Energieleveranciers Britsum Vergelijk energiemaatschappijen en bespaar €235 per jaar


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Energieleveranciers in Britsum vergelijken is gemakkelijk via onze energievergelijker! Direct energie vergelijken? Voer je gegevens in, en je treft moeiteloos de goedkoopste energieleverancier die voldoet aan jouw eisen. Check alle unieke acties die je niet op de reguliere manier bij bijv. Clean Energy en Innova Energie kunt vinden. Je contract oversluiten naar andere aanbieders gaat gemakkelijk en kost slechts een paar minuten. Op deze website lees je praktische informatie en tips t.b.v. het speuren naar de goedkoopste energieaanbieder, hoe een objectieve vergelijking in z’n werk gaat, hoe de overstapservice werkt, en wat er allemaal mogelijk is betreft groene energie.


Goedkoopste energieleverancier Britsum

Wat is het beste adres voor goedkope energie in Britsum? Er is helaas niet één energieleverancier aan te duiden waarbij de prijzen altijd het voordeligst zijn. Dit hangt af van indicatoren zoals: verbruik (kWh en m3) en woning. Daarnaast ga je te kort door de bocht als je kijkt naar puur de energietarieven. Dat bepaalt slechts ten dele de energienota. Inspecteer maar eens de laatste jaarrekening: jij betaalt vastrecht, energiebelasting, verbruikskosten, netbeheerkosten, leveringkosten: het telt allemaal mee. Ook gunnen sommige bedrijven een hoge welkomstpremie als jij naar hen overstapt. Deze loopt op van €170 – €270. Andere regio? Begin nu direct met energieleveranciers vergelijken Mander.

Goedkoop stroom en gas afsluiten

Opletten: Het gaat om een behoorlijk ingewikkelde berekening. De rekensom hoef je niet zelf te maken. Onze energievergelijker doet al het werk voor je. Vandaag nog overstappen naar een goedkoop energiepakket in Britsum april 2024? Vul jouw postcode + huisnummer, en je geschatte verbruik in. Daarna doorzoek je een resultatenpagina met beschikbare energiebedrijven. Je vindt zo rap de goedkoopste leverancier van gas en stroom. Oversluiten is binnen enkele minuten rond gemaakt. Advies nodig bij het invoeren van je jaarlijkse energiegebruik? Hier vind jij het gemiddelde stroom- en gasverbruik bij verschillende type woningen en huishouden.


Soort huis Verbruik
Appartement 800 m³
Tussenwoning 1.325 m³
Hoekwoning 1.475 m³
2 onder 1 kap 1.600 m³
Vrijstaande woning 2.100 m³

Soort huishouden Elektriciteit kWh Gas
1 bewoner 1.925 kWh 625 m³
2 personen 2.100 kWh 1.075 m³
Gezin + 1 kind 3.075 kWh 1.350 m³
Gezin + 2 kinderen 3.475 kWh 1.750 m³
Gezin + 3 kinderen 4.125 kWh 2.025 m³

Complete vergelijking

Alle betrouwbare maatschappijen vergelijken. Van Engie tot aan NLE.

Een lagere energierekening

Nooit meer teveel betalen. Besparingen tot wel €475 per jaar.

Direct overstappen

Profiteer van de overstapservice. Nooit zonder stroom of gas!

Energieprijzen vergelijken in Britsum

Zoek jij aantrekkelijke stroom- en gastarieven? Ben jij op zoek naar een voordelig contract voor jouw energie? Dan zit je hier helemaal goed! Met behulp van onze tool kun jij eenvoudig energieprijzen Britsum vergelijken. Vul jouw locatie en ook energieverbruik in en zoek probleemloos het goedkoopste pakket. Meer details over een bepaald pakket? Ga dan verder naar site van de leverancier. Profiteer nu van de meest aantrekkelijke energie aanbiedingen en actiekortingen. Binnen 5 minuten ben je overgestapt op goedkoop gas en licht.

Overstappen nieuw energiepakket
Meteen gas en elektriciteit vergelijken? Check het stappenplan die je hiernaast ziet en achterhaal ogenblikkelijk de meest geschikte of voordeligste energieleverancier voor je verbruik. Zoek ook naar goedkoopste energie in Varik afsluiten.

Wil je nu proberen om gas en stroom te vergelijken in Britsum?

 1. Stap 1 is het invullen van je locatie (Friesland)
 2. Kies de omvang van het huishouden, of vul het stroom- en gasverbruik in.
 3. Eventueel selecteer je jouw huidige leverancier (optie).
 4. Geef jouw voorkeur voor het variabele of vaste tarief.
 5. Voor welke termijn wil jij een energiecontract? (1 jaar – 3 jaar of flexibel termijn).
 6. Eventueel kan je groene stroom (uit NL) kiezen.
 7. Selecteer de aanbieding die je wilt afsluiten en stap moeiteloos online over.

Populaire energiepakketten in Britsum april 2024

Nieuwsgierig naar populaire energiecontracten in Britsum? Op energieleverancieractie.nl check je een ranglijst van gangbare pakketten van aantrekkelijke energiemaatschappijen zoals Vattenfall, Eneco, Essent, Greenchoice, Pure Energie en ook Oxxio, ENGIE, Powerpeers, Qurrent, Energiedirect.nl gerekend met een verbruik van 1600 kWh tot 2550 kWh stroom en 1350 m3 t/m 1700 m3 gas.

