Energieleveranciers Harlingen Vergelijk energiemaatschappijen en bespaar zo €655 per jaar


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Energieleveranciers in Harlingen vergelijken is gemakkelijk middels onze energievergelijker! Snel online energie vergelijken? Voer je gegevens in, en je achterhaalt meteen de goedkoopste energieleverancier die aansluit bij jouw wensen. Ontdek aantrekkelijke welkomstacties die jij niet via de normale weg bij bedrijven als Essent of Noordelijk Lokaal Duurzaam kunt vinden. Overstappen van energie gaat moeiteloos en rap. Op energieleverancieractie.nl vergaar je toepasbare aanwijzingen en hulp t.b.v. het uitzoeken van een voordelige energieaanbieder, hoe een objectieve vergelijking in z’n werk gaat, hoe de overstapservice werkt, en wat jij kunt doen ten aanzien van groene energie.


De goedkoopste energieleverancier Harlingen

Bij welke energiemaatschappij moet ik zijn voor goedkope energie in Harlingen? Het is onmogelijk één energieleverancier te bestempelen waar jij het goedkoopst uit bent. Dit hangt af van factoren als: stroom- en gasverbruik en woonplaats. Bovendien zijn er meer zaken belangrijk dan puur de energietarieven. Dat beslaat maar beperkt de energienota. Doorzoek maar eens jouw jaarrekening van jouw huidige energiemaatschappij: netbeheerkosten, vastrecht, opslag duurzame energie, verbruikskosten, regiotoeslag: het wordt allemaal doorbelast. Verder hanteren flink wat organisaties een aantrekkelijke welkomstkorting als jij naar hen overstapt. Dit kan zelfs oplopen van €150 tot €280. Wellicht ook beschikbaar: energieleveranciers vergelijken Roodeschool.

Goedkoop stroom en gas afsluiten

Kortom: We hebben het hier over een aardig complexe rekensom. Je hoeft de rekenmachine er niet bij te pakken. Dat doet onze gratis energievergelijker. Binnen een paar minuten overstappen naar een goedkoop energiepakket in Harlingen juli 2024? Geef je adresgegevens plus hoeveel stroom en gas je verbruikt in. Dan vind je een resultatenpagina met de meest voordelige energiecontracten. Je selecteert meteen de goedkoopste aanbieder van stroom en gas. Het overstappen is kinderspel, het is snel rond gemaakt. Moeite bij het doorgeven van je jaarlijkse energiegebruik? Hieronder check je het gemiddelde stroom- en gasverbruik bij voor verschillende situaties.


Omschrijving Gasgebruik
Appartement 800 m³
Tussenwoning 1.300 m³
Hoekwoning 1.400 m³
2 onder 1 kap 1.600 m³
Vrijstaande woning 2.100 m³

Samenstelling huishouden Stroom kWh Gas
1 bewoner 1.950 kWh 675 m³
2 persoons huishouden 2.350 kWh 1.100 m³
2 & 1 kind 2.775 kWh 1.425 m³
Familie (2 kinderen) 3.775 kWh 1.800 m³
Familie (3 kinderen) 4.175 kWh 2.025 m³

Alle aanbieders

Alle gangbare providers vergelijken. Van Allure Energie tot UnitedConsumers.

Altijd de goedkoopste aanbieder

Niemand wil teveel betalen voor energie. Besparingen tot wel €505 per jaar.

Een snelle overstap

Ontdek het gemak van de overstapservice. Geen dag zonder stroom of gas!

Energieprijzen vergelijken in Harlingen

Eenvoudig besparen op stroom en gas? Overstappen op een goedkoop contract voor jouw energie? Dan zit je hier helemaal goed! Middels energieleverancieractie.nl kan men moeiteloos energieprijzen Harlingen vergelijken. Voer je adres en ook verbruik in, en bekijk probleemloos de goedkoopste aanbieder. Meer info over een zeker contract? Klik dan op site van de leverancier. Profiteer nu van de beste energie aanbiedingen en welkomstkortingen. Binnen 5 minuten ben je overgestapt op goedkoop gas en licht.

Overstappen ander energiepakket
Meteen gas en elektriciteit vergelijken? Gebruik het stappenplan hiernaast en vergelijk binnen no-time de beste of de goedkoopste energieleverancier voor jouw situatie. Mensen zochten ook naar: goedkoopste energie in Bakhuizen afsluiten.

Hoe werkt gas en stroom vergelijken in Harlingen?

 1. Geef jouw postcode door (Friesland)
 2. Klik op het aantal personen (1 t/m 6), of vul het exacte verbruik in.
 3. Optioneel kun jij je huidige leverancier invoeren.
 4. Ga jij voor het vaste of variabele tarief?
 5. Kies de contractsduur die bij je past (1 jaar – 3 jaar of flexibel termijn).
 6. Vink eventueel groene energie aan.
 7. Kies de beste aanbieding en laat het overstappen voor je regelen.

Populaire energiepakketten in Harlingen juli 2024

Benieuwd naar de meest populaire energiecontracten in Harlingen? Op deze website vind je een lijstje met meest bestelde pakketten van populaire energiemaatschappijen als Essent, Vattenfall, Pure Energie, Eneco, NLE + Budget Energie, ENGIE, Powerpeers, Energiedirect.nl, Oxxio op basis van een verbruik van 1600 kWh t/m 3350 kWh stroom en 1000 m3 t/m 1650 m3 gas.

