Energieleveranciers Hindeloopen Vergelijk energiemaatschappijen en bespaar wel €565 per jaar


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Energieleveranciers in Hindeloopen vergelijken is een eitje door middel van onze energievergelijker! Wil jij ook energie vergelijken? Voer je gegevens in, en je ziet eenvoudig de goedkoopste energieleverancier die aansluit bij jouw wensen. Je vind hier alle tijdelijke aanbiedingen die je niet op de reguliere manier bij o.a. Eneco en HVC kan scoren. Het oversluiten gaat makkelijk en kost slechts een paar minuten. Op energieleverancieractie.nl lees je handige gegevens en support ter ondersteuning bij het uitzoeken van de goedkoopste energieaanbieder, hoe een objectieve vergelijking in z’n werk gaat, meer info over overstappen, en wat de mogelijkheden zijn ten aanzien van groene energie.


De goedkoopste energieleverancier Hindeloopen

Waar moet ik zijn voor goedkope energie in Hindeloopen? Goed om te weten: er is niet één energieleverancier te bestempelen die de laagste prijzen hanteert. Dit hangt af van jouw persoonlijke situatie: stroom- en gasverbruik en postcode. Daarnaast zijn er veel aspecten belangrijker dan alleen de energietarieven. Dit bepaalt maar beperkt de maandelijks energierekeningen. Check maar eens jullie energie jaarrekening: verbruikskosten, opslag duurzame energie, netbeheerkosten, aansluitkosten, vastrecht: hier betaal je (indirect) ook voor. Tevens bieden de meeste maatschappijen een flinke welkomstkorting bij het overstappen. Doorgaans is dat zo’n €175 t/m €205. Op energieleverancieractie.nl bekijk je ook energieleveranciers vergelijken Silvolde.

Goedkoop stroom en gas afsluiten

In het kort: Het gaat om een aardig moeilijke rekensom. De rekensom hoef je niet zelf te maken. Onze energievergelijker doet al het werk voor je. Binnen een paar minuten overstappen naar een goedkoop energiepakket in Hindeloopen april 2024? Geef je adresgegevens plus hoeveel stroom en gas je verbruikt in. Vervolgens check je een overzicht met de beste energiecontracten. Je ontdekt meteen de goedkoopste aanbieder van stroom en gas. De overstap is binnen enkele minuten gepiept. Tips gebruiken bij het invoeren van jullie energieverbruik? Op deze website check je het gas- en stroomverbruik van verschillende gezinsgroottes en soort woningen.


Omschrijving Verbruik
Appartement 800 m³
Tussenwoning 1.350 m³
Hoekwoning 1.500 m³
2 onder 1 kap 1.600 m³
Vrijstaande woning 2.300 m³

Gezinssamenstelling Elektriciteit kWh Gas
1 persoons huishouden 1.900 kWh 750 m³
2 bewoners 2.150 kWh 1.125 m³
Gezin + 1 kind 2.750 kWh 1.425 m³
2 & 2 kinderen 3.475 kWh 1.750 m³
Gezin + 3 kinderen 4.225 kWh 2.075 m³

Alle aanbieders

Alle populaire aanbieders vergelijken. Van Budget Energie tot Vrijopnaam.

Besparen op de energienota

Sorteer alle aanbieders op prijs. Je bespaart zo €335 per jaar.

Razendsnel overstappen

Dit kan met de overstapservice. Je komt niet zonder stroom of gas.

Energieprijzen vergelijken in Hindeloopen

Vandaag nog besparen op stroom en gas? Overstappen op een voordelig energiepakket? Vele consumenten zijn jou al voorgegaan. Aan de hand van de vergelijker kun je binnen no-time energieprijzen Hindeloopen vergelijken. Voer je adres + verbruik in, en kies direct het goedkoopste pakket. Meer info over een bepaald contract? Selecteer dan site van de leverancier. Check nu alle populaire energie aanbiedingen en de hoogste kortingen. Snel overstappen en genieten van goedkoop gas en licht.

Overstappen ander energiepakket
A la minute gas en elektriciteit vergelijken? Maak gebruik van het stappenplan rechts en ontdek direct de “groenste” of de goedkoopste energieleverancier voor jouw situatie. Wellicht spreekt dit je ook aan: goedkoopste energie in Blokzijl afsluiten.

Hoe kan ik gas en stroom vergelijken in Hindeloopen?

 1. Geef jouw postcode door (Friesland)
 2. Selecteer het aantal personen in het huishouden, of vul de exacte kWh en M3 in.
 3. Kies jouw huidige leverancier (optioneel).
 4. Ga jij voor het vaste of variabele tarief?
 5. Hoe lang wil jij aan het contract vastzitten (1 jaar tot 5 jaar, of variabel contract).
 6. Kies voor groene of grijze stroom.
 7. Maak een keuze uit de hoogste kortingen en laat je contract overzetten.

Populaire energiepakketten in Hindeloopen april 2024

Benieuwd naar de meest populaire energiecontracten in Hindeloopen? Op energieleverancieractie.nl check je een ranglijst van meest bestelde pakketten van de bekende energiemaatschappijen als Greenchoice, Essent, NLE, Vattenfall, Eneco en ook Powerpeers, Oxxio, Energiedirect.nl, ENGIE, Qurrent berekend met een consumptie van 1850 kWh tot 2700 kWh stroom en 1300 m3 t/m 1450 m3 gas.

