Energieleveranciers Hoofdplaat Vergelijk energiemaatschappijen en bespaar €545 per jaar


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Energieleveranciers in Hoofdplaat vergelijken doe je razendsnel via onze energievergelijker! Wil jij ook energie vergelijken? Vul jouw gegevens in, en je ziet probleemloos de goedkoopste energieleverancier die aansluit bij jouw wensen. Check alle aantrekkelijke kortingsacties die men standaard niet bij aanbieders zoals Fenor of UnitedConsumers ontvangt. Het oversluiten gaat makkelijk en gebruiksvriendelijk. Hieronder vind jij handige gegevens en handreikingen dat je kunt gebruiken bij het zoeken naar de goedkoopste energieaanbieder, hoe je onze vergelijker het beste kunt gebruiken, hoe de overstapservice werkt, en hoe het zit rondom groene energie.


Goedkoopste energieleverancier Hoofdplaat

Waar moet ik zijn voor goedkope energie in Hoofdplaat? Goed om te weten: er is niet één energieleverancier te noemen die de laagste prijzen hanteert. Het is afhankelijk van indicatoren zoals: gas- en stroomverbruik en postcode. Verder zijn er veel aspecten belangrijker dan exclusief de energiekosten. Dat bepaalt slechts ten dele de energienota. Controleer maar de jaarafrekening: je vindt daar: vastrecht, aansluitkosten, regiotoeslag, netbeheerkosten, opslag duurzame energie: het wordt allemaal doorbelast. Tevens gunnen de meeste organisaties een aantrekkelijke welkomstpremie als je jouw contract oversluit. Soms krijg je ‘een bonus van liefst €135 tot +/- €260. Je treft hier ook uitgebreide info over energieleveranciers vergelijken Slagharen.

Goedkoop stroom en gas afsluiten

In het kort: Het betreft nogal een moeilijke calculatie. Je hoeft de rekenmachine er niet bij te pakken. Dit wordt gedaan door de energievergelijker. Onmiddellijk overstappen naar een goedkoop energiepakket in Hoofdplaat september 2023? Vul je locatie in het zoekveld in + een schatting van je energieverbruik in. Daarop doorzoek je een lijst met beschikbare energiebedrijven. Je selecteert direct de goedkoopste leverancier van gas en stroom. Oversluiten is binnen no-time rond gemaakt. Advies nodig bij het schatten van je gas & licht gebruik? Hieronder vind je het gas- en stroomverbruik van verschillende type woningen en huishouden.


Type woning Verbruik
Appartement 900 m³
Tussenwoning 1.350 m³
Hoekwoning 1.450 m³
2 onder 1 kap 1.700 m³
Vrijstaande woning 2.300 m³

Samenstelling huishouden Stroom / Elektriciteit Gas
1 persoon 1.800 kWh 725 m³
2 personen 2.350 kWh 1.125 m³
Gezin + 1 kind 3.000 kWh 1.325 m³
Gezin + 2 kinderen 3.550 kWh 1.800 m³
Familie (3 kinderen) 4.275 kWh 2.050 m³

Alle pakketten

Alle gangbare partijen vergelijken. Van Fenor tot en met Qwint.

Besparen op de energienota

Niet langer een hoge rekening. Besparingen mogelijk tot €375 per jaar.

Probleemloos overstappen

Profiteer van de overstapservice. Geen dag zonder stroom of gas!

Energieprijzen vergelijken in Hoofdplaat

Wil jij ook besparen op stroom en gas? Overstappen op een betaalbaar energiecontract? Dan ben je hier aan het juiste adres! Geholpen door onze speciale vergelijker kan je ogenblikkelijk energieprijzen Hoofdplaat vergelijken. Geef je woongegevens + verbruik in, en bekijk probleemloos de goedkoopste aanbieder. Meer informatie m.b.t. een bepaalde aanbieder? Dit vind je in de merkpagina. Stap nu over naar alle populaire energie aanbiedingen en welkomstkortingen. In enkele dagen ben jij overgestapt naar goedkoop gas en licht.

Overstappen nieuw energiepakket
Wil jij direct gas en elektriciteit vergelijken? Volg de stappen rechts en bekijk vlug de duurzaamste of meest betaalbare energieleverancier voor jouw situatie. Bekijk ook de mogelijkheden voor: goedkoopste energie in Botlek afsluiten.

Hoe werkt gas en stroom vergelijken in Hoofdplaat?

 1. Vul jouw postcode + huisnummer in (Zeeland)
 2. Kies de omvang van het huishouden, of vul het stroom- en gasverbruik in.
 3. Geef aan bij welke leverancier je nu een contract hebt.
 4. Ga jij voor het vaste of variabele tarief?
 5. Kies de looptijd van het energiecontract (1 jaar, 3 jaar, 5 jaar, onbepaalde tijd).
 6. Wil je grijze of groene stroom?
 7. Maak een keuze uit de hoogste kortingen en sluit online je contract over.

Populaire energiepakketten in Hoofdplaat september 2023

Op zoek naar de meest populaire energiecontracten in Hoofdplaat? Hier bekijk je een tabel met standaard pakketten van grote NL energiemaatschappijen als NLE, Greenchoice, Essent, Eneco, Vattenfall + Qurrent, Budget Energie, Energiedirect.nl, Powerpeers, ENGIE op basis van een verbruik van 1800 kWh tot 4500 kWh stroom en 1000 m3 tot 1600 m3 gas.

