Energieleveranciers Leerdam Vergelijk energiemaatschappijen en bespaar wel €245 per jaar


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Energieleveranciers in Leerdam vergelijken gaat eenvoudig via onze energievergelijker! Direct energie vergelijken? Vul alle velden in, en je ontdekt onmiddellijk de goedkoopste energieleverancier voor jouw specifieke situatie. Je checkt zo veel speciale acties die men standaard niet bij onder andere Huismerk Energie en Vattenfall ontvangt. Je contract oversluiten naar andere aanbieders gaat gemakkelijk en snel. Hier lees je toepasbare aanwijzingen en hulp ten behoeve van het zoeken naar de goedkoopste energieaanbieder, hoe je het beste kunt vergelijken, hoe je snel kunt overstappen, en hoe het zit met betrekking tot groene energie.


Goedkoopste energieleverancier Leerdam

Bij welke energiemaatschappij moet ik zijn voor goedkope energie in Leerdam? Het is onmogelijk één energieleverancier te kwalificeren die daadwerkelijk het meest voordelig is. Dit wordt mede bepaald door jouw persoonlijke situatie: verbruik (kWh en m3) en postcode. Bovendien moet je meer mee laten wegen dan enkel de energietarieven. Deze bepalen slechts ten dele de uiteindelijke energierekening. Inspecteer maar eens de laatste jaarrekening van jouw huidige energiemaatschappij: leveringkosten, regiotoeslag, verbruikskosten, energiebelasting, netbeheerkosten: hier betaal je (indirect) ook voor. Daarnaast hanteren enkele organisaties een vorstelijke welkomstkorting als je jouw contract oversluit. Deze loopt op van €185 t/m €220. Je treft hier ook uitgebreide info over energieleveranciers vergelijken Veendam.

Goedkoop stroom en gas afsluiten

Kortom: Het is best een complexe rekensom. Geen nood, je hoeft niet zelf te rekenen. Dit wordt gedaan door de energievergelijker. Onmiddellijk overstappen naar een goedkoop energiepakket in Leerdam juli 2024? Vul jouw postcode + huisnummer, en hoeveel stroom en gas je verbruikt in. Hierna tref jij een tabel met relevante energiebedrijven. Je vindt zo rap de goedkoopste aanbieder van gas en stroom. De overstap is zo rond gemaakt. Advies nodig bij het invoeren van je jaarlijkse energiegebruik? Op deze website vind je het stroomverbruik en gasverbruik van grote en kleine gezinnen/woningen.


Type woning Verbruik
Appartement 875 m³
Tussenwoning 1.275 m³
Hoekwoning 1.400 m³
2 onder 1 kap 1.750 m³
Vrijstaande woning 2.000 m³

Soort huishouden Stroom / Elektriciteit Gas
1 persoon 1.850 kWh 700 m³
2 bewoners 2.300 kWh 1.125 m³
2 & 1 kind 2.925 kWh 1.400 m³
Gezin + 2 kinderen 3.400 kWh 1.725 m³
Familie (3 kinderen) 4.000 kWh 2.100 m³

Compleet aanbod

Alle betrouwbare maatschappijen vergelijken. Van Budget Energie tot Pure Energie.

Bekijk het goedkoopste pakket

Niemand wil teveel betalen voor energie. Besparingen tot wel €365 per jaar.

Onmiddellijk overstappen

Het is zo geregeld met de overstapservice. Geen dag zonder stroom of gas!

Energieprijzen vergelijken in Leerdam

Wil jij ook besparen op stroom en gas? Ben jij op zoek naar een voordelig contract? Dan zit je hier helemaal goed! Aan de hand van de vergelijker kun jij à la minute energieprijzen Leerdam vergelijken. Vul postcode + huisnummer plusgas/licht inschatting in en bekijk binnen no-time het goedkoopste pakket. Meer informatie m.b.t. een zeker contract? Dat is te vinden in de merkpagina. Check nu alle populaire energie aanbiedingen en de hoogste kortingen. Stap in enkele minuten over op goedkoop gas en licht.

Overstappen nieuw energiepakket
A la minute gas en elektriciteit vergelijken? Bekijk de handige stappen rechts en achterhaal à la minute de milieuvriendelijkste of voordeligste energieleverancier voor jullie woning. Ook interessant: goedkoopste energie in Drimmelen afsluiten.

Wil je nu proberen om gas en stroom te vergelijken in Leerdam?

 1. Voer jouw locatie in (Zuid-Holland)
 2. Kies het aantal personen in het huishouden, of vul het volledige verbruik in.
 3. Selecteer welke leverancier je nu hebt.
 4. Geef jouw voorkeur voor het variabele of vaste tarief.
 5. Voor welke termijn wil jij een energiecontract? (1 jaar tot 5 jaar, of variabel contract).
 6. Geef jouw voorkeur voor groene energie.
 7. Kies de beste aanbieding en laat het overstappen voor je regelen.

Populaire energiepakketten in Leerdam juli 2024

Hoe zit het met de meest populaire energiecontracten in Leerdam? Op energieleverancieractie.nl doorzoek jij een aantal van veel bestelde pakketten van grote NL energiemaatschappijen als Pure Energie, Greenchoice, Vattenfall, NLE, Essent en ook Qurrent, ENGIE, Oxxio, Powerpeers, Budget Energie berekend met een consumptie van 2300 kWh – 3500 kWh stroom en 850 m3 t/m 1750 m3 gas.

