Energieleveranciers Helmond Vergelijk energiemaatschappijen en bespaar €465 per jaar


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Energieleveranciers in Helmond vergelijken gaat supersnel via onze energievergelijker! Direct energie vergelijken? Vul jouw gegevens in, en je ziet eenvoudig de goedkoopste energieleverancier die past bij jouw energieconsumptie. Je vind hier alle exclusieve welkomstkortingen die men standaard niet bij aanbieders zoals Greenchoice en Vandebron kunt gebruiken. Overstappen gaat gemakkelijk en zonder problemen. Hier lees je functionele aanwijzingen en handreikingen dat je kunt gebruiken bij het speuren naar de goedkoopste energieaanbieder, hoe je onze vergelijker het beste kunt gebruiken, wat je moet weten over overstappen, en wat de mogelijkheden zijn rondom groene energie.


De goedkoopste energieleverancier Helmond

Welke energiemaatschappij moet ik kiezen voor goedkope energie in Helmond? Het is niet mogelijk één energieleverancier te onderscheiden die daadwerkelijk het meest voordelig is. Dit wordt mede bepaald door aspecten als: gas- en stroom consumptie en adres. Bovendien moet je meer mee laten wegen dan puur de energietarieven. Dat bepaalt maar in kleine mate de uiteindelijke energierekening. Check maar eens jullie energie jaarrekening: verbruikskosten, opslag duurzame energie, regiotoeslag, netbeheerkosten, energiebelasting: stuk voor stuk kostenposten die meetellen. Bovendien bieden flink wat aanbieders een vorstelijke welkomstpremie als jij naar hen overstapt. Soms krijg je ‘een bonus van liefst €150 t/m €270. Op energieleverancieractie.nl bekijk je ook energieleveranciers vergelijken Schermerhorn.

Goedkoop stroom en gas afsluiten

Kortom: Het is een aardig ingewikkelde calculatie. Schrik niet: dit hoef jij niet allemaal te doen. Dit wordt gedaan door de energievergelijker. Meteen overstappen naar een goedkoop energiepakket in Helmond juni 2024? Voer allereerst jouw woonplaats in en je geschatte verbruik in. Vervolgens volgt een resultatenpagina met beschikbare energiemaatschappijen. Je treft meteen de goedkoopste leverancier van stroom en gas. Overstappen is zo gedaan. Problemen bij het doorgeven van jouw energieconsumptie? Hierna bekijk jij het stroomverbruik en gasverbruik van verschillende gezinsgroottes en soort woningen.


Type woning Verbruik
Appartement 900 m³
Tussenwoning 1.250 m³
Hoekwoning 1.475 m³
2 onder 1 kap 1.700 m³
Vrijstaande woning 2.300 m³

Soort huishouden Stroom / Elektriciteit Gas
1 bewoner 2.000 kWh 625 m³
2 bewoners 2.200 kWh 1.050 m³
Familie (1 kind) 3.025 kWh 1.500 m³
2 & 2 kinderen 3.650 kWh 1.650 m³
2 & 3 kinderen 4.275 kWh 2.025 m³

Alle leveranciers

Alle populaire providers vergelijken. Van Clean Energy tot en met Oxxio.

Altijd de laagste prijs

Vergelijk alle contracten op prijs. Besparingen mogelijk tot €415 per jaar.

Moeiteloos overstappen

Dankzij de overstapservice. Geen moment zonder stroom of gas!

Energieprijzen vergelijken in Helmond

Eenvoudig besparen op stroom en gas? Geïnteresseerd in een betaalbaar energiecontract? Dan heb je de juiste website gevonden. Dankzij onze zoekmachine kun je à la minute energieprijzen Helmond vergelijken. Voer je adres en gas/licht inschatting in en kies meteen de goedkoopste maatschappij. Aanvullende info over een bepaald pakket? Klik dan op de merkpagina. Vergelijk nu de belangrijkste energie aanbiedingen en welkomstkortingen. Snel overstappen en genieten van goedkoop gas en licht.

Overstappen nieuw energiepakket
Wil jij direct gas en elektriciteit vergelijken? Volg de stappen op deze pagina en check rap de meest geschikte of meest goedkope energieleverancier voor jouw situatie. Ook interessant: goedkoopste energie in Bergentheim afsluiten.

Wil je nu proberen om gas en stroom te vergelijken in Helmond?

 1. Als eerst vul je jouw postcode en huisnummer in (Noord-Brabant)
 2. Kies de gezinsgrootte, of vul het volledige verbruik in.
 3. Optioneel kun jij je huidige leverancier invoeren.
 4. Kies het variabele of vaste energietarief.
 5. Kies de looptijd van het energiecontract (1 jaar tot 5 jaar, of variabel contract).
 6. Geef je voorkeuren door m.b.t. groene stroom.
 7. Selecteer de aanbieding die je wilt afsluiten en sluit online je contract over.

Populaire energiepakketten in Helmond juni 2024

Op zoek naar de meest populaire energiecontracten in Helmond? Op de site lees je een opsomming met beschikbare pakketten van de bekende energiemaatschappijen als Eneco, Vattenfall, Greenchoice, NLE, Essent + Oxxio, Budget Energie, Energiedirect.nl, Powerpeers, ENGIE gerekend met een verbruik van 2400 kWh tot 4500 kWh stroom en 850 m3 t/m 1900 m3 gas.

