Energieleveranciers Kortehemmen Vergelijk energiemaatschappijen en bespaar wel €555 per jaar


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Energieleveranciers in Kortehemmen vergelijken is kinderspel via onze energievergelijker! Snel online energie vergelijken? Vul de vergelijker in, en je ziet moeiteloos de goedkoopste energieleverancier die aansluit bij jouw wensen. Je vind hier alle aantrekkelijke kortingsacties die jij via de sites van o.a. DELTA en Pure Energie kan scoren. Overstappen gaat makkelijk en vlug. Op deze website vergaar je handige informatie en handreikingen dat je kunt gebruiken bij het vergelijken van een voordelige energieaanbieder, hoe je eerlijk kunt vergelijken, wat je moet weten over overstappen, en wat er allemaal mogelijk is ten aanzien van groene energie.


De goedkoopste energieleverancier Kortehemmen

Bij welke energiemaatschappij moet ik zijn voor goedkope energie in Kortehemmen? Het is niet mogelijk één energieleverancier te kwalificeren waar jij het goedkoopst uit bent. Het is afhankelijk van indicatoren zoals: gas- en stroomverbruik en postcode. Eveneens zijn er meer zaken belangrijk dan alleen de energietarieven. Dat beslaat slechts deels de maandelijks energierekeningen. Doorzoek maar eens jouw energie jaarrekening: aansluitkosten, energiebelasting, netbeheerkosten, opslag duurzame energie, regiotoeslag: het wordt allemaal doorbelast. Tevens gunnen de meeste organisaties een gulle welkomstkorting voor consumenten die overstappen. Deze loopt op van €185 tot €215. Op energieleverancieractie.nl bekijk je ook energieleveranciers vergelijken Tolkamer.

Goedkoop stroom en gas afsluiten

Opletten: Het is een aanzienlijk gecompliceerde berekening. Gelukkig hoef je dit niet zelf te doen. Dat doet onze gratis energievergelijker. Vandaag nog overstappen naar een goedkoop energiepakket in Kortehemmen juni 2024? Vul jouw postcode + huisnummer, en je totale jaarverbruik in. Vervolgens vind je een tabel met relevante energieleveranciers. Jij kiest direct de goedkoopste leverancier van stroom en gas. Het overstappen stelt niet veel voor, het is zo rond gemaakt. Problemen bij het invullen van je jaarlijkse energiegebruik? Op energieleverancieractie.nl tref jij het gas- en stroomverbruik van voor verschillende situaties.


Soort huis Gasconsumptie
Appartement 875 m³
Tussenwoning 1.300 m³
Hoekwoning 1.500 m³
2 onder 1 kap 1.650 m³
Vrijstaande woning 2.200 m³

Gezinssamenstelling Stroom / Elektriciteit Gas
1 persoon 1.875 kWh 725 m³
2 personen 2.200 kWh 1.075 m³
2 & 1 kind 2.825 kWh 1.425 m³
Familie (2 kinderen) 3.425 kWh 1.625 m³
2 & 3 kinderen 4.275 kWh 1.950 m³

Alle leveranciers

Alle gangbare maatschappijen vergelijken. Van Essent tot aan Pure Energie.

Vind het goedkoopste pakket

Zeg tot ziens tegen een hoge nota. Besparingen mogelijk tot €425 per jaar.

Onmiddellijk overstappen

Dat doe je dankzij de overstapservice. Geen moment zonder stroom of gas!

Energieprijzen vergelijken in Kortehemmen

Vandaag nog besparen op stroom en gas? Overstappen op een goedkoop energiecontract? Dan zit je hier helemaal goed! Geholpen door onze speciale vergelijker kan je snel energieprijzen Kortehemmen vergelijken. Geef je woongegevens + verbruik in, en selecteer rap de goedkoopste aanbieder. Meer details over een zekere aanbieder? Klik dan op site van de leverancier. Vergelijk nu de beste energie aanbiedingen en de hoogste kortingen. Iedereen wil toch profiteren van goedkoop gas en licht.

Overstappen nieuw energiepakket
Meteen gas en elektriciteit vergelijken? Check het stappenplan op deze pagina en bekijk onmiddellijk de beste of meest goedkope energieleverancier passend bij je energieverbruik. Bekijk ook de mogelijkheden voor: goedkoopste energie in Den Helder afsluiten.

Wil je nu proberen om gas en stroom te vergelijken in Kortehemmen?

 1. Geef jouw postcode door (Friesland)
 2. Selecteer het aantal personen in het huishouden, of vul de exacte kWh en M3 in.
 3. Optioneel kun jij je huidige leverancier invoeren.
 4. Selecteer het energietarief (vast of variabel)
 5. Maak een keuze uit de contracten (1 jaar tot 5 jaar, of variabel contract).
 6. Kies voor groene of grijze stroom.
 7. Kies de beste aanbieding en zet de overstap online in werking.

Populaire energiepakketten in Kortehemmen juni 2024

Benieuwd naar de meest populaire energiecontracten in Kortehemmen? Onder dit stukje lees je een aantal van veel bestelde pakketten van aantrekkelijke energiemaatschappijen zoals NLE, Eneco, Vattenfall, Pure Energie, Essent en natuurlijk Qurrent, ENGIE, Energiedirect.nl, Oxxio, Powerpeers met een verbruik van 1700 kWh t/m 4150 kWh stroom en 1000 m3 – 1500 m3 gas.

