Energieleveranciers Lemmer Vergelijk alle energiemaatschappijen en bespaar wel €245 per jaar


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Energieleveranciers in Lemmer vergelijken gaat supersnel via onze energievergelijker! Direct energie vergelijken? Vul jouw gegevens in, en je bekijkt direct de goedkoopste energieleverancier die past bij jouw energieconsumptie. Je vind hier alle speciale welkomstacties die jij niet via de normale weg bij bijvoorbeeld Essent of Qurrent ontvangt. Je contract oversluiten naar andere aanbieders gaat moeiteloos en gebruiksvriendelijk. Op deze website bekijk je nuttige informatie en support t.b.v. het vergelijken van een voordelige energieaanbieder, het eerlijk vergelijken van prijzen, wat precies de overstapservice is, en wat er allemaal mogelijk is met betrekking tot groene energie.


De goedkoopste energieleverancier Lemmer

Welke energiemaatschappij moet ik kiezen voor goedkope energie in Lemmer? Het is niet mogelijk één energieleverancier te noemen die daadwerkelijk het meest voordelig is. Dit hangt af van jouw persoonlijke situatie: energieconsumptie en locatie. Daarnaast zijn er veel aspecten belangrijker dan uitsluitend de energiekosten. Dat beslaat slechts ten dele de energienota. Doorzoek maar eens jouw energie jaarrekening: vastrecht, verbruikskosten, netbeheerkosten, regiotoeslag, energiebelasting: hier betaal je (indirect) ook voor. Verder hanteren veel maatschappijen een gulle welkomstkorting bij het overstappen. In de praktijk ligt varieert dit van €130 t/m €265. Start nu ook met energieleveranciers vergelijken Ven-Zelderheide.

Goedkoop stroom en gas afsluiten

Opletten: Je hebt te maken met nogal een complexe berekening. Schrik niet: dit hoef jij niet allemaal te doen. Onze energievergelijker doet al het werk voor je. Binnen een paar minuten overstappen naar een goedkoop energiepakket in Lemmer mei 2024? Vul jouw postcode + huisnummer, en hoeveel stroom en gas je verbruikt in. Dan vind je een tabel met relevante energie aanbieders. Je vindt zo handig de goedkoopste leverancier van stroom en gas. Oversluiten is kinderspel, het is snel geregeld. Hulp nodig bij het doorgeven van gas en stroom verbruik? Hieronder vind je het stroom- en gasverbruik bij grote en kleine gezinnen/woningen.


Type woning Gasconsumptie
Appartement 850 m³
Tussenwoning 1.325 m³
Hoekwoning 1.425 m³
2 onder 1 kap 1.750 m³
Vrijstaande woning 2.000 m³

Soort huishouden Stroom kWh Gas
1 bewoner 1.800 kWh 700 m³
2 bewoners 2.200 kWh 1.000 m³
2 & 1 kind 3.075 kWh 1.425 m³
2 & 2 kinderen 3.600 kWh 1.750 m³
Gezin + 3 kinderen 4.100 kWh 2.025 m³

Complete vergelijking

Alle bekende maatschappijen vergelijken. Van Essent tot Vrijopnaam.

Bekijk het goedkoopste pakket

Vind de goedkoopste leverancier. Dit scheelt je zo €505 per jaar.

Probleemloos overstappen

Zo gepiept met de overstapservice. Geen dag zonder gas of stroom.

Energieprijzen vergelijken in Lemmer

Eenvoudig besparen op stroom en gas? Overstappen op een betaalbaar energiecontract? Vele consumenten zijn jou al voorgegaan. Door gebruik te maken van energieleverancieractie.nl kun je snel energieprijzen Lemmer vergelijken. Geef je woongegevens + verbruik in, en kies probleemloos de goedkoopste maatschappij. Meer info over een zekere leverancier? Klik dan op de merkpagina. Profiteer nu van de belangrijkste energie aanbiedingen en de hoogste kortingen. Vandaag nog overstappen? Gebruik goedkoop gas en licht.

Overstappen ander energiepakket
Hoe werkt gas en elektriciteit vergelijken? Bekijk de handige stappen op deze pagina en signaleer binnen no-time de “groenste” of meest goedkope energieleverancier voor jullie woning. Misschien vind je dit ook relevant: goedkoopste energie in Eernewoude afsluiten.

Hoe kan ik snel gas en stroom vergelijken in Lemmer?

 1. Voer jouw locatie in (Friesland)
 2. Klik op het aantal personen (1 t/m 6), of kies direct het verbruik.
 3. Geef aan bij welke leverancier je nu een contract hebt.
 4. Selecteer het energietarief (vast of variabel)
 5. Voor welke termijn wil jij een energiecontract? (een vaste periode of juist flexibel).
 6. Wens je groene of grijze stroom?
 7. Bepaal voor welke aanbieding je gaat en laat de overstapservice het werk doen.

Populaire energiepakketten in Lemmer mei 2024

Op zoek naar de meest populaire energiecontracten in Lemmer? Hieronder vind je een tabel met standaard pakketten van grote NL energiemaatschappijen als Eneco, Vattenfall, Essent, Greenchoice, NLE en natuurlijk Qurrent, ENGIE, Budget Energie, Energiedirect.nl, Oxxio gerekend met een verbruik van 2350 kWh t/m 2800 kWh stroom plus 800 m3 t/m 1450 m3 gas.

