Energieleveranciers Blokzijl Vergelijk energiemaatschappijen en bespaar snel €585 per jaar


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Energieleveranciers in Blokzijl vergelijken is een eitje met behulp van onze energievergelijker! Direct energie vergelijken? Voer de zoekvelden in, en je treft snel de goedkoopste energieleverancier die aansluit bij jouw wensen. Check alle speciale acties die jij niet via de normale weg bij onder andere Engie en Oxxio kunt gebruiken. Je contract oversluiten naar andere aanbieders gaat makkelijk en vlug. Op de site doorzoek jij toepasbare details en support t.b.v. het vinden van de goedkoopste energieaanbieder, hoe je onze vergelijker het beste kunt gebruiken, hoe de overstapservice werkt, en wat jij kunt doen betreft groene energie.


De goedkoopste energieleverancier Blokzijl

Bij welke energiemaatschappij moet ik zijn voor goedkope energie in Blokzijl? Goed om te weten: er is niet één energieleverancier te vermelden die daadwerkelijk het meest voordelig is. Dit hangt af van jouw specifieke wensen: verbruik (kWh en m3) en postcode. Eveneens zijn er veel aspecten belangrijker dan alleen de energietarieven. Dit beïnvloed slechts deels je rekening voor de energie. Check maar eens jullie jaarrekening van jouw huidige energiemaatschappij: aansluitkosten, regiotoeslag, energiebelasting, netbeheerkosten, opslag duurzame energie: stuk voor stuk kostenposten die meetellen. Ook bieden enkele bedrijven een flinke welkomstpremie bij het overstappen. Doorgaans is dat zo’n €160 – €210. Op energieleverancieractie.nl bekijk je ook energieleveranciers vergelijken Loënga.

Goedkoop stroom en gas afsluiten

In het kort: Je hebt te maken met een behoorlijk ingewikkelde berekening. Je hoeft de rekenmachine er niet bij te pakken. Dat doet onze gratis energievergelijker. Vandaag nog overstappen naar een goedkoop energiepakket in Blokzijl juli 2024? Vul je locatie in het zoekveld in + een schatting van je energieverbruik in. Aansluitend tref jij een overzicht met beschikbare energiebedrijven. Je treft ogenblikkelijk de goedkoopste leverancier van stroom en gas. Het overstappen is binnen enkele minuten doorgevoerd. Hulp nodig bij het invoeren van jouw verbruik? Hieronder tref jij het gemiddelde gas- en stroomverbruik bij verschillende gezinsgroottes en soort woningen.


Soort woning Gasverbruik
Appartement 900 m³
Tussenwoning 1.300 m³
Hoekwoning 1.425 m³
2 onder 1 kap 1.600 m³
Vrijstaande woning 2.300 m³

Aantal bewoners Stroom Gas
1 bewoner 1.950 kWh 600 m³
2 bewoners 2.275 kWh 1.050 m³
2 & 1 kind 2.925 kWh 1.450 m³
Gezin + 2 kinderen 3.625 kWh 1.725 m³
Familie (3 kinderen) 4.300 kWh 1.950 m³

Alle organisaties

Alle erkende organisaties vergelijken. Van Fenor tot Powerpeers.

Besparen op de energienota

Nooit meer teveel betalen. Dit scheelt je zo €345 per jaar.

Moeiteloos overstappen

Daarvoor gebruik je de overstapservice. Geen dag zonder stroom of gas!

Energieprijzen vergelijken in Blokzijl

Vandaag nog besparen op stroom en gas? Overstappen op een voordelig energiepakket? Dan heb je de juiste website gevonden. Dankzij energieleverancieractie.nl kunnen jullie ogenblikkelijk energieprijzen Blokzijl vergelijken. Geef je woongegevens en verbruik in, en selecteer snel de goedkoopste maatschappij. Aanvullende info over een bepaald contract? Ga dan verder naar het bedrijfsprofiel. Profiteer nu van de belangrijkste energie aanbiedingen en overstap bonussen. Snel overstappen en genieten van goedkoop gas en licht.

Overstappen nieuw energiepakket
Wil jij ook geld besparen en gas en elektriciteit vergelijken? Volg de stappen op deze pagina en signaleer onmiddellijk de milieuvriendelijkste of de goedkoopste energieleverancier passend bij je energieverbruik. Vind alles uit over goedkoopste energie in Tricht afsluiten.

Hoe kan ik gas en stroom vergelijken in Blokzijl?

 1. Stap 1 is het invullen van je locatie (Overijssel)
 2. Kies de omvang van het huishouden, of vul de exacte kWh en M3 in.
 3. Selecteer welke leverancier je nu hebt.
 4. Geef jouw voorkeur voor het variabele of vaste tarief.
 5. Kies de looptijd van het energiecontract (1 jaar, 3 jaar, 5 jaar, onbepaalde tijd).
 6. Vink eventueel groene energie aan.
 7. Bepaal voor welke aanbieding je gaat en stap direct online over.

Populaire energiepakketten in Blokzijl juli 2024

Op zoek naar de meest populaire energiecontracten in Blokzijl? Nu doorzoek jij een lijstje met meest bestelde pakketten van de grote Nederlandse maatschappijen zoals Eneco, Essent, Pure Energie, NLE, Vattenfall maar uiteraard ook ENGIE, Powerpeers, Budget Energie, Energiedirect.nl, Qurrent op basis van een verbruik van 2400 kWh tot 2650 kWh stroom en 1200 m3 t/m 1850 m3 gas.

