Energieleveranciers Indijk Vergelijk energiemaatschappijen en bespaar €435 per jaar


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Energieleveranciers in Indijk vergelijken gaat gemakkelijker dan ooit via onze energievergelijker! Meteen zelf energie vergelijken? Vul jouw gegevens in, en je ziet meteen de goedkoopste energieleverancier die past bij jouw energieconsumptie. Check alle aantrekkelijke acties die men standaard niet bij onder andere E.ON of Pure Energie kan scoren. Het oversluiten gaat makkelijk en kost slechts een paar minuten. Op de site bekijk je toepasbare gegevens en hulp bij het speuren naar de goedkoopste energieaanbieder, hoe een objectieve vergelijking in z’n werk gaat, meer info over overstappen, en wat er allemaal mogelijk is ten aanzien van groene energie.


Goedkoopste energieleverancier Indijk

Welke maatschappij biedt nu echt goedkope energie in Indijk? Het is niet mogelijk één energieleverancier te kwalificeren die daadwerkelijk het meest voordelig is. Het heeft te maken met aspecten als: stroom- en gasverbruik en woning. Eveneens zijn er meer zaken belangrijk dan exclusief de energietarieven. Dit bepaalt slechts deels de energienota. Bekijk maar eens je energie jaarrekening: netbeheerkosten, regiotoeslag, vastrecht, opslag duurzame energie, energiebelasting: hier betaal je (indirect) ook voor. Tevens bieden de meeste organisaties een vorstelijke welkomstpremie als jij naar hen overstapt. Dit kan zelfs oplopen van €120 tot +/- €275. Nu ook online: energieleveranciers vergelijken Steendam.

Goedkoop stroom en gas afsluiten

Feit: Het gaat om een behoorlijk moeilijke rekensom. Gelukkig hoef je dit niet zelf te doen. De energievergelijker zal je daarbij ondersteunen. Snel overstappen naar een goedkoop energiepakket in Indijk april 2024? In stap 1 vul jij jouw postcode en hoeveel stroom en gas je verbruikt in. Daarna volgt een resultatenpagina met de beste energie aanbieders. Jij kiest simpel de goedkoopste leverancier van gas en stroom. Overstappen is binnen no-time geregeld. Advies nodig bij het inschatten van je jaarlijkse energiegebruik? Op deze pagina detecteer je het stroom- en gasverbruik bij voor verschillende situaties.


Soort huis Gas
Appartement 850 m³
Tussenwoning 1.275 m³
Hoekwoning 1.450 m³
2 onder 1 kap 1.600 m³
Vrijstaande woning 2.300 m³

Soort huishouden Elektriciteit kWh Gas
1 persoon 1.950 kWh 675 m³
2 persoons huishouden 2.175 kWh 1.025 m³
Familie (1 kind) 2.925 kWh 1.350 m³
Gezin + 2 kinderen 3.400 kWh 1.775 m³
2 & 3 kinderen 4.300 kWh 2.075 m³

Complete vergelijking

Alle landelijke maatschappijen vergelijken. Van Allure Energie tot Powerpeers.

Besparen op je energie

Vergelijk alle contracten op prijs. Besparingen tot wel €415 per jaar.

Gelijk overstappen

Het is zo geregeld met de overstapservice. Geen dag zonder gas of stroom.

Energieprijzen vergelijken in Indijk

Wil jij ook besparen op stroom en gas? Ben jij op zoek naar een voordelig contract? Vele consumenten zijn jou al voorgegaan. Via energieleverancieractie.nl kan je rap energieprijzen Indijk vergelijken. Vul jouw locatie en ook energieverbruik in en kies onmiddellijk de goedkoopste maatschappij. Aanvullende info over een bepaalde aanbieder? Dit vind je in de merkpagina. Ontdek nu de beste energie aanbiedingen en de hoogste kortingen. Vandaag nog overstappen? Gebruik goedkoop gas en licht.

Overstappen nieuw energiepakket
Hoe werkt gas en elektriciteit vergelijken? Bekijk de handige stappen op deze pagina en vergelijk meteen de “groenste” of meest betaalbare energieleverancier passend bij je energieverbruik. Ook interessant: goedkoopste energie in Burgum afsluiten.

Wil je nu proberen om gas en stroom te vergelijken in Indijk?

 1. Stap 1 is het invullen van je locatie (Friesland)
 2. Selecteer het aantal personen in het huishouden, of vul het stroom- en gasverbruik in.
 3. Geef aan bij welke leverancier je nu een contract hebt.
 4. Ga jij voor het vaste of variabele tarief?
 5. Voor welke termijn wil jij een energiecontract? (1 jaar, 3 jaar, 5 jaar, onbepaalde tijd).
 6. Selecteer optioneel groene stroom.
 7. Maak een keuze uit de hoogste kortingen en regel snel de overstap.

Populaire energiepakketten in Indijk april 2024

Benieuwd naar de meest populaire energiecontracten in Indijk? Hieronder vind je een aantal van gangbare pakketten van aantrekkelijke energiemaatschappijen zoals Pure Energie, Essent, Eneco, Vattenfall, Greenchoice en ook Powerpeers, Qurrent, Oxxio, Budget Energie, ENGIE met een verbruik van 2150 kWh t/m 3950 kWh stroom en 850 m3 t/m 1800 m3 gas.

