Energieleveranciers Harkema Vergelijk energiemaatschappijen en bespaar tot €595 per jaar


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Energieleveranciers in Harkema vergelijken is gemakkelijk dankzij onze energievergelijker! Meteen zelf energie vergelijken? Vul jouw gegevens in, en je achterhaalt direct de goedkoopste energieleverancier die voldoet aan jouw eisen. Ontdek tijdelijke aanbiedingen die je niet via de website van bijv. Allure Energie en Vandebron kan scoren. Overstappen van energie gaat handig en prettig. Op deze website doorzoek jij bruikbare details en support ten behoeve van het vergelijken van een voordelige energieaanbieder, het eerlijk vergelijken van prijzen, hoe de overstapservice werkt, en wat er allemaal mogelijk is ten aanzien van groene energie.


De goedkoopste energieleverancier Harkema

Wat is het beste adres voor goedkope energie in Harkema? Het is niet mogelijk één energieleverancier te kwalificeren waar jij het goedkoopst uit bent. Het is afhankelijk van jouw persoonlijke situatie: energieverbruik en postcode. Ook zijn er meer zaken belangrijk dan exclusief de energietarieven. Dat beslaat maar voor een deel de energienota. Doorzoek maar eens jouw jaarafrekening: je vindt daar: aansluitkosten, energiebelasting, verbruikskosten, regiotoeslag, vastrecht: het wordt allemaal doorbelast. Daarnaast hanteren veel leveranciers een royale welkomstpremie voor consumenten die overstappen. In de praktijk ligt varieert dit van €160 tot €205. Start nu ook met energieleveranciers vergelijken Rohel.

Goedkoop stroom en gas afsluiten

Feit: We hebben het hier over nogal een gecompliceerde rekensom. Schrik niet: dit hoef jij niet allemaal te doen. Via de energievergelijker kan jij dit eenvoudig doen. Meteen overstappen naar een goedkoop energiepakket in Harkema juli 2024? Voer allereerst jouw woonplaats in en een schatting van je energieverbruik in. Daarna tref jij een lijst met beschikbare energiemaatschappijen. Je treft eenvoudig de goedkoopste aanbieder van gas en stroom. De overstap is binnen no-time gepiept. Hulp nodig bij het invullen van jouw verbruik? Op energieleverancieractie.nl detecteer je het gemiddelde stroom- en gasverbruik bij verschillende gezinsgroottes en soort woningen.


Soort huis Gas
Appartement 850 m³
Tussenwoning 1.275 m³
Hoekwoning 1.475 m³
2 onder 1 kap 1.750 m³
Vrijstaande woning 2.000 m³

Aantal bewoners Stroom kWh Gas
1 bewoner 1.925 kWh 700 m³
2 bewoners 2.350 kWh 1.075 m³
Familie (1 kind) 3.025 kWh 1.475 m³
2 & 2 kinderen 3.700 kWh 1.625 m³
Familie (3 kinderen) 4.000 kWh 1.950 m³

Alle leveranciers

Alle erkende organisaties vergelijken. Van Allure Energie tot aan Innova Energie.

Een lagere energierekening

Nooit meer teveel betalen. Dit scheelt je zo €505 per jaar.

Gelijk overstappen

Mogelijk door de overstapservice. Altijd voorzien van gas en stroom.

Energieprijzen vergelijken in Harkema

Niet langer teveel betalen voor stroom en gas? Overstappen op een betaalbaar energiepakket? Vele consumenten zijn jou al voorgegaan. Door middel van de vergelijker kan jij binnen no-time energieprijzen Harkema vergelijken. Geef je woongegevens & stoom/gas verbruik in en bekijk snel de goedkoopste aanbieder. Meer info over een bepaalde aanbieder? Bekijk dan website van de aanbieder. Vergelijk nu de beste energie aanbiedingen en overstap bonussen. Iedereen wil toch profiteren van goedkoop gas en licht.

Overstappen nieuw energiepakket
A la minute gas en elektriciteit vergelijken? Volg de stappen rechts en check onmiddellijk de beste of de goedkoopste energieleverancier voor jullie woning. Misschien vind je dit ook relevant: goedkoopste energie in Baflo afsluiten.

Hoe kan ik snel gas en stroom vergelijken in Harkema?

 1. Als eerst vul je jouw postcode en huisnummer in (Friesland)
 2. Kies de gezinsgrootte, of vul het exacte verbruik in.
 3. Eventueel selecteer je jouw huidige leverancier (optie).
 4. Geef jouw voorkeur voor het variabele of vaste tarief.
 5. Kies de looptijd van het energiecontract (een vaste periode of juist flexibel).
 6. Vink eventueel groene energie aan.
 7. Selecteer de aanbieding die je wilt afsluiten en laat het overstappen voor je regelen.

Populaire energiepakketten in Harkema juli 2024

Op zoek naar de meest populaire energiecontracten in Harkema? Onder dit stukje vind je een tabel met meest bestelde pakketten van grote NL energiemaatschappijen als Greenchoice, Eneco, Pure Energie, Vattenfall, Essent en natuurlijk Qurrent, Oxxio, Budget Energie, Energiedirect.nl, Powerpeers berekend met een consumptie van 2500 kWh tot 3650 kWh stroom en 1400 m3 – 1700 m3 gas.