 • Eneco – HollandseWind en EcoGas
 • Essent – Modelcontract Stroom + Gas
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom en Gas tot 1 jaar Vast Actie
 • Greenchoice – Windstroom uit Nederland en Gas Vast 3 jaar
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 1 jaar Prijs Zeker Actie
 • UnitedConsumers – Windstroom en Gas Variabel 3 jaar
 • Budget Energie – Groene Stroom en Gas Actie 1 jaar Vast
 • EnergieFlex – Groene Stroom en Gas 3 jaar vast Actie
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Hoe kan ik snel overstappen van energieleverancier?

Vandaag de dag ben jij er verantwoordelijk voor waar je jouw gas en licht “inkoopt”. Ben je bij contractvrij, ga jij verhuizen, of ben je niet zo tevreden over jouw huidige maatschappij? Wellicht is het tijd voor overstappen van energieleverancier. Dit is ten allen tijde mogelijk. Vergeet niet: bekijk zeker even de opgestelde regels van het huidige contract. Wat heb je afgesproken qua opzegtermijn, en geldt er een opzegvergoeding als ik voortijdig opzeg?

Contracten vergelijken en overstappen

Vul jouw locatie, verbruik en wensen in, en maak de overstap online in orde naar energiebedrijven in Lemmer. Zodra je een bestelling hebt geplaatst krijg je een bevestigingsmail of brief van de aankomende maatschappij. Daarin lees jij de prijzen en regelgeving (bijvoorbeeld netbeheerkosten, opslag duurzame energie, energiebelasting, verbruikskosten, regiotoeslag: ) van het energiecontract. Dit wordt digitaal en/of per post verstuurd, doorgaans binnen 2 weken.

Bedenktijd bij energiepakket

Op het moment dat het nieuwe contract binnen is, krijg je nog 14 dagen bedenktijd. Binnen deze termijn mag je gratis en zonder je te hoeven verantwoorden het contract ongeldig verklaren. Doe je niets? De overstap van energie is nu definitief.

Oude energiepakket opzeggen

Het actuele energiepakket wordt beëindigd. Normaliter draagt de nieuwe maatschappij hier zorg voor. Tip: ga je van woning wisselen? In dat geval moet je zelf in de regel het oude abonnement annuleren.

Meterstanden doorgeven een nieuwe leverancier

Voor een correcte afhandeling dien jij de meterstanden op tijd door te geven aan de nieuwe aanbieder. Normaal gesproken doe je dit vlak voor het moment van overstappen, maar soms gebeurt het ook 14 dagen na de overstap. De nieuwe energiemaatschappij speelt de standen door aan jouw “oude” aanbieder waarna jij snel de eindafrekening kan verwachten.

Je bent overgestapt van energieaanbieder

Is dit allemaal goed gegaan? Dan wordt de overstap afgerond, en zal de levering van energie (stroom) beginnen door je nieuw gekozen energiemaatschappij in Lemmer. Je ontvangt hiervan wederom een bevestiging met daarbij een indicatie van het termijnbedrag (voorschot). Deze mag je op ieder moment bijstellen. Bovendien krijgen jullie een eindafrekening van je voormalige energieaanbieder. Bezoek nu “aanbiedingen van Essent“.

Groene stroom en zonnepanelen, hoe zit dat?

Duurzame energie is tegenwoordig een belangrijk thema. Veelgehoorde kreten zijn wonen zonder gasaansluiting en minder CO2 uitstoten. Hoe kan ik groene energie gebruiken? De twee meest interessante keuzes zijn zonnestroom en windenergie. Veel van de leveranciers doen hier aan mee. De organisaties importeren zonne-energie en stroom afkomstig van wind bij bedrijven uit binnen- en buitenland.

Zonnepanelen

Wanneer we het hebben over zonn-energie zijn er meerdere keuzes: zonnepanelen installeren voor op je eigen huis of specifiek zoeken naar een stroomaanbieder die zonne-energie inkoopt. Zonnepanelen op je dak laten plaatsen kan heel lucratief zijn. Je kunt je huis dan voorzien eigen stroom en daarnaast je teveel opgewekte stroom terugleveren aan het net. Dit terugleveren heet “salderen”. Hiervoor ontvang je een leuke prijs in de gemeente De Friese Meren.

CV vervangen door Warmtepomp

De gasgestookte cv-ketel vervangen door warmtepomp is sterk in opkomst. Zodoende kan je het gasverbruik flink reduceren. Aan de andere kant verbruikt zo’n systeem wel stroom. De (hybride) warmtepompen zijn relatief prijzig wanneer je het vergelijk met een Vaillant, Intergas, Remeha, AWB of Atag ketel. Wel is er een (ISDE) subsidie mogelijk. Dit betekent een aanzienlijke besparing op de energierekening. Het warmtenet, Zonneboilers en Pelletkachels zijn ook populaire opties.

Windenergie

Op steeds meer plekken zie je grote parken met windmolens. Windturbines dragen bij aan 100% groene windstroom voor woningen in ons land. Niet ieder energiecontract biedt groene stroom via wind. Extra info hierover wordt weergegeven in de energievergelijker. Iets actueels: een deel van een windmolen kopen in provincie Friesland.

Energieverbruik reduceren

Streef jij naar een duurzame aardbol? Kijk dan ook kritisch naar je eigen verbruik. Wanneer jij de energievraag weet te beperken kan je flink besparen. Niet alleen maar op de energienota, maar ook op CO-2 uitstoot. Ga zoveel mogelijk voor apparaten met een A+ label of energiezuinige LED verlichting. Tijd voor actie: nu energie besparen in Lemmer

Verhuizen of contract verlopen en wil je overstappen van energie? Vergelijk aanbieders van energie in Lemmer en bezuinig op gas en licht!