Energieleveranciers Jonkersland Vergelijk energiemaatschappijen en bespaar zo €355 per jaar


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Energieleveranciers in Jonkersland vergelijken doe je razendsnel met behulp van onze energievergelijker! A la minute energie vergelijken? Voer de zoekvelden in, en je ontdekt eenvoudig de goedkoopste energieleverancier voor jouw specifieke situatie. Ontdek speciale kortingsacties die jij via de sites van bijv. Engie en Oxxio ontvangt. Je contract oversluiten naar andere aanbieders gaat handig en snel. Hieronder vind jij handige feiten en adviezen t.b.v. het uitzoeken van de goedkoopste energieaanbieder, hoe je onze vergelijker het beste kunt gebruiken, wat je moet weten over overstappen, en wat er allemaal mogelijk is ten aanzien van groene energie.


Goedkoopste energieleverancier Jonkersland

Welke maatschappij biedt nu echt goedkope energie in Jonkersland? Jammer genoeg is er niet één energieleverancier te vermelden waarbij de prijzen altijd het voordeligst zijn. Het is afhankelijk van jouw persoonlijke situatie: stroom- en gasverbruik en adres. Daarnaast moet je verder kijken dan exclusief de energietarieven. Dit bepaalt slechts deels de energierekening. Controleer maar de energie jaarrekening: energiebelasting, vastrecht, netbeheerkosten, leveringkosten, regiotoeslag: het telt allemaal mee. Ook gunnen veel maatschappijen een gulle welkomstkorting als jij naar hen overstapt. Doorgaans is dat zo’n €120 tot +/- €245. Op energieleverancieractie.nl bekijk je ook energieleveranciers vergelijken Stokkum.

Goedkoop stroom en gas afsluiten

Opletten: Het gaat om best een ingewikkelde rekensom. Schrik niet: dit hoef jij niet allemaal te doen. Onze energievergelijker doet al het werk voor je. Meteen overstappen naar een goedkoop energiepakket in Jonkersland juni 2024? Vul je locatie in het zoekveld in + energieverbruik in. Nadien vind je een tabel met relevante energie aanbieders. Je selecteert simpel de goedkoopste aanbieder van stroom en gas. Het overstappen is kinderspel, het is snel geregeld. Hulp nodig bij het invullen van gas en stroom verbruik? Hier tref jij het stroom- en gasverbruik bij verschillende gezinsgroottes en soort woningen.


Type huis Gasconsumptie
Appartement 800 m³
Tussenwoning 1.325 m³
Hoekwoning 1.500 m³
2 onder 1 kap 1.750 m³
Vrijstaande woning 2.100 m³

Type huishouden Stroom kWh Gas
1 persoons huishouden 1.850 kWh 625 m³
2 persoons huishouden 2.200 kWh 1.075 m³
Familie (1 kind) 3.100 kWh 1.325 m³
2 & 2 kinderen 3.500 kWh 1.600 m³
2 & 3 kinderen 4.100 kWh 2.050 m³

Alle pakketten

Alle grote providers vergelijken. Van Anode Energie tot aan Vandebron.

Altijd de laagste prijs

Neem afscheid van hoge rekeningen. Besparingen mogelijk tot €255 per jaar.

Makkelijk overstappen

Mogelijk door de overstapservice. Geen moment zonder gas of stroom.

Energieprijzen vergelijken in Jonkersland

Eenvoudig besparen op stroom en gas? Op zoek naar een goedkoop contract voor jouw energie? Vele consumenten zijn jou al voorgegaan. Dankzij onze zoekmachine kun jij probleemloos energieprijzen Jonkersland vergelijken. Geef je woongegevens + verbruik in, en bekijk rap de goedkoopste aanbieder. Aanvullende info over een zeker pakket? Dat is te vinden in website van de aanbieder. Profiteer nu van de belangrijkste energie aanbiedingen en welkomstbonussen. Stap in enkele minuten over op goedkoop gas en licht.

Overstappen ander energiepakket
Wil jij ook geld besparen en gas en elektriciteit vergelijken? Check het stappenplan hiernaast en achterhaal eenvoudig de beste of meest goedkope energieleverancier voor jouw situatie. Ook interessant: goedkoopste energie in Colijnsplaat afsluiten.

Hoe werkt gas en stroom vergelijken in Jonkersland?

 1. Stap 1 is het invullen van je locatie (Friesland)
 2. Selecteer het aantal personen in het huishouden, of vul de exacte kWh en M3 in.
 3. Selecteer welke leverancier je nu hebt.
 4. Kies het variabele of vaste energietarief.
 5. Hoe lang wil jij aan het contract vastzitten (1 jaar tot 5 jaar, of variabel contract).
 6. Vink eventueel groene energie aan.
 7. Bepaal voor welke aanbieding je gaat en sluit je contract online over.

Populaire energiepakketten in Jonkersland juni 2024

Op zoek naar de meest populaire energiecontracten in Jonkersland? Onder dit stukje doorzoek jij een tabel met standaard pakketten van energiemaatschappijen zoals Eneco, Essent, NLE, Greenchoice, Vattenfall en natuurlijk Powerpeers, Budget Energie, Energiedirect.nl, ENGIE, Qurrent op basis van een verbruik van 1650 kWh – 3000 kWh stroom en 850 m3 t/m 1900 m3 gas.

