Energieleveranciers Hoornsterzwaag Vergelijk energiemaatschappijen en bespaar wel €355 per jaar


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Energieleveranciers in Hoornsterzwaag vergelijken gaat gemakkelijker dan ooit middels onze energievergelijker! A la minute energie vergelijken? Voer je gegevens in, en je treft probleemloos de goedkoopste energieleverancier die voldoet aan jouw eisen. Ontdek exclusieve welkomstkortingen die jij niet via de normale weg bij bijvoorbeeld Budget Energie en Oxxio ontvangt. Het oversluiten gaat gemakkelijk en gebruiksvriendelijk. Op deze website vind je toepasbare informatie en tips dat je kunt gebruiken bij het vinden van een voordelige energieaanbieder, hoe je het beste kunt vergelijken, wat je moet weten over overstappen, en hoe het zit ten aanzien van groene energie.


De goedkoopste energieleverancier Hoornsterzwaag

Bij welke energiemaatschappij moet ik zijn voor goedkope energie in Hoornsterzwaag? Het is niet mogelijk één energieleverancier aan te duiden die echt het goedkoopste is. Het is afhankelijk van jouw specifieke wensen: gas- en stroom consumptie en locatie. Bovendien moet je verder kijken dan enkel de energietarieven. Dit bepaalt maar voor een deel de energienota. Doorzoek maar eens jouw jaarrekening: jij betaalt energiebelasting, verbruikskosten, opslag duurzame energie, netbeheerkosten, aansluitkosten: stuk voor stuk kostenposten die meetellen. Bovendien bieden veel aanbieders een gulle welkomstpremie als jij naar hen overstapt. Deze loopt op van €95 tot +/- €200. Andere regio? Begin nu direct met energieleveranciers vergelijken Soerendonk.

Goedkoop stroom en gas afsluiten

Opletten: Het is een behoorlijk ingewikkelde calculatie. Gelukkig hoef je dit niet zelf te doen. Onze energievergelijker doet al het werk voor je. Gelijk overstappen naar een goedkoop energiepakket in Hoornsterzwaag mei 2024? Vul je locatie in het zoekveld in + een schatting van je energieverbruik in. Dan vind je een opsomming met de goedkoopste energiemaatschappijen. Jij kiest handig de goedkoopste aanbieder van stroom en gas. Overstappen stelt niet veel voor, het is zo gedaan. Tips gebruiken bij het schatten van jouw energieconsumptie? Hieronder tref jij het stroom- en gasverbruik bij voor verschillende situaties.


Type woning Gasverbruik
Appartement 850 m³
Tussenwoning 1.325 m³
Hoekwoning 1.450 m³
2 onder 1 kap 1.700 m³
Vrijstaande woning 2.200 m³

Aantal bewoners Stroom kWh Gas
1 persoon 1.925 kWh 600 m³
2 persoons huishouden 2.250 kWh 1.125 m³
Familie (1 kind) 2.900 kWh 1.325 m³
2 & 2 kinderen 3.525 kWh 1.700 m³
Gezin + 3 kinderen 4.225 kWh 1.975 m³

Alle aanbieders

Alle erkende organisaties vergelijken. Van Eneco tot en met NLE.

Besparen op je energie

Vind de goedkoopste leverancier. Je bespaart zo €425 per jaar.

Een snelle overstap

Ontdek het gemak van de overstapservice. Nooit zonder stroom of gas!

Energieprijzen vergelijken in Hoornsterzwaag

Vandaag nog besparen op stroom en gas? Wil jij een voordelig contract? Dan heb je de juiste website gevonden. Met behulp van onze speciale vergelijker kun je rap energieprijzen Hoornsterzwaag vergelijken. Vul jouw locatie + stoom/gas verbruik in en vind rap de goedkoopste leverancier. Aanvullende info over een bepaalde aanbieder? Dat is te vinden in website van de aanbieder. Profiteer nu van alle populaire energie aanbiedingen en welkomstkortingen. In luttele minuten stap jij over naar goedkoop gas en licht.

