Energieleveranciers Hoogersmilde Vergelijk energiemaatschappijen en bespaar €515 per jaar


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Energieleveranciers in Hoogersmilde vergelijken doe je razendsnel via onze energievergelijker! Direct energie vergelijken? Vul jouw gegevens in, en je treft eenvoudig de goedkoopste energieleverancier voor jouw specifieke situatie. Ontdek tijdelijke welkomstkortingen die jij via de sites van bedrijven als Greenchoice of Vrijopnaam ontvangt. Het overstappen naar een andere bedrijf gaat makkelijk en vlug. Op de site bekijk je handige toelichtingen en handreikingen ten behoeve van het vinden van de goedkoopste energieaanbieder, hoe je het beste kunt vergelijken, meer info over overstappen, en wat je moeten weten omtrent groene energie.


De goedkoopste energieleverancier Hoogersmilde

Welke energiemaatschappij moet ik kiezen voor goedkope energie in Hoogersmilde? Jammer genoeg is er niet één energieleverancier te bestempelen die daadwerkelijk het meest voordelig is. Dit hangt af van jouw persoonlijke situatie: verbruik (kWh en m3) en adres. Uiteraard zijn er meer zaken belangrijk dan enkel de energiekosten. Dat beslaat slechts deels de energienota. Check maar eens jullie jaarafrekening: je vindt daar: regiotoeslag, verbruikskosten, vastrecht, aansluitkosten, energiebelasting: het is dus niet alleen het verbruik wat je betaalt. Ook gunnen sommige leveranciers een royale welkomstpremie voor consumenten die overstappen. Soms krijg je ‘een bonus van liefst €165 tot €260. Andere regio? Begin nu direct met energieleveranciers vergelijken Slootdorp.

Goedkoop stroom en gas afsluiten

In het kort: Het gaat om een aardig ingewikkelde berekening. Geen nood, je hoeft niet zelf te rekenen. Dat doet onze gratis energievergelijker. Meteen overstappen naar een goedkoop energiepakket in Hoogersmilde februari 2024? Voer allereerst jouw woonplaats in en je geschatte verbruik in. Daarna check je een opsomming met de meest voordelige energiebedrijven. Jij kiest binnen no-time de goedkoopste aanbieder van stroom en gas. De overstap is kinderspel, het is snel gepiept. Hulp nodig bij het invoeren van jouw energieconsumptie? Hieronder tref jij het gemiddelde stroom- en gasverbruik bij voor verschillende situaties.


Type huis Verbruik
Appartement 875 m³
Tussenwoning 1.300 m³
Hoekwoning 1.475 m³
2 onder 1 kap 1.650 m³
Vrijstaande woning 2.100 m³

Samenstelling huishouden Stroom kWh Gas
1 persoons huishouden 1.925 kWh 725 m³
2 bewoners 2.200 kWh 1.100 m³
2 & 1 kind 2.900 kWh 1.375 m³
2 & 2 kinderen 3.425 kWh 1.800 m³
Familie (3 kinderen) 4.150 kWh 2.075 m³

Alle leveranciers

Alle betrouwbare organisaties vergelijken. Van Energiedirect.nl tot aan Powerpeers.

Flink besparen op jouw energie

Niemand wil teveel betalen voor energie. Besparingen tot wel €365 per jaar.

Eenvoudig overstappen

Daarvoor gebruik je de overstapservice. Geen dag zonder gas of stroom.

Energieprijzen vergelijken in Hoogersmilde

Niet langer teveel betalen voor stroom en gas? Ben jij op zoek naar een betaalbaar contract? Dan zit je hier helemaal goed! Middels onze tool kan men eenvoudig energieprijzen Hoogersmilde vergelijken. Geef je huisnummer en postcode + verbruik in, en vind moeiteloos de goedkoopste aanbieder. Meer info over een bepaald contract? Bekijk dan de merkpagina. Ontdek nu alle populaire energie aanbiedingen en welkomstbonussen. Binnen 5 minuten ben je overgestapt op goedkoop gas en licht.

Overstappen nieuw energiepakket
Wil jij ook geld besparen en gas en elektriciteit vergelijken? Bekijk de handige stappen aan de rechterkant en signaleer direct de duurzaamste of meest betaalbare energieleverancier passend bij je energieverbruik. Lees nu verder over goedkoopste energie in Brandwijk afsluiten.

Hoe gaat gas en stroom vergelijken in Hoogersmilde?

 1. Voer jouw locatie in (Drenthe)
 2. Selecteer het aantal personen in het huishouden, of vul het exacte verbruik in.
 3. Eventueel selecteer je jouw huidige leverancier (optie).
 4. Ga jij voor het vaste of variabele tarief?
 5. Maak een keuze uit de contracten (variabel / modelcontract of 1 tot 5 jaar).
 6. Wens je groene of grijze stroom?
 7. Selecteer de aanbieding die je wilt afsluiten en stap moeiteloos online over.

Populaire energiepakketten in Hoogersmilde februari 2024

Wat zijn nu de populaire energiecontracten in Hoogersmilde? Hier lees je een tabel met gangbare pakketten van aantrekkelijke energiemaatschappijen zoals Greenchoice, Essent, NLE, Pure Energie, Vattenfall + Budget Energie, Powerpeers, ENGIE, Qurrent, Energiedirect.nl gerekend met een verbruik van 2050 kWh – 3750 kWh stroom plus 1150 m3 t/m 1950 m3 gas.