 • Eneco – Hollandsewind + EcoGas Actie 1 jaar Vast
 • Essent – ZekerheidsGarantie Groene Stroom en Gas 1 jaar Actie
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom en Gas tot 1 jaar Vast Actie
 • Greenchoice – Windstroom uit Nederland en Gas Variabel
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 2 jaar Prijs Zeker
 • Nederlandse Energie Maatschappij – Modelcontract Groene Stroom en Gas
 • HVC KringloopEnergie – Kringloopenergie Groene Stroom en Gas 3 Jaar Vast
 • EnergieFlex – Groene Stroom en Gas 3 jaar vast Actie
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Wat moet ik weten over overstappen van energieleverancier?

In ons land mag je helemaal zelf kiezen naar welk bedrijf je gaat om gas en licht af te nemen. Is jouw energiecontract verlopen, sta je op het punt om te verhuizen, of is het gewoon tijd om afscheid te nemen van jouw huidige energieleverancier? Je kunt dan overstappen van energieleverancier. Dit mag op elk moment. Belangrijk: achterhaal zeker even de voorwaarden van de energieaanbieder. Wat heb je afgesproken qua opzegtermijn, en is er een boete bij tussentijds opzeggen?

Pakketten vergelijken en overstappen

Voer alle gegevens in die worden gevraagd en sluit het nieuwe abonnement af bij energiebedrijven in Indijk. Vanaf het punt dat je nieuwe bestelling is afgerond krijg je de bevestiging binnen van jouw aanstaande leverancier. In dit schrijven vind jij de overeengekomen kosten en regelgeving (denk hierbij aan netbeheerkosten, leveringkosten, opslag duurzame energie, energiebelasting, vastrecht: ) van het energiepakket. Deze brief of mail ontvang je altijd, doorgaans binnen 2 weken.

2 weken bedenktijd

Als je de bevestiging ontvangen hebt, heb je nog 14 dagen bedenktijd. Binnen deze 14 dagen mag je zonder consequenties, of een geldige reden op te geven, je nieuwe abonnement opzeggen. Vind je het allemaal prima? Het overstappen van energie wordt automatisch doorgevoerd.

Oude energiepakket opzeggen

Het oude energiepakket zal worden opgezegd. In de regel draagt de nieuwe maatschappij hier zorg voor. Let op: staat er een verhuizing op stapel? In dat geval moet je zelf in de regel het contract opzeggen (online of per brief).

Doorgeven van meterstanden

De overstap goed regelen? Dan ben je verplicht de meterstanden door te geven aan jouw aanstaande energiemaatschappij. Normaal gesproken wordt dit van je gevraagd enkele dagen voor passeren van de gekozen dag van overstappen, maar soms gebeurt het ook 1 of 2 weken na de dag van overstappen. De toekomstige leverancier zal deze gegeven doorzetten naar de “vroegere” energieaanbieder zodat deze de eindafrekening kan maken.

Je bent overgestapt van energie

Heb jij alle stappen afgerond? Dan worden de laatste puntjes op de i gezet, en zal de levering van energie (stroom) beginnen door de gekozen energiemaatschappij in Indijk. Je ontvangt hiervan een bevestiging en een opzetje voor het nieuwe termijnbedrag (voorschotbedrag). Deze mag je op ieder moment aanpassen. Tevens krijg jij jouw persoonlijke eindafrekening van de “vroegere” leverancier. Bekijk ook “overstappen naar Cogas“.

Groene stroom en zonnepanelen, hoe zit dat?

Duurzame energie is hedendaags een hot topic. Onder andere een woning zonder gas en minder CO2 uitstoten. Hoe kan ik aan de slag met groene energie? De 2 meest toegepaste manieren zijn windenergie en zonne-energie. Het gros van de energie-aanbieders hebben dat in hun portfolio. De maatschappijen kopen deze windenergie en zonne-energie bij bedrijven uit binnen- en buitenland.

Zonnepanelen

Wat betreft zonne energie zijn er 2 mogelijkheden: zonnepanelen laten plaatsen voor op je eigen huis of gaan voor een stroomleverancier die werkt met zonne-energie. Zonnepanelen op je dak laten plaatsen kan al snel lonen. Je kunt je eigen stroom gebruiken en natuurlijk de “extra” stroom terugleveren. We hanteren daarvoor het principe van ‘salderen’. Jullie ontvangen hiervoor een leuke prijs in de gemeente Súdwest-Fryslân.

Gasketel vervangen voor warmtepomp

De “ouderwetse” cv-ketel vervangen door warmtepomp is een andere populaire keuze. Zodoende kan je het gasverbruik flink reduceren. Het verbruik van elektriciteit zal stijgen. Deze (hybride) warmtepompen zijn niet goedkoop als je ze legt naast een Remeha, Nefit, Vaillant, AWB of Atag ketel. Wel is er een (ISDE) subsidie mogelijk. Dan kan jij snel gaan besparen op de energiekosten. Zonneboilers, Pelletkachels en Het warmtenet zijn goede alternatieven.

Windenergie

Door heel Nederland vormen windmolens het landschap. Windturbines genereren volledig groene windstroom wat goed is voor het milieu. Niet ieder energiepakket biedt deze vorm van stroom aan. De mogelijkheid hierop te selecteren is beschikbaar in onze online energievergelijker. Nieuw: zelf investeren in een collectieve windmolen in provincie Friesland.

Minder energie consumeren

Vind jij een schoner milieu belangrijk? Kijk dan ook kritisch naar je eigen verbruik. In het geval je het verbruik van energie weet te verkleinen kan je dat aanzienlijk besparen. Niet alleen maar op de energienota, maar ook op de milieubelasting. Ga zoveel mogelijk voor huishoudelijke apparatuur met A+ energielabel of zuinige LED lampen. Wacht niet langer en ga energie besparen in Indijk

Verhuizen of contract verlopen en wil je overstappen van energie? Vergelijk energie aanbieders in Indijk en bespaar op gas en licht!