Energieleveranciers Burgum Vergelijk energiemaatschappijen en bespaar snel €275 per jaar


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Energieleveranciers in Burgum vergelijken gaat eenvoudig met onze energievergelijker! Meteen zelf energie vergelijken? Vul alle velden in, en je treft vlug de goedkoopste energieleverancier voor jouw verbruik. Je vind hier alle aantrekkelijke aanbiedingen die je niet op de reguliere manier bij bijvoorbeeld Budget Energie en Qurrent ontvangt. Overstappen van energie gaat simpel en rap. Op deze pagina lees je toepasbare aanwijzingen en handreikingen ter ondersteuning bij het vinden van een voordelige energieaanbieder, hoe je het beste kunt vergelijken, wat je moet weten over overstappen, en wat je moeten weten omtrent groene energie.


De goedkoopste energieleverancier Burgum

Bij welke energiemaatschappij moet ik zijn voor goedkope energie in Burgum? Er is helaas niet één energieleverancier te bestempelen waar jij het goedkoopst uit bent. Het is afhankelijk van factoren als: gas- en stroomverbruik en woonplaats. Ook moet je meer mee laten wegen dan exclusief de energiekosten. Dat beslaat slechts ten dele de energierekening. Doorzoek maar eens jouw jaarafrekening: je vindt daar: leveringkosten, energiebelasting, opslag duurzame energie, aansluitkosten, verbruikskosten: stuk voor stuk kostenposten die meetellen. Ook geven de meeste organisaties een gulle welkomstpremie voor overstappers. Dit kan zelfs oplopen van €105 tot €240. Nu ook online: energieleveranciers vergelijken Melderslo.

Goedkoop stroom en gas afsluiten

Feit: We hebben het hier over een aardig gecompliceerde berekening. Geen nood, je hoeft niet zelf te rekenen. Dit wordt gedaan door de energievergelijker. Ogenblikkelijk overstappen naar een goedkoop energiepakket in Burgum juli 2024? In stap 1 vul jij jouw postcode en je totale jaarverbruik in. Aansluitend vind je een tabel met de meest voordelige energie aanbieders. Jij kiest binnen no-time de goedkoopste aanbieder van gas en stroom. Overstappen is binnen no-time gepiept. Advies nodig bij het invullen van jouw verbruik? Op deze website bekijk jij het stroom- en gasverbruik bij grote en kleine gezinnen/woningen.


Soort woning Gasverbruik
Appartement 825 m³
Tussenwoning 1.275 m³
Hoekwoning 1.400 m³
2 onder 1 kap 1.650 m³
Vrijstaande woning 2.400 m³

Aantal bewoners Stroom kWh Gas
1 persoons huishouden 1.900 kWh 675 m³
2 personen 2.300 kWh 1.075 m³
Gezin + 1 kind 3.100 kWh 1.375 m³
2 & 2 kinderen 3.475 kWh 1.800 m³
Familie (3 kinderen) 4.050 kWh 2.025 m³

Alle pakketten

Alle grote providers vergelijken. Van Greenchoice tot aan Oxxio.

Besparen op de energienota

Betaal niet langer teveel voor energie. Besparingen mogelijk tot €235 per jaar.

Probleemloos overstappen

Daarvoor gebruik je de overstapservice. Je zit geen dag zonder stroom of gas!

Energieprijzen vergelijken in Burgum

Eenvoudig besparen op stroom en gas? Geïnteresseerd in een goedkoop energiecontract? Dan ben je hier aan het juiste adres! D.m.v. energieleverancieractie.nl kan men vlug energieprijzen Burgum vergelijken. Voer je adres + stoom/gas verbruik in en bekijk à la minute de goedkoopste aanbieder. Meer informatie m.b.t. een bepaald contract? Dit vind je in website van de aanbieder. Profiteer nu van de beste energie aanbiedingen en de hoogste kortingen. Stap in enkele minuten over op goedkoop gas en licht.

Overstappen nieuw energiepakket
Hoe werkt gas en elektriciteit vergelijken? Check het stappenplan op deze pagina en check ogenblikkelijk de meest geschikte of meest goedkope energieleverancier passend bij je energieverbruik. Wellicht spreekt dit je ook aan: goedkoopste energie in Vijfhuizen afsluiten.

Hoe werkt gas en stroom vergelijken in Burgum?

 1. Geef jouw postcode door (Friesland)
 2. Kies de gezinsgrootte, of vul het volledige verbruik in.
 3. Optioneel kun jij je huidige leverancier invoeren.
 4. Maak een keuze uit de energietarieven (vast en variabel).
 5. Maak een keuze uit de contracten (1 jaar, 3 jaar, 5 jaar, onbepaalde tijd).
 6. Selecteer optioneel groene stroom.
 7. Bepaal voor welke aanbieding je gaat en stap moeiteloos online over.

Populaire energiepakketten in Burgum juli 2024

Wat zijn nu de populaire energiecontracten in Burgum? Onder dit stukje vind je een ranglijst van standaard pakketten van de grote Nederlandse maatschappijen zoals Pure Energie, NLE, Vattenfall, Essent, Eneco maar ook Powerpeers, Budget Energie, Qurrent, Oxxio, Energiedirect.nl berekend met een consumptie van 1500 kWh t/m 2800 kWh stroom en 750 m3 – 1600 m3 gas.