 • Eneco – HollandseWind en EcoGas
 • Essent – ZekerheidsGarantie Groene Stroom en Gas 1 jaar
 • Vattenfall – Stroom en Gas Onbepaalde tijd
 • Greenchoice – Modelcontract groene stroom en groen gas
 • Qurrent – Windstroom en Gas Variabel
 • Energiedirect.nl – Groene Stroom en CO2 Gecompenseerd Gas Vast 2 jaar
 • Budget Energie – Modelcontract stroom en gas
 • Delta – Groene Stroom en Gas 1 jaar Vast
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Wat moet ik weten over overstappen van energieleverancier?

In ons land ben jij er verantwoordelijk voor bij wie je gas en licht afneemt. Ben je bij contractvrij, ga je binnenkort ergens anders wonen, of wil je gewoon af van jouw leverancier? Kies dan voor overstappen van energieleverancier. Dit kan praktisch eigenlijk altijd. Tip: doorzoek ten alle tijde de voorschriften van de energieaanbieder. Heb je maken met een opzegtermijn en is er een boete bij tussentijds opzeggen?

Pakketten vergelijken en overstappen

Vul jouw locatie, verbruik en wensen in, en maak de overstap online in orde naar energiebedrijven in Hoogersmilde. Nadat je aankoop is verzonden krijg je een bevestigingsmail of brief van jullie nieuwe maatschappij. Hierin zie jij de overeengekomen kosten en condities (zoals verbruikskosten, opslag duurzame energie, netbeheerkosten, leveringkosten, regiotoeslag: ) van het energiepakket. Het beschikbaar stellen van deze info is verplicht, in de regel binnen 14 dagen.

Bedenktijd bij energiepakket

Op het moment dat de bestelling in goede orde binnengekomen is, mag je nog gebruik maken van 2 weken bedenktijd. In deze 14 dagen kan je kosteloos en zonder opgaaf van reden je nieuwe abonnement opzeggen. Onderneem je geen actie? De overstap van energie is nu definitief.

Huidige contract beëindigen

Jouw werkende energiepakket wordt beëindigd. Normaliter doet de nieuwe aanbieder dit. Advies: overstappen vanwege verhuizing? Dan moet je zelf normaliter het contract opzeggen (online of per brief).

Jouw meterstanden doorgeven

Voor een succesvolle overstap wordt gevraagd de actuele meterstanden te sturen aan de aanstaande maatschappij. Dikwijls moet dit zo’n week voor de gekozen dag van overstappen, hoewel het soms ook uitloopt tot een paar dagen na de overstap. Jouw toekomstige energieleverancier geeft dit door aan je voormalige aanbieder zodat de eindafrekening op correcte wijze kan worden opgemaakt.

Overstap is geslaagd

Is dit allemaal goed gegaan? Dan wordt alles in orde gemaakt, en start de levering van stroom en gas door de gekozen energiemaatschappij in Hoogersmilde. Je kunt rekenen op een bevestiging en een voorstel voor een voorschotbedrag. Deze mag je op ieder moment bewerken. Tevens krijg je een eindafrekening van de eerdere maatschappij. Check ook “UnitedConsumers voor gas en stroom“.

Zonnepanelen en groene energie, kan ik dat ook?

Duurzame energie is op dit moment een onderwerp waar veel over gesproken wordt. Veelgehoorde kreten zijn een woning zonder gas en je CO2 uitstoot verminderen. Hoe wordt ik duurzamer met groene energie? 2 relevante opties zijn keuzes zijn zonne-energie en windenergie. Veel energiemaatschappijen doen hier aan mee. De organisaties halen deze zonne-energie en stroom afkomstig van wind vaak bij buitenlandse bedrijven.

Zonnepanelen

Aangaande zonne-energie zijn er 2 mogelijkheden: het kopen van zonnepanelen voor je appartement of huis of specifiek zoeken naar een energie aanbieder die zelf zonne-energie levert. Zonnepanelen op je dak laten plaatsen kan al snel lonen. Je hebt de mogelijkheid je eigen stroom af te nemen en natuurlijk de “extra” stroom terugleveren. De term hiervoor is ‘salderen’. Je krijgt daarvoor een redelijke vergoeding in de gemeente Midden-Drenthe.

Gasgestookte ketel vervangen door Warmtepomp

De klassieke cv-ketel vervangen door warmtepomp zien we meer en meer terug. Zo verbruik je nauwelijks tot geen gas meer. Wanneer we het hebben over zonne-energie. Deze (hybride) warmtepompen zijn nog best duur in verhouding tot een Remeha, Atag, Nefit, Intergas of AWB ketel. De ISDE subsidie kun jij hierop wel toepassen. Dan kan jij snel gaan besparen op de energiekosten. Het warmtenet, Pelletkachels en Zonneboilers kun je ook nog afwegen.

Windenergie

Door heel Nederland zie je grote parken met windmolens. Deze windturbines leveren volledig groene windstroom voor woningen in ons land. Niet ieder energiepakket werkt met deze vorm van groene stroom. Meer hierover vind je in onze energievergelijker. Misschien iets voor je: investeren in een eigen windmolen (collectief) in provincie Drenthe.

Energieverbruik reduceren

Wil je echt groen zijn? Kijk dan ook kritisch naar je eigen verbruik. Wanneer je jouw energieconsumptie kan verlagen levert dat een besparing op. Niet onbelangrijk zullen de kosten minder worden, maar ook op CO-2 uitstoot. Houd rekening met apparatuur met A of A+ label of energiezuinige LED verlichting. Tijd voor actie: nu energie besparen in Hoogersmilde

Nieuwbouwwoning, verhuizen of overstappen naar een nieuw energiebedrijf? Vergelijk aanbieders van energie in Hoogersmilde en bezuinig op gas en licht!