Energieleveranciers Bakhuizen Vergelijk energiemaatschappijen en bespaar tot €595 per jaar


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Energieleveranciers in Bakhuizen vergelijken doe je razendsnel door middel van onze energievergelijker! A la minute energie vergelijken? Vul de vergelijker in, en je bekijkt direct de goedkoopste energieleverancier die aansluit bij jouw wensen. Check alle unieke kortingsacties die jij via de sites van bedrijven als Essent en UnitedConsumers kan afsluiten. Overstappen van energie gaat makkelijk en gebruiksvriendelijk. Op energieleverancieractie.nl doorzoek jij nuttige gegevens en handreikingen dat je kunt gebruiken bij het uitzoeken van de goedkoopste energieaanbieder, hoe een objectieve vergelijking in z’n werk gaat, wat precies de overstapservice is, en wat er allemaal mogelijk is rondom groene energie.


De goedkoopste energieleverancier Bakhuizen

Wat is het beste adres voor goedkope energie in Bakhuizen? Het is onmogelijk één energieleverancier te vermelden waar jij het goedkoopst uit bent. Het heeft te maken met factoren als: stroom- en gasverbruik en woonplaats. Verder zijn er veel aspecten belangrijker dan puur de energiekosten. Deze bepalen maar beperkt je rekening voor de energie. Inspecteer maar eens de laatste jaarrekening van jouw huidige energiemaatschappij: opslag duurzame energie, regiotoeslag, netbeheerkosten, energiebelasting, aansluitkosten: het telt allemaal mee. Ook schenken enkele bedrijven een aantrekkelijke welkomstkorting als je jouw contract oversluit. In de praktijk ligt varieert dit van €115 tot €285. Wellicht ook beschikbaar: energieleveranciers vergelijken Kruisland.

Goedkoop stroom en gas afsluiten

Feit: Het betreft een aardig moeilijke calculatie. Geen nood, je hoeft niet zelf te rekenen. Dat doet onze gratis energievergelijker. Nu overstappen naar een goedkoop energiepakket in Bakhuizen mei 2024? Voer allereerst jouw woonplaats in en energieverbruik in. Vervolgens tref jij een overzicht met de meest voordelige energiebedrijven. Je ontdekt moeiteloos de goedkoopste leverancier van stroom en gas. Overstappen is zo geregeld. Moeite bij het schatten van jullie energieverbruik? Hierna detecteer je het gemiddelde gas- en stroomverbruik bij verschillende type woningen en huishouden.


Soort huis Gasverbruik
Appartement 825 m³
Tussenwoning 1.300 m³
Hoekwoning 1.450 m³
2 onder 1 kap 1.750 m³
Vrijstaande woning 2.300 m³

Samenstelling huishouden Stroom kWh Gas
1 persoons huishouden 1.975 kWh 650 m³
2 personen 2.250 kWh 1.100 m³
Familie (1 kind) 2.975 kWh 1.400 m³
2 & 2 kinderen 3.600 kWh 1.750 m³
Familie (3 kinderen) 4.325 kWh 2.100 m³

Alle aanbieders

Alle gangbare providers vergelijken. Van Allure Energie tot Noordelijk Lokaal Duurzaam.

Besparen op je energie

Betaal niet langer teveel voor energie. Bespaar tot wel €495 per jaar.

Makkelijk overstappen

Mogelijk door de overstapservice. Je zit geen dag zonder stroom of gas!

Energieprijzen vergelijken in Bakhuizen

Zoek jij aantrekkelijke stroom- en gastarieven? Ben jij op zoek naar een betaalbaar contract? Dan heb je de juiste website gevonden. Door middel van onze tool kunnen jullie probleemloos energieprijzen Bakhuizen vergelijken. Vul postcode + huisnummer & gas/licht inschatting in en bekijk ogenblikkelijk de goedkoopste leverancier. Meer details over een zekere aanbieder? Klik dan op het bedrijfsprofiel. Ontdek nu de beste energie aanbiedingen en actiekortingen. In enkele dagen ben jij overgestapt naar goedkoop gas en licht.

Overstappen nieuw energiepakket
Wil jij ook geld besparen en gas en elektriciteit vergelijken? Volg de stappen rechts en achterhaal direct de “groenste” of voordeligste energieleverancier voor je verbruik. Zoek ook naar goedkoopste energie in Startenhuizen afsluiten.

Hoe kan ik gas en stroom vergelijken in Bakhuizen?

 1. Geef jouw postcode door (Friesland)
 2. Kies de gezinsgrootte, of vul het volledige verbruik in.
 3. Geef aan bij welke leverancier je nu een contract hebt.
 4. Ga jij voor het vaste of variabele tarief?
 5. Maak een keuze uit de contracten (1 jaar tot 5 jaar, of variabel contract).
 6. Wens je groene of grijze stroom?
 7. Klik op de aanbieding van je voorkeur en zet de overstap online in werking.

Populaire energiepakketten in Bakhuizen mei 2024

Hoe zit het met de meest populaire energiecontracten in Bakhuizen? Op energieleverancieractie.nl check je een aantal van beschikbare pakketten van energiemaatschappijen zoals Essent, Pure Energie, Greenchoice, NLE, Eneco en natuurlijk ENGIE, Energiedirect.nl, Budget Energie, Qurrent, Oxxio uitgaande van een verbruik van 2200 kWh t/m 2550 kWh stroom en 1050 m3 – 1550 m3 gas.

