Energieleveranciers Hantumhuizen Vergelijk energiemaatschappijen en bespaar tot €405 per jaar


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Energieleveranciers in Hantumhuizen vergelijken gaat gemakkelijker dan ooit via onze energievergelijker! Snel online energie vergelijken? Vul de vergelijker in, en je bekijkt direct de goedkoopste energieleverancier die voldoet aan jouw eisen. Je vind hier alle tijdelijke welkomstacties die je niet op de reguliere manier bij aanbieders zoals Engie of Innova Energie ontvangt. Het oversluiten gaat eenvoudig en kost slechts een paar minuten. Op deze website vergaar je nuttige gegevens en adviezen bij het vergelijken van een voordelige energieaanbieder, hoe je eerlijk kunt vergelijken, meer info over overstappen, en wat de mogelijkheden zijn omtrent groene energie.


De goedkoopste energieleverancier Hantumhuizen

Welke energiemaatschappij moet ik kiezen voor goedkope energie in Hantumhuizen? Het is niet mogelijk één energieleverancier aan te duiden die echt het goedkoopste is. Het is afhankelijk van jouw persoonlijke situatie: gas- en stroom consumptie en locatie. Daarnaast zijn er meer zaken belangrijk dan alleen de energietarieven. Deze bepalen maar voor een deel de energierekening. Controleer maar de jaarrekening van de energieleverancier: aansluitkosten, leveringkosten, energiebelasting, opslag duurzame energie, netbeheerkosten: het telt allemaal mee. Ook gunnen enkele aanbieders een flinke welkomstkorting als jij naar hen overstapt. Dit kan zelfs oplopen van €95 tot €190. Je treft hier ook uitgebreide info over energieleveranciers vergelijken Rilland.

Goedkoop stroom en gas afsluiten

Ok: Het is een aanzienlijk moeilijke berekening. Gelukkig hoef je dit niet zelf te doen. Onze energievergelijker doet al het werk voor je. Gelijk overstappen naar een goedkoop energiepakket in Hantumhuizen juli 2024? Vul je locatie in het zoekveld in + je geschatte verbruik in. Vervolgens doorzoek je een resultatenpagina met beschikbare energie aanbieders. Je treft gemakkelijk de goedkoopste leverancier van gas en stroom. De overstap is binnen enkele minuten gedaan. Moeite bij het doorgeven van jullie energieverbruik? Op deze pagina vind jij het gemiddelde stroom- en gasverbruik bij voor verschillende situaties.


Type huis Gasconsumptie
Appartement 900 m³
Tussenwoning 1.350 m³
Hoekwoning 1.500 m³
2 onder 1 kap 1.650 m³
Vrijstaande woning 2.300 m³

Gezinssamenstelling Elektriciteit kWh Gas
1 persoons huishouden 1.800 kWh 750 m³
2 personen 2.300 kWh 1.100 m³
Gezin + 1 kind 2.900 kWh 1.350 m³
Familie (2 kinderen) 3.525 kWh 1.700 m³
2 & 3 kinderen 4.375 kWh 2.075 m³

Alle aanbieders

Alle erkende organisaties vergelijken. Van Energieflex tot aan UnitedConsumers.

Besparen op je energie

Niet langer een hoge rekening. Je bespaart zo €265 per jaar.

Moeiteloos overstappen

Hiervoor gebruik je de overstapservice. Geen moment zonder gas of stroom.

Energieprijzen vergelijken in Hantumhuizen

Zoek jij aantrekkelijke stroom- en gastarieven? Ben jij op zoek naar een voordelig energiepakket? Vele consumenten zijn jou al voorgegaan. D.m.v. energieleverancieractie.nl kun je binnen no-time energieprijzen Hantumhuizen vergelijken. Geef je woongegevens en ook verbruik in, en zoek binnen no-time het goedkoopste contract. Meer informatie m.b.t. een bepaald contract? Dit vind je in site van de leverancier. Check nu de belangrijkste energie aanbiedingen en actiekortingen. In luttele minuten stap jij over naar goedkoop gas en licht.

Overstappen nieuw energiepakket
Hoe werkt gas en elektriciteit vergelijken? Gebruik het stappenplan op deze pagina en check meteen de milieuvriendelijkste of meest betaalbare energieleverancier passend bij je energieverbruik. Bekijk ook de mogelijkheden voor: goedkoopste energie in Baard afsluiten.

