Energieleveranciers Harmelen Vergelijk alle energiemaatschappijen en bespaar zo €265 per jaar


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Energieleveranciers in Harmelen vergelijken gaat eenvoudig middels onze energievergelijker! Snel online energie vergelijken? Vul de vergelijker in, en je ziet direct de goedkoopste energieleverancier voor jouw verbruik. Met veel exclusieve welkomstkortingen die jij niet via de normale weg bij bijv. Anode Energie of HVC ontvangt. Overstappen van energie gaat gemakkelijk en prettig. Op de site vind je toepasbare toelichtingen en handreikingen ten behoeve van het speuren naar de goedkoopste energieaanbieder, het eerlijk vergelijken van prijzen, hoe je snel kunt overstappen, en hoe het zit omtrent groene energie.


Goedkoopste energieleverancier Harmelen

Waar moet ik zijn voor goedkope energie in Harmelen? Er is helaas niet één energieleverancier te kwalificeren waar jij het goedkoopst uit bent. Dit wordt beïnvloed door jouw specifieke wensen: energieconsumptie en locatie. Ook moet je meer mee laten wegen dan puur de energietarieven. Dat beslaat maar in kleine mate de uiteindelijke energierekening. Bekijk maar eens je jaarrekening van de energieleverancier: aansluitkosten, regiotoeslag, vastrecht, opslag duurzame energie, netbeheerkosten: het wordt allemaal doorbelast. Verder hanteren flink wat organisaties een royale welkomstkorting voor consumenten die overstappen. In de praktijk ligt varieert dit van €140 – €195. Op energieleverancieractie.nl bekijk je ook energieleveranciers vergelijken Roosendaal.

Goedkoop stroom en gas afsluiten

Opletten: Het betreft een aanzienlijk moeilijke berekening. Schrik niet: dit hoef jij niet allemaal te doen. Via de energievergelijker kan jij dit eenvoudig doen. Nu overstappen naar een goedkoop energiepakket in Harmelen april 2024? Geef je adresgegevens plus hoeveel stroom en gas je verbruikt in. Aansluitend vind je een overzicht met relevante energiebedrijven. Je ontdekt vlug de goedkoopste aanbieder van stroom en gas. Het overstappen is binnen no-time rond gemaakt. Tips gebruiken bij het doorgeven van jouw energieconsumptie? Op de site vind je het stroomverbruik en gasverbruik van voor een aantal situaties.


Type woning Gasverbruik
Appartement 875 m³
Tussenwoning 1.275 m³
Hoekwoning 1.500 m³
2 onder 1 kap 1.700 m³
Vrijstaande woning 2.200 m³

Samenstelling huishouden Stroom / Elektriciteit Gas
1 persoon 1.975 kWh 600 m³
2 bewoners 2.250 kWh 1.125 m³
2 & 1 kind 2.825 kWh 1.350 m³
Familie (2 kinderen) 3.625 kWh 1.725 m³
2 & 3 kinderen 4.075 kWh 1.950 m³

Alle maatschappijen

Alle landelijke aanbieders vergelijken. Van Greenchoice tot aan NLE.

Vind het goedkoopste pakket

Vergelijk alle contracten op prijs. Je bespaart zo €245 per jaar.

Een snelle overstap

Daarvoor gebruik je de overstapservice. Je komt niet zonder stroom of gas.

Energieprijzen vergelijken in Harmelen

Wil jij ook besparen op stroom en gas? Geïnteresseerd in een goedkoop energiecontract? Dan ben je hier aan het juiste adres! Dankzij de vergelijker kan je binnen no-time energieprijzen Harmelen vergelijken. Vul postcode + huisnummer plusverbruiksgegevens in, en zoek onmiddellijk het goedkoopste contract. Meer weten over een zeker contract? Ga dan verder naar de merkpagina. Check nu alle populaire energie aanbiedingen en welkomstbonussen. In luttele minuten stap jij over naar goedkoop gas en licht.

Overstappen nieuw energiepakket
Hoe werkt gas en elektriciteit vergelijken? Maak gebruik van het stappenplan rechts en bekijk vlug de duurzaamste of de goedkoopste energieleverancier voor je verbruik. Vind alles uit over goedkoopste energie in Bakkeveen afsluiten.

Hoe gaat gas en stroom vergelijken in Harmelen?

 1. Vul jouw postcode + huisnummer in (Utrecht)
 2. Selecteer het aantal personen in het huishouden, of kies direct het verbruik.
 3. Optioneel kun jij je huidige leverancier invoeren.
 4. Kies het variabele of vaste energietarief.
 5. Hoe lang wil jij aan het contract vastzitten (variabel / modelcontract of 1 tot 5 jaar).
 6. Kies voor groene of grijze stroom.
 7. Klik op de aanbieding van je voorkeur en zet de oversluit procedure in gang.

Populaire energiepakketten in Harmelen april 2024

Nieuwsgierig naar populaire energiecontracten in Harmelen? Nu vind jij een ranglijst van gangbare pakketten van de grote Nederlandse maatschappijen zoals NLE, Vattenfall, Greenchoice, Pure Energie, Eneco maar uiteraard ook Oxxio, ENGIE, Energiedirect.nl, Powerpeers, Budget Energie berekend met een consumptie van 2100 kWh – 3300 kWh stroom en 900 m3 t/m 1850 m3 gas.