 • Eneco – EcoStroom + AardGas Actie 1 jaar Vast
 • Essent – Modelcontract Stroom + Gas
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom en Gas tot 1 jaar Vast Actie
 • Greenchoice – Windstroom uit Nederland en Gas Vast 3 jaar
 • Qurrent – Windstroom en Gas Variabel
 • Energiedirect.nl – Groene Stroom en CO2 Gecompenseerd Gas onbepaalde tijd
 • Budget Energie – Modelcontract stroom en gas
 • EnergieFlex – 100% Sociaal Groen Gas en Groene Stroom 1 jaar vast
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Hoe kan ik overstappen van energieleverancier?

Tegenwoordig ben jij in control waar je jouw gas en licht “inkoopt”. Is je energiecontract bijna afgelopen, heb je een nieuwe woning gekocht, of ben je niet zo tevreden over jouw bestaande energieaanbieder? Wacht dan niet langer met overstappen van energieleverancier. Overstappen kan op ieder gewenst moment. Advies: doorzoek zeker even de condities van de huidige energieleverancier. Welke opzegtermijn geldt er, of volgt er een boete bij vroegtijdige contractbreuk?

Vergelijken en overstappen

Vul je gegevens in en sluit het nieuwe abonnement af bij energiebedrijven in Harlingen. Als je een bestelling hebt geplaatst zal er maar mail / bevestigingsbrief binnenkomen van jullie nieuwe energieaanbieder. In deze mail of brief tref jij de prijzen en extra regels (denk aan verbruikskosten, energiebelasting, netbeheerkosten, vastrecht, opslag duurzame energie: ) van het energiepakket. Dit wordt digitaal en/of per post verstuurd, in de regel binnen 14 dagen.

Bedenktijd bij energiepakket

Nadat je jouw nieuwe contract ontvangen hebt, heb je recht op een bedenktijd van 14 dagen. Binnen deze 14 dagen mag je gratis en zonder specifieke reden je nieuwe abonnement opzeggen. Wil je dan niet? Het overstappen van energie is dan rechtsgeldig.

Huidige contract beëindigen

Je vorige contract zal worden beëindigd. Normaal gesproken zal jouw nieuwe aanbieder dit doen. Goed om te weten: ga je van woning wisselen? Dan moet je zelf doorgaans het contract opzeggen (online of per brief).

Doorgeven van meterstanden

Voor een geslaagde overstap zullen de huidige meterstanden moeten worden gestuurd aan de aanstaande energieaanbieder. Dikwijls gebeurt dit vlak voor de datum van overstap, maar het kan vaak nog tot 2 weken na de gekozen overstapdatum. De nieuwe leverancier zal deze gegeven doorzetten naar je voormalige maatschappij zodat de eindafrekening op correcte wijze kan worden opgemaakt.

Je bent overgestapt

Is dit allemaal goed gegaan? Dan wordt alles in orde gemaakt, en start de levering van stroom en gas door je nieuw gekozen energiemaatschappij in Harlingen. Hiervoor krijg je een bevestiging en een voorstel voor een voorschotbedrag. Je kunt dit gewoon wijzigen. Voorts incasseer jij een eindafrekening van je voormalige aanbieder. Bekijk nu “De Vastelastenbond oversluiten“.

Hoe zit het met groene stroom en zonnepanelen?

Duurzame energie is tegenwoordig iets waar veel mensen mee bezig zijn. Denk aan een gasvrij huis en de uitstoot van CO2 reduceren. Hoe kan ik groene energie gebruiken? De 2 meest toegepaste alternatieven zijn windenergie en zonne-energie. Bijna alle leveranciers hebben dat in hun portfolio. De leveranciers bestellen zonnestroom en windenergie vaak bij buitenlandse bedrijven.

Zonnepanelen

Ten aanzien van zonne-energie zijn er 2 mogelijkheden: zonnepanelen laten plaatsen voor op het dak of speciaal op zoek gaan naar een stroomaanbieder die zonne-energie inkoopt. Zelf stroom opwekken met zonnepanelen is heel interessant. Je kunt je huis dan voorzien eigen stroom en daarnaast het overschot aan stroom terugleveren. Ook wel bekend als salderen. Je krijgt daarvoor een tegemoetkoming in de gemeente Harlingen.

CV vervangen door Warmtepomp

De traditionele cv-ketel vervangen door warmtepomp is sterk in opkomst. Middels dit systeem verbruik je nauwelijks tot geen gas meer. Echter ga je wel meer stroom gebruiken. Hybride warmtepompen zijn nog best duur i.v.m. een Intergas, Atag, Remeha, AWB of Nefit ketel. Er is wel een subsidie (ISDE) beschikbaar. Zo bereik je een aanmerkelijke besparing op de energienota. Pelletkachels, Zonneboilers en Infraroodpanelen kunnen ook uitkomst bieden.

Windenergie

Door heel Nederland zie je grote parken met windmolens. Windturbines genereren 100% groene windstroom voor NL huishoudens. Niet elk energiepakket is automatisch aanbieder van groene stroom. Details per aanbieder zul je in de energievergelijker terugvinden. Iets actueels: je eigen (stukje) windmolen aanschaffen in provincie Friesland.

Minder energie consumeren

Vind jij een schoner milieu belangrijk? Kijk dan ook kritisch naar je eigen verbruik. Zodra je jouw eigen verbruik kunt terugdringen levert dat een besparing op. Niet alleen maar op de energienota, maar ook op CO-2 uitstoot. Ga zoveel mogelijk voor huishoudelijke apparatuur met A+ energielabel of zuinige LED lampen. Wacht niet langer en ga energie besparen in Harlingen

Ga je verhuizen of wil je overstappen van energie? Vergelijk energiemaatschappijen in Harlingen en bespaar op gas en licht!