Energieleveranciers Breda Vergelijk energiemaatschappijen en bespaar wel €295 per jaar


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Energieleveranciers in Breda vergelijken is een eitje door middel van onze energievergelijker! Snel online energie vergelijken? Vul de vergelijker in, en je ontdekt à la minute de goedkoopste energieleverancier voor jouw specifieke situatie. Met veel tijdelijke welkomstkortingen die jij niet via de normale weg bij aanbieders zoals Budget Energie en NLE kan scoren. Je contract oversluiten naar andere aanbieders gaat simpel en snel. Op deze website doorzoek jij praktische informatie en support ten behoeve van het zoeken naar een voordelige energieaanbieder, hoe je eerlijk kunt vergelijken, hoe de overstapservice werkt, en wat de mogelijkheden zijn omtrent groene energie.


Goedkoopste energieleverancier Breda

Welke maatschappij biedt nu echt goedkope energie in Breda? Het is niet mogelijk één energieleverancier te markeren die daadwerkelijk het meest voordelig is. Het heeft te maken met factoren als: gas- en stroom consumptie en woonplaats. Bovendien zijn er veel aspecten belangrijker dan enkel de energietarieven. Deze bepalen slechts deels je rekening voor de energie. Controleer maar de jaarrekening: jij betaalt energiebelasting, verbruikskosten, leveringkosten, aansluitkosten, netbeheerkosten: hier betaal je (indirect) ook voor. Bovendien bieden enkele maatschappijen een aantrekkelijke welkomstpremie als je jouw contract oversluit. Soms krijg je ‘een bonus van liefst €160 – €290. Start nu ook met energieleveranciers vergelijken Maasdijk.

Goedkoop stroom en gas afsluiten

Ok: Het betreft een aanzienlijk moeilijke rekensom. Je hoeft de rekenmachine er niet bij te pakken. De energievergelijker zal je daarbij ondersteunen. Binnen een paar minuten overstappen naar een goedkoop energiepakket in Breda juli 2024? Vul jouw postcode + huisnummer, en energieverbruik in. Dan check je een opsomming met relevante energie aanbieders. Jij kiest moeiteloos de goedkoopste aanbieder van stroom en gas. Overstappen is zo gedaan. Tips gebruiken bij het doorgeven van jouw verbruik? Op energieleverancieractie.nl tref jij het gemiddelde stroom- en gasverbruik bij grote en kleine gezinnen/woningen.


Type woning Gas
Appartement 850 m³
Tussenwoning 1.275 m³
Hoekwoning 1.500 m³
2 onder 1 kap 1.700 m³
Vrijstaande woning 2.400 m³

Soort huishouden Elektriciteit kWh Gas
1 bewoner 1.850 kWh 600 m³
2 bewoners 2.250 kWh 1.075 m³
Familie (1 kind) 2.950 kWh 1.450 m³
Familie (2 kinderen) 3.700 kWh 1.650 m³
2 & 3 kinderen 4.025 kWh 1.900 m³

Alle pakketten

Alle betrouwbare aanbieders vergelijken. Van Budget Energie tot aan Oxxio.

Het goedkoopste contract

Sorteer alle aanbieders op prijs. Bespaar tot wel €405 per jaar.

Onmiddellijk overstappen

Hiervoor gebruik je de overstapservice. Je komt niet zonder gas of stroom.

Energieprijzen vergelijken in Breda

Eenvoudig besparen op stroom en gas? Geïnteresseerd in een goedkoop energiecontract? Dan ben je hier aan het juiste adres! Middels onze speciale vergelijker kan men onmiddellijk energieprijzen Breda vergelijken. Geef je huisnummer en postcode plusgas/licht inschatting in en vind probleemloos het goedkoopste contract. Meer details over een zekere aanbieder? Bekijk dan site van de leverancier. Stap nu over naar alle populaire energie aanbiedingen en de hoogste kortingen. Vandaag nog overstappen? Gebruik goedkoop gas en licht.

Overstappen ander energiepakket
Gas en elektriciteit vergelijken, hoe werkt dat? Check het stappenplan aan de rechterkant en check ogenblikkelijk de beste of meest betaalbare energieleverancier voor jouw situatie. Mensen zochten ook naar: goedkoopste energie in Ursem afsluiten.

Hoe werkt gas en stroom vergelijken in Breda?

 1. Als eerst vul je jouw postcode en huisnummer in (Noord-Brabant)
 2. Kies het aantal personen in het huishouden, of vul het exacte verbruik in.
 3. Optioneel kun jij je huidige leverancier invoeren.
 4. Selecteer het energietarief (vast of variabel)
 5. Kies de contractsduur die bij je past (1 jaar tot 5 jaar, of variabel contract).
 6. Eventueel kan je groene stroom (uit NL) kiezen.
 7. Kies de beste aanbieding en stap direct online over.

Populaire energiepakketten in Breda juli 2024

Wat zijn nu de populaire energiecontracten in Breda? Hier vind jij een opsomming met gangbare pakketten van de bekende energiemaatschappijen als Eneco, Essent, Vattenfall, NLE, Pure Energie en ook Qurrent, Budget Energie, Energiedirect.nl, ENGIE, Powerpeers met een verbruik van 1900 kWh tot 3300 kWh stroom plus 1150 m3 – 1900 m3 gas.

