Energieleveranciers Kolhorn Vergelijk alle energiemaatschappijen en bespaar snel €295 per jaar


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Energieleveranciers in Kolhorn vergelijken gaat gemakkelijker dan ooit met onze energievergelijker! Direct energie vergelijken? Vul jouw gegevens in, en je treft eenvoudig de goedkoopste energieleverancier die voldoet aan jouw eisen. Met veel unieke kortingsacties die je niet op de reguliere manier bij bijvoorbeeld E.ON of Noordelijk Lokaal Duurzaam kunt vinden. Het oversluiten gaat simpel en rap. Op deze pagina bekijk je handige toelichtingen en hulp ten behoeve van het speuren naar een voordelige energieaanbieder, het eerlijk vergelijken van prijzen, hoe de overstapservice werkt, en wat er allemaal mogelijk is betreft groene energie.


De goedkoopste energieleverancier Kolhorn

Waar moet ik zijn voor goedkope energie in Kolhorn? Het is niet mogelijk één energieleverancier te betitelen waarbij de prijzen altijd het voordeligst zijn. Dit wordt mede bepaald door indicatoren zoals: energieverbruik en woonplaats. Ook moet je meer mee laten wegen dan alleen de energiekosten. Dat bepaalt maar beperkt de maandelijks energierekeningen. Bekijk maar eens je energie jaarrekening: regiotoeslag, aansluitkosten, verbruikskosten, netbeheerkosten, energiebelasting: het telt allemaal mee. Verder bieden veel leveranciers een flinke welkomstkorting als jij naar hen overstapt. Dit kan zelfs oplopen van €120 tot €215. Wellicht ook beschikbaar: energieleveranciers vergelijken Tijnje.

Goedkoop stroom en gas afsluiten

Kortom: Je hebt te maken met een aanzienlijk moeilijke calculatie. Schrik niet: dit hoef jij niet allemaal te doen. Onze energievergelijker doet al het werk voor je. Onmiddellijk overstappen naar een goedkoop energiepakket in Kolhorn juli 2024? Voer allereerst jouw woonplaats in en hoeveel stroom en gas je verbruikt in. Hierna check je een overzicht met de goedkoopste energieleveranciers. Je selecteert simpel de goedkoopste leverancier van gas en stroom. Overstappen van aanbieder is binnen enkele minuten doorgevoerd. Hulp nodig bij het inschatten van je jaarlijkse energiegebruik? Op de site bekijk jij het gemiddelde gas- en stroomverbruik bij verschillende gezinsgroottes en soort woningen.


Type huis Verbruik
Appartement 850 m³
Tussenwoning 1.325 m³
Hoekwoning 1.475 m³
2 onder 1 kap 1.650 m³
Vrijstaande woning 2.000 m³

Type huishouden Elektriciteit Gas
1 persoon 1.975 kWh 650 m³
2 bewoners 2.100 kWh 1.050 m³
2 & 1 kind 2.775 kWh 1.500 m³
Familie (2 kinderen) 3.575 kWh 1.700 m³
Familie (3 kinderen) 4.375 kWh 1.900 m³

Alle organisaties

Alle gangbare providers vergelijken. Van Clean Energy tot aan Noordelijk Lokaal Duurzaam.

Makkelijk besparen op energie

Vergelijk alle contracten op prijs. Bespaar tot wel €415 per jaar.

Eenvoudig overstappen

Dit kan met de overstapservice. Geen dag zonder stroom of gas!

Energieprijzen vergelijken in Kolhorn

Zoek jij aantrekkelijke stroom- en gastarieven? Overstappen op een betaalbaar energiepakket? Vele consumenten zijn jou al voorgegaan. Door middel van onze speciale vergelijker kun jij rap energieprijzen Kolhorn vergelijken. Vul jouw locatie & gas/licht inschatting in en vind snel de goedkoopste maatschappij. Meer weten over een bepaald pakket? Selecteer dan de merkpagina. Ontdek nu de beste energie aanbiedingen en welkomstbonussen. Stap in enkele minuten over op goedkoop gas en licht.

Overstappen nieuw energiepakket
Wil jij direct gas en elektriciteit vergelijken? Check het stappenplan rechts en achterhaal à la minute de meest geschikte of goedkoopste energieleverancier voor jullie woning. Misschien vind je dit ook relevant: goedkoopste energie in Deinum afsluiten.

Hoe kan ik snel gas en stroom vergelijken in Kolhorn?

 1. Vul jouw postcode + huisnummer in (Noord-Holland)
 2. Kies de omvang van het huishouden, of kies direct het verbruik.
 3. Geef aan bij welke leverancier je nu een contract hebt.
 4. Kies het variabele of vaste energietarief.
 5. Kies de looptijd van het energiecontract (1 jaar tot 5 jaar, of variabel contract).
 6. Eventueel kan je groene stroom (uit NL) kiezen.
 7. Klik op de aanbieding van je voorkeur en laat het overstappen voor je regelen.

Populaire energiepakketten in Kolhorn juli 2024

Wat zijn nu de populaire energiecontracten in Kolhorn? Nu doorzoek jij een tabel met gangbare pakketten van de grote Nederlandse maatschappijen zoals Vattenfall, Essent, NLE, Eneco, Pure Energie en ook Powerpeers, Oxxio, Budget Energie, Qurrent, Energiedirect.nl uitgaande van een verbruik van 1700 kWh tot 4350 kWh stroom en 1150 m3 t/m 1750 m3 gas.

