Energieleveranciers Hijum Vergelijk energiemaatschappijen en bespaar wel €445 per jaar


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Energieleveranciers in Hijum vergelijken is gemakkelijk met onze energievergelijker! Wil jij ook energie vergelijken? Voer je gegevens in, en je achterhaalt à la minute de goedkoopste energieleverancier die past bij jouw energieconsumptie. Je checkt zo veel exclusieve kortingsacties die jij via de sites van bijv. E.ON of Vandebron kunt vinden. Overstappen van energie gaat makkelijk en prettig. Hieronder vind je toepasbare aanwijzingen en support ten behoeve van het zoeken naar een voordelige energieaanbieder, hoe je het beste kunt vergelijken, wat precies de overstapservice is, en wat je moeten weten betreft groene energie.


Goedkoopste energieleverancier Hijum

Welke maatschappij biedt nu echt goedkope energie in Hijum? Het is onmogelijk één energieleverancier te noemen waarbij de prijzen altijd het voordeligst zijn. Dit wordt beïnvloed door aspecten als: energieconsumptie en locatie. Uiteraard zijn er veel aspecten belangrijker dan alleen de energietarieven. Dat bepaalt slechts ten dele de energienota. Controleer maar de jaarafrekening: je vindt daar: netbeheerkosten, energiebelasting, opslag duurzame energie, verbruikskosten, regiotoeslag: het wordt allemaal doorbelast. Daarnaast verstrekken flink wat leveranciers een vorstelijke welkomstpremie als jij naar hen overstapt. Soms krijg je ‘een bonus van liefst €100 t/m €225. Andere regio? Begin nu direct met energieleveranciers vergelijken Sijbrandahuis.

Goedkoop stroom en gas afsluiten

Feit: Het is een aardig ingewikkelde berekening. De rekensom hoef je niet zelf te maken. Dit wordt gedaan door de energievergelijker. Gelijk overstappen naar een goedkoop energiepakket in Hijum juli 2024? Voer allereerst jouw woonplaats in en energieverbruik in. Daarop tref jij een overzicht met de meest voordelige energiecontracten. Jij kiest à la minute de goedkoopste leverancier van stroom en gas. Het overstappen is binnen enkele minuten rond gemaakt. Tips gebruiken bij het doorgeven van gas en stroom verbruik? Op energieleverancieractie.nl tref jij het gas- en stroomverbruik van voor een aantal situaties.


Type woning Gas
Appartement 800 m³
Tussenwoning 1.350 m³
Hoekwoning 1.450 m³
2 onder 1 kap 1.700 m³
Vrijstaande woning 2.300 m³

Aantal bewoners Stroom kWh Gas
1 persoon 1.950 kWh 625 m³
2 personen 2.100 kWh 1.050 m³
2 & 1 kind 2.800 kWh 1.300 m³
Familie (2 kinderen) 3.750 kWh 1.725 m³
2 & 3 kinderen 4.125 kWh 1.925 m³

Alle leveranciers

Alle erkende aanbieders vergelijken. Van Fenor tot aan Oxxio.

Flink besparen op jouw energie

Sorteer alle aanbieders op prijs. Besparingen mogelijk tot €245 per jaar.

Direct overstappen

Dankzij de overstapservice. Geen dag zonder gas of stroom.

Energieprijzen vergelijken in Hijum

Eenvoudig besparen op stroom en gas? Op zoek naar een betaalbaar contract? Dan ben je hier aan het juiste adres! Met behulp van onze tool kan men direct energieprijzen Hijum vergelijken. Vul postcode + huisnummer en ook verbruik in, en zoek vlug het goedkoopste contract. Aanvullende info over een zeker contract? Klik dan op site van de leverancier. Check nu de beste energie aanbiedingen en welkomstbonussen. Binnen 5 minuten ben je overgestapt op goedkoop gas en licht.

Overstappen nieuw energiepakket
Meteen gas en elektriciteit vergelijken? Gebruik het stappenplan rechts en achterhaal vlug de milieuvriendelijkste of meest goedkope energieleverancier voor jullie woning. Zoek ook naar goedkoopste energie in Blije afsluiten.

Hoe kan ik snel gas en stroom vergelijken in Hijum?

 1. Voer jouw locatie in (Friesland)
 2. Klik op het aantal personen (1 t/m 6), of vul de exacte kWh en M3 in.
 3. Eventueel selecteer je jouw huidige leverancier (optie).
 4. Geef jouw voorkeur voor het variabele of vaste tarief.
 5. Kies de looptijd van het energiecontract (1 jaar tot 5 jaar, of variabel contract).
 6. Selecteer optioneel groene stroom.
 7. Kies de beste aanbieding en stap direct online over.

Populaire energiepakketten in Hijum juli 2024

Benieuwd naar de meest populaire energiecontracten in Hijum? Op deze pagina doorzoek jij een opsomming met standaard pakketten van grote NL energiemaatschappijen als Vattenfall, Eneco, Pure Energie, NLE, Essent + Oxxio, ENGIE, Budget Energie, Powerpeers, Energiedirect.nl gerekend met een verbruik van 1550 kWh t/m 2900 kWh stroom plus 1200 m3 tot 1450 m3 gas.

 • Eneco – EcoStroom + AardGas 1 jaar Vast Actie
 • Essent – ZekerheidsGarantie Groene Stroom en Gas 5 jaar
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom + Gas tot 3 jaar
 • Greenchoice – Windstroom uit Nederland en gas Vast 1 jaar
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 2 jaar Prijs Zeker
 • UnitedConsumers – Windstroom en Gas 1 jaar Vast Actie
 • ENGIE – Groene stroom en gas 1 jaar vast
 • Oxxio – Groene Stroom en Gas 1 jaar Vast
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Wat moet ik weten over overstappen van energieleverancier?