 • Eneco – EcoStroom + AardGas vast 4 jaar
 • Essent – ZekerheidsGarantie Groene Stroom en Gas 3 jaar
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom en Gas tot 1 jaar Vast Actie
 • Greenchoice – Stroom en Gas Groenmix Vast
 • Qurrent – Modelcontract groene stroom en groen gas
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas variabel onbepaalde tijd
 • Budget Energie – Groene Stroom en Gas Vast 1 jaar
 • Oxxio – Stroom en Gas Modelcontract
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Hoe kan ik overstappen van energieleverancier?

Tegenwoordig beslis jij zelf waar je jouw gas en licht “inkoopt”. Is het einde van de contractperiode in zicht, heb je een nieuwe woning gekocht, of wil je gewoon af van jouw bestaande energieaanbieder? Wellicht is het tijd voor overstappen van energieleverancier. Dit is ten allen tijde mogelijk. Advies: bekijk ten alle tijde de kleine lettertjes van het huidige contract. Wat is de opzegtermijn, of krijg ik te maken met een boete of opzegvergoeding?

Contracten vergelijken en overstappen

Vul jouw locatie, verbruik en wensen in, en maak de overstap online in orde naar energiebedrijven in Harmelen. Vanaf het punt dat je aankoop is verzonden krijg je een bevestigingsmail of brief van de gekozen leverancier. In dit schrijven bekijk jij de kosten en voorwaarden (onder andere opslag duurzame energie, leveringkosten, aansluitkosten, regiotoeslag, energiebelasting: ) van het energiepakket. Je ontvangt dit digitaal of per post, vaak binnen een week.

Bedenktijd bij energiepakket

Nadat het nieuwe contract binnen is, heb je nog 14 dagen bedenktijd. In deze periode heb je de mogelijkheid om gratis, of een geldige reden op te geven, jouw aanvraag annuleren. Wil je dan niet? De overstap van energie wordt dan definitief in gang gezet.

Opzeggen van huidige energiecontract

Dat lopende contract wordt stopgezet. Normaal gesproken draagt de nieuwe maatschappij hier zorg voor. Belangrijk: krijg je een andere huis? Bij dit scenario moet je zelf normaliter de huidige contracten moet opzeggen.

Meterstanden doorgeven

Voor een geslaagde overstap ben je verplicht de meterstanden door te geven aan jouw “nieuwe” energieleverancier. Meestal wordt dit van je gevraagd een paar dagen voor het moment van overstappen, maar het kan ook best een paar dagen nadat het contract is ingegaan. De nieuwe aanbieder geeft dit door aan de eerdere energieaanbieder zodat deze de eindafrekening kan maken.

Je bent overgestapt van energie

Heb jij alle stappen afgerond? Dan wordt de overstap afgewikkeld, en zal gas en stroom worden geleverd door de “nieuwe” energiemaatschappij in Harmelen. Hiervoor krijg je wederom een bevestiging plus een voorstel van het maandelijkse voorschotbedrag. Je kunt dit gewoon corrigeren. Daarnaast ontvang je een overzicht + eindafrekening van je voormalige energieleverancier. Ga verder naar “DELTA oversluiten“.

Groene stroom met zonnepanelen combineren?

Duurzame energie is momenteel een veelbesproken doelstelling. Veelgehoorde kreten zijn wonen zonder gasaansluiting en de uitstoot van CO2 reduceren. Hoe kan ik aan de slag met groene energie? De twee meest interessante opties zijn zon en wind (energie). Bijna alle leveranciers maken hier graag gebruik van. De maatschappijen kopen deze windenergie en zonne-energie vaak bij buitenlandse bedrijven.

Zonnepanelen

Aangaande zonne-energie onderscheiden we 2 situaties: investeren in zonnepanelen voor jullie eigen woning of specifiek zoeken naar een elektriciteit leverancier die rechtstreeks zonne-energie importeert. Zelf stroom opwekken met zonnepanelen is aantrekkelijk (terugverdientijd). Jij kan je stroom dan zelf gebruiken en daarnaast het overschot aan stroom terugleveren. Ook wel bekend als salderen. Jullie ontvangen hiervoor terugleververgoeding in de gemeente Woerden.

Gasketel vervangen voor warmtepomp

De gasgestookte cv-ketel vervangen door warmtepomp is een andere populaire keuze. Daardoor kan je het gasverbruik flink reduceren. Aan de andere kant verbruikt zo’n systeem wel stroom. Deze (hybride) warmtepompen zijn relatief prijzig als je ze legt naast een Intergas, Atag, Remeha, Vaillant of AWB ketel. Vanuit de overheid is er een subsidie te krijgen (ISDE). Dit betekent een aanzienlijke besparing op de energiekosten. Het warmtenet, Zonneboilers en Infraroodpanelen zijn ook innovatieve producten.

Windenergie

Door heel Nederland zijn tegenwoordig windmolens te vinden. Windturbines genereren 100% groene windstroom voor woningen in ons land. Niet ieder leveranciers biedt deze vorm van stroom aan. Extra info hierover is beschikbaar in onze online energievergelijker. Wat ook in opkomst is: investeren in een eigen windmolen (collectief) in provincie Utrecht.

Minder energie consumeren

Bewuster met elektriciteit omgaan? Neem dan het actuele verbruik onder de loep. Zodra je jouw energieconsumptie kan verlagen kan je dat aanzienlijk besparen. En dan hebben we het niet alleen over de energierekening, maar je bent ook duurzaam bezig (CO2). Ga zoveel mogelijk voor producten met A++ labels of zuinige LED lampen. Wacht niet langer en ga energie besparen in Harmelen

Ga je verhuizen of wil je overstappen van energie? Vergelijk energie aanbieders in Harmelen en bezuinig op gas en licht!