 • Eneco – EcoStroom + AardGas Garantieprijs 1 jaar Vast Actie
 • Essent – Modelcontract Stroom + Gas
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom + Gas tot 1 jaar
 • Greenchoice – Windstroom uit Nederland en Gas Vast 3 jaar
 • Qurrent – Modelcontract groene stroom en groen gas
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas variabel onbepaalde tijd
 • Budget Energie – Groene Stroom en Gas Actie 1 jaar Vast
 • EnergieFlex – Groene Stroom en Gas 3 jaar vast Actie
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Hoe kan ik overstappen van energieleverancier?

Tegenwoordig kies jij er zelf voor naar welk bedrijf je gaat om gas en licht af te nemen. Is je energiecontract bijna afgelopen, ga je binnenkort ergens anders wonen, of ben je niet blij met jouw energieleverancier? Dan is overstappen van energieleverancier interessant. Dit kan praktisch eigenlijk altijd. Goed om te weten: achterhaal altijd de voorwaarden van het gekozen energiepakket. Wat heb je afgesproken qua opzegtermijn, of krijg ik te maken met een boete of opzegvergoeding?

Aanbieders vergelijken en overstappen

Voer de gevraagde gegevens in en sluit het nieuwe abonnement af bij energiebedrijven in Kolhorn. Op het moment dat jij een contract hebt afgesloten krijg je de bevestiging binnen van de geselecteerde energieaanbieder. Daarin bekijk je afgesproken prijzen en extra regels (denk aan opslag duurzame energie, verbruikskosten, netbeheerkosten, aansluitkosten, vastrecht: ) van het gekozen pakket. Deze brief of mail ontvang je altijd, doorgaans binnen 2 weken.

14 dagen bedenktijd

Nadat je de bevestiging ontvangen hebt, heb je nog 14 dagen bedenktijd. In deze periode kan je kosteloos en zonder opgaaf van reden het pakket annuleren. Vind je het allemaal prima? De overstap van energie zal dan actief worden op de afgesproken datum.

Opzeggen van oude contract

Je werkende energiepakket zal worden opgezegd. Dikwijls draagt de nieuwe maatschappij hier zorg voor. Tip: overstappen vanwege verhuizing? Jij zult dan normaliter het energiecontract beëindigen.

Jouw meterstanden doorgeven

Voor een succesvolle overstap dien jij de meterstanden op tijd door te geven aan de aanstaande aanbieder. Meestal doe je dit zo’n week voor de overstapdatum, maar het kan ook best 15 dagen na de gekozen overstapdatum. De nieuwe energieleverancier geeft dit door aan de eerdere maatschappij die dan een eindafrekening van je verbruik kan berekenen.

Je bent overgestapt van energieaanbieder

Is dit allemaal goed gegaan? Dan wordt alles in orde gemaakt, en begint de levering van stroom en gas door de gekozen energiemaatschappij in Kolhorn. Hiervoor krijg je wederom een bevestiging en een opzetje voor het nieuwe termijnbedrag (voorschotbedrag). Deze mag je op ieder moment verlagen. Bovendien ontvang je een overzicht + eindafrekening van je voormalige leverancier. Bekijk ook “energie van Anode Energie“.

Hoe zit het met groene stroom en zonnepanelen?

Duurzame energie is tegenwoordig een belangrijk thema. Hierbij kun je denken aan een woning zonder gas en je CO2 uitstoot verminderen. Wat kan ik zelf doen met groene energie? 2 relevante opties zijn manieren zijn zonnestroom en windenergie. Een groot aantal leveranciers hebben dit al geïntegreerd. De leveranciers kopen deze zonnestroom en windenergie zowel bij Nederlandse bedrijven als EU.

Zonnepanelen

Aangaande zonne-energie kun jij kiezen: investeren in zonnepanelen voor op jouw woning of bewust de keuze maken voor een elektriciteitsmaatschappij die investeert in zonneparken. Investeren in zonnepanelen is aantrekkelijk (terugverdientijd). Deze eigen stroom kan je in de woning gebruiken of uiteraard je teveel opgewekte stroom terugleveren aan het net. We hanteren daarvoor het principe van ‘salderen’. In ruil krijg je een redelijke vergoeding in de gemeente Hollands Kroon.

CV-ketel vervangen voor een warmtepomp

De traditionele cv-ketel vervangen door warmtepomp is een andere populaire keuze. Daardoor verbruik je amper nog gas. Wanneer we het hebben over zonne-energie. De (hybride) warmtepompen zijn nog wel aan de prijs wanneer je het vergelijk met een Atag, Vaillant, AWB, Nefit of Intergas ketel. Vanuit de overheid is er een subsidie te krijgen (ISDE). Dit betekent een aanzienlijke besparing op de energiekosten. Infraroodpanelen, Pelletkachels en Het warmtenet kun je ook nog afwegen.

Windenergie

Door het hele land vormen windmolens het landschap. Windturbines dragen bij aan grote hoeveelheden windstroom waarmee je extra duurzaam bezig bent. Niet elk energiecontract werkt met deze vorm van groene stroom. Meer daarover kan je bekijken in de energievergelijker. Iets actueels: investeren in een eigen windmolen (collectief) in provincie Noord-Holland.

Besparen op je verbruik

Bewuster met elektriciteit omgaan? Het eerste wat je kunt doen is minder elektriciteit verbruiken. Zodra je jouw energieconsumptie minimaliseert kan je flink besparen. Niet alleen op de kosten, maar je bent ook duurzaam bezig (CO2). Kies bijvoorbeeld bewust voor apparatuur met A of A+ label of Ledverlichting. Begin vandaag nog met energie besparen in Kolhorn

Nieuwbouwwoning, verhuizen of overstappen naar een nieuw energiebedrijf? Vergelijk energiemaatschappijen in Kolhorn en bezuinig op gas en licht!