 • Eneco – EcoStroom + AardGas Vast 1 jaar Actie
 • Essent – ZekerheidsGarantie Groene Stroom en Gas 5 jaar
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom + Gas tot 1 jaar
 • Greenchoice – Windstroom uit Nederland en Gas Vast 3 jaar
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 1 jaar Prijs Zeker
 • Powerpeers – Modelcontract Groene Stroom en CO2-gecompenseerd Gas
 • HVC KringloopEnergie – Kringloopenergie Groene Stroom en Gas 3 Jaar Vast
 • EnergieFlex – 100% Sociaal Groen Gas en Groene Stroom 1 jaar vast
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Hoe werkt overstappen van energieleverancier?

In dit land kies je zelf naar welk bedrijf je gaat om gas en licht af te nemen. Is je energiecontract bijna afgelopen, heb je een nieuwe woning gekocht, of ben je niet zo tevreden over jouw bestaande energieaanbieder? Je kunt dan overstappen van energieleverancier. Het oversluiten is vaak direct mogelijk. Let op: achterhaal zeker even de opgestelde regels van de huidige energieleverancier. Wat heb je afgesproken qua opzegtermijn, en/of krijg je bij vroegtijdig opzeggen een boete?

Contracten vergelijken en overstappen

Voer de gevraagde gegevens in en regel jouw overstap snel online naar energiebedrijven in Kortehemmen. Op het moment dat je nieuwe bestelling is afgerond krijg je de bevestiging binnen van de gekozen maatschappij. In dit schrijven bekijk jij de prijzen en condities (denk aan netbeheerkosten, aansluitkosten, energiebelasting, regiotoeslag, vastrecht: ) van jouw nieuwe pakket. Het beschikbaar stellen van deze info is verplicht, doorgaans binnen 2 weken.

Wettelijke bedenktijd

Nadat jouw bestelling bevestigd wordt, mag jij 14 werkdagen nadenken (bedenktijd). Binnen deze termijn heb je de mogelijkheid om gratis, of een geldige reden op te geven, het pakket annuleren. Maak je hier geen gebruik van? Het overstappen van energie zal dan actief worden op de afgesproken datum.

Oude contract opzeggen

Het werkende gas & licht pakket zal worden beëindigd. Meestal doet de nieuwe aanbieder dit. Tip: stap je over doordat je gaat verhuizen? Je moet dan zelf normaliter de huidige contracten moet opzeggen.

Meterstanden doorgeven een nieuwe leverancier

Voor een succesvolle overstap dien jij de meterstanden op tijd door te geven aan de nieuwe leverancier. In de meeste gevallen moet dit vlak voor de gekozen dag van overstappen, echter soms ook tot een paar dagen na de overstapdatum. Jouw aanstaande aanbieder geeft dit door aan je voormalige energieleverancier waarna jij snel de eindafrekening kan verwachten.

Het overstappen is gelukt

Het hele stappenplan afgerond? Dan worden de laatste puntjes op de i gezet, en kan je stroom en gas gebruiken van de geselecteerde energiemaatschappij in Kortehemmen. Ze sturen jou hiervan vanzelfsprekend een bevestiging en een opzetje voor het nieuwe termijnbedrag (voorschotbedrag). Deze inschatting van kosten kan je altijd wijzigen. Daarbij krijg je jouw persoonlijke eindafrekening van de eerdere energiemaatschappij. Lees verder over “energie van Huismerk Energie“.

Hoe zit het met groene stroom en zonnepanelen?

Duurzame energie is vandaag de dag een belangrijk thema. Veelgehoorde kreten zijn een woning zonder gas en je CO2 uitstoot verminderen. Hoe wordt ik duurzamer met groene energie? De meest relevante keuzes zijn windenergie en zonne-energie. Bijna alle energie-aanbieders hebben dit al geïntegreerd. De bedrijven halen deze zonne-energie en windenergie vaak bij buitenlandse bedrijven.

Zonnepanelen

Omtrent zonne-energie zijn er 2 mogelijkheden: zonnepanelen installeren voor jullie eigen woning of kiezen voor een elektriciteitsmaatschappij die investeert in zonneparken. Zelf stroom opwekken met zonnepanelen kan heel lucratief zijn. Je kunt je eigen stroom gebruiken en natuurlijk je overschot aan stroom terugleveren. De term hiervoor is ‘salderen’. Jullie ontvangen hiervoor een tegemoetkoming in de gemeente Smallingerland.

Gasketel vervangen voor warmtepomp

De “ouderwetse” cv-ketel vervangen door warmtepomp zien we meer en meer terug. Daardoor gaat je gasverbruik flink omlaag. Aan de andere kant verbruikt zo’n systeem wel stroom. Hybride warmtepompen zijn nog best duur in verhouding tot een Atag, Vaillant, Remeha, AWB of Intergas ketel. Wel is er een (ISDE) subsidie mogelijk. Je kunt flink besparen op de energienota. Zonneboilers, Infraroodpanelen en Pelletkachels kunnen ook uitkomst bieden.

Groene windenergie

Door heel Nederland zijn tegenwoordig windmolens te vinden. Een windturbine levert volledig groene windstroom waarmee je extra duurzaam bezig bent. Niet ieder leveranciers doet hier aan mee. Een uitgebreide filter wordt weergegeven in de energievergelijker. Wat ook in opkomst is: zelf investeren in een collectieve windmolen in provincie Friesland.

Besparen energieverbruik

Wil je echt groen zijn? Het eerste wat je kunt doen is minder elektriciteit verbruiken. Wanneer jij jouw persoonlijke energieconsumptie vermindert zal de besparing groot zijn. Niet alleen maar op de energienota, maar ook op CO-2 uitstoot. Probeer je te beperkten tot huishoudelijke apparatuur met A+ energielabel of Ledverlichting. Begin vandaag nog met energie besparen in Kortehemmen

Verhuizen of contract verlopen en wil je overstappen van energie? Vergelijk energieleveranciers in Kortehemmen en bespaar op gas en licht!