Energieleveranciers Leersum Vergelijk energiemaatschappijen en bespaar zo €515 per jaar


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Energieleveranciers in Leersum vergelijken doe je razendsnel dankzij onze energievergelijker! Snel online energie vergelijken? Vul jouw gegevens in, en je ziet probleemloos de goedkoopste energieleverancier voor jouw verbruik. Met veel speciale kortingsacties die jij via de sites van bijv. De Vastelastenbond en HVC kan scoren. Je contract oversluiten naar andere aanbieders gaat gemakkelijk en vlug. Op deze pagina lees je functionele gegevens en tips ten behoeve van het speuren naar een voordelige energieaanbieder, hoe je eerlijk kunt vergelijken, meer info over overstappen, en wat er allemaal mogelijk is rondom groene energie.


Goedkoopste energieleverancier Leersum

Welke energiemaatschappij moet ik kiezen voor goedkope energie in Leersum? Goed om te weten: er is niet één energieleverancier te betitelen die echt het goedkoopste is. Dit wordt beïnvloed door jouw specifieke wensen: stroom- en gas consumptie en woning. Eveneens zijn er meer zaken belangrijk dan puur de energietarieven. Dat beslaat slechts deels je rekening voor de energie. Check maar eens jullie energie jaarrekening: vastrecht, opslag duurzame energie, regiotoeslag, energiebelasting, netbeheerkosten: stuk voor stuk kostenposten die meetellen. Bovendien bieden de meeste maatschappijen een aantrekkelijke welkomstkorting als jij naar hen overstapt. Doorgaans is dat zo’n €95 tot €235. Op energieleverancieractie.nl bekijk je ook energieleveranciers vergelijken Veenhuizen.

Goedkoop stroom en gas afsluiten

Kortom: We hebben het hier over een aardig gecompliceerde berekening. Geen nood, je hoeft niet zelf te rekenen. De energievergelijker zal je daarbij ondersteunen. Meteen overstappen naar een goedkoop energiepakket in Leersum juni 2024? Vul jouw postcode + huisnummer, en je geschatte verbruik in. Hierna doorzoek je een overzicht met beschikbare energiemaatschappijen. Je treft handig de goedkoopste aanbieder van stroom en gas. Overstappen van aanbieder stelt niet veel voor, het is zo geregeld. Hulp nodig bij het schatten van jullie energieverbruik? Hieronder detecteer je het gemiddelde stroom- en gasverbruik bij voor een aantal situaties.


Omschrijving Verbruik
Appartement 850 m³
Tussenwoning 1.325 m³
Hoekwoning 1.425 m³
2 onder 1 kap 1.750 m³
Vrijstaande woning 2.200 m³

Type huishouden Elektriciteit Gas
1 persoon 1.800 kWh 700 m³
2 bewoners 2.425 kWh 1.125 m³
Gezin + 1 kind 3.075 kWh 1.475 m³
2 & 2 kinderen 3.700 kWh 1.650 m³
Familie (3 kinderen) 4.025 kWh 1.900 m³

Alle organisaties

Alle bekende providers vergelijken. Van Allure Energie tot aan Qwint.

Altijd de goedkoopste aanbieder

Betaal niet langer teveel voor energie. Je bespaart zo €305 per jaar.

Een snelle overstap

Dit kan met de overstapservice. Je komt niet zonder stroom of gas.

Energieprijzen vergelijken in Leersum

Zoek jij aantrekkelijke stroom- en gastarieven? Overstappen op een goedkoop contract voor jouw energie? Vele consumenten zijn jou al voorgegaan. Geholpen door energieleverancieractie.nl kunnen jullie eenvoudig energieprijzen Leersum vergelijken. Vul postcode + huisnummer + energieverbruik in en vind binnen no-time het goedkoopste contract. Meer weten over een bepaald pakket? Klik dan op het bedrijfsprofiel. Profiteer nu van alle energieaanbiedingen en de hoogste kortingen. Vandaag nog overstappen? Gebruik goedkoop gas en licht.

Overstappen nieuw energiepakket
Wil jij direct gas en elektriciteit vergelijken? Bekijk de handige stappen op deze pagina en signaleer vlug de beste of goedkoopste energieleverancier voor je huis. Wellicht spreekt dit je ook aan: goedkoopste energie in Drogteropslagen afsluiten.

Wil je nu proberen om gas en stroom te vergelijken in Leersum?

 1. Als eerst vul je jouw postcode en huisnummer in (Utrecht)
 2. Kies de omvang van het huishouden, of vul het exacte verbruik in.
 3. Kies jouw huidige leverancier (optioneel).
 4. Kies het variabele of vaste energietarief.
 5. Kies de looptijd van het energiecontract (1 jaar – 3 jaar of flexibel termijn).
 6. Kies optioneel voor duurzame energie.
 7. Maak een keuze uit de hoogste kortingen en zet de overstap online in werking.

Populaire energiepakketten in Leersum juni 2024

Wat zijn nu de populaire energiecontracten in Leersum? Nu vind je een lijstje met standaard pakketten van energiemaatschappijen zoals Greenchoice, Eneco, Vattenfall, Pure Energie, Essent en ook Powerpeers, ENGIE, Qurrent, Energiedirect.nl, Oxxio berekend met een consumptie van 2050 kWh t/m 3350 kWh stroom en 1150 m3 – 1600 m3 gas.