 • Eneco – Hollandsewind + EcoGas Vast 1 jaar Actie
 • Essent – Groene Stroom Standaard en Gas Variabel Onbepaald
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom en Gas tot 1 jaar Vast Actie
 • Greenchoice – Stroom en Gas Groenmix Vast
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 1 jaar Prijs Zeker
 • Powerpeers – Modelcontract Groene Stroom en CO2-gecompenseerd Gas
 • Budget Energie – Groene Stroom en Gas 1 jaar Vast Actie
 • Delta – Groene Stroom en Gas 1 jaar Vast Actieprijs
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Hoe kan ik snel overstappen van energieleverancier?

In Nederland beslis jij zelf bij wie je gas en licht afneemt. Is het einde van de contractperiode in zicht, ga jij verhuizen, of wil je gewoon af van jouw huidige energiemaatschappij? Je kunt dan overstappen van energieleverancier. Overstappen kan op ieder gewenst moment. Vergeet niet: check uiteraard de kleine lettertjes van het energiecontract. Wat heb je afgesproken qua opzegtermijn, of volgt er een boete bij vroegtijdige contractbreuk?

Energieaanbieders vergelijken en overstappen

Voer de gevraagde gegevens in en sluit het nieuwe abonnement af bij energiebedrijven in Britsum. Op het moment dat jij een contract hebt afgesloten krijg je de bevestiging binnen van de aankomende energieleverancier. Hierin bekijk je de overeengekomen kosten en kleine lettertjes (denk aan energiebelasting, netbeheerkosten, leveringkosten, aansluitkosten, opslag duurzame energie: ) van het contract. Dit wordt digitaal en/of per post verstuurd, vaak binnen een week.

14 dagen bedenktijd

Als jouw bestelling bevestigd wordt, mag jij 14 werkdagen nadenken (bedenktijd). Gedurende deze dagen heb je de mogelijkheid om gratis, of een uitgebreide toelichting te geven, het contract ongeldig verklaren. Onderneem je geen actie? De overstap van energie wordt dan definitief in gang gezet.

Huidige contract beëindigen

Dat actuele gas en stroom pakket wordt beëindigd. Dikwijls draagt de nieuwe maatschappij hier zorg voor. Advies: overstappen vanwege verhuizing? Jij zult dan gewoonlijk de actuele abonnementen stopzetten.

Meterstanden doorgeven een nieuwe leverancier

Voor een geslaagde overstap ben je verplicht de meterstanden door te geven aan de aanstaande aanbieder. Gewoonlijk dien je dit te doen vlak voor de datum van overstap, hoewel het soms ook uitloopt tot 1 of 2 weken na de gekozen overstapdatum. Jouw “nieuwe” energieleverancier stuurt de standen door naar jouw oude energieleverancier waarna jij snel de eindafrekening kan verwachten.

Je bent overgestapt van energieaanbieder

Ben je er doorheen gekomen? Dan wordt alles in orde gemaakt, en zal gas en stroom worden geleverd door de geselecteerde energiemaatschappij in Britsum. Hiervoor krijg je vanzelfsprekend een bevestiging aangevuld met een voorstel van het termijnbedrag (voorschotbedrag). Deze mag je op ieder moment aanpassen. Voorts krijg je jouw persoonlijke eindafrekening van de eerdere energieaanbieder. Bezoek nu “Enduris aanbieding“.

Hoe zit het met groene stroom en zonnepanelen?

Duurzame energie is tegenwoordig een onderwerp waar veel over gesproken wordt. Hierbij kun je denken aan een gasvrij huis en minder CO2 uitstoten. Wat kan ik zelf doen met groene energie? Twee veelbesproken mogelijkheden zijn zon en wind (energie). Een groot aantal aanbieders van energie hebben dit al geïntegreerd. De maatschappijen importeren stroom – afkomstig van zon en wind – vaak bij buitenlandse bedrijven.

Zonnepanelen

Inzake zonne-energie zijn er 2 mogelijkheden: zelf zonnepanelen aanschaffen voor op jouw woning of speciaal op zoek gaan naar een stroomaanbieder die zonne-energie inkoopt. Zonnepanelen op je dak laten plaatsen is heel interessant. Je kunt je eigen stroom gebruiken en daarnaast je overschot aan stroom terugleveren. Maatschappijen noemen dit vaak salderen. Hiervoor ontvang je een redelijke vergoeding in de gemeente Leeuwarderadeel.

CV-ketel vervangen voor een warmtepomp

De cv-ketel vervangen door warmtepomp is een andere populaire keuze. Middels dit systeem verbruik je nauwelijks tot geen gas meer. Je stroomverbruik neemt wel toe. Deze (hybride) warmtepompen vergen een aardige investering in verhouding tot een Atag, Remeha, Nefit, Vaillant of AWB ketel. Vanuit de overheid is er een subsidie te krijgen (ISDE). Zo kan je direct besparen op de energiekosten. Pelletkachels, Het warmtenet en Zonneboilers kunnen ook uitkomst bieden.

Windenergie

Door het hele land vormen windmolens het landschap. Deze windturbines leveren 100% groene windstroom wat goed is voor het milieu. Niet ieder maatschappij werkt met deze vorm van groene stroom. Extra info hierover vind je in onze energievergelijker. Iets van de laatste jaren: investeren in een eigen windmolen (collectief) in provincie Friesland.

Besparen op je verbruik

Streef jij naar een duurzame aardbol? Dan moet je besparen op je verbruik. Zodra je jouw eigen verbruik kan verlagen levert dat een besparing op. En dan hebben we het niet alleen over de energierekening, maar ook op de milieubelasting. Houd rekening met apparaten met een A+ label of zuinige LED lampen. Wacht niet langer en ga energie besparen in Britsum

Nieuwbouwwoning, verhuizen of overstappen naar een nieuw energiebedrijf? Vergelijk energieleveranciers in Britsum en bespaar op gas en licht!