Energieleveranciers Hasselt Vergelijk energiemaatschappijen en bespaar zo €525 per jaar


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Energieleveranciers in Hasselt vergelijken gaat eenvoudig middels onze energievergelijker! A la minute energie vergelijken? Voer je gegevens in, en je bekijkt ogenblikkelijk de goedkoopste energieleverancier voor jouw specifieke situatie. Je vind hier alle exclusieve kortingsacties die je niet op de reguliere manier bij bijvoorbeeld Allure Energie of Vrijopnaam kunt gebruiken. Overstappen van energie gaat handig en gebruiksvriendelijk. Op de site lees je toepasbare informatie en adviezen t.b.v. het vergelijken van de goedkoopste energieaanbieder, hoe een objectieve vergelijking in z’n werk gaat, hoe je snel kunt overstappen, en hoe het zit omtrent groene energie.


Goedkoopste energieleverancier Hasselt

Waar moet ik zijn voor goedkope energie in Hasselt? Goed om te weten: er is niet één energieleverancier te noemen die de laagste prijzen hanteert. Het is afhankelijk van factoren als: verbruik (kWh en m3) en woonplaats. Bovendien zijn er veel aspecten belangrijker dan alleen de energietarieven. Dat beslaat slechts ten dele de maandelijks energierekeningen. Bekijk maar eens je jaarrekening: jij betaalt leveringkosten, energiebelasting, vastrecht, aansluitkosten, regiotoeslag: het telt allemaal mee. Daarnaast bieden enkele aanbieders een vorstelijke welkomstpremie als je jouw contract oversluit. Doorgaans is dat zo’n €180 t/m €280. Op energieleverancieractie.nl bekijk je ook energieleveranciers vergelijken Rotsterhaule.

Goedkoop stroom en gas afsluiten

Ok: Het gaat om een aardig flinke berekening. Schrik niet: dit hoef jij niet allemaal te doen. Dat doet onze gratis energievergelijker. Vandaag nog overstappen naar een goedkoop energiepakket in Hasselt april 2024? In stap 1 vul jij jouw postcode en je totale jaarverbruik in. Daarna check je een lijst met beschikbare energie aanbieders. Jij kiest direct de goedkoopste aanbieder van gas en stroom. De overstap is binnen no-time doorgevoerd. Moeite bij het invoeren van gas en stroom verbruik? Hierna tref jij het gemiddelde gas- en stroomverbruik bij verschillende type woningen en huishouden.


Soort huis Verbruik
Appartement 900 m³
Tussenwoning 1.325 m³
Hoekwoning 1.450 m³
2 onder 1 kap 1.750 m³
Vrijstaande woning 2.000 m³

Soort huishouden Stroom kWh Gas
1 persoon 1.925 kWh 650 m³
2 bewoners 2.325 kWh 1.150 m³
Familie (1 kind) 2.950 kWh 1.425 m³
Familie (2 kinderen) 3.675 kWh 1.650 m³
Gezin + 3 kinderen 4.025 kWh 1.925 m³

Alle maatschappijen

Alle gangbare maatschappijen vergelijken. Van E.ON tot aan HVC.

Altijd de laagste prijs

Sorteer alle aanbieders op prijs. Besparingen mogelijk tot €245 per jaar.

Razendsnel overstappen

Het is zo geregeld met de overstapservice. Je komt niet zonder stroom of gas.

Energieprijzen vergelijken in Hasselt

Wil jij ook besparen op stroom en gas? Geïnteresseerd in een betaalbaar contract voor jouw energie? Dan zit je hier helemaal goed! Op basis van onze tool kun je snel energieprijzen Hasselt vergelijken. Voer je adres en ook verbruik in, en zoek probleemloos de goedkoopste leverancier. Meer informatie m.b.t. een zekere leverancier? Selecteer dan de merkpagina. Profiteer nu van de beste energie aanbiedingen en overstap bonussen. Binnen 5 minuten ben je overgestapt op goedkoop gas en licht.

Overstappen nieuw energiepakket
Meteen gas en elektriciteit vergelijken? Volg de stappen die je hiernaast ziet en signaleer meteen de duurzaamste of voordeligste energieleverancier voor je verbruik. Wellicht spreekt dit je ook aan: goedkoopste energie in Balloo afsluiten.

Hoe werkt gas en stroom vergelijken in Hasselt?

 1. Geef jouw postcode door (Overijssel)
 2. Kies de gezinsgrootte, of vul het exacte verbruik in.
 3. Geef aan bij welke leverancier je nu een contract hebt.
 4. Ga jij voor het vaste of variabele tarief?
 5. Maak een keuze uit de contracten (1 jaar, 3 jaar, 5 jaar, onbepaalde tijd).
 6. Eventueel kan je groene stroom (uit NL) kiezen.
 7. Maak een keuze uit de hoogste kortingen en zet de oversluit procedure in gang.

Populaire energiepakketten in Hasselt april 2024

Op zoek naar de meest populaire energiecontracten in Hasselt? Onder dit stukje check je een opsomming met gangbare pakketten van populaire energiemaatschappijen als Eneco, Essent, Greenchoice, Pure Energie, NLE en natuurlijk Qurrent, Oxxio, Powerpeers, Energiedirect.nl, ENGIE met een verbruik van 2500 kWh t/m 4300 kWh stroom en 900 m3 t/m 1850 m3 gas.

