Energieleveranciers Stokkum Vergelijk alle energiemaatschappijen en bespaar €485 per jaar


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Energieleveranciers in Stokkum vergelijken gaat gemakkelijker dan ooit middels onze energievergelijker! Snel online energie vergelijken? Vul de vergelijker in, en je ziet moeiteloos de goedkoopste energieleverancier die past bij jouw energieconsumptie. Je checkt zo veel exclusieve welkomstkortingen die je niet via de website van bijv. Energieflex of Qwint kan scoren. Je contract oversluiten naar andere aanbieders gaat moeiteloos en snel. Op de site vind je handige gegevens en support ter ondersteuning bij het vergelijken van een voordelige energieaanbieder, hoe je onze vergelijker het beste kunt gebruiken, hoe je snel kunt overstappen, en hoe het zit betreft groene energie.


De goedkoopste energieleverancier Stokkum

Welke maatschappij biedt nu echt goedkope energie in Stokkum? Er is helaas niet één energieleverancier te vermelden waarbij de prijzen altijd het voordeligst zijn. Het is afhankelijk van aspecten als: gas- en stroom consumptie en adres. Bovendien ga je te kort door de bocht als je kijkt naar alleen de energietarieven. Deze bepalen maar in kleine mate de energienota. Bekijk maar eens je jaarafrekening: je vindt daar: opslag duurzame energie, aansluitkosten, energiebelasting, netbeheerkosten, leveringkosten: hier betaal je (indirect) ook voor. Tevens bieden de meeste bedrijven een vorstelijke welkomstkorting voor overstappers. In de praktijk ligt varieert dit van €85 – €265. Andere regio? Begin nu direct met energieleveranciers vergelijken Doorn.

Goedkoop stroom en gas afsluiten

In het kort: We hebben het hier over een behoorlijk moeilijke berekening. Geen nood, je hoeft niet zelf te rekenen. Dit wordt gedaan door de energievergelijker. Gelijk overstappen naar een goedkoop energiepakket in Stokkum december 2023? Vul jouw postcode + huisnummer, en energieverbruik in. Daarop volgt een tabel met beschikbare energie aanbieders. Je vindt zo handig de goedkoopste aanbieder van gas en stroom. Het overstappen is binnen enkele minuten doorgevoerd. Problemen bij het doorgeven van jouw verbruik? Op deze pagina vind jij het gemiddelde gas- en stroomverbruik bij verschillende type woningen en huishouden.


Soort huis Gasgebruik
Appartement 800 m³
Tussenwoning 1.250 m³
Hoekwoning 1.450 m³
2 onder 1 kap 1.600 m³
Vrijstaande woning 2.400 m³

Samenstelling huishouden Stroom / Elektriciteit Gas
1 persoon 1.925 kWh 600 m³
2 bewoners 2.325 kWh 1.050 m³
Gezin + 1 kind 2.850 kWh 1.350 m³
Familie (2 kinderen) 3.700 kWh 1.600 m³
2 & 3 kinderen 4.075 kWh 2.025 m³

Compleet aanbod

Alle gangbare organisaties vergelijken. Van Budget Energie tot en met Pure Energie.

Besparen op de energienota

Sorteer alle aanbieders op prijs. Dit scheelt je zo €495 per jaar.

Direct overstappen

Dankzij de overstapservice. Je komt niet zonder gas of stroom.

Energieprijzen vergelijken in Stokkum

Wil jij ook besparen op stroom en gas? Op zoek naar een voordelig pakket? Dan heb je de juiste website gevonden. Geholpen door energieleverancieractie.nl kan jij snel energieprijzen Stokkum vergelijken. Vul jouw locatie plusgas/licht inschatting in en bekijk onmiddellijk de goedkoopste aanbieder. Aanvullende info over een zekere leverancier? Klik dan op site van de leverancier. Check nu alle populaire energie aanbiedingen en welkomstbonussen. In luttele minuten stap jij over naar goedkoop gas en licht.

Overstappen ander energiepakket
Hoe kan ik het beste gas en elektriciteit vergelijken? Volg de stappen die je hiernaast ziet en vergelijk onmiddellijk de duurzaamste of meest betaalbare energieleverancier voor jouw situatie. Mensen zochten ook naar: goedkoopste energie in Middelharnis afsluiten.

Wil je nu proberen om gas en stroom te vergelijken in Stokkum?

 1. Geef jouw postcode door (Gelderland)
 2. Klik op het aantal personen (1 t/m 6), of vul het exacte verbruik in.
 3. Geef aan bij welke leverancier je nu een contract hebt.
 4. Selecteer het energietarief (vast of variabel)
 5. Kies de contractsduur die bij je past (variabel / modelcontract of 1 tot 5 jaar).
 6. Vink eventueel groene energie aan.
 7. Bepaal voor welke aanbieding je gaat en laat je contract overzetten.

Populaire energiepakketten in Stokkum december 2023

Hoe zit het met de meest populaire energiecontracten in Stokkum? Hieronder check je een aantal van meest bestelde pakketten van grote NL energiemaatschappijen als Eneco, NLE, Vattenfall, Greenchoice, Essent en natuurlijk Qurrent, Oxxio, Energiedirect.nl, Powerpeers, Budget Energie op basis van een verbruik van 2400 kWh t/m 3300 kWh stroom en 750 m3 t/m 1500 m3 gas.