 • Eneco – EcoStroom + AardGas Garantieprijs 1 jaar Vast Actie
 • Essent – Groene Stroom Standaard en Gas Variabel
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom en Gas tot 3 jaar Vast Actie
 • Greenchoice – Windstroom uit Nederland en gas Vast 1 jaar
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 2 jaar Prijs Zeker
 • Powerpeers – SamenStroom en CO2-gecompenseerd Gas Vast 1 jaar Actie
 • Budget Energie – Groene Stroom en Gas Vast 1 jaar
 • Delta – Groene Stroom en Gas Vast 3 jaar Actie
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Hoe kan ik overstappen van energieleverancier?

Vandaag de dag bepaal je zelf waar je jouw gas en licht “inkoopt”. Is jouw energiecontract verlopen, sta je op het punt om te verhuizen, of ben je niet blij met jouw bestaande energieaanbieder? Wellicht is het tijd voor overstappen van energieleverancier. Overstappen kan op ieder gewenst moment. Vergeet niet: achterhaal wel de voorwaarden van jouw energiemaatschappij. Hoe zit het met de opzegtermijn, en geldt er een opzegvergoeding als ik voortijdig opzeg?

Vergelijken en overstappen

Voer de gevraagde gegevens in en maak de overstap online in orde naar energiebedrijven in Hoofdplaat. Nadat je aankoop is verzonden ontvang je een bevestiging van jullie nieuwe organisatie. In dit schrijven zie jij de prijzen en bijkomende kosten (denk aan aansluitkosten, leveringkosten, verbruikskosten, opslag duurzame energie, energiebelasting: ) van het gekozen pakket. Het beschikbaar stellen van deze info is verplicht, in de regel binnen 14 dagen.

2 weken bedenktijd

Nadat de bestelling in goede orde binnengekomen is, heb je nog 14 dagen bedenktijd. Binnen deze termijn mag je zonder kosten en zonder opgaaf van reden het nieuwe contract cancellen. Maak je hier geen gebruik van? Het overstappen van energie is nu definitief.

Oude energiepakket opzeggen

Dat vorige energiecontract wordt beëindigd. In de meeste gevallen zal jouw nieuwe aanbieder dit doen. Let op: krijg je een andere huis? Bij dit scenario moet je zelf dikwijls de actuele abonnementen stopzetten.

Meterstanden doorgeven

Voor een succesvolle overstap moet je de meterstanden tijdig doorgeven aan de aanstaande energieaanbieder. Doorgaans wordt dit van je gevraagd enkele dagen voor passeren van de datum van overstap, echter soms ook tot 14 dagen na de gekozen overstapdatum. Jouw aanstaande energieleverancier communiceert dit weer richting de “vroegere” aanbieder zodat de eindafrekening op correcte wijze kan worden opgemaakt.

Je bent overgestapt

Het hele stappenplan afgerond? Dan wordt de overstap afgerond, en zal de levering van energie (stroom) beginnen door de nieuwe energiemaatschappij in Hoofdplaat. Ze sturen jou hiervan natuurlijk een bevestiging met daarbij een indicatie van het termijnbedrag (voorschot). Deze schatting van verbruikskosten mag jij corrigeren. Daarbij ontvang jij een eindafrekening van de eerdere maatschappij. Check ook “MAIN Energie voor gas en stroom“.

Hoe zit het met groene stroom en zonnepanelen?

Duurzame energie is vandaag de dag een streven van veel mensen. Veelgehoorde kreten zijn een gasvrij huis en je CO2 uitstoot verminderen. Hoe kan ik groene energie gebruiken? De 2 meest toegepaste alternatieven zijn windenergie en zonne-energie. Bijna alle energie-aanbieders doen hier aan mee. De maatschappijen importeren stroom – afkomstig van zon en wind – bij Europese bedrijven of lokale partijen.

Zonnepanelen

Met betrekking tot zonne energie kun jij kiezen: zonnepanelen installeren voor op jouw woning of kiezen voor een energie aanbieder die zelf zonne-energie levert. Zelf zonnepanelen plaatsen kan heel lucratief zijn. Je kunt je huis dan voorzien eigen stroom en daarnaast je teveel opgewekte stroom terugleveren aan het net. Dit terugleveren heet “salderen”. Je krijgt daarvoor een tegemoetkoming in de gemeente Sluis.

Gasgestookte ketel vervangen door Warmtepomp

De traditionele cv-ketel vervangen door warmtepomp is iets wat we meer en meer zien. Middels dit systeem kan je het gasverbruik flink reduceren. Het verbruik van elektriciteit zal stijgen. Hybride warmtepompen zijn nog best duur i.v.m. een Remeha, Atag, Vaillant, AWB of Intergas ketel. De ISDE subsidie kun jij hierop wel toepassen. Zo bereik je een aanmerkelijke besparing op de energienota. Infraroodpanelen, Zonneboilers en Het warmtenet zijn ook innovatieve producten.

Groene windenergie

Op steeds meer plekken zul je grote windmolens kunnen spotten. Deze windturbines leveren volledig groene windstroom waarmee je extra duurzaam bezig bent. Niet ieder energiecontract biedt deze vorm van stroom aan. Details per aanbieder wordt weergegeven in de energievergelijker. Misschien iets voor je: je eigen (stukje) windmolen aanschaffen in provincie Zeeland.

Energieverbruik reduceren

Vind jij een schoner milieu belangrijk? Dan moet je kijken naar jullie elektriciteit consumptie. Als je het verbruik van energie reduceert levert dat een besparing op. In de eerste plaats financieel gezien, maar ook op CO-2 uitstoot. Ga zoveel mogelijk voor huishoudelijke apparatuur met A+ energielabel of LED verlichting. Direct energie besparen in Hoofdplaat

Verhuizen of contract verlopen en wil je overstappen van energie? Vergelijk energie aanbieders in Hoofdplaat en betaal minder voor gas en licht!