Overstappen nieuw energiepakket
Wil jij ook geld besparen en gas en elektriciteit vergelijken? Gebruik het stappenplan op deze pagina en signaleer ogenblikkelijk de meest geschikte of goedkoopste energieleverancier passend bij je energieverbruik. Mensen zochten ook naar: goedkoopste energie in Britsum afsluiten.

Hoe kan ik gas en stroom vergelijken in Hoornsterzwaag?

 1. Voer jouw locatie in (Friesland)
 2. Kies de omvang van het huishouden, of vul het stroom- en gasverbruik in.
 3. Optioneel kun jij je huidige leverancier invoeren.
 4. Kies het variabele of vaste energietarief.
 5. Kies de looptijd van het energiecontract (variabel / modelcontract of 1 tot 5 jaar).
 6. Kies eventueel het filter voor groene stroom.
 7. Maak een keuze uit de hoogste kortingen en sluit online je contract over.

Populaire energiepakketten in Hoornsterzwaag mei 2024

Nieuwsgierig naar populaire energiecontracten in Hoornsterzwaag? Op energieleverancieractie.nl bekijk je een ranglijst van veel bestelde pakketten van grote NL energiemaatschappijen als Vattenfall, Pure Energie, Eneco, NLE, Greenchoice maar ook Powerpeers, Oxxio, Qurrent, Energiedirect.nl, Budget Energie gerekend met een verbruik van 2200 kWh tot 3600 kWh stroom en 1100 m3 – 1900 m3 gas.

 • Eneco – EcoStroom + AardGas 1 jaar Vast Actie
 • Essent – ZekerheidsGarantie Groene Stroom en Gas 3 jaar
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom en Gas tot 3 jaar Vast Actie
 • Greenchoice – Windstroom uit Nederland en Gas Vast 3 jaar
 • Qurrent – Windstroom en Gas Variabel
 • Powerpeers – Opwekkersstroom en CO2-gecompenseerd Gas Vast 1 jaar Actie
 • HVC KringloopEnergie – Windstroom en CO2 Neutraal Gas 1 Jaar Vast Actie
 • Oxxio – Groene Stroom en Gas Budget Vast 1 jaar
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Overstappen van energieleverancier, hoe werkt dat?

Als consument kies je zelf waar jij je gas en licht inkoopt. Is het einde van de contractperiode in zicht, ga je binnenkort ergens anders wonen, of ben je niet blij met jouw energieaanbieder? Kies dan voor overstappen van energieleverancier. Dit mag op elk moment. Let op: check zeker even de voorschriften van jouw energiemaatschappij. Hoe zit het met de opzegtermijn, en geldt er een opzegvergoeding als ik voortijdig opzeg?

Vergelijken en overstappen

Vul je gegevens in en maak de overstap online in orde naar energiebedrijven in Hoornsterzwaag. Op het moment dat je nieuwe bestelling is afgerond zal er maar mail / bevestigingsbrief binnenkomen van de geselecteerde energieaanbieder. Daarin tref jij de kosten en regelgeving (bijvoorbeeld aansluitkosten, netbeheerkosten, verbruikskosten, energiebelasting, leveringkosten: ) van jouw nieuwe pakket. Dit kan per mail of post, en het duurt een paar dagen.

14 dagen bedenktijd

Op het moment dat je de bevestiging ontvangen hebt, mag jij 14 werkdagen nadenken (bedenktijd). Binnen deze 14 dagen heb je de mogelijkheid om gratis, of een uitgebreide toelichting te geven, het pakket annuleren. Wil je dan niet? Het overstappen van energie wordt automatisch doorgevoerd.

Oude energiepakket opzeggen

Dat werkende gas en stroom pakket zal worden beëindigd. Normaal gesproken draagt de nieuwe maatschappij hier zorg voor. Tip: stap je over doordat je gaat verhuizen? Dan moet je zelf in de regel de actuele abonnementen stopzetten.