 • Eneco – EcoStroom + AardGas Garantieprijs 1 jaar Vast Actie
 • Essent – Groene Stroom Standaard en Gas Variabel
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom en Gas Vast Actie tot 1 jaar
 • Greenchoice – Stroom en Gas Groenmix Vast
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 1 jaar Prijs Zeker
 • Powerpeers – Opwekkersstroom en CO2-gecompenseerd Gas Vast 1 jaar Actie
 • ENGIE – NL Groene stroom en gas 1 jaar vast
 • Delta – Groene Stroom en Gas 3 jaar Vast Actie
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Wat moet ik weten over overstappen van energieleverancier?

In ons land mag je helemaal zelf kiezen waar jij je gas en licht inkoopt. Is het einde van de contractperiode in zicht, ga jij verhuizen, of is het gewoon tijd om afscheid te nemen van jouw bestaande leverancier? Je kunt dan overwegen om over te stappen van energieleverancier. Dit is ten allen tijde mogelijk. Kijk uit: achterhaal wel de condities van het gekozen energiepakket. Heb je maken met een opzegtermijn en is er een boete bij tussentijds opzeggen?

Energieaanbieders vergelijken en overstappen

Vul de vergelijker zo volledig mogelijk in en sluit het nieuwe abonnement af bij energiebedrijven in Bakhuizen. Zodra je een bestelling hebt geplaatst krijg je de bevestiging binnen van de geselecteerde leverancier. In dit schrijven bekijk je de geldige tarieven en kleine lettertjes (denk aan netbeheerkosten, leveringkosten, regiotoeslag, opslag duurzame energie, aansluitkosten: ) van jouw nieuwe pakket. Deze brief of mail ontvang je altijd, vaak binnen maximaal 10 werkdagen.

14 dagen bedenktijd

Nadat het nieuwe contract binnen is, mag je nog gebruik maken van 2 weken bedenktijd. Binnen deze termijn kan je kosteloos, of een uitgebreide toelichting te geven, het nieuwe contract cancellen. Doe je niets? De overstap van energie wordt geactiveerd volgens afspraak.

Oude contract opzeggen

Jouw actuele gas & licht pakket wordt opgezegd. In de meeste gevallen doet de nieuwe aanbieder dit. Tip: ga je van woning wisselen? Dan moet je zelf normaal gesproken het contract opzeggen (online of per brief).

Meterstanden doorgeven een nieuwe leverancier

Voor een correcte afhandeling wordt gevraagd de actuele meterstanden te sturen aan jouw “nieuwe” energieleverancier. Meestal wordt dit van je gevraagd enkele dagen voor passeren van de ingangsdatum, maar het kan ook best een paar dagen na de dag van overstappen. Jouw toekomstige maatschappij stuurt de standen door naar jouw “oude” aanbieder zodat deze de eindafrekening kan maken.

Je bent overgestapt

Heb jij alle stappen afgerond? Dan wordt alles definitief gemaakt, en zal gas en stroom worden geleverd door de nieuwe energiemaatschappij in Bakhuizen. Ze sturen jou hiervan vanzelfsprekend een bevestiging met daarbij een indicatie van het termijnbedrag (voorschot). Deze schatting van verbruikskosten mag jij corrigeren. Voorts krijg jij de eindafrekening van jouw oude leverancier. Bekijk ook “Cogas contract afsluiten“.

Hoe zit het met groene stroom en zonnepanelen?

Duurzame energie is momenteel een belangrijk thema. Veelgehoorde kreten zijn gasvrij wonen en je CO2 uitstoot verminderen. Maar hoe werkt groene energie nou precies? 2 relevante opties zijn mogelijkheden zijn windenergie en zonne-energie. Veel van de energieleveranciers hebben dat in hun portfolio. De maatschappijen importeren stroom – afkomstig van zon en wind – vaak bij buitenlandse bedrijven.

Zonnepanelen

Omtrent zonne-energie zijn er meerdere keuzes: zonnepanelen installeren voor op jouw woning of specifiek zoeken naar een stroomleverancier die werkt met zonne-energie. Zelf stroom opwekken met zonnepanelen is vaak erg winstgevend. Deze eigen stroom kan je in de woning gebruiken en daarnaast de “extra” stroom terugleveren. Ook wel bekend als salderen. Je ontvangt hiervoor een tegemoetkoming in de gemeente De Friese Meren.

CV vervangen door Warmtepomp

De gasgestookte cv-ketel vervangen door warmtepomp is sterk in opkomst. Door deze producten zal je gasverbruik significant dalen. Je stroomverbruik neemt wel toe. Deze (hybride) warmtepompen zijn nog wel aan de prijs als je ze legt naast een Intergas, AWB, Nefit, Vaillant of Remeha ketel. De landelijke ISDE subsidie maakt het wel aantrekkelijk. Zo kan je direct besparen op de energierekening. Infraroodpanelen, Het warmtenet en Zonneboilers zijn ook populaire opties.

Windenergie

Door heel Nederland kom je windmolens tegen. Deze windturbines leveren schone windstroom wat goed is voor het milieu. Niet ieder aanbieder werkt met deze vorm van groene stroom. Extra info hierover wordt weergegeven in de energievergelijker. Nieuw: je eigen (stukje) windmolen aanschaffen in provincie Friesland.

Energieverbruik reduceren

Streef jij naar een duurzame aardbol? Dan moet je kijken naar jullie elektriciteit consumptie. In het geval jij jouw persoonlijke energieconsumptie weet te verkleinen kan je dat aanzienlijk besparen. Niet alleen op de kosten, maar ook op het vervuilen van de aarde. Koop specifiek producten met A++ labels of zuinige LED lampen. Wacht niet langer en ga energie besparen in Bakhuizen

Nieuwbouwwoning, verhuizen of overstappen naar een nieuw energiebedrijf? Vergelijk aanbieders van energie in Bakhuizen en betaal minder voor gas en licht!