 • Eneco – HollandseWind + AardGas vast 3 jaar
 • Essent – ZekerheidsGarantie Groene Stroom en Gas 3 jaar
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom + Gas tot 3 jaar
 • Greenchoice – Windstroom uit Nederland en Gas Vast 3 jaar
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 1 jaar Prijs Zeker Actie
 • Powerpeers – Modelcontract Groene Stroom en CO2-gecompenseerd Gas
 • Budget Energie – Groene Stroom en Gas Actie 1 jaar Vast
 • EnergieFlex – Groene Stroom en Gas 1 jaar vast
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Wat moet ik weten over overstappen van energieleverancier?

Vandaag de dag kies jij er zelf voor waar jij je gas en licht inkoopt. Is jouw energiecontract verlopen, heb je een nieuwe woning gekocht, of is het gewoon tijd om afscheid te nemen van jouw bestaande energiemaatschappij? Dan is overstappen van energieleverancier interessant. Dit is ten allen tijde mogelijk. Goed om te weten: controleer uiteraard de opgestelde regels van het gekozen energiepakket. Wat is de opzegtermijn, of volgt er een boete bij vroegtijdige contractbreuk?

Pakketten vergelijken en overstappen

Voer alle gegevens in die worden gevraagd en maak de overstap online in orde naar energiebedrijven in Breda. Op het moment dat je aankoop is verzonden krijg je een bevestigingsmail of brief van jouw aanstaande maatschappij. In deze mail of brief bekijk jij de overeengekomen kosten en extra regels (zoals verbruikskosten, opslag duurzame energie, energiebelasting, leveringkosten, regiotoeslag: ) van het energiecontract. Je ontvangt dit digitaal of per post, in de regel binnen 14 dagen.

2 weken bedenktijd

Zodra het nieuwe contract binnen is, heb je nog 14 dagen bedenktijd. Binnen deze 14 dagen mag je gratis, of een geldige reden op te geven, het pakket annuleren. Wil je dan niet? Het overstappen van energie is dan bindend.

Oude contract opzeggen

Jouw lopende energiepakket zal worden beëindigd. In de regel wordt dit geregeld door de nieuwe aanbieder. Advies: ga je van woning wisselen? Je moet dan zelf meestal het contract even opzeggen.

Het doorgeven van meterstanden

Voor een succesvolle overstap dien jij de meterstanden op tijd door te geven aan jouw aanstaande energieleverancier. Dikwijls doe je dit een paar dagen voor de ingangsdatum, hoewel het soms ook uitloopt tot twee weken na de dag van overstappen. Jouw aanstaande energiemaatschappij speelt de standen door aan jouw oude energiemaatschappij zodat zij een eindafrekening voor jou kunnen opstellen.

Het overstappen is gelukt

Heb jij alle stappen afgerond? Dan wordt de overstap afgewikkeld, en begint de levering van stroom en gas door de geselecteerde energiemaatschappij in Breda. Ze sturen jou hiervan uiteraard een bevestiging met daarbij een indicatie van het termijnbedrag (voorschot). Deze schatting van verbruikskosten mag jij bewerken. Voorts ontvang jij de eindafrekening van de “vroegere” energieaanbieder. Bezoek nu “Powerpeers aanbieding“.

Zonnepanelen en groene energie, kan ik dat ook?

Duurzame energie is hedendaags een belangrijk thema. Voorbeelden zijn een gasvrij huis en je CO2 uitstoot verminderen. Hoe kan ik aan de slag met groene energie? De twee meest interessante manieren zijn zonnestroom en windenergie. Bijna alle energieleveranciers hebben dit al geïntegreerd. De aanbieders importeren zonne-energie en stroom afkomstig van wind vaak bij buitenlandse bedrijven.

Zonnepanelen

Wanneer we het hebben over zonn-energie onderscheiden we 2 situaties: zonnepanelen installeren voor jullie eigen woning of specifiek zoeken naar een stroomaanbieder die zonne-energie inkoopt. Investeren in zonnepanelen kan al snel lonen. Jij kan je stroom dan zelf gebruiken of uiteraard jouw ongebruikte stroom aan bedrijven terugleveren. De term hiervoor is ‘salderen’. Hiervoor ontvang je een redelijke vergoeding in de gemeente Breda.

Gasketel vervangen voor warmtepomp

De traditionele cv-ketel vervangen door warmtepomp is sterk in opkomst. Zodoende zal je gasverbruik significant dalen. Wanneer we het hebben over zonne-energie. Hybride warmtepompen zijn niet goedkoop i.v.m. een Atag, Intergas, Remeha, AWB of Nefit ketel. Wel is er een (ISDE) subsidie mogelijk. Dan kan jij snel gaan besparen op de energierekening. Pelletkachels, Infraroodpanelen en Het warmtenet kunnen ook uitkomst bieden.

Windenergie

Door heel Nederland zie je grote parken met windmolens. Windturbines dragen bij aan schone windstroom wat geleverd wordt aan huizen. Niet ieder aanbieder werkt met deze vorm van groene stroom. Details per aanbieder vind je in onze energievergelijker. Iets actueels: collectief een windmolen laten plaatsen in provincie Noord-Brabant.

Minder energie consumeren

Wil je echt groen zijn? Neem dan het actuele verbruik onder de loep. Op het moment dat jij jouw persoonlijke energieconsumptie weet te beperken levert dat een besparing op. Niet alleen op de kosten, maar ook op de uitstoot van CO2. Kies bijvoorbeeld bewust voor zuinige apparaten en A++ labels of LED lampen. Ga op de kosten van energie besparen in Breda

Nieuwbouwwoning, verhuizen of overstappen naar een nieuw energiebedrijf? Vergelijk energiepakketten in Breda en bezuinig op gas en licht!