 • Eneco – EcoStroom + AardGas vast 3 jaar
 • Essent – ZekerheidsGarantie Groene Stroom en Gas 1 jaar Actie
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom en Gas tot 3 jaar Vast Actie
 • Greenchoice – Stroom en Gas Groenmix Vast
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 2 jaar Prijs Zeker
 • UnitedConsumers – Windstroom en Gas 1 jaar Vast Actie
 • ENGIE – NL Groene stroom en gas 1 jaar vast
 • EnergieFlex – Groene Stroom en Gas 3 jaar vast Actie
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Hoe kan ik snel overstappen van energieleverancier?

Vandaag de dag kies je zelf bij welke partij jij gas en licht koopt. Ben je bij contractvrij, sta je op het punt om te verhuizen, of voel je je niet meer thuis bij jouw huidige energieleverancier? Wacht dan niet langer met overstappen van energieleverancier. Overstappen kan op ieder gewenst moment. Kijk uit: doorzoek zeker even de voorschriften van het energiecontract. Heb je maken met een opzegtermijn en geldt er een opzegvergoeding als ik voortijdig opzeg?

Vergelijken en overstappen

Voer de gevraagde gegevens in en maak de overstap online in orde naar energiebedrijven in Hasselt. Op het moment dat je een bestelling hebt geplaatst krijg je de bevestiging binnen van de aankomende energiemaatschappij. In deze mail of brief lees je afgesproken prijzen en extra regels (onder andere opslag duurzame energie, verbruikskosten, aansluitkosten, vastrecht, regiotoeslag: ) van het energiepakket. Je ontvangt dit digitaal of per post, en het duurt een paar dagen.

Bedenktijd bij energiepakket

Nadat jouw bestelling bevestigd wordt, mag je nog gebruik maken van 2 weken bedenktijd. Gedurende deze dagen mag je zonder consequenties en zonder specifieke reden je nieuwe abonnement opzeggen. Wil je dan niet? Het overstappen van energie wordt automatisch doorgevoerd.

Huidige contract beëindigen

Het werkende pakket wordt opgezegd. Meestal zal jouw nieuwe aanbieder dit doen. Let op: ga je verhuizen? Dan moet je zelf meestal de huidige contracten moet opzeggen.

Jouw meterstanden doorgeven

Om het oversluiten te verwerken ben je verplicht de meterstanden door te geven aan jouw “nieuwe” maatschappij. In de meeste gevallen moet dit vlak voor de gekozen dag van overstappen, hoewel het soms ook uitloopt tot 1 of 2 weken nadat het contract is ingegaan. Jouw “nieuwe” energieleverancier zal deze gegeven doorzetten naar jouw oude energieaanbieder zodat de eindafrekening op correcte wijze kan worden opgemaakt.

Je bent overgestapt

Het hele stappenplan afgerond? Dan worden de laatste puntjes op de i gezet, en start de levering van stroom en gas door de nieuwe energiemaatschappij in Hasselt. Je kunt rekenen op wederom een bevestiging en een opzetje voor het nieuwe termijnbedrag (voorschotbedrag). Deze schatting van verbruikskosten mag jij verhogen. Daarnaast krijg je een jaaroverzicht en eindafrekening van de eerdere leverancier. Bekijk ook “Essent oversluiten“.

Groene stroom en zonnepanelen, hoe zit dat?

Duurzame energie is vandaag de dag een belangrijk thema. Voorbeelden zijn een gasvrij huis en je CO2 uitstoot verminderen. Hoe wordt ik duurzamer met groene energie? 2 relevante opties zijn opties zijn windenergie en zonne-energie. Een groot aantal leveranciers hebben dit al geïntegreerd. De aanbieders importeren zonne-energie en stroom afkomstig van wind vaak bij buitenlandse bedrijven.

Zonnepanelen

Met betrekking tot zonne energie kun jij kiezen: zonnepanelen installeren voor op jouw woning of speciaal op zoek gaan naar een energie aanbieder die zelf zonne-energie levert. Zelf zonnepanelen plaatsen is vaak erg winstgevend. Je kunt je eigen stroom gebruiken en bovendien het overschot aan stroom terugleveren. Maatschappijen noemen dit vaak salderen. Je krijgt daarvoor een aantrekkelijk tarief in de gemeente Zwartewaterland.

CV vervangen door Warmtepomp

De gasgestookte cv-ketel vervangen door warmtepomp is een andere populaire keuze. Zodoende verbruik je amper nog gas. Het verbruik van elektriciteit zal stijgen. Hybride warmtepompen zijn relatief prijzig in verhouding tot een Intergas, Atag, Vaillant, Remeha of Nefit ketel. Wel is er een (ISDE) subsidie mogelijk. Zo bereik je een aanmerkelijke besparing op de energierekening. Pelletkachels, Het warmtenet en Zonneboilers zijn goede alternatieven.

Windenergie

In alle provincies kom je windmolens tegen. Windturbines dragen bij aan schone windstroom wat goed is voor het milieu. Niet ieder aanbieder doet hier aan mee. Een uitgebreide filter kan je bekijken in de energievergelijker. Nieuw: zelf investeren in een collectieve windmolen in provincie Overijssel.

Energieverbruik minderen

Wil je echt groen zijn? Kijk dan ook kritisch naar je eigen verbruik. Wanneer je jouw eigen verbruik kan verlagen kan je dat aanzienlijk besparen. Niet alleen maar op de energienota, maar ook aan het feit dat je minder CO-2 uitstoot. Koop specifiek producten met A++ labels of LED lampen. Ga op de kosten van energie besparen in Hasselt

Ga je verhuizen of wil je overstappen van energie? Vergelijk energiemaatschappijen in Hasselt en betaal minder voor gas en licht!