Energieleveranciers Haringhuizen Vergelijk alle energiemaatschappijen en bespaar €295 per jaar


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Energieleveranciers in Haringhuizen vergelijken is kinderspel met onze energievergelijker! Wil jij ook energie vergelijken? Vul alle velden in, en je ontdekt snel de goedkoopste energieleverancier voor jouw verbruik. Check alle exclusieve kortingsacties die jij niet via de normale weg bij onder andere Eneco en MAIN Energie kan scoren. Overstappen van energie gaat gemakkelijk en probleemloos. Op energieleverancieractie.nl lees je praktische details en hulp ter ondersteuning bij het speuren naar een voordelige energieaanbieder, hoe je het beste kunt vergelijken, hoe de overstapservice werkt, en wat er allemaal mogelijk is omtrent groene energie.


Goedkoopste energieleverancier Haringhuizen

Bij welke energiemaatschappij moet ik zijn voor goedkope energie in Haringhuizen? Goed om te weten: er is niet één energieleverancier te kwalificeren die daadwerkelijk het meest voordelig is. Dit hangt af van aspecten als: energieverbruik en locatie. Daarnaast moet je meer mee laten wegen dan puur de energietarieven. Deze bepalen slechts ten dele de uiteindelijke energierekening. Check maar eens jullie jaarrekening van de energieleverancier: verbruikskosten, energiebelasting, opslag duurzame energie, vastrecht, aansluitkosten: het telt allemaal mee. Ook gunnen de meeste aanbieders een hoge welkomstpremie voor consumenten die overstappen. Doorgaans is dat zo’n €110 – €205. Nu ook online: energieleveranciers vergelijken Roggel.

Goedkoop stroom en gas afsluiten

In het kort: Het is nogal een gecompliceerde rekensom. Gelukkig hoef je dit niet zelf te doen. Onze energievergelijker doet al het werk voor je. Direct overstappen naar een goedkoop energiepakket in Haringhuizen mei 2024? Geef je adresgegevens plus hoeveel stroom en gas je verbruikt in. Vervolgens doorzoek je een overzicht met beschikbare energiemaatschappijen. Je treft gemakkelijk de goedkoopste leverancier van stroom en gas. Overstappen van aanbieder is binnen no-time gedaan. Problemen bij het invullen van je gas & licht gebruik? Hierna vind jij het stroomverbruik en gasverbruik van verschillende type woningen en huishouden.


Type huis Gasgebruik
Appartement 875 m³
Tussenwoning 1.350 m³
Hoekwoning 1.450 m³
2 onder 1 kap 1.650 m³
Vrijstaande woning 2.000 m³

Samenstelling huishouden Stroom kWh Gas
1 persoons huishouden 1.900 kWh 625 m³
2 bewoners 2.450 kWh 1.125 m³
2 & 1 kind 3.075 kWh 1.475 m³
Familie (2 kinderen) 3.600 kWh 1.750 m³
Familie (3 kinderen) 4.275 kWh 2.000 m³

Alle maatschappijen

Alle landelijke partijen vergelijken. Van Allure Energie tot aan MAIN Energie.

Bekijk het goedkoopste pakket

Betaal niet langer teveel voor energie. Besparingen mogelijk tot €365 per jaar.

Makkelijk overstappen

Ontdek het gemak van de overstapservice. Nooit zonder stroom of gas!

Energieprijzen vergelijken in Haringhuizen

Vandaag nog besparen op stroom en gas? Overstappen op een goedkoop energiepakket? Dan zit je hier helemaal goed! Door middel van energieleverancieractie.nl kun je direct energieprijzen Haringhuizen vergelijken. Vul jouw locatie en ook verbruiksgegevens in, en selecteer moeiteloos de goedkoopste aanbieder. Meer info over een zeker pakket? Dit vind je in site van de leverancier. Profiteer nu van de beste energie aanbiedingen en actiekortingen. Vandaag nog overstappen? Gebruik goedkoop gas en licht.

Overstappen ander energiepakket
Wil jij direct gas en elektriciteit vergelijken? Check het stappenplan die je hiernaast ziet en vind binnen no-time de meest geschikte of de goedkoopste energieleverancier voor je huis. Ook interessant: goedkoopste energie in Baexem afsluiten.

Hoe werkt gas en stroom vergelijken in Haringhuizen?

 1. Geef jouw postcode door (Noord-Holland)
 2. Klik op het aantal personen (1 t/m 6), of vul het stroom- en gasverbruik in.
 3. Selecteer welke leverancier je nu hebt.
 4. Ga jij voor het vaste of variabele tarief?
 5. Kies de contractsduur die bij je past (1 jaar tot 5 jaar, of variabel contract).
 6. Geef jouw voorkeur voor groene energie.
 7. Klik op de aanbieding van je voorkeur en sluit je contract online over.

Populaire energiepakketten in Haringhuizen mei 2024

Hoe zit het met de meest populaire energiecontracten in Haringhuizen? Op de site doorzoek jij een opsomming met veel bestelde pakketten van grote NL energiemaatschappijen als Essent, Pure Energie, NLE, Vattenfall, Eneco + Qurrent, Oxxio, Budget Energie, ENGIE, Powerpeers met een verbruik van 1900 kWh – 4400 kWh stroom en 1300 m3 tot 1850 m3 gas.