 • Eneco – EcoStroom + AardGas Actie 1 jaar Vast
 • Essent – Modelcontract Stroom + Gas
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom + Gas tot 5 jaar
 • Greenchoice – Windstroom uit Nederland en gas Vast 1 jaar
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 3 jaar Prijs Zeker
 • Nederlandse Energie Maatschappij – Modelcontract Groene Stroom en Gas
 • Budget Energie – Groene Stroom en Gas Vast 3 jaar
 • Delta – Groene Stroom en Gas Actieprijs Vast 3 jaar
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Hoe werkt overstappen van energieleverancier?

Als consument ben jij er verantwoordelijk voor waar jij je gas en licht inkoopt. Is je energiecontract bijna afgelopen, ga je binnenkort ergens anders wonen, of ben je niet zo tevreden over jullie actuele energiemaatschappij? Je kunt dan overstappen van energieleverancier. Dit kan praktisch eigenlijk altijd. Belangrijk: achterhaal ten alle tijde de opgestelde regels van jouw energiemaatschappij. Wat heb je afgesproken qua opzegtermijn, en geldt er een opzegvergoeding als ik voortijdig opzeg?

Contracten vergelijken en overstappen

Vul de vergelijker zo volledig mogelijk in en gebruik de overstapservice voor energiebedrijven in Blokzijl. Wanneer je een bestelling hebt geplaatst ontvang je een bevestiging van de nieuwe energieaanbieder. Hierin tref je de overeengekomen kosten en voorwaarden (bijvoorbeeld leveringkosten, energiebelasting, netbeheerkosten, aansluitkosten, vastrecht: ) van het gekozen pakket. Dit kan per mail of post, in de regel binnen 14 dagen.

Bedenktijd energiecontract

Nadat je de bevestiging ontvangen hebt, mag jij 14 werkdagen nadenken (bedenktijd). Binnen deze termijn kan je kosteloos en zonder specifieke reden je nieuwe abonnement opzeggen. Vind je het allemaal prima? Het overstappen van energie wordt dan definitief in gang gezet.

Opzeggen van oude contract

Het huidige contract zal worden beëindigd. Normaliter zal jouw nieuwe aanbieder dit doen. Goed om te weten: ga je van woning wisselen? Dan moet je zelf doorgaans de huidige contracten moet opzeggen.

Doorgeven van meterstanden

Voor een succesvolle overstap ben je verplicht de meterstanden door te geven aan jouw aanstaande leverancier. In de regel gebeurt dit een paar dagen voor de ingangsdatum, maar het kan ook best twee weken nadat het contract is ingegaan. De toekomstige maatschappij zal deze gegeven doorzetten naar je voormalige energieleverancier zodat de eindafrekening op correcte wijze kan worden opgemaakt.

Je bent overgestapt van energie

Is dit allemaal goed gegaan? Dan wordt alles definitief gemaakt, en begint de levering van stroom en gas door de gekozen energiemaatschappij in Blokzijl. Ze sturen jou hiervan vanzelfsprekend een bevestiging plus een voorstel van het maandelijkse voorschotbedrag. Deze inschatting van kosten kan je altijd corrigeren. Voorts krijg jij een overzicht + eindafrekening van je voormalige energiemaatschappij. Lees verder over “Powerpeers variabel tarief“.

Hoe zit het met groene stroom en zonnepanelen?

Duurzame energie is vandaag de dag een onderwerp waar veel over gesproken wordt. Veelgehoorde kreten zijn je huis gasvrij verwarmen en je CO2 uitstoot verminderen. Maar hoe werkt groene energie nou precies? Twee veelbesproken mogelijkheden zijn zonne-energie en windenergie. Het gros van de energie-aanbieders doen hier aan mee. De organisaties reserveren zonnestroom en windenergie bij Europese bedrijven of lokale partijen.

Zonnepanelen

Inzake zonne-energie onderscheiden we 2 situaties: zelf zonnepanelen aanschaffen voor op het dak of specifiek zoeken naar een elektriciteit leverancier die rechtstreeks zonne-energie importeert. Zelf zonnepanelen plaatsen is aantrekkelijk (terugverdientijd). Je kunt je eigen stroom gebruiken of uiteraard jouw ongebruikte stroom aan bedrijven terugleveren. De term hiervoor is ‘salderen’. Je ontvangt hiervoor een tegemoetkoming in de gemeente Steenwijkerland.

Gasketel vervangen voor warmtepomp

De traditionele cv-ketel vervangen door warmtepomp is ook een populaire optie. Zodoende verbruik je amper nog gas. Het verbruik van elektriciteit zal stijgen. Hybride warmtepompen zijn nog best duur in vergelijking met Remeha, AWB, Nefit, Atag of Intergas ketel. Er is wel een subsidie (ISDE) beschikbaar. Zo kan je direct besparen op de energiekosten. Infraroodpanelen, Het warmtenet en Zonneboilers kunnen ook uitkomst bieden.

Windenergie

In alle provincies zijn tegenwoordig windmolens te vinden. Een windturbine levert grote hoeveelheden windstroom voor woningen in ons land. Niet elk energiecontract biedt groene stroom via wind. Meer hierover zul je in de energievergelijker terugvinden. Nieuw: een deel van een windmolen kopen in provincie Overijssel.

Minder energie consumeren

Bewuster met elektriciteit omgaan? Het eerste wat je kunt doen is minder elektriciteit verbruiken. Als je jouw eigen verbruik kunt terugdringen levert dat een besparing op. In de eerste plaats financieel gezien, maar ook op CO-2 uitstoot. Houd rekening met zuinige apparaten en A++ labels of LED verlichting. Direct energie besparen in Blokzijl

Nieuwbouwwoning, verhuizen of overstappen naar een nieuw energiebedrijf? Vergelijk energieleveranciers in Blokzijl en bespaar op gas en licht!