Vattenfall, Pure Energie, Eneco, Essent, NLE en ook Qurrent, Budget Energie, Powerpeers, Oxxio, ENGIE op basis van een verbruik van 2500 kWh – 4050 kWh stroom en 1400 m3 t/m 1800 m3 gas.

 • Eneco – Hollandsewind + EcoGas Vast 1 jaar Actie
 • Essent – ZekerheidsGarantie Groene Stroom en Gas 1 jaar Actie
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom + Gas tot 5 jaar
 • Greenchoice – Windstroom uit Nederland en Gas Vast 3 jaar
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 1 jaar Prijs Zeker Actie
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas vast 4 jaar Actie
 • HVC KringloopEnergie – Kringloopenergie Groene Stroom en Gas 1 Jaar Vast
 • Oxxio – Groene Stroom en Gas 3 jaar Vast
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Wat moet ik weten over overstappen van energieleverancier?

Als consument ben je vrij om te kiezen bij wie je gas en licht afneemt. Is je energiecontract bijna afgelopen, ga je van huis wisselen, of voel je je niet meer thuis bij jouw maatschappij? Je kunt dan overstappen van energieleverancier. Het oversluiten is vaak direct mogelijk. Vergeet niet: bekijk zeker even de voorwaarden van het gekozen energiepakket. Welke opzegtermijn geldt er, of krijg ik te maken met een boete of opzegvergoeding?

Contracten vergelijken en overstappen

Vul je gegevens in en maak de overstap online in orde naar energiebedrijven in Leons. Zodra je aankoop is verzonden ontvang je ter bevestiging een mail of brief van de nieuwe energieleverancier. Aan de hand daarvan tref jij de prijzen en bijkomende kosten (denk aan vastrecht, regiotoeslag, opslag duurzame energie, energiebelasting, netbeheerkosten: ) van het energiepakket. Dit kan per mail of post, doorgaans binnen 2 weken.

Bedenktijd energiecontract

Zodra je de bevestiging ontvangen hebt, mag jij 14 werkdagen nadenken (bedenktijd). Binnen deze 14 dagen mag je zonder kosten, of een uitgebreide toelichting te geven, het nieuwe contract cancellen. Doe je niets? De overstap van energie wordt automatisch doorgevoerd.

Huidige contract beëindigen

Dat werkende contract wordt beëindigd. Doorgaans doet de nieuwe aanbieder dit. Belangrijk: staat er een verhuizing op stapel? Bij dit scenario moet je zelf normaal gesproken het oude abonnement annuleren.

Het doorgeven van meterstanden

Voor een geslaagde overstap zullen de huidige meterstanden moeten worden gestuurd aan de toekomstige leverancier. Dikwijls gebeurt dit vlak voor de datum van overstap, maar soms gebeurt het ook twee weken na de overstapdatum. Jouw toekomstige leverancier communiceert dit weer richting je voormalige maatschappij zodat de eindafrekening op correcte wijze kan worden opgemaakt.

Je bent overgestapt van energie

Ben je er doorheen gekomen? Dan worden de laatste puntjes op de i gezet, en begint de levering van stroom en gas door de gekozen energiemaatschappij in Leons. Het is nog even wachten op een bevestiging en een opzetje voor het nieuwe termijnbedrag (voorschotbedrag). Deze schatting van verbruikskosten mag jij bewerken. Ook incasseren jullie een jaaroverzicht en eindafrekening van de “vroegere” leverancier. Bekijk ook “aanbiedingen van Huismerk Energie“.

Hoe zit het met groene stroom en zonnepanelen?

Duurzame energie is op dit moment een hot topic. Veelgehoorde kreten zijn een woning zonder gas en minder CO2 uitstoten. Hoe kan ik aan de slag met groene energie? De 2 meest toegepaste keuzes zijn windenergie en zonne-energie. Het gros van de maatschappijen doen hier aan mee. De organisaties halen deze zonne-energie en windenergie zowel bij Nederlandse bedrijven als EU.

Zonnepanelen

Met betrekking tot zonne energie zijn er 2 mogelijkheden: het kopen van zonnepanelen voor op jouw woning of speciaal op zoek gaan naar een stroomaanbieder die zonne-energie inkoopt. Investeren in zonnepanelen is aantrekkelijk (terugverdientijd). Je hebt de mogelijkheid je eigen stroom af te nemen maar ook jouw ongebruikte stroom aan bedrijven terugleveren. Ook wel bekend als salderen. Jullie ontvangen hiervoor een leuke prijs in de gemeente Littenseradiel.

CV vervangen door Warmtepomp

De klassieke cv-ketel vervangen door warmtepomp is sterk in opkomst. Daardoor verbruik je nauwelijks tot geen gas meer. Het verbruik van elektriciteit zal stijgen. De (hybride) warmtepompen zijn niet goedkoop i.v.m. een Vaillant, Remeha, Atag, Nefit of Intergas ketel. Wel is er een (ISDE) subsidie mogelijk. Dit betekent een aanzienlijke besparing op de energienota. Pelletkachels, Zonneboilers en Infraroodpanelen zijn goede alternatieven.

Windenergie

Door heel Nederland zijn tegenwoordig windmolens te vinden. Een windturbine levert volledig zuivere windstroom wat goed is voor het milieu. Niet ieder maatschappij werkt met deze vorm van groene stroom. Extra info hierover zul je in de energievergelijker terugvinden. Wat ook in opkomst is: collectief een windmolen laten plaatsen in provincie Friesland.

Energieverbruik reduceren

Wil jij duurzaam met elektriciteit bezig zijn? Neem dan het actuele verbruik onder de loep. Als jij jouw persoonlijke energieconsumptie weet te beperken heeft dat direct effect. Niet alleen maar op de energienota, maar ook aan het feit dat je minder CO-2 uitstoot. Kies bijvoorbeeld bewust voor zuinige apparaten en A++ labels of LED lampen. Ga op de kosten van energie besparen in Leons

Verhuizen of contract verlopen en wil je overstappen van energie? Vergelijk energieleveranciers in Leons en betaal minder voor gas en licht!