 • Eneco – Hollandsewind + EcoGas 1 jaar Vast Actie
 • Essent – Groene Stroom Standaard en Gas Variabel
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom en Gas Vast Actie tot 1 jaar
 • Greenchoice – Windstroom uit Nederland en Gas Vast 3 jaar
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 1 jaar Prijs Zeker
 • Powerpeers – Modelcontract Groene Stroom en CO2-gecompenseerd Gas
 • ENGIE – Modelcontract Groene stroom en gas
 • Delta – Groene Stroom en Gas Actieprijs Vast 3 jaar
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Hoe werkt overstappen van energieleverancier?

Vandaag de dag ben jij er verantwoordelijk voor waar jij je gas en licht inkoopt. Is jouw energiecontract verlopen, heb je een nieuwe woning gekocht, of is het gewoon tijd om afscheid te nemen van jullie actuele energiemaatschappij? Wellicht is het tijd voor overstappen van energieleverancier. Dit is ten allen tijde mogelijk. Belangrijk: bekijk ten alle tijde de voorwaarden van de huidige energieleverancier. Welke opzegtermijn geldt er, en geldt er een opzegvergoeding als ik voortijdig opzeg?

Aanbieders vergelijken en overstappen

Voer alle gegevens in die worden gevraagd en sluit het nieuwe abonnement af bij energiebedrijven in Burgum. Vanaf het punt dat je aankoop is verzonden ontvang je een bevestiging van de nieuwe organisatie. Daarin vind jij de geldige tarieven en voorwaarden (bijvoorbeeld aansluitkosten, netbeheerkosten, regiotoeslag, vastrecht, verbruikskosten: ) van het energiepakket. Deze brief of mail ontvang je altijd, in de regel binnen 14 dagen.

2 weken bedenktijd

Als de bestelling in goede orde binnengekomen is, heb je recht op een bedenktijd van 14 dagen. Binnen deze 14 dagen mag je zonder consequenties en zonder opgaaf van reden het nieuwe contract cancellen. Doe je niets? De overstap van energie zal dan actief worden op de afgesproken datum.

Huidige contract beëindigen

Jullie werkende pakket wordt stopgezet. Gewoonlijk wordt dit geregeld door de nieuwe aanbieder. Tip: stap je over doordat je gaat verhuizen? Jij zult dan normaal gesproken de huidige contracten moet opzeggen.

Doorgeven van meterstanden

De overstap goed regelen? Dan zullen de huidige meterstanden moeten worden gestuurd aan de toekomstige energieleverancier. In de meeste gevallen dien je dit te doen vlak voor de datum van overstap, hoewel het soms ook uitloopt tot 14 dagen na de gekozen overstapdatum. De toekomstige leverancier speelt de standen door aan de eerdere energieleverancier waarna je een eindafrekening ontvangt.

Je bent overgestapt van energieaanbieder

Is dit allemaal goed gegaan? Dan wordt alles in orde gemaakt, en begint de levering van stroom en gas door de geselecteerde energiemaatschappij in Burgum. Je kunt rekenen op wederom een bevestiging plus een voorstel van het maandelijkse voorschotbedrag. Je kunt dit gewoon verhogen. Daarnaast krijg je de eindafrekening van je voormalige energieleverancier. Ga verder naar “Enexis korting“.

Zonnepanelen en groene energie, kan ik dat ook?

Duurzame energie is op dit moment een onderwerp waar veel over gesproken wordt. Voorbeelden zijn wonen zonder gasaansluiting en je CO2 uitstoot verminderen. Hoe kan ik groene energie gebruiken? 2 relevante opties zijn opties zijn zonne-energie en windenergie. Veel van de maatschappijen hebben dat in hun portfolio. De maatschappijen kopen deze windenergie en zonne-energie bij Europese bedrijven of lokale partijen.

Zonnepanelen

Met betrekking tot zonne energie onderscheiden we 2 situaties: investeren in zonnepanelen voor je appartement of huis of specifiek zoeken naar een energie aanbieder die zelf zonne-energie levert. Zonnepanelen op je dak laten plaatsen kan heel lucratief zijn. Je kunt je huis dan voorzien eigen stroom plus de “extra” stroom terugleveren. Dit terugleveren heet “salderen”. Jullie ontvangen hiervoor terugleververgoeding in de gemeente Tytsjerksteradiel.

CV vervangen door Warmtepomp

De gasgestookte cv-ketel vervangen door warmtepomp is een andere populaire keuze. Door deze producten gaat je gasverbruik flink omlaag. Het verbruik van elektriciteit zal stijgen. De (hybride) warmtepompen zijn niet goedkoop als je ze legt naast een Atag, Vaillant, Intergas, Remeha of Nefit ketel. Wel is er een (ISDE) subsidie mogelijk. Dit betekent een aanzienlijke besparing op de energienota. Pelletkachels, Het warmtenet en Infraroodpanelen zijn ook populaire opties.

Windenergie

Door het hele land zie je grote parken met windmolens. De windturbine voorziet in 100% groene windstroom waarmee je extra duurzaam bezig bent. Niet elke maatschappij biedt groene stroom via wind. Extra info hierover wordt weergegeven in de energievergelijker. Ook interessant: een deel van een windmolen kopen in provincie Friesland.

Besparen energieverbruik

Wil je echt groen zijn? Kijk dan ook kritisch naar je eigen verbruik. In het geval jij de energievraag reduceert kan dat al flink schelen. In de eerste plaats financieel gezien, maar ook op CO-2 uitstoot. Houd rekening met apparatuur met A of A+ label of Ledverlichting. Begin vandaag nog met energie besparen in Burgum

Ga je verhuizen of wil je overstappen van energie? Vergelijk energie aanbieders in Burgum en bespaar op gas en licht!