 • Eneco – Hollandsewind + EcoGas Actie 1 jaar Vast
 • Essent – ZekerheidsGarantie Groene Stroom en Gas 3 jaar
 • Vattenfall – Stroom en Gas Onbepaalde tijd
 • Greenchoice – Windstroom uit Nederland en Gas Vast 3 jaar
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 3 jaar Prijs Zeker
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas vast 5 jaar Actie
 • ENGIE – Groene stroom en gas 3 jaar vast
 • Delta – Groene Stroom en Gas Vast 3 jaar Actie
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Hoe kan ik snel overstappen van energieleverancier?

In dit land mag je helemaal zelf kiezen bij wie je gas en licht afneemt. Is jouw energiecontract verlopen, ga je binnenkort ergens anders wonen, of ben je ontevreden over jouw energieaanbieder? Wacht dan niet langer met overstappen van energieleverancier. Dit kan praktisch eigenlijk altijd. Let op: check wel de voorschriften van de energieaanbieder. Welke opzegtermijn geldt er, of krijg ik te maken met een boete of opzegvergoeding?

Aanbieders vergelijken en overstappen

Vul jouw locatie, verbruik en wensen in, en sluit het nieuwe abonnement af bij energiebedrijven in Harkema. Vanaf het punt dat jij een contract hebt afgesloten krijg je de bevestiging binnen van de geselecteerde energieaanbieder. Daarin zie jij de geldige tarieven en kleine lettertjes (bijvoorbeeld netbeheerkosten, vastrecht, opslag duurzame energie, leveringkosten, verbruikskosten: ) van het energiecontract. Dit kan per mail of post, vaak binnen maximaal 10 werkdagen.

Wettelijke bedenktijd

Nadat jouw bestelling bevestigd wordt, mag je nog gebruik maken van 2 weken bedenktijd. Binnen deze 14 dagen heb je de mogelijkheid om gratis, of een geldige reden op te geven, het pakket annuleren. Doe je niets? Het overstappen van energie zal dan actief worden op de afgesproken datum.

Opzeggen van oude contract

Het werkende gas en stroom pakket zal worden opgezegd. Dikwijls doet de nieuwe aanbieder dit. Let op: ga je verhuizen? In dat geval moet je zelf meestal de huidige contracten moet opzeggen.

Het doorgeven van meterstanden

Voor een geslaagde overstap wordt gevraagd de actuele meterstanden te sturen aan de toekomstige leverancier. In de meeste gevallen doe je dit een paar dagen voor de datum van overstap, maar het kan ook best 14 dagen nadat het contract is ingegaan. Jouw “nieuwe” aanbieder speelt de standen door aan jouw “oude” aanbieder zodat zij een eindafrekening voor jou kunnen opstellen.

Het overstappen is gelukt

Is dit allemaal goed gegaan? Dan wordt de overstap afgewikkeld, en begint de levering van stroom en gas door de geselecteerde energiemaatschappij in Harkema. Het is nog even wachten op natuurlijk een bevestiging aangevuld met een voorstel van het termijnbedrag (voorschotbedrag). Dit bedrag mag je gewoon corrigeren. Voorts ontvangen jullie een overzicht + eindafrekening van jouw “oude” aanbieder. Bekijk nu “Budget Energie oversluiten“.

Zonnepanelen voor groene stroom, werkt dat?

Duurzame energie is momenteel een veelbesproken doelstelling. Denk aan wonen zonder gasaansluiting en de uitstoot van CO2 reduceren. Hoe kan ik aan de slag met groene energie? De twee meest interessante manieren zijn windenergie en zonne-energie. Het gros van de energieleveranciers maken hier graag gebruik van. De organisaties importeren zonnestroom en windenergie vaak bij buitenlandse bedrijven.

Zonnepanelen

Met betrekking tot zonne energie zijn er 2 mogelijkheden: investeren in zonnepanelen voor op je eigen huis of specifiek zoeken naar een elektriciteit leverancier die rechtstreeks zonne-energie importeert. Zelf zonnepanelen plaatsen is vaak erg winstgevend. Je hebt de mogelijkheid je eigen stroom af te nemen en daarnaast jouw ongebruikte stroom aan bedrijven terugleveren. Ook wel bekend als salderen. Jullie ontvangen hiervoor een leuke prijs in de gemeente Achtkarspelen.

CV-ketel vervangen voor een warmtepomp

De klassieke cv-ketel vervangen door warmtepomp is sterk in opkomst. Op die manier verbruik je amper nog gas. Het verbruik van elektriciteit zal stijgen. Deze (hybride) warmtepompen zijn nog best duur i.v.m. een Intergas, Remeha, AWB, Nefit of Atag ketel. De ISDE subsidie kun jij hierop wel toepassen. Je kunt flink besparen op de energiekosten. Zonneboilers, Het warmtenet en Infraroodpanelen kun je ook nog afwegen.

Groene windenergie

Op een groeiend aantal locaties kom je windmolens tegen. De windturbine voorziet in schone windstroom aan de Nederlandse huishoudens. Niet elke leveranciers werkt met deze vorm van groene stroom. Details per aanbieder zul je in de energievergelijker terugvinden. Nieuw: een deel van een windmolen kopen in provincie Friesland.

Besparen op je verbruik

Bewuster met elektriciteit omgaan? Kijk dan ook kritisch naar je eigen verbruik. Op het moment dat je het verbruik van energie kan verlagen zal de besparing groot zijn. En dan hebben we het niet alleen over de energierekening, maar ook op de milieubelasting. Houd rekening met producten met A++ labels of Ledverlichting. Begin vandaag nog met energie besparen in Harkema

Ga je verhuizen of wil je overstappen van energie? Vergelijk energiemaatschappijen in Harkema en bespaar op gas en licht!