Energieleveranciers Leeuwarden Vergelijk energiemaatschappijen en bespaar snel €415 per jaar


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Energieleveranciers in Leeuwarden vergelijken doe je razendsnel door middel van onze energievergelijker! Meteen zelf energie vergelijken? Voer je gegevens in, en je checkt vlug de goedkoopste energieleverancier voor jouw verbruik. Ontdek exclusieve kortingsacties die jij via de sites van bijvoorbeeld De Vastelastenbond en Vandebron kunt gebruiken. Je contract oversluiten naar andere aanbieders gaat makkelijk en vlug. Op de site doorzoek jij functionele informatie en adviezen voor het vinden van een voordelige energieaanbieder, hoe je eerlijk kunt vergelijken, hoe je snel kunt overstappen, en hoe het zit betreft groene energie.


Goedkoopste energieleverancier Leeuwarden

Bij welke energiemaatschappij moet ik zijn voor goedkope energie in Leeuwarden? Er is helaas niet één energieleverancier te bestempelen waarbij de prijzen altijd het voordeligst zijn. Het is afhankelijk van aspecten als: gas- en stroom consumptie en woning. Uiteraard ga je te kort door de bocht als je kijkt naar puur de energiekosten. Dat bepaalt maar in kleine mate de uiteindelijke energierekening. Doorzoek maar eens jouw jaarafrekening: je vindt daar: leveringkosten, opslag duurzame energie, energiebelasting, verbruikskosten, regiotoeslag: het telt allemaal mee. Ook bieden de meeste organisaties een vorstelijke welkomstkorting als je jouw contract oversluit. Dit kan zelfs oplopen van €100 tot €230. Andere regio? Begin nu direct met energieleveranciers vergelijken Veeningen.

Goedkoop stroom en gas afsluiten

In het kort: Je hebt te maken met nogal een gecompliceerde calculatie. Geen nood, je hoeft niet zelf te rekenen. Dat doet onze gratis energievergelijker. Meteen overstappen naar een goedkoop energiepakket in Leeuwarden februari 2024? Vul je locatie in het zoekveld in + een schatting van je energieverbruik in. Hierna check je een resultatenpagina met relevante energieleveranciers. Je selecteert binnen no-time de goedkoopste aanbieder van gas en stroom. Overstappen stelt niet veel voor, het is zo rond gemaakt. Advies nodig bij het inschatten van gas en stroom verbruik? Hier detecteer je het gemiddelde stroom- en gasverbruik bij voor een aantal situaties.


Type woning Verbruik
Appartement 900 m³
Tussenwoning 1.275 m³
Hoekwoning 1.425 m³
2 onder 1 kap 1.600 m³
Vrijstaande woning 2.100 m³

Aantal bewoners Stroom kWh Gas
1 bewoner 2.000 kWh 625 m³
2 personen 2.375 kWh 1.100 m³
Gezin + 1 kind 2.975 kWh 1.400 m³
Familie (2 kinderen) 3.650 kWh 1.725 m³
2 & 3 kinderen 4.200 kWh 1.950 m³

Alle aanbieders

Alle grote aanbieders vergelijken. Van Greenchoice tot Qurrent.

Makkelijk besparen op energie

Niemand wil teveel betalen voor energie. Je bespaart zo €415 per jaar.

Direct overstappen

Zo gepiept met de overstapservice. Nooit zonder gas of stroom!

Energieprijzen vergelijken in Leeuwarden

Zoek jij aantrekkelijke stroom- en gastarieven? Wil jij een betaalbaar contract voor jouw energie? Dan ben je hier aan het juiste adres! Met behulp van onze speciale vergelijker kunnen jullie eenvoudig energieprijzen Leeuwarden vergelijken. Vul postcode + huisnummer plusstoom/gas verbruik in en bekijk rap het goedkoopste contract. Meer weten over een bepaald contract? Bekijk dan de overkoepelende merksite. Ontdek nu de meest aantrekkelijke energie aanbiedingen en actiekortingen. Snel overstappen en genieten van goedkoop gas en licht.

Overstappen nieuw energiepakket
A la minute gas en elektriciteit vergelijken? Maak gebruik van het stappenplan rechts en vind vlug de “groenste” of voordeligste energieleverancier passend bij je energieverbruik. Mensen zochten ook naar: goedkoopste energie in Drongelen afsluiten.

Wil je nu proberen om gas en stroom te vergelijken in Leeuwarden?

 1. Stap 1 is het invullen van je locatie (Friesland)
 2. Selecteer het aantal personen in het huishouden, of vul het exacte verbruik in.
 3. Selecteer welke leverancier je nu hebt.
 4. Kies het variabele of vaste energietarief.
 5. Hoe lang wil jij aan het contract vastzitten (variabel / modelcontract of 1 tot 5 jaar).
 6. Geef je voorkeuren door m.b.t. groene stroom.
 7. Kies de beste aanbieding en regel snel de overstap.

Populaire energiepakketten in Leeuwarden februari 2024

Wat zijn nu de populaire energiecontracten in Leeuwarden? Op deze website doorzoek jij een aantal van meest bestelde pakketten van energiemaatschappijen zoals Vattenfall, NLE, Greenchoice, Eneco, Essent maar uiteraard ook ENGIE, Qurrent, Powerpeers, Energiedirect.nl, Oxxio met een verbruik van 1650 kWh t/m 3900 kWh stroom en 850 m3 tot 1550 m3 gas.