 • Eneco – HollandseWind + AardGas vast 3 jaar
 • Essent – Groene Stroom Standaard en Gas Variabel
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom en Gas tot 1 jaar Vast Actie
 • Greenchoice – Stroom en Gas Groenmix Vast
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 1 jaar Prijs Zeker
 • Powerpeers – Opwekkersstroom en CO2-gecompenseerd Gas Variabel
 • ENGIE – Groene stroom en gas 1 jaar vast
 • Delta – Groene Stroom en Gas Actieprijs Vast 3 jaar
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Hoe kan ik snel overstappen van energieleverancier?

Vandaag de dag ben jij er verantwoordelijk voor waar jij je gas en licht inkoopt. Loopt het contract bijna af, heb je een nieuwe woning gekocht, of is het gewoon tijd om afscheid te nemen van je leverancier? Dan is overstappen van energieleverancier interessant. Overstappen kan op ieder gewenst moment. Advies: check zeker even de voorschriften van het huidige contract. Welke opzegtermijn geldt er, en geldt er een opzegvergoeding als ik voortijdig opzeg?

Pakketten vergelijken en overstappen

Vul je gegevens in en gebruik de overstapservice voor energiebedrijven in Stokkum. Nadat jij een contract hebt afgesloten ontvang je ter bevestiging een mail of brief van jullie nieuwe maatschappij. Hierin lees jij de overeengekomen kosten en extra regels (bijvoorbeeld regiotoeslag, vastrecht, verbruikskosten, energiebelasting, leveringkosten: ) van het energiecontract. Deze brief of mail ontvang je altijd, vaak binnen maximaal 10 werkdagen.

14 dagen bedenktijd

Op het moment dat het nieuwe contract binnen is, krijg je nog 14 dagen bedenktijd. In deze periode mag je gratis, of een uitgebreide toelichting te geven, jouw aanvraag annuleren. Onderneem je geen actie? Het overstappen van energie wordt geactiveerd volgens afspraak.

Huidige contract beëindigen

Het huidige energiecontract wordt opgezegd. Doorgaans wordt dit geregeld door de nieuwe aanbieder. Tip: staat er een verhuizing op stapel? Jij zult dan in de regel de huidige contracten moet opzeggen.

Het doorgeven van meterstanden

Voor een geslaagde overstap ben je verplicht de meterstanden door te geven aan jouw “nieuwe” energieaanbieder. Gewoonlijk doe je dit iets voor de overstapdatum, hoewel het soms ook uitloopt tot 1 of 2 weken na de overstapdatum. Jouw toekomstige energiemaatschappij stuurt de standen door naar jouw oude energieaanbieder zodat de eindafrekening op correcte wijze kan worden opgemaakt.

Het overstappen is gelukt

Ben je er doorheen gekomen? Dan wordt de overstap afgewikkeld, en begint de levering van stroom en gas door de nieuwe energiemaatschappij in Stokkum. Ze sturen jou hiervan een bevestiging met daarbij een indicatie van het termijnbedrag (voorschot). Deze inschatting van kosten kan je altijd bijstellen. Daarbij incasseren jullie jouw persoonlijke eindafrekening van de “vroegere” energieleverancier. Ga verder naar “besparen bij Energieflex“.

Zonnepanelen en groene energie, kan ik dat ook?

Duurzame energie is momenteel een veelbesproken doelstelling. Hierbij kun je denken aan wonen zonder gasaansluiting en minder CO2 uitstoten. Wat kan ik zelf doen met groene energie? De 2 meest toegepaste alternatieven zijn windenergie en zonne-energie. Veel van de energie-aanbieders hebben dit al geïntegreerd. De organisaties importeren windenergie en zonne-energie bij organisaties in NL en daarbuiten.

Zonnepanelen

Wanneer we het hebben over zonn-energie zijn er 2 mogelijkheden: zonnepanelen installeren voor op het dak of speciaal op zoek gaan naar een elektriciteit leverancier die rechtstreeks zonne-energie importeert. Zelf stroom opwekken met zonnepanelen is aantrekkelijk (terugverdientijd). Je kunt je huis dan voorzien eigen stroom plus de “extra” stroom terugleveren. Dit wordt in de volksmond ‘salderen’ genoemd. Jullie ontvangen hiervoor een aantrekkelijk tarief in de gemeente Montferland.

Gasketel vervangen voor warmtepomp

De gasgestookte cv-ketel vervangen door warmtepomp is iets wat we meer en meer zien. Zo kan je het gasverbruik flink reduceren. Het verbruik van elektriciteit zal stijgen. Hybride warmtepompen vergen een aardige investering als je ze legt naast een Vaillant, Nefit, Atag, Intergas of AWB ketel. De landelijke ISDE subsidie maakt het wel aantrekkelijk. Dit betekent een aanzienlijke besparing op de energienota. Infraroodpanelen, Pelletkachels en Het warmtenet zijn ook populaire opties.

Groene windenergie

Op steeds meer plekken zijn tegenwoordig windmolens te vinden. Windturbines dragen bij aan grote hoeveelheden windstroom voor woningen in ons land. Niet elk energiepakket werkt met deze vorm van groene stroom. Meer daarover kan je bekijken in de energievergelijker. Ook interessant: zelf investeren in een collectieve windmolen in provincie Gelderland.

Energieverbruik reduceren

Vind jij een schoner milieu belangrijk? Het eerste wat je kunt doen is minder elektriciteit verbruiken. Zodra je jouw eigen verbruik kunt minderen zal de besparing groot zijn. Niet alleen maar op de energienota, maar ook op de uitstoot van CO2. Kies bijvoorbeeld bewust voor zuinige apparaten en A++ labels of Ledverlichting. Begin vandaag nog met energie besparen in Stokkum

Nieuwbouw, ga je verhuizen of gewoon overstappen van energie aanbieder? Vergelijk aanbieders van energie in Stokkum en bespaar op gas en licht!