 • Eneco – EcoStroom + AardGas vast 3 jaar
 • Essent – ZekerheidsGarantie Groene Stroom en Gas 3 jaar
 • Vattenfall – Groen uit Nederland en Gas tot 1 jaar Vast Actie
 • Greenchoice – Modelcontract groene stroom en groen gas
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 3 jaar Prijs Zeker
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas variabel onbepaalde tijd
 • ENGIE – NL Groene stroom en gas 3 jaar vast
 • EnergieFlex – Groene Stroom en Gas 1 jaar vast
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Wat moet ik weten over overstappen van energieleverancier?

Als consument kies je zelf waar je jouw gas en licht “inkoopt”. Ben je bij contractvrij, ga je van huis wisselen, of wil je gewoon af van jouw bestaande energieaanbieder? Wacht dan niet langer met overstappen van energieleverancier. Overstappen kan op ieder gewenst moment. Advies: check uiteraard de voorwaarden van het gekozen energiepakket. Wat is de opzegtermijn, en is er een boete bij tussentijds opzeggen?

Pakketten vergelijken en overstappen

Vul jouw locatie, verbruik en wensen in, en stap eenvoudig online over naar energiebedrijven in Jonkersland. Vanaf het punt dat je aankoop is verzonden zal er maar mail / bevestigingsbrief binnenkomen van de aankomende leverancier. Hierin zie je de geldige tarieven en regelgeving (denk aan aansluitkosten, netbeheerkosten, regiotoeslag, vastrecht, leveringkosten: ) van het energiepakket. Je ontvangt dit digitaal of per post, doorgaans binnen 2 weken.

Bedenktijd bij energiepakket

Als het nieuwe contract binnen is, heb je nog 14 dagen bedenktijd. Binnen deze 14 dagen mag je gratis, of een geldige reden op te geven, het contract ongeldig verklaren. Vind je het allemaal prima? De overstap van energie wordt automatisch doorgevoerd.

Opzeggen van oude contract

Het lopende pakket zal worden beëindigd. Normaliter zal jouw nieuwe aanbieder dit doen. Belangrijk: ga je verhuizen? Bij dit scenario moet je zelf normaal gesproken de huidige contracten moet opzeggen.

Meterstanden doorgeven een nieuwe leverancier

Voor een succesvolle overstap moet je de meterstanden tijdig doorgeven aan jouw “nieuwe” aanbieder. Doorgaans moet dit zo’n week voor de datum van overstap, hoewel het soms ook uitloopt tot een paar dagen na de overstapdatum. Jouw aanstaande leverancier communiceert dit weer richting de eerdere leverancier zodat deze de eindafrekening kan maken.

Je bent overgestapt van energieaanbieder

Is alles gelukt? Dan wordt de overstap afgewikkeld, en start de levering van stroom en gas door de nieuwe energiemaatschappij in Jonkersland. Je ontvangt hiervan natuurlijk een bevestiging met daarbij een indicatie van het termijnbedrag (voorschot). Deze inschatting van kosten kan je altijd corrigeren. Voorts ontvangen jullie jouw persoonlijke eindafrekening van de “vroegere” maatschappij. Check ook “energie vergelijken bij Huismerk Energie“.

Groene stroom met zonnepanelen combineren?

Duurzame energie is momenteel een streven van veel mensen. Voorbeelden zijn wonen zonder gasaansluiting en het beperken van CO2 gebruik. Hoe kan ik aan de slag met groene energie? 2 relevante opties zijn opties zijn zonnestroom en windenergie. De meeste aanbieders van energie hebben dit al geïntegreerd. De maatschappijen importeren windenergie en zonne-energie bij Europese bedrijven of lokale partijen.

Zonnepanelen

Inzake zonne-energie zijn er meerdere keuzes: zonnepanelen installeren voor op het dak of specifiek zoeken naar een stroomaanbieder die zonne-energie inkoopt. Zelf stroom opwekken met zonnepanelen is vaak erg winstgevend. Je hebt de mogelijkheid je eigen stroom af te nemen en natuurlijk het overschot aan stroom terugleveren. Ook wel bekend als salderen. Je ontvangt hiervoor een tegemoetkoming in de gemeente Opsterland.

Gasketel vervangen voor warmtepomp

De cv-ketel vervangen door warmtepomp zien we meer en meer terug. Zo verbruik je nauwelijks tot geen gas meer. Aan de andere kant verbruikt zo’n systeem wel stroom. Deze (hybride) warmtepompen vergen een aardige investering in vergelijking met Remeha, AWB, Atag, Intergas of Nefit ketel. De ISDE subsidie kun jij hierop wel toepassen. Dit betekent een aanzienlijke besparing op de energierekening. Infraroodpanelen, Zonneboilers en Het warmtenet kun je ook nog afwegen.

Windenergie

Op steeds meer plekken zijn tegenwoordig windmolens te vinden. Windturbines genereren schone windstroom wat goed is voor het milieu. Niet ieder aanbieder biedt groene stroom via wind. Extra info hierover vind je in onze energievergelijker. Misschien iets voor je: collectief een windmolen laten plaatsen in provincie Friesland.

Energieverbruik reduceren

Streef jij naar een duurzame aardbol? Neem dan het actuele verbruik onder de loep. In het geval jij de energievraag kunt terugdringen kan je flink besparen. Niet onbelangrijk zullen de kosten minder worden, maar ook op het vervuilen van de aarde. Probeer je te beperkten tot producten met A++ labels of Ledverlichting. Begin vandaag nog met energie besparen in Jonkersland

Ga je verhuizen of wil je overstappen van energie? Vergelijk energie aanbieders in Jonkersland en betaal minder voor gas en licht!