 • Eneco – EcoStroom + AardGas Actie 1 jaar Vast
 • Essent – ZekerheidsGarantie Groene Stroom en Gas 1 jaar
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom en Gas tot 1 jaar Vast Actie
 • Greenchoice – Modelcontract groene stroom en groen gas
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 1 jaar Prijs Zeker
 • Powerpeers – Modelcontract Groene Stroom en CO2-gecompenseerd Gas
 • Budget Energie – Groene Stroom en Gas Vast 3 jaar
 • Delta – Groene Stroom en Gas 1 jaar Vast Actie
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Wat moet ik weten over overstappen van energieleverancier?

In Nederland ben jij in control bij wie je gas en licht afneemt. Is je energiecontract bijna afgelopen, ga je binnenkort ergens anders wonen, of wil je gewoon af van jouw bestaande energieaanbieder? Je kunt dan overwegen om over te stappen van energieleverancier. Dit kan praktisch eigenlijk altijd. Vergeet niet: achterhaal altijd de voorschriften van jouw energiemaatschappij. Hoe zit het met de opzegtermijn, of krijg ik te maken met een boete of opzegvergoeding?

Aanbieders vergelijken en overstappen

Voer de gevraagde gegevens in en gebruik de overstapservice voor energiebedrijven in Haringhuizen. Vanaf het punt dat je een bestelling hebt geplaatst ontvang je ter bevestiging een mail of brief van de aankomende organisatie. In deze mail of brief vind jij alle tarieven en condities (denk aan opslag duurzame energie, verbruikskosten, netbeheerkosten, leveringkosten, regiotoeslag: ) van het gekozen pakket. Je ontvangt dit digitaal of per post, doorgaans binnen 2 weken.

Wettelijke bedenktijd

Als je de bevestiging ontvangen hebt, heb je recht op een bedenktijd van 14 dagen. Binnen deze termijn kan je kosteloos, of een uitgebreide toelichting te geven, jouw aanvraag annuleren. Doe je niets? Het overstappen van energie is nu definitief.

Opzeggen van huidige energiecontract

Jouw werkende energiepakket wordt beëindigd. In de regel krijg je daarvoor hulp van het nieuwe energiebedrijf. Tip: staat er een verhuizing op stapel? Dan moet je zelf in de meeste gevallen de actuele abonnementen stopzetten.

Meterstanden doorgeven een nieuwe leverancier

De overstap goed regelen? Dan dien jij de meterstanden op tijd door te geven aan de toekomstige maatschappij. Normaal gesproken dien je dit te doen vlak voor het moment van overstappen, maar het kan vaak nog tot 1 of 2 weken nadat het contract is ingegaan. Jouw aanstaande leverancier stuurt de standen door naar de eerdere energieleverancier zodat deze de eindafrekening kan maken.

Je bent overgestapt

Alle stappen doorlopen? Dan worden de laatste puntjes op de i gezet, en begint de levering van stroom en gas door je nieuw gekozen energiemaatschappij in Haringhuizen. Hiervoor krijg je natuurlijk een bevestiging met daarbij een indicatie van het termijnbedrag (voorschot). Deze mag je op ieder moment verlagen. Daarbij krijg je jouw persoonlijke eindafrekening van jouw “oude” energiemaatschappij. Lees verder over “Anode Energie oversluiten“.

Groene stroom en zonnepanelen, hoe zit dat?

Duurzame energie is op dit moment een onderwerp waar veel over gesproken wordt. Denk aan wonen zonder gasaansluiting en minder CO2 uitstoten. Hoe kan ik aan de slag met groene energie? Twee veelbesproken alternatieven zijn zon en wind (energie). Veel van de leveranciers doen hier aan mee. De aanbieders kopen deze stroom – afkomstig van zon en wind – bij organisaties in NL en daarbuiten.

Zonnepanelen

Omtrent zonne-energie heb je 2 opties: zelf zonnepanelen aanschaffen voor op het dak of specifiek zoeken naar een stroomaanbieder die zonne-energie inkoopt. Zelf zonnepanelen plaatsen kan al snel lonen. Je kunt je huis dan voorzien eigen stroom en daarnaast de “extra” stroom terugleveren. Dit noemen we ook wel salderen. In ruil krijg je een redelijke vergoeding in de gemeente Hollands Kroon.

CV-ketel vervangen voor een warmtepomp

De “ouderwetse” cv-ketel vervangen door warmtepomp is ook een populaire optie. Zodoende zal je gasverbruik significant dalen. Je stroomverbruik neemt wel toe. Deze (hybride) warmtepompen zijn niet goedkoop in vergelijking met Intergas, Remeha, AWB, Nefit of Vaillant ketel. De ISDE subsidie kun jij hierop wel toepassen. Zo kan je direct besparen op de energierekening. Pelletkachels, Zonneboilers en Het warmtenet kun je ook nog afwegen.

Groene windenergie

Op steeds meer plekken zijn tegenwoordig windmolens te vinden. Windturbines dragen bij aan schone windstroom wat goed is voor het milieu. Niet elke leveranciers doet hier aan mee. Meer daarover kan je bekijken in de energievergelijker. Iets actueels: je eigen (stukje) windmolen aanschaffen in provincie Noord-Holland.

Minder energie consumeren

Vind jij een schoner milieu belangrijk? Dan moet je kijken naar jullie elektriciteit consumptie. Zodra jij jouw persoonlijke energieconsumptie vermindert kan je dat aanzienlijk besparen. In de eerste plaats financieel gezien, maar ook aan het feit dat je minder CO-2 uitstoot. Houd rekening met apparaten met een A+ label of energiezuinige LED verlichting. Tijd voor actie: nu energie besparen in Haringhuizen

Heb je een nieuw huis, ga je verhuizen of wil je gewoon overstappen? Vergelijk energiemaatschappijen in Haringhuizen en bezuinig op gas en licht!