Hoe kan ik gas en stroom vergelijken in Hantumhuizen?

 1. Stap 1 is het invullen van je locatie (Friesland)
 2. Kies de gezinsgrootte, of kies direct het verbruik.
 3. Optioneel kun jij je huidige leverancier invoeren.
 4. Geef jouw voorkeur voor het variabele of vaste tarief.
 5. Kies de looptijd van het energiecontract (1 jaar, 3 jaar, 5 jaar, onbepaalde tijd).
 6. Selecteer optioneel groene stroom.
 7. Selecteer de aanbieding die je wilt afsluiten en sluit je contract online over.

Populaire energiepakketten in Hantumhuizen juli 2024

Wat zijn nu de populaire energiecontracten in Hantumhuizen? Op de site bekijk je een opsomming met gangbare pakketten van de grote Nederlandse maatschappijen zoals NLE, Vattenfall, Pure Energie, Essent, Greenchoice + Oxxio, ENGIE, Qurrent, Powerpeers, Energiedirect.nl met een verbruik van 2450 kWh tot 2800 kWh stroom en 850 m3 – 1700 m3 gas.

 • Eneco – EcoStroom + AardGas Garantieprijs Vast 1 jaar Actie
 • Essent – ZekerheidsGarantie Groene Stroom en Gas 1 jaar Actie
 • Vattenfall – Stroom en Gas Onbepaalde tijd
 • Greenchoice – Stroom en Gas Groenmix Vast
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 3 jaar Prijs Zeker
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas vast 1 jaar Actie
 • Budget Energie – Groene Stroom en Gas Actie 1 jaar Vast
 • EnergieFlex – 100% Sociaal Groen Gas en Groene Stroom 1 jaar vast
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Overstappen van energieleverancier, hoe werkt dat?

In dit land ben jij in control bij wie je gas en licht afneemt. Is je energiecontract bijna afgelopen, heb je een nieuwe woning gekocht, of wil je gewoon af van jouw energieaanbieder? Dan is overstappen van energieleverancier interessant. Het oversluiten is vaak direct mogelijk. Goed om te weten: bekijk ten alle tijde de voorschriften van het gekozen energiepakket. Wat heb je afgesproken qua opzegtermijn, en/of krijg je bij vroegtijdig opzeggen een boete?

Energieaanbieders vergelijken en overstappen

Voer alle gegevens in die worden gevraagd en sluit het nieuwe abonnement af bij energiebedrijven in Hantumhuizen. Zodra het contract is doorgevoerd krijg je een bevestigingsmail of brief van de gekozen leverancier. Hierin bekijk jij de kosten en kleine lettertjes (bijvoorbeeld opslag duurzame energie, regiotoeslag, aansluitkosten, energiebelasting, vastrecht: ) van het gekozen pakket. Het beschikbaar stellen van deze info is verplicht, doorgaans binnen 2 weken.

14 dagen bedenktijd

Nadat je jouw nieuwe contract ontvangen hebt, heb je recht op een bedenktijd van 14 dagen. In deze 14 dagen mag je zonder kosten en zonder je te hoeven verantwoorden het nieuwe contract cancellen. Wil je dan niet? Het overstappen van energie wordt automatisch doorgevoerd.

Opzeggen van huidige energiecontract

Het huidige energiepakket wordt stopgezet. Normaliter wordt dit geregeld door de nieuwe aanbieder. Advies: stap je over doordat je gaat verhuizen? Bij dit scenario moet je zelf doorgaans het oude abonnement annuleren.

Meterstanden doorgeven

De overstap goed regelen? Dan ben je verplicht de meterstanden door te geven aan jouw toekomstige energieleverancier. Meestal moet dit een paar dagen voor de gekozen dag van overstappen, maar het kan ook best 2 weken na de overstapdatum. Jouw toekomstige energiemaatschappij communiceert dit weer richting jouw oude maatschappij waarna je een eindafrekening ontvangt.

Je bent overgestapt van energie

Ben je er doorheen gekomen? Dan wordt alles in orde gemaakt, en zal gas en stroom worden geleverd door de gekozen energiemaatschappij in Hantumhuizen. Je kunt rekenen op vanzