Energieleveranciers Blije Vergelijk energiemaatschappijen en bespaar €405 per jaar


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Energieleveranciers in Blije vergelijken gaat gemakkelijker dan ooit dankzij onze energievergelijker! Direct energie vergelijken? Vul jouw gegevens in, en je achterhaalt direct de goedkoopste energieleverancier die voldoet aan jouw eisen. Je vind hier alle aantrekkelijke acties die jij via de sites van aanbieders zoals Anode Energie en Oxxio kunt vinden. Het oversluiten gaat moeiteloos en prettig. Hier vind je praktische gegevens en support t.b.v. het speuren naar de goedkoopste energieaanbieder, hoe je onze vergelijker het beste kunt gebruiken, hoe de overstapservice werkt, en wat jij kunt doen met betrekking tot groene energie.


Goedkoopste energieleverancier Blije

Bij welke energiemaatschappij moet ik zijn voor goedkope energie in Blije? Het is niet mogelijk één energieleverancier te markeren waar jij het goedkoopst uit bent. Dit hangt af van factoren als: energieconsumptie en woning. Bovendien moet je verder kijken dan exclusief de energietarieven. Dat bepaalt maar beperkt de maandelijks energierekeningen. Controleer maar de jaarrekening: jij betaalt netbeheerkosten, vastrecht, aansluitkosten, leveringkosten, regiotoeslag: het is dus niet alleen het verbruik wat je betaalt. Verder bieden enkele leveranciers een gulle welkomstpremie voor overstappers. Doorgaans is dat zo’n €105 tot €270. Andere regio? Begin nu direct met energieleveranciers vergelijken Lobith.

Goedkoop stroom en gas afsluiten

In het kort: Het betreft een aardig flinke berekening. Geen nood, je hoeft niet zelf te rekenen. Dit wordt gedaan door de energievergelijker. Binnen een paar minuten overstappen naar een goedkoop energiepakket in Blije februari 2024? Vul je locatie in het zoekveld in + je totale jaarverbruik in. Daarop check je een resultatenpagina met beschikbare energieleveranciers. Je vindt zo simpel de goedkoopste aanbieder van stroom en gas. De overstap is binnen enkele minuten geregeld. Problemen bij het inschatten van jullie energieverbruik? Op energieleverancieractie.nl bekijk jij het stroomverbruik en gasverbruik van voor verschillende situaties.


Omschrijving Gasconsumptie
Appartement 900 m³
Tussenwoning 1.300 m³
Hoekwoning 1.425 m³
2 onder 1 kap 1.750 m³
Vrijstaande woning 2.100 m³

Type huishouden Elektriciteit Gas
1 persoons huishouden 1.950 kWh 625 m³
2 bewoners 2.150 kWh 1.050 m³
2 & 1 kind 2.750 kWh 1.300 m³
2 & 2 kinderen 3.425 kWh 1.700 m³
2 & 3 kinderen 4.325 kWh 1.975 m³

Alle organisaties

Alle gangbare maatschappijen vergelijken. Van Greenchoice tot aan MAIN Energie.

Het goedkoopste contract

Betaal niet langer teveel voor energie. Bespaar tot wel €345 per jaar.

Makkelijk overstappen

Zo gepiept met de overstapservice. Altijd voorzien van gas en stroom.

Energieprijzen vergelijken in Blije

Wil jij ook besparen op stroom en gas? Ben jij op zoek naar een goedkoop contract? Dan ben je hier aan het juiste adres! Op basis van de vergelijker kunnen jullie probleemloos energieprijzen Blije vergelijken. Geef je huisnummer en postcode & verbruik in, en bekijk probleemloos de goedkoopste leverancier. Meer details over een zeker contract? Dit vind je in het bedrijfsprofiel. Ontdek nu de beste energie aanbiedingen en welkomstbonussen. Iedereen wil toch profiteren van goedkoop gas en licht.

Overstappen ander energiepakket
A la minute gas en elektriciteit vergelijken? Volg de stappen op deze pagina en signaleer rap de “groenste” of goedkoopste energieleverancier voor je verbruik. Lees nu verder over goedkoopste energie in Toldijk afsluiten.

Hoe kan ik gas en stroom vergelijken in Blije?

 1. Geef jouw postcode door (Friesland)
 2. Selecteer het aantal personen in het huishouden, of vul het exacte verbruik in.
 3. Geef aan bij welke leverancier je nu een contract hebt.
 4. Geef jouw voorkeur voor het variabele of vaste tarief.
 5. Maak een keuze uit de contracten (1 jaar – 3 jaar of flexibel termijn).
 6. Kies eventueel het filter voor groene stroom.
 7. Selecteer de aanbieding die je wilt afsluiten en stap direct online over.

Populaire energiepakketten in Blije februari 2024

Op zoek naar de meest populaire energiecontracten in Blije? Op deze website vind jij een ranglijst van meest bestelde pakketten van energiemaatschappijen zoals Greenchoice, NLE, Pure Energie, Eneco, Essent en ook Energiedirect.nl, Oxxio, ENGIE, Qurrent, Powerpeers gerekend met een verbruik van 2150 kWh tot 3850 kWh stroom en 900 m3 – 1700 m3 gas.

 • Eneco – Modelcontract EcoStroom en AardGas
 • Essent – Modelcontract Stroom + Gas
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom en Gas tot 1 jaar Vast Actie
 • Greenchoice – Stroom en Gas Groenmix Vast
 • Qurrent – Windstroom en Gas Variabel
 • Vandebron – 100% lokale windstroom en CO2 gecompenseerd gas 1 jaar vast Actie
 • ENGIE – NL Groene stroom en gas 3 jaar vast
 • Delta – Groene Stroom en Gas Actieprijs Vast 1 jaar
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Wat moet ik weten over overstappen van energieleverancier?

In dit land mag je helemaal zelf kiezen waar je jouw gas en licht “inkoopt”. Loopt het contract bijna af, sta je op het punt om te verhuizen, of ben je niet blij met jouw huidige leverancier? Je kunt dan overstappen van energieleverancier. Het oversluiten is vaak direct mogelijk. Belangrijk: doorzoek zeker even de condities van jouw energiemaatschappij. Wat heb je afgesproken qua opzegtermijn, en/of krijg je bij vroegtijdig opzeggen een boete?

Pakketten vergelijken en overstappen

Voer de gevraagde gegevens in en regel jouw overstap snel online naar energiebedrijven in Blije. Op het moment dat je aankoop is verzonden ontvang je ter bevestiging een mail of brief van jouw aanstaande leverancier. In deze mail of brief lees jij de prijzen en kleine lettertjes (denk hierbij aan leveringkosten, aansluitkosten, energiebelasting, netbeheerkosten, vastrecht: ) van het energiecontract. Deze brief of mail ontvang je altijd, doorgaans binnen 2 weken.

2 weken bedenktijd

Op het moment dat jouw bestelling bevestigd wordt, krijg je nog 14 dagen bedenktijd. Binnen deze 14 dagen heb je de mogelijkheid om gratis, of een geldige reden op te geven, het pakket annuleren. Doe je niets? De overstap van energie is dan bindend.

Opzeggen van huidige energiecontract

Jouw oude energiecontract wordt beëindigd. In de regel wordt dit geregeld door de nieuwe aanbieder. Goed om te weten: staat er een verhuizing op stapel? Dan moet je zelf in de meeste gevallen de huidige contracten moet opzeggen.

Het doorgeven van meterstanden

Voor een succesvolle overstap dien jij de meterstanden op tijd door te geven aan de aanstaande energiemaatschappij. In de meeste gevallen wordt dit van je gevraagd iets voor de ingangsdatum, maar het kan ook best een paar dagen na de overstapdatum. De toekomstige aanbieder speelt de standen door aan de eerdere energieleverancier zodat deze de eindafrekening kan maken.

Je bent overgestapt

Het hele stappenplan afgerond? Dan wordt de overstap afgewikkeld, en start de levering van stroom en gas door jouw nieuwe energiemaatschappij in Blije. Hiervoor krijg je uiteraard een bevestiging plus een voorstel van het maandelijkse voorschotbedrag. Je kunt dit gewoon bewerken. Voorts incasseren jullie jouw persoonlijke eindafrekening van jouw oude energieleverancier. Ga verder naar “MAIN Energie variabel tarief“.

Hoe zit het met groene stroom en zonnepanelen?

Duurzame energie is hedendaags een hot topic. Hierbij kun je denken aan wonen zonder gasaansluiting en minder CO2 uitstoten. Maar hoe werkt groene energie nou precies? De meest relevante alternatieven zijn zonne-energie en windenergie. Veel energieleveranciers doen hier aan mee. De maatschappijen kopen deze windenergie en zonne-energie bij organisaties in NL en daarbuiten.

Zonnepanelen

Ten aanzien van zonne-energie onderscheiden we 2 situaties: zonnepanelen laten plaatsen voor op je eigen huis of speciaal op zoek gaan naar een stroomaanbieder die zonne-energie inkoopt. Zonnepanelen op je dak laten plaatsen kan al snel lonen. Je kunt je eigen stroom gebruiken en daarnaast het overschot aan stroom terugleveren. Dit noemen we ook wel salderen. In ruil krijg je een redelijke vergoeding in de gemeente Ferwerderadiel.

Gasketel vervangen voor warmtepomp

De “ouderwetse” cv-ketel vervangen door warmtepomp zien we meer en meer terug. Op die manier verbruik je nauwelijks tot geen gas meer. Het verbruik van elektriciteit zal stijgen. Hybride warmtepompen zijn niet goedkoop in verhouding tot een Remeha, Nefit, Vaillant, Atag of Intergas ketel. Vanuit de overheid is er een subsidie te krijgen (ISDE). Dan kan jij snel gaan besparen op de energienota. Het warmtenet, Zonneboilers en Infraroodpanelen kunnen ook uitkomst bieden.

Groene windenergie

Door het hele land vormen windmolens het landschap. Windturbines genereren volledig groene windstroom wat geleverd wordt aan huizen. Niet elk energiepakket doet hier aan mee. Meer hierover kan je bekijken in de energievergelijker. Iets van de laatste jaren: je eigen (stukje) windmolen aanschaffen in provincie Friesland.

Minder energie consumeren

Bewuster met elektriciteit omgaan? Het eerste wat je kunt doen is minder elektriciteit verbruiken. Op het moment dat jij de energievraag weet te verkleinen zal de besparing groot zijn. Niet alleen maar op de energienota, maar je bent ook duurzaam bezig (CO2). Houd rekening met apparatuur met A of A+ label of LED lampen. Ga op de kosten van energie besparen in Blije

Verhuizen of contract verlopen en wil je overstappen van energie? Vergelijk energieleveranciers in Blije en bespaar op gas en licht!