 • Eneco – EcoStroom + AardGas 1 jaar Vast Actie
 • Essent – Groene Stroom Standaard en Gas Variabel Onbepaald
 • Vattenfall – Groen uit Nederland en Gas tot 1 jaar Vast Actie
 • Greenchoice – Modelcontract groene stroom en groen gas
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 3 jaar Prijs Zeker
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas vast 4 jaar Actie
 • Budget Energie – Groene Stroom en Gas Vast 1 jaar
 • Delta – Groene Stroom en Gas 3 jaar Vast Actieprijs
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Hoe kan ik snel overstappen van energieleverancier?

In dit land kies jij er zelf voor bij welke partij jij gas en licht koopt. Is jouw energiecontract verlopen, ga je van huis wisselen, of voel je je niet meer thuis bij jouw energieaanbieder? Wellicht is het tijd voor overstappen van energieleverancier. Dit mag op elk moment. Let op: controleer uiteraard de opgestelde regels van de energieaanbieder. Hoe zit het met de opzegtermijn, of volgt er een boete bij vroegtijdige contractbreuk?

Vergelijken en overstappen

Vul de vergelijker zo volledig mogelijk in en stap eenvoudig online over naar energiebedrijven in Leeuwarden. Nadat je aankoop is verzonden ontvang je ter bevestiging een mail of brief van jouw aanstaande leverancier. Hierin tref je de overeengekomen kosten en voorwaarden (denk aan vastrecht, opslag duurzame energie, regiotoeslag, verbruikskosten, aansluitkosten: ) van het energiepakket. Deze brief of mail ontvang je altijd, vaak binnen een week.

Bedenktijd energiecontract

Wanneer je jouw nieuwe contract ontvangen hebt, mag jij 14 werkdagen nadenken (bedenktijd). Binnen deze 14 dagen mag je zonder kosten en zonder opgaaf van reden je nieuwe abonnement opzeggen. Vind je het allemaal prima? De overstap van energie zal dan actief worden op de afgesproken datum.

Oude contract opzeggen

Het lopende contract wordt opgezegd. In de regel krijg je daarvoor hulp van het nieuwe energiebedrijf. Belangrijk: ga je van woning wisselen? Je moet dan zelf normaal gesproken de huidige contracten moet opzeggen.

Doorgeven van meterstanden

De overstap goed regelen? Dan wordt gevraagd de actuele meterstanden te sturen aan de nieuwe maatschappij. Dikwijls gebeurt dit iets voor de gekozen dag van overstappen, echter soms ook tot 1 of 2 weken na de dag van overstappen. De toekomstige aanbieder speelt de standen door aan de “vroegere” maatschappij zodat zij een eindafrekening voor jou kunnen opstellen.

Overstap is geslaagd

Heb jij alle stappen afgerond? Dan wordt de overstap afgewikkeld, en start de levering van stroom en gas door de nieuwe energiemaatschappij in Leeuwarden. Hiervoor krijg je uiteraard een bevestiging en een opzetje voor het nieuwe termijnbedrag (voorschotbedrag). Deze schatting van verbruikskosten mag jij bijstellen. Voorts incasseer jij de eindafrekening van jouw oude aanbieder. Bekijk nu “energie via RENDO Netwerken“.

Zonnepanelen en groene energie, kan ik dat ook?

Duurzame energie is hedendaags een belangrijk thema. Voorbeelden zijn je huis gasvrij verwarmen en de uitstoot van CO2 reduceren. Maar hoe werkt groene energie nou precies? De twee meest interessante manieren zijn windenergie en zonne-energie. Een groot aantal maatschappijen hebben dit al geïntegreerd. De maatschappijen bestellen zonne-energie en stroom afkomstig van wind bij Europese bedrijven of lokale partijen.

Zonnepanelen

Omtrent zonne-energie heb je 2 opties: zonnepanelen laten plaatsen voor op het dak of kiezen voor een stroomleverancier die werkt met zonne-energie. Zelf stroom opwekken met zonnepanelen kan al snel lonen. Jij kan je stroom dan zelf gebruiken of uiteraard je teveel opgewekte stroom terugleveren aan het net. De term hiervoor is ‘salderen’. Hiervoor ontvang je een tegemoetkoming in de gemeente Leeuwarden.

CV-ketel vervangen voor een warmtepomp

De klassieke cv-ketel vervangen door warmtepomp is iets wat we meer en meer zien. Zodoende verbruik je nauwelijks tot geen gas meer. Aan de andere kant verbruikt zo’n systeem wel stroom. Hybride warmtepompen vergen een aardige investering wanneer je het vergelijk met een Vaillant, Intergas, Nefit, AWB of Atag ketel. De landelijke ISDE subsidie maakt het wel aantrekkelijk. Dit betekent een aanzienlijke besparing op de energierekening. Pelletkachels, Zonneboilers en Het warmtenet zijn ook populaire opties.

Groene windenergie

Door heel Nederland zie je grote parken met windmolens. Een windturbine levert schone windstroom wat geleverd wordt aan huizen. Niet ieder energiepakket doet hier aan mee. De mogelijkheid hierop te selecteren kan je bekijken in de energievergelijker. Nieuw: zelf investeren in een collectieve windmolen in provincie Friesland.

Energieverbruik reduceren

Streef jij naar een duurzame aardbol? Dan moet je besparen op je verbruik. Zodra je jouw energieconsumptie kan verlagen zal de besparing groot zijn. In de eerste plaats financieel gezien, maar ook op CO-2 uitstoot. Houd rekening met apparatuur met A of A+ label of zuinige LED lampen. Wacht niet langer en ga energie besparen in Leeuwarden

Verhuizen of contract verlopen en wil je overstappen van energie? Vergelijk energiepakketten in Leeuwarden en betaal minder voor gas en licht!