 • Eneco – EcoStroom + AardGas Garantieprijs Actie 1 jaar Vast
 • Essent – ZekerheidsGarantie Groene Stroom en Gas 1 jaar
 • Vattenfall – Groen uit Nederland en Gas tot 1 jaar Vast Actie
 • Greenchoice – Windstroom uit Nederland en Gas Variabel
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 3 jaar Prijs Zeker
 • Vandebron – 100% lokale windstroom en Groen gas 1 jaar vast
 • ENGIE – NL Groene stroom en gas 3 jaar vast
 • Delta – Groene Stroom en Gas 3 jaar Vast Actie
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Hoe kan ik snel overstappen van energieleverancier?

Tegenwoordig mag je helemaal zelf kiezen naar welk bedrijf je gaat om gas en licht af te nemen. Loopt het contract bijna af, heb je een nieuwe woning gekocht, of is het gewoon tijd om afscheid te nemen van jouw bestaande energieaanbieder? Dan is overstappen van energieleverancier interessant. Dit is ten allen tijde mogelijk. Kijk uit: bekijk ten alle tijde de kleine lettertjes van de energieaanbieder. Hoe zit het met de opzegtermijn, of krijg ik te maken met een boete of opzegvergoeding?

Vergelijken en overstappen

Vul je gegevens in en stap eenvoudig online over naar energiebedrijven in Helmond. Op het moment dat je aankoop is verzonden zul jij een mail ontvangen van de geselecteerde energieleverancier. Aan de hand daarvan lees je de overeengekomen kosten en kleine lettertjes (denk aan regiotoeslag, netbeheerkosten, energiebelasting, vastrecht, leveringkosten: ) van jouw nieuwe pakket. Het beschikbaar stellen van deze info is verplicht, en het duurt een paar dagen.

Bedenktijd bij energiepakket

Wanneer je de bevestiging ontvangen hebt, mag jij 14 werkdagen nadenken (bedenktijd). Binnen deze termijn mag je gratis en zonder je te hoeven verantwoorden het nieuwe contract cancellen. Doe je niets? De overstap van energie wordt automatisch doorgevoerd.

Huidige contract beëindigen

Je werkende gas en stroom pakket wordt opgezegd. Dikwijls doet de nieuwe aanbieder dit. Let op: ga je verhuizen? Jij zult dan normaliter het contract opzeggen (online of per brief).

Meterstanden doorgeven een nieuwe leverancier

Om het oversluiten te verwerken wordt gevraagd de actuele meterstanden te sturen aan de aanstaande energieleverancier. Dikwijls moet dit zo’n week voor de gekozen dag van overstappen, maar het kan ook best 15 dagen na de dag van overstappen. Jouw aanstaande energiemaatschappij stuurt de standen door naar de eerdere aanbieder zodat zij een eindafrekening voor jou kunnen opstellen.

Je bent overgestapt

Het hele stappenplan afgerond? Dan wordt de overstap afgewikkeld, en start de levering van stroom en gas door de gekozen energiemaatschappij in Helmond. Je ontvangt hiervan wederom een bevestiging en een voorstel voor een voorschotbedrag. Deze schatting van verbruikskosten mag jij bewerken. Bovendien krijg je een overzicht + eindafrekening van de eerdere leverancier. Bekijk ook “Qwint overstappen“.

Hoe zit het met groene stroom en zonnepanelen?

Duurzame energie is hedendaags een veelbesproken doelstelling. Voorbeelden zijn je huis gasvrij verwarmen en besparen op de CO2 uitstoot. Wat kan ik zelf doen met groene energie? 2 relevante opties zijn mogelijkheden zijn zonne-energie en windenergie. Een groot aantal energiemaatschappijen doen hier aan mee. De maatschappijen importeren windenergie en zonne-energie vaak bij buitenlandse bedrijven.

Zonnepanelen

Omtrent zonne-energie onderscheiden we 2 situaties: investeren in zonnepanelen voor op het dak of kiezen voor een elektriciteit leverancier die rechtstreeks zonne-energie importeert. Je eigen stroom genereren met zonnepanelen is heel interessant. Je kunt je eigen stroom gebruiken plus jouw ongebruikte stroom aan bedrijven terugleveren. Dit noemen we ook wel salderen. Jullie ontvangen hiervoor terugleververgoeding in de gemeente Helmond.

CV vervangen door Warmtepomp

De “ouderwetse” cv-ketel vervangen door warmtepomp is een andere populaire keuze. Door deze producten zal je gasverbruik significant dalen. Aan de andere kant verbruikt zo’n systeem wel stroom. Deze (hybride) warmtepompen vergen een aardige investering wanneer je het vergelijk met een Intergas, Nefit, Vaillant, Atag of Remeha ketel. Vanuit de overheid is er een subsidie te krijgen (ISDE). Zo kan je direct besparen op de energienota. Infraroodpanelen, Zonneboilers en Pelletkachels zijn ook populaire opties.

Groene windenergie

Op steeds meer plekken zie je grote parken met windmolens. De windturbine voorziet in volledig groene windstroom aan de Nederlandse huishoudens. Niet elk energiecontract werkt met deze vorm van groene stroom. Een uitgebreide filter kan je bekijken in de energievergelijker. Ook interessant: zelf investeren in een collectieve windmolen in provincie Noord-Brabant.

Besparen op je verbruik

Wil je echt groen zijn? Dan moet je besparen op je verbruik. In het geval je jouw eigen verbruik weet te beperken kan je dat aanzienlijk besparen. Niet alleen maar op de energienota, maar ook op de uitstoot van CO2. Kies bijvoorbeeld bewust voor producten met A++ labels of Ledverlichting. Begin vandaag nog met energie besparen in Helmond

Nieuwbouwwoning, verhuizen of overstappen naar een nieuw energiebedrijf? Vergelijk energie aanbieders in Helmond en betaal minder voor gas en licht!