Energieleveranciers Hoogezand Vergelijk energiemaatschappijen en bespaar snel €575 per jaar


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Energieleveranciers in Hoogezand vergelijken is kinderspel door middel van onze energievergelijker! Meteen zelf energie vergelijken? Voer je gegevens in, en je ontdekt à la minute de goedkoopste energieleverancier voor jouw verbruik. Met veel exclusieve welkomstkortingen die jij via de sites van o.a. De Vastelastenbond en Vattenfall kan afsluiten. Overstappen van energie gaat simpel en rap. Op de site doorzoek jij handige details en tips bij het speuren naar een voordelige energieaanbieder, hoe je eerlijk kunt vergelijken, wat je moet weten over overstappen, en wat je moeten weten rondom groene energie.


De goedkoopste energieleverancier Hoogezand

Bij welke energiemaatschappij moet ik zijn voor goedkope energie in Hoogezand? Er is helaas niet één energieleverancier te noemen die daadwerkelijk het meest voordelig is. Dit hangt af van jouw persoonlijke situatie: verbruik (kWh en m3) en postcode. Bovendien ga je te kort door de bocht als je kijkt naar alleen de energietarieven. Dat beslaat maar in kleine mate je rekening voor de energie. Bekijk maar eens je energie jaarrekening: opslag duurzame energie, aansluitkosten, leveringkosten, netbeheerkosten, verbruikskosten: hier betaal je (indirect) ook voor. Daarnaast bieden de meeste maatschappijen een royale welkomstpremie als jij naar hen overstapt. In de praktijk ligt varieert dit van €85 tot +/- €215. Start nu ook met energieleveranciers vergelijken Sluis.

Goedkoop stroom en gas afsluiten

Kortom: Het gaat om best een moeilijke berekening. Geen nood, je hoeft niet zelf te rekenen. Dit wordt gedaan door de energievergelijker. Vandaag nog overstappen naar een goedkoop energiepakket in Hoogezand april 2024? In stap 1 vul jij jouw postcode en een schatting van je energieverbruik in. Aansluitend check je een resultatenpagina met de goedkoopste energiebedrijven. Je selecteert gemakkelijk de goedkoopste leverancier van stroom en gas. De overstap stelt niet veel voor, het is zo gepiept. Tips gebruiken bij het doorgeven van jouw energieconsumptie? Op de site vind je het gemiddelde stroom- en gasverbruik bij voor verschillende situaties.


Omschrijving Gas
Appartement 900 m³
Tussenwoning 1.275 m³
Hoekwoning 1.400 m³
2 onder 1 kap 1.600 m³
Vrijstaande woning 2.200 m³

Aantal bewoners Stroom / Elektriciteit Gas
1 bewoner 1.950 kWh 600 m³
2 persoons huishouden 2.375 kWh 1.100 m³
2 & 1 kind 3.100 kWh 1.400 m³
Gezin + 2 kinderen 3.625 kWh 1.800 m³
2 & 3 kinderen 4.125 kWh 2.100 m³

Alle aanbieders

Alle grote providers vergelijken. Van Allure Energie tot aan Leon Zeewolde.

Makkelijk besparen op energie

Nooit meer teveel betalen. Bespaar tot wel €505 per jaar.

Makkelijk overstappen

Dit kan met de overstapservice. Nooit zonder stroom of gas!

Energieprijzen vergelijken in Hoogezand

Zoek jij aantrekkelijke stroom- en gastarieven? Overstappen op een voordelig energiepakket? Hier tref je alle goedkope contracten. Dankzij onze speciale vergelijker kunnen jullie onmiddellijk energieprijzen Hoogezand vergelijken. Voer je adres + stoom/gas verbruik in en zoek vlug het goedkoopste contract. Meer info over een bepaalde aanbieder? Dat is te vinden in site van de leverancier. Profiteer nu van de belangrijkste energie aanbiedingen en overstap bonussen. Vandaag nog overstappen? Gebruik goedkoop gas en licht.

Overstappen nieuw energiepakket
Meteen gas en elektriciteit vergelijken? Bekijk de handige stappen die je hiernaast ziet en vind snel de “groenste” of voordeligste energieleverancier passend bij je energieverbruik. Misschien vind je dit ook relevant: goedkoopste energie in Breda afsluiten.

Hoe gaat gas en stroom vergelijken in Hoogezand?

 1. Voer jouw locatie in (Groningen)
 2. Kies de gezinsgrootte, of vul het volledige verbruik in.
 3. Geef aan bij welke leverancier je nu een contract hebt.
 4. Ga jij voor het vaste of variabele tarief?
 5. Hoe lang wil jij aan het contract vastzitten (een vaste periode of juist flexibel).
 6. Wens je groene of grijze stroom?
 7. Bepaal voor welke aanbieding je gaat en regel snel de overstap.

Populaire energiepakketten in Hoogezand april 2024

Benieuwd naar de meest populaire energiecontracten in Hoogezand? Hier doorzoek jij een lijstje met veel bestelde pakketten van de grote Nederlandse maatschappijen zoals Vattenfall, Pure Energie, Greenchoice, Eneco, NLE maar ook Qurrent, ENGIE, Energiedirect.nl, Budget Energie, Powerpeers berekend met een consumptie van 2500 kWh – 3800 kWh stroom plus 750 m3 t/m 1600 m3 gas.