Jouw meterstanden doorgeven

Voor een geslaagde overstap ben je verplicht de meterstanden door te geven aan jouw aanstaande energiemaatschappij. In de meeste gevallen dien je dit te doen enkele dagen voor passeren van de gekozen dag van overstappen, maar het kan vaak nog tot 1 of 2 weken na de overstap. Jouw aanstaande maatschappij stuurt de standen door naar de “vroegere” aanbieder zodat de eindafrekening op correcte wijze kan worden opgemaakt.

Het overstappen is gelukt

Alle stappen doorlopen? Dan wordt alles definitief gemaakt, en start de levering van stroom en gas door je nieuw gekozen energiemaatschappij in Hoornsterzwaag. Hiervoor krijg je uiteraard een bevestiging aangevuld met een voorstel van het termijnbedrag (voorschotbedrag). Je kunt dit gewoon aanpassen. Daarbij krijg je te maken met een jaaroverzicht en eindafrekening van je voormalige energiemaatschappij. Lees verder over “overstappen naar Allure Energie“.

Zonnepanelen voor groene stroom, werkt dat?

Duurzame energie is hedendaags een belangrijk thema. Hierbij kun je denken aan je huis gasvrij verwarmen en besparen op de CO2 uitstoot. Wat kan ik zelf doen met groene energie? De 2 meest toegepaste mogelijkheden zijn windenergie en zonne-energie. Het gros van de leveranciers doen hier aan mee. De organisaties bestellen stroom – afkomstig van zon en wind – vaak bij buitenlandse bedrijven.

Zonnepanelen

Met betrekking tot zonne energie zijn er meerdere keuzes: zonnepanelen laten plaatsen voor op jouw woning of kiezen voor een elektriciteit leverancier die rechtstreeks zonne-energie importeert. Je eigen stroom genereren met zonnepanelen is vaak erg winstgevend. Jij kan je stroom dan zelf gebruiken en bovendien jouw ongebruikte stroom aan bedrijven terugleveren. Dit terugleveren heet “salderen”. In ruil krijg je een redelijke vergoeding in de gemeente Heerenveen.

Gasketel vervangen voor warmtepomp

De gasgestookte cv-ketel vervangen door warmtepomp is sterk in opkomst. Daardoor gaat je gasverbruik flink omlaag. Aan de andere kant verbruikt zo’n systeem wel stroom. De (hybride) warmtepompen vergen een aardige investering in verhouding tot een Remeha, Vaillant, Intergas, AWB of Nefit ketel. De ISDE subsidie kun jij hierop wel toepassen. Dit betekent een aanzienlijke besparing op de energiekosten. Pelletkachels, Het warmtenet en Zonneboilers kunnen ook uitkomst bieden.

Windenergie

Door heel Nederland zul je grote windmolens kunnen spotten. Windturbines genereren volledig groene windstroom waarmee je extra duurzaam bezig bent. Niet elk energiecontract biedt deze vorm van stroom aan. Een uitgebreide filter kan je bekijken in de energievergelijker. Misschien iets voor je: zelf investeren in een collectieve windmolen in provincie Friesland.

Energieverbruik minderen

Bewuster met elektriciteit omgaan? Het eerste wat je kunt doen is minder elektriciteit verbruiken. Op het moment dat je jouw eigen verbruik vermindert kan je dat aanzienlijk besparen. En dan hebben we het niet alleen over de energierekening, maar ook op CO-2 uitstoot. Probeer je te beperkten tot huishoudelijke apparatuur met A+ energielabel of energiezuinige LED verlichting. Tijd voor actie: nu energie besparen in Hoornsterzwaag

Nieuwbouwwoning, verhuizen of overstappen naar een nieuw energiebedrijf? Vergelijk aanbieders van energie in Hoornsterzwaag en bespaar op gas en licht!