 • Eneco – EcoStroom + AardGas 1 jaar Vast Actie
 • Essent – Groene Stroom Standaard en Gas Variabel Onbepaald
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom + Gas tot 1 jaar
 • Greenchoice – Stroom en Gas Groenmix Vast
 • Qurrent – Windstroom en Gas Variabel
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas vast 2 jaar Actie
 • ENGIE – Groene stroom en gas 3 jaar vast
 • Delta – Groene Stroom en Gas 1 jaar Vast
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Hoe kan ik snel overstappen van energieleverancier?

Tegenwoordig bepaal je zelf naar welk bedrijf je gaat om gas en licht af te nemen. Ben je bij contractvrij, ga je binnenkort ergens anders wonen, of ben je niet blij met je energieleverancier? Je kunt dan overstappen van energieleverancier. Overstappen kan op ieder gewenst moment. Tip: bekijk ten alle tijde de voorschriften van het gekozen energiepakket. Wat heb je afgesproken qua opzegtermijn, en geldt er een opzegvergoeding als ik voortijdig opzeg?

Pakketten vergelijken en overstappen

Vul je gegevens in en maak de overstap online in orde naar energiebedrijven in Hindeloopen. Op het moment dat je nieuwe bestelling is afgerond krijg je de bevestiging binnen van de aankomende energiemaatschappij. In deze mail of brief lees je afgesproken prijzen en kleine lettertjes (zoals energiebelasting, aansluitkosten, vastrecht, leveringkosten, netbeheerkosten: ) van het gekozen pakket. Deze brief of mail ontvang je altijd, doorgaans binnen 2 weken.

Bedenktijd bij energiepakket

Op het moment dat het nieuwe contract binnen is, heb je recht op een bedenktijd van 14 dagen. Binnen deze termijn kan je kosteloos en zonder opgaaf van reden het contract ongeldig verklaren. Maak je hier geen gebruik van? Het overstappen van energie is dan bindend.

Opzeggen van oude contract

Jouw huidige contract zal worden opgezegd. Meestal krijg je daarvoor hulp van het nieuwe energiebedrijf. Belangrijk: stap je over doordat je gaat verhuizen? Jij zult dan in de regel het energiecontract beëindigen.

Jouw meterstanden doorgeven

Voor een succesvolle overstap wordt gevraagd de actuele meterstanden te sturen aan de toekomstige energieaanbieder. Normaliter dien je dit te doen zo’n week voor de datum van overstap, echter soms ook tot 2 weken na de overstapdatum. De nieuwe energieaanbieder stuurt de standen door naar de eerdere maatschappij die dan een eindafrekening van je verbruik kan berekenen.

Je bent overgestapt

Het hele stappenplan afgerond? Dan worden de laatste puntjes op de i gezet, en kan je stroom en gas gebruiken van jouw nieuwe energiemaatschappij in Hindeloopen. Het is nog even wachten op een bevestiging en een voorstel voor een voorschotbedrag. Deze mag je op ieder moment verlagen. Bovendien ontvang jij een overzicht + eindafrekening van de “vroegere” leverancier. Bekijk ook “Vrijopnaam voor gas en licht“.

Groene stroom en zonnepanelen, hoe zit dat?

Duurzame energie is momenteel een streven van veel mensen. Denk aan je huis gasvrij verwarmen en minder CO2 uitstoten. Hoe kan ik groene energie gebruiken? De meest relevante opties zijn windenergie en zonne-energie. Veel van de energie-aanbieders werken hier dan ook graag mee. De bedrijven bestellen stroom – afkomstig van zon en wind – vaak bij buitenlandse bedrijven.

Zonnepanelen

Wanneer we het hebben over zonn-energie zijn er 2 mogelijkheden: zonnepanelen installeren voor je appartement of huis of gaan voor een elektriciteit leverancier die rechtstreeks zonne-energie importeert. Zelf zonnepanelen plaatsen is heel interessant. Je hebt de mogelijkheid je eigen stroom af te nemen of uiteraard de “extra” stroom terugleveren. Dit wordt in de volksmond ‘salderen’ genoemd. Je ontvangt hiervoor een kleine vergoeding in de gemeente Súdwest-Fryslân.

Gasgestookte ketel vervangen door Warmtepomp

De cv-ketel vervangen door warmtepomp is sterk in opkomst. Zo verbruik je nauwelijks tot geen gas meer. Wanneer we het hebben over zonne-energie. Deze (hybride) warmtepompen vergen een aardige investering in vergelijking met Remeha, Intergas, Atag, Nefit of AWB ketel. De ISDE subsidie kun jij hierop wel toepassen. Zo kan je direct besparen op de energierekening. Infraroodpanelen, Zonneboilers en Pelletkachels kun je ook nog afwegen.

Windenergie

Op een groeiend aantal locaties zul je grote windmolens kunnen spotten. Windturbines dragen bij aan schone windstroom voor woningen in ons land. Niet ieder energiecontract biedt deze vorm van stroom aan. Meer daarover kan je bekijken in de energievergelijker. Iets van de laatste jaren: je eigen (stukje) windmolen aanschaffen in provincie Friesland.

Energieverbruik minderen

Wil je echt groen zijn? Kijk dan ook kritisch naar je eigen verbruik. Zodra je het verbruik van energie kan verlagen heeft dat direct effect. Niet onbelangrijk zullen de kosten minder worden, maar ook aan het feit dat je minder CO-2 uitstoot. Houd rekening met producten met A++ labels of energiezuinige LED verlichting. Tijd voor actie: nu energie besparen in Hindeloopen

Nieuwbouwwoning, verhuizen of overstappen naar een nieuw energiebedrijf? Vergelijk energie aanbieders in Hindeloopen en bespaar op gas en licht!