Energieleveranciers Lageland Vergelijk energiemaatschappijen en bespaar zo €275 per jaar


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Energieleveranciers in Lageland vergelijken gaat eenvoudig via onze energievergelijker! Snel online energie vergelijken? Voer de zoekvelden in, en je ontdekt rap de goedkoopste energieleverancier die aansluit bij jouw wensen. Je checkt zo veel tijdelijke aanbiedingen die jij via de sites van bijvoorbeeld De Vastelastenbond en Noordelijk Lokaal Duurzaam kan afsluiten. Het overstappen naar een andere bedrijf gaat gemakkelijk en zonder problemen. Op de site lees je handige details en tips t.b.v. het vinden van een voordelige energieaanbieder, hoe je onze vergelijker het beste kunt gebruiken, hoe je snel kunt overstappen, en wat de mogelijkheden zijn omtrent groene energie.


Goedkoopste energieleverancier Lageland

Welke energiemaatschappij moet ik kiezen voor goedkope energie in Lageland? Goed om te weten: er is niet één energieleverancier te onderscheiden waarbij de prijzen altijd het voordeligst zijn. Dit wordt beïnvloed door indicatoren zoals: stroom- en gasverbruik en locatie. Bovendien moet je meer mee laten wegen dan puur de energietarieven. Dat bepaalt maar voor een deel de uiteindelijke energierekening. Bekijk maar eens je jaarrekening van jouw huidige energiemaatschappij: netbeheerkosten, vastrecht, leveringkosten, verbruikskosten, opslag duurzame energie: hier betaal je (indirect) ook voor. Tevens bieden sommige organisaties een flinke welkomstpremie als je jouw contract oversluit. Doorgaans is dat zo’n €125 tot €240. Andere regio? Begin nu direct met energieleveranciers vergelijken Uithuizen.

Goedkoop stroom en gas afsluiten

Kortom: Het betreft best een ingewikkelde berekening. Schrik niet: dit hoef jij niet allemaal te doen. Onze energievergelijker doet al het werk voor je. Binnen een paar minuten overstappen naar een goedkoop energiepakket in Lageland juli 2024? In stap 1 vul jij jouw postcode en je totale jaarverbruik in. Aansluitend check je een tabel met de beste energiebedrijven. Je treft eenvoudig de goedkoopste aanbieder van gas en stroom. Het overstappen is zo geregeld. Moeite bij het inschatten van gas en stroom verbruik? Op deze website check je het stroom- en gasverbruik bij voor een aantal situaties.


Soort huis Gasconsumptie
Appartement 900 m³
Tussenwoning 1.350 m³
Hoekwoning 1.450 m³
2 onder 1 kap 1.650 m³
Vrijstaande woning 2.100 m³

Samenstelling huishouden Stroom kWh Gas
1 bewoner 1.800 kWh 725 m³
2 bewoners 2.100 kWh 1.150 m³
2 & 1 kind 2.950 kWh 1.450 m³
Gezin + 2 kinderen 3.650 kWh 1.600 m³
Familie (3 kinderen) 4.125 kWh 2.075 m³

Compleet aanbod

Alle populaire maatschappijen vergelijken. Van Eneco tot Vrijopnaam.

Besparen op je energie

Zeg tot ziens tegen een hoge nota. Je bespaart zo €325 per jaar.

Makkelijk overstappen

Mogelijk door de overstapservice. Nooit zonder gas of stroom!

Energieprijzen vergelijken in Lageland

Zoek jij aantrekkelijke stroom- en gastarieven? Op zoek naar een goedkoop energiecontract? Hier tref je alle goedkope contracten. Geholpen door de vergelijker kun je probleemloos energieprijzen Lageland vergelijken. Vul postcode + huisnummer + gas/licht inschatting in en selecteer moeiteloos de goedkoopste aanbieder. Meer info over een bepaald contract? Dat is te vinden in de merkpagina. Stap nu over naar alle energieaanbiedingen en de hoogste kortingen. In enkele dagen ben jij overgestapt naar goedkoop gas en licht.

Overstappen ander energiepakket
Wil jij direct gas en elektriciteit vergelijken? Check het stappenplan hiernaast en check meteen de beste of meest betaalbare energieleverancier passend bij je energieverbruik. Zoek ook naar goedkoopste energie in Dokkum afsluiten.

Wil je nu proberen om gas en stroom te vergelijken in Lageland?

 1. Als eerst vul je jouw postcode en huisnummer in (Groningen)
 2. Kies de omvang van het huishouden, of vul de exacte kWh en M3 in.
 3. Selecteer welke leverancier je nu hebt.
 4. Kies het variabele of vaste energietarief.
 5. Hoe lang wil jij aan het contract vastzitten (1 jaar tot 5 jaar, of variabel contract).
 6. Kies optioneel voor duurzame energie.
 7. Bepaal voor welke aanbieding je gaat en stap moeiteloos online over.

Populaire energiepakketten in Lageland juli 2024

Nieuwsgierig naar populaire energiecontracten in Lageland? Hier check je een aantal van standaard pakketten van aantrekkelijke energiemaatschappijen zoals Pure Energie, Essent, Greenchoice, NLE, Eneco maar uiteraard ook ENGIE, Energiedirect.nl, Oxxio, Powerpeers, Budget Energie berekend met een consumptie van 1500 kWh tot 3200 kWh stroom plus 1150 m3 t/m 1850 m3 gas.