 • Eneco – Hollandsewind + EcoGas Actie 1 jaar Vast
 • Essent – Groene Stroom Standaard en Gas Variabel Onbepaald
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom + Gas tot 1 jaar
 • Greenchoice – Modelcontract groene stroom en groen gas
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 2 jaar Prijs Zeker
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas variabel onbepaalde tijd
 • ENGIE – NL Groene stroom en gas 1 jaar vast
 • Delta – Groene Stroom en Gas Actieprijs Vast 1 jaar
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Hoe kan ik overstappen van energieleverancier?

Vandaag de dag beslis jij zelf bij wie je gas en licht afneemt. Loopt het contract bijna af, ga jij verhuizen, of voel je je niet meer thuis bij jouw energieleverancier? Wellicht is het tijd voor overstappen van energieleverancier. Dit mag op elk moment. Vergeet niet: bekijk wel de condities van het huidige contract. Welke opzegtermijn geldt er, en geldt er een opzegvergoeding als ik voortijdig opzeg?

Contracten vergelijken en overstappen

Vul je gegevens in en regel jouw overstap snel online naar energiebedrijven in Hoogezand. Nadat je nieuwe bestelling is afgerond zal er maar mail / bevestigingsbrief binnenkomen van de gekozen aanbieder. Aan de hand daarvan bekijk je de prijzen en voorwaarden (zoals opslag duurzame energie, netbeheerkosten, regiotoeslag, verbruikskosten, vastrecht: ) van jouw nieuwe pakket. Het beschikbaar stellen van deze info is verplicht, vaak binnen maximaal 10 werkdagen.

Bedenktijd energiecontract

Nadat jouw bestelling bevestigd wordt, mag je nog gebruik maken van 2 weken bedenktijd. In deze periode heb je de mogelijkheid om gratis, of een uitgebreide toelichting te geven, het nieuwe contract cancellen. Wil je dan niet? Het overstappen van energie is dan rechtsgeldig.

Opzeggen van oude contract

Dat lopende energiepakket wordt beëindigd. Normaal gesproken draagt de nieuwe maatschappij hier zorg voor. Let op: ga je van woning wisselen? In dat geval moet je zelf doorgaans de huidige contracten moet opzeggen.

Het doorgeven van meterstanden

De overstap goed regelen? Dan ben je verplicht de meterstanden door te geven aan jouw toekomstige maatschappij. Gewoonlijk moet dit een paar dagen voor de datum van overstap, maar het kan vaak nog tot 1 of 2 weken na de overstap. De toekomstige energieaanbieder geeft dit door aan jouw “oude” energieaanbieder waarna jij snel de eindafrekening kan verwachten.

Je bent overgestapt van energieaanbieder

Alle stappen doorlopen? Dan wordt alles in orde gemaakt, en zal gas en stroom worden geleverd door de geselecteerde energiemaatschappij in Hoogezand. Hiervoor krijg je vanzelfsprekend een bevestiging plus een voorstel van het maandelijkse voorschotbedrag. Je kunt dit gewoon bewerken. Bovendien incasseer jij jouw persoonlijke eindafrekening van de “vroegere” energieaanbieder. Bezoek nu “Vrijopnaam voor gas en stroom“.

Zonnepanelen voor groene stroom, werkt dat?

Duurzame energie is momenteel een veelbesproken doelstelling. Voorbeelden zijn je huis gasvrij verwarmen en de uitstoot van CO2 reduceren. Hoe wordt ik duurzamer met groene energie? De meest relevante keuzes zijn windenergie en zonne-energie. Een groot aantal aanbieders van energie hebben dat in hun portfolio. De organisaties kopen deze windenergie en zonne-energie zowel bij Nederlandse bedrijven als EU.

Zonnepanelen

Aangaande zonne-energie zijn er 2 mogelijkheden: het kopen van zonnepanelen voor jullie eigen woning of bewust de keuze maken voor een energie aanbieder die zelf zonne-energie levert. Zonnepanelen op je dak laten plaatsen kan al snel lonen. Deze eigen stroom kan je in de woning gebruiken en daarnaast jouw ongebruikte stroom aan bedrijven terugleveren. Dit terugleveren heet “salderen”. Daarvoor heb je recht op een redelijke vergoeding in de gemeente Hoogezand-Sappemeer.

CV vervangen door Warmtepomp

De cv-ketel vervangen door warmtepomp is een andere populaire keuze. Op die manier verbruik je amper nog gas. Het verbruik van elektriciteit zal stijgen. Deze (hybride) warmtepompen zijn nog best duur in vergelijking met Remeha, Atag, Nefit, Vaillant of AWB ketel. Vanuit de overheid is er een subsidie te krijgen (ISDE). Je kunt flink besparen op de energienota. Zonneboilers, Infraroodpanelen en Pelletkachels zijn goede alternatieven.

Windenergie

Op een groeiend aantal locaties zul je grote windmolens kunnen spotten. Windturbines dragen bij aan 100% groene windstroom waarmee je extra duurzaam bezig bent. Niet ieder maatschappij doet hier aan mee. Meer daarover kan je bekijken in de energievergelijker. Misschien iets voor je: een deel van een windmolen kopen in provincie Groningen.

Energieverbruik reduceren

Bewuster met elektriciteit omgaan? Het eerste wat je kunt doen is minder elektriciteit verbruiken. Wanneer je jouw energieconsumptie minimaliseert levert dat een besparing op. Niet alleen op de kosten, maar ook op CO-2 uitstoot. Kies bijvoorbeeld bewust voor apparatuur met A of A+ label of LED verlichting. Direct energie besparen in Hoogezand

Ga je verhuizen of wil je overstappen van energie? Vergelijk energie aanbieders in Hoogezand en bezuinig op gas en licht!