In ons land ben je vrij om te kiezen naar welk bedrijf je gaat om gas en licht af te nemen. Ben je bij contractvrij, heb je een nieuwe woning gekocht, of ben je niet blij met je energiemaatschappij? Je kunt dan overstappen van energieleverancier. Dit is ten allen tijde mogelijk. Kijk uit: check ten alle tijde de kleine lettertjes van de huidige energieleverancier. Wat heb je afgesproken qua opzegtermijn, en geldt er een opzegvergoeding als ik voortijdig opzeg?

Energieaanbieders vergelijken en overstappen

Voer de gevraagde gegevens in en stap eenvoudig online over naar energiebedrijven in Hijum. Wanneer je nieuwe bestelling is afgerond zal er maar mail / bevestigingsbrief binnenkomen van jullie nieuwe energieaanbieder. Aan de hand daarvan bekijk jij de kosten en condities (onder andere regiotoeslag, vastrecht, aansluitkosten, leveringkosten, verbruikskosten: ) van het energiecontract. Deze brief of mail ontvang je altijd, vaak binnen maximaal 10 werkdagen.

Bedenktijd energiecontract

Als je jouw nieuwe contract ontvangen hebt, mag je nog gebruik maken van 2 weken bedenktijd. In deze periode heb je de mogelijkheid om gratis en zonder specifieke reden het contract ongeldig verklaren. Vind je het allemaal prima? De overstap van energie wordt dan definitief in gang gezet.

Opzeggen van oude contract

Jullie werkende contract wordt stopgezet. Normaal gesproken zal jouw nieuwe aanbieder dit doen. Belangrijk: ga je verhuizen? Jij zult dan in de meeste gevallen de actuele abonnementen stopzetten.

Het doorgeven van meterstanden

Voor een succesvolle overstap ben je verplicht de meterstanden door te geven aan jouw “nieuwe” energieaanbieder. Gewoonlijk wordt dit van je gevraagd enkele dagen voor passeren van de ingangsdatum, maar soms gebeurt het ook 14 dagen na de overstap. Jouw “nieuwe” aanbieder geeft dit door aan jouw “oude” aanbieder waarna je een eindafrekening ontvangt.

Je bent overgestapt van energieaanbieder

Alle stappen doorlopen? Dan wordt de overstap afgerond, en begint de levering van stroom en gas door de gekozen energiemaatschappij in Hijum. Je kunt rekenen op wederom een bevestiging en een opzetje voor het nieuwe termijnbedrag (voorschotbedrag). Je kunt dit gewoon bewerken. Ook ontvangen jullie jouw persoonlijke eindafrekening van je voormalige energieleverancier. Ga verder naar “Pure Energie voor gas en licht“.

Zonnepanelen en groene energie, kan ik dat ook?

Duurzame energie is vandaag de dag een veelbesproken doelstelling. Denk aan een woning zonder gas en de uitstoot van CO2 reduceren. Hoe kan ik groene energie gebruiken? De twee meest interessante mogelijkheden zijn zonne-energie en windenergie. Veel van de aanbieders van energie doen hier aan mee. De leveranciers importeren windenergie en zonne-energie vaak bij buitenlandse bedrijven.

Zonnepanelen

Wanneer we het hebben over zonn-energie zijn er meerdere keuzes: het kopen van zonnepanelen voor jullie eigen woning of kiezen voor een elektriciteit leverancier die rechtstreeks zonne-energie importeert. Zelf stroom opwekken met zonnepanelen is aantrekkelijk (terugverdientijd). Je kunt je huis dan voorzien eigen stroom maar ook je teveel opgewekte stroom terugleveren aan het net. Maatschappijen noemen dit vaak salderen. Je krijgt daarvoor een kleine vergoeding in de gemeente Leeuwarderadeel.

CV vervangen door Warmtepomp

De “ouderwetse” cv-ketel vervangen door warmtepomp is sterk in opkomst. Daardoor verbruik je amper nog gas. Echter ga je wel meer stroom gebruiken. De (hybride) warmtepompen zijn nog wel aan de prijs in vergelijking met Remeha, Intergas, AWB, Nefit of Atag ketel. Er is wel een subsidie (ISDE) beschikbaar. Dit betekent een aanzienlijke besparing op de energierekening. Infraroodpanelen, Zonneboilers en Het warmtenet zijn ook populaire opties.

Windenergie

Op een groeiend aantal locaties kom je windmolens tegen. Windturbines genereren grote hoeveelheden windstroom voor NL huishoudens. Niet elke leveranciers is automatisch aanbieder van groene stroom. Meer hierover kan je bekijken in de energievergelijker. Ook interessant: een deel van een windmolen kopen in provincie Friesland.

Energieverbruik minderen

Vind jij een schoner milieu belangrijk? Dan moet je kijken naar jullie elektriciteit consumptie. Op het moment dat je jouw energieconsumptie kunt terugdringen kan je dat aanzienlijk besparen. Niet alleen op de kosten, maar ook aan het feit dat je minder CO-2 uitstoot. Probeer je te beperkten tot apparatuur met A of A+ label of Ledverlichting. Begin vandaag nog met energie besparen in Hijum

Nieuwbouwwoning, verhuizen of overstappen naar een nieuw energiebedrijf? Vergelijk energiepakketten in Hijum en bespaar op gas en licht!