 • Eneco – EcoStroom + AardGas Garantieprijs 1 jaar Vast Actie
 • Essent – Groene Stroom Standaard en Gas Variabel Onbepaald
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom en Gas tot 1 jaar Vast Actie
 • Greenchoice – Windstroom uit Nederland en Gas Variabel
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 1 jaar Prijs Zeker Actie
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas vast 5 jaar Actie
 • ENGIE – Groene stroom en gas 3 jaar vast
 • Delta – Groene Stroom en Gas Actieprijs Vast 3 jaar
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Hoe kan ik snel overstappen van energieleverancier?

Vandaag de dag maak je zelf uit waar je jouw gas en licht “inkoopt”. Is je energiecontract bijna afgelopen, ga jij verhuizen, of ben je niet zo tevreden over jouw bestaande energiemaatschappij? Kies dan voor overstappen van energieleverancier. Dit kan praktisch eigenlijk altijd. Let op: doorzoek altijd de voorschriften van het huidige contract. Wat is de opzegtermijn, of krijg ik te maken met een boete of opzegvergoeding?

Aanbieders vergelijken en overstappen

Voer de gevraagde gegevens in en maak de overstap online in orde naar energiebedrijven in Lageland. Vanaf het punt dat je aankoop is verzonden krijg je de bevestiging binnen van jouw aanstaande leverancier. Aan de hand daarvan lees jij de overeengekomen kosten en voorwaarden (denk aan aansluitkosten, leveringkosten, verbruikskosten, netbeheerkosten, vastrecht: ) van jouw nieuwe pakket. Dit kan per mail of post, en het duurt een paar dagen.

Wettelijke bedenktijd

Wanneer jouw bestelling bevestigd wordt, krijg je nog 14 dagen bedenktijd. In deze 14 dagen kun jij nog zonder kosten te maken en zonder specifieke reden het nieuwe contract cancellen. Maak je hier geen gebruik van? Het overstappen van energie is dan rechtsgeldig.

Opzeggen van oude contract

Dat werkende gas en stroom pakket wordt stopgezet. In de meeste gevallen doet de nieuwe aanbieder dit. Goed om te weten: krijg je een andere huis? Dan moet je zelf doorgaans het contract even opzeggen.

Doorgeven van meterstanden

Om het oversluiten te verwerken wordt gevraagd de actuele meterstanden te sturen aan de toekomstige leverancier. Normaal gesproken moet dit iets voor de gekozen dag van overstappen, maar soms gebeurt het ook 2 weken na de overstap. Jouw “nieuwe” leverancier zal deze gegeven doorzetten naar de “vroegere” energiemaatschappij zodat deze de eindafrekening kan maken.

Je bent overgestapt van energieaanbieder

Is dit allemaal goed gegaan? Dan wordt de overstap afgewikkeld, en kan je stroom en gas gebruiken van de gekozen energiemaatschappij in Lageland. Ze sturen jou hiervan uiteraard een bevestiging en een opzetje voor het nieuwe termijnbedrag (voorschotbedrag). Je kunt dit gewoon bijstellen. Tevens krijgen jullie de eindafrekening van jouw oude maatschappij. Check ook “energie via E.ON“.

Zonnepanelen voor groene stroom, werkt dat?

Duurzame energie is momenteel een onderwerp waar veel over gesproken wordt. Voorbeelden zijn een woning zonder gas en het beperken van CO2 gebruik. Hoe kan ik groene energie gebruiken? 2 relevante opties zijn alternatieven zijn windenergie en zonne-energie. Veel energie-aanbieders werken hier dan ook graag mee. De maatschappijen importeren zonne-energie en stroom afkomstig van wind vaak bij buitenlandse bedrijven.

Zonnepanelen

Omtrent zonne-energie zijn er meerdere keuzes: investeren in zonnepanelen voor op het dak of kiezen voor een elektriciteit leverancier die rechtstreeks zonne-energie importeert. Zelf zonnepanelen plaatsen kan heel lucratief zijn. Je kunt je eigen stroom gebruiken en natuurlijk de “extra” stroom terugleveren. Dit noemen we ook wel salderen. Je krijgt daarvoor een aantrekkelijk tarief in de gemeente Slochteren.

Gasgestookte ketel vervangen door Warmtepomp

De “ouderwetse” cv-ketel vervangen door warmtepomp is iets wat we meer en meer zien. Zodoende gaat je gasverbruik flink omlaag. Wanneer we het hebben over zonne-energie. Deze (hybride) warmtepompen zijn relatief prijzig wanneer je het vergelijk met een Atag, AWB, Vaillant, Remeha of Nefit ketel. Er is wel een subsidie (ISDE) beschikbaar. Zo bereik je een aanmerkelijke besparing op de energiekosten. Zonneboilers, Infraroodpanelen en Het warmtenet zijn ook innovatieve producten.

Windenergie

Op een groeiend aantal locaties zijn tegenwoordig windmolens te vinden. De windturbine voorziet in 100% groene windstroom wat geleverd wordt aan huizen. Niet elke aanbieder biedt groene stroom via wind. Een uitgebreide filter wordt weergegeven in de energievergelijker. Nieuw: je eigen (stukje) windmolen aanschaffen in provincie Groningen.

Energieverbruik reduceren

Wil je echt groen zijn? Dan moet je kijken naar jullie elektriciteit consumptie. In het geval je jouw energieconsumptie weet te verkleinen levert dat een besparing op. Niet onbelangrijk zullen de kosten minder worden, maar ook op CO-2 uitstoot. Kies bijvoorbeeld bewust voor zuinige apparaten en A++ labels of LED verlichting. Direct energie besparen in Lageland

Ga je verhuizen of wil je overstappen van energie? Vergelijk energiepakketten in Lageland en bezuinig op gas en licht!