 • Eneco – EcoStroom + AardGas Garantieprijs Actie 1 jaar Vast
 • Essent – ZekerheidsGarantie Groene Stroom en Gas 5 jaar
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom en Gas tot 1 jaar Vast Actie
 • Greenchoice – Windstroom uit Nederland en gas Vast 1 jaar
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 2 jaar Prijs Zeker
 • Powerpeers – Modelcontract Groene Stroom en CO2-gecompenseerd Gas
 • Budget Energie – Groene Stroom en Gas 1 jaar Vast Actie
 • Oxxio – Groene Stroom en Gas Budget Vast 1 jaar
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Hoe werkt overstappen van energieleverancier?

In Nederland kies jij er zelf voor bij wie je gas en licht afneemt. Ben je bij contractvrij, sta je op het punt om te verhuizen, of ben je niet blij met jouw huidige leverancier? Dan is overstappen van energieleverancier interessant. Dit mag op elk moment. Kijk uit: controleer zeker even de voorschriften van het energiecontract. Welke opzegtermijn geldt er, en/of krijg je bij vroegtijdig opzeggen een boete?

Contracten vergelijken en overstappen

Voer alle gegevens in die worden gevraagd en stap eenvoudig online over naar energiebedrijven in Leerdam. Wanneer het contract is doorgevoerd ontvang je ter bevestiging een mail of brief van jullie nieuwe maatschappij. Hierin bekijk jij de geldige tarieven en extra regels (onder andere aansluitkosten, verbruikskosten, leveringkosten, netbeheerkosten, regiotoeslag: ) van het energiecontract. Deze brief of mail ontvang je altijd, vaak binnen een week.

Wettelijke bedenktijd

Zodra je de bevestiging ontvangen hebt, krijg je nog 14 dagen bedenktijd. In deze 14 dagen heb je de mogelijkheid om gratis en zonder opgaaf van reden het pakket annuleren. Vind je het allemaal prima? Het overstappen van energie zal dan actief worden op de afgesproken datum.

Opzeggen van oude contract

Je lopende contract zal worden opgezegd. In de meeste gevallen draagt de nieuwe maatschappij hier zorg voor. Let op: krijg je een andere huis? Je moet dan zelf normaal gesproken het contract even opzeggen.

Meterstanden doorgeven

Om het oversluiten te verwerken dien jij de meterstanden op tijd door te geven aan de aanstaande maatschappij. Dikwijls moet dit iets voor de overstapdatum, maar het kan ook best 15 dagen na de overstapdatum. De toekomstige energieleverancier stuurt de standen door naar jouw “oude” energieleverancier zodat de eindafrekening op correcte wijze kan worden opgemaakt.

Je bent overgestapt van energie

Alle stappen doorlopen? Dan wordt alles definitief gemaakt, en kan je stroom en gas gebruiken van de geselecteerde energiemaatschappij in Leerdam. Je kunt rekenen op vanzelfsprekend een bevestiging met daarbij een indicatie van het termijnbedrag (voorschot). Deze schatting van verbruikskosten mag jij corrigeren. Ook incasseren jullie de eindafrekening van jouw “oude” leverancier. Bekijk ook “energie via Enduris“.

Groene stroom en zonnepanelen, hoe zit dat?

Duurzame energie is vandaag de dag een onderwerp waar veel over gesproken wordt. Onder andere een woning zonder gas en de uitstoot van CO2 reduceren. Wat kan ik zelf doen met groene energie? De 2 meest toegepaste keuzes zijn wind en zon (stroom). Veel van de energie-aanbieders hebben dit al geïntegreerd. De bedrijven halen deze zonnestroom en windenergie bij bedrijven uit binnen- en buitenland.

Zonnepanelen

Wanneer we het hebben over zonn-energie zijn er 2 mogelijkheden: zonnepanelen laten plaatsen voor jullie eigen woning of specifiek zoeken naar een elektriciteitsmaatschappij die investeert in zonneparken. Zelf stroom opwekken met zonnepanelen kan al snel lonen. Je kunt je huis dan voorzien eigen stroom en daarnaast je overschot aan stroom terugleveren. Ook wel bekend als salderen. Je ontvangt hiervoor een aantrekkelijk tarief in de gemeente Leerdam.

CV-ketel vervangen voor een warmtepomp

De gasgestookte cv-ketel vervangen door warmtepomp is iets wat we meer en meer zien. Middels dit systeem gaat je gasverbruik flink omlaag. Het verbruik van elektriciteit zal stijgen. Deze (hybride) warmtepompen zijn niet goedkoop als je ze legt naast een Vaillant, Intergas, Nefit, Atag of Remeha ketel. Vanuit de overheid is er een subsidie te krijgen (ISDE). Dit betekent een aanzienlijke besparing op de energiekosten. Zonneboilers, Infraroodpanelen en Het warmtenet kun je ook nog afwegen.

Windenergie

Door heel Nederland zijn tegenwoordig windmolens te vinden. Windturbines dragen bij aan grote hoeveelheden windstroom voor woningen in ons land. Niet ieder leveranciers doet hier aan mee. De mogelijkheid hierop te selecteren zul je in de energievergelijker terugvinden. Iets van de laatste jaren: je eigen (stukje) windmolen aanschaffen in provincie Zuid-Holland.

Besparen energieverbruik

Wil jij duurzaam met elektriciteit bezig zijn? Kijk dan ook kritisch naar je eigen verbruik. Als jij jouw persoonlijke energieconsumptie kunt terugdringen kan je dat aanzienlijk besparen. Niet alleen op de kosten, maar ook op de uitstoot van CO2. Houd rekening met apparaten met een A+ label of Ledverlichting. Begin vandaag nog met energie besparen in Leerdam

Heb je een nieuw huis, ga je verhuizen of wil je gewoon overstappen? Vergelijk energie aanbieders in Leerdam en betaal minder voor gas en licht!