 • Eneco – Hollandsewind + EcoGas Vast 1 jaar Actie
 • Essent – Modelcontract Stroom + Gas
 • Vattenfall – Stroom en Gas Onbepaalde tijd
 • Greenchoice – Windstroom uit Nederland en Gas Variabel
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 1 jaar Prijs Zeker Actie
 • UnitedConsumers – Windstroom en Gas 1 jaar Vast Actie
 • HVC KringloopEnergie – Windstroom en CO2 Neutraal Gas 1 Jaar Vast Actie
 • Delta – Groene Stroom en Gas Variabel
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Overstappen van energieleverancier, hoe werkt dat?

Vandaag de dag kies jij er zelf voor bij wie je gas en licht afneemt. Is het einde van de contractperiode in zicht, ga je binnenkort ergens anders wonen, of ben je niet blij met jullie actuele leverancier? Je kunt dan overwegen om over te stappen van energieleverancier. Dit kan praktisch eigenlijk altijd. Belangrijk: bekijk uiteraard de voorschriften van het huidige contract. Hoe zit het met de opzegtermijn, of volgt er een boete bij vroegtijdige contractbreuk?

Vergelijken en overstappen

Voer de gevraagde gegevens in en gebruik de overstapservice voor energiebedrijven in Leersum. Nadat je aankoop is verzonden krijg je de bevestiging binnen van de aankomende energiemaatschappij. In dit schrijven tref je de kosten en extra regels (denk hierbij aan netbeheerkosten, aansluitkosten, energiebelasting, vastrecht, regiotoeslag: ) van het gekozen pakket. Het beschikbaar stellen van deze info is verplicht, vaak binnen maximaal 10 werkdagen.

Wettelijke bedenktijd

Als het nieuwe contract binnen is, heb je nog 14 dagen bedenktijd. In deze 14 dagen mag je gratis, of een uitgebreide toelichting te geven, jouw aanvraag annuleren. Wil je dan niet? Het overstappen van energie wordt geactiveerd volgens afspraak.

Huidige contract beëindigen

Het actuele gas en stroom pakket wordt opgezegd. In de regel wordt dit geregeld door de nieuwe aanbieder. Advies: staat er een verhuizing op stapel? Dan moet je zelf normaliter de actuele abonnementen stopzetten.

Meterstanden doorgeven

Voor een succesvolle overstap wordt gevraagd de actuele meterstanden te sturen aan jouw aanstaande maatschappij. Normaliter gebeurt dit zo’n week voor de datum van overstap, maar het kan vaak nog tot een paar dagen na de overstap. Jouw “nieuwe” energiemaatschappij stuurt de standen door naar jouw oude aanbieder zodat deze de eindafrekening kan maken.

Het overstappen is gelukt

Alle stappen doorlopen? Dan wordt alles in orde gemaakt, en kan je stroom en gas gebruiken van de gekozen energiemaatschappij in Leersum. Ze sturen jou hiervan wederom een bevestiging en een opzetje voor het nieuwe termijnbedrag (voorschotbedrag). Deze mag je op ieder moment bewerken. Ook krijg jij een overzicht + eindafrekening van jouw “oude” energieleverancier. Ga verder naar “energie via Endinet Groep“.

Zonnepanelen voor groene stroom, werkt dat?

Duurzame energie is op dit moment een belangrijk thema. Veelgehoorde kreten zijn een gasvrij huis en je CO2 uitstoot verminderen. Hoe wordt ik duurzamer met groene energie? Twee veelbesproken alternatieven zijn zonnestroom en windenergie. Veel leveranciers hebben dat in hun portfolio. De bedrijven importeren zonne-energie en windenergie bij Europese bedrijven of lokale partijen.

Zonnepanelen

Aangaande zonne-energie kun jij kiezen: zonnepanelen installeren voor op je eigen huis of specifiek zoeken naar een elektriciteitsmaatschappij die investeert in zonneparken. Zelf zonnepanelen plaatsen is heel interessant. Deze eigen stroom kan je in de woning gebruiken plus de “extra” stroom terugleveren. Dit wordt in de volksmond ‘salderen’ genoemd. Je krijgt daarvoor een tegemoetkoming in de gemeente Utrechtse Heuvelrug.

Gasgestookte ketel vervangen door Warmtepomp

De gasgestookte cv-ketel vervangen door warmtepomp zien we meer en meer terug. Daardoor kan je het gasverbruik flink reduceren. Je stroomverbruik neemt wel toe. De (hybride) warmtepompen zijn nog wel aan de prijs in verhouding tot een Vaillant, Intergas, Nefit, AWB of Remeha ketel. Wel is er een (ISDE) subsidie mogelijk. Je kunt flink besparen op de energierekening. Pelletkachels, Het warmtenet en Infraroodpanelen kun je ook nog afwegen.

Groene windenergie

Op steeds meer plekken zie je grote parken met windmolens. Een windturbine levert schone windstroom wat goed is voor het milieu. Niet ieder aanbieder is automatisch aanbieder van groene stroom. De mogelijkheid hierop te selecteren zul je in de energievergelijker terugvinden. Misschien iets voor je: je eigen (stukje) windmolen aanschaffen in provincie Utrecht.

Energieverbruik reduceren

Bewuster met elektriciteit omgaan? Het eerste wat je kunt doen is minder elektriciteit verbruiken. Als je jouw energieconsumptie kunt terugdringen kan dat al flink schelen. Niet alleen op de kosten, maar je bent ook duurzaam bezig (CO2). Ga zoveel mogelijk voor apparaten met een A+ label of energiezuinige LED verlichting. Tijd voor actie: nu energie besparen in Leersum

Verhuizen of contract verlopen en wil je overstappen van energie? Vergelijk energieleveranciers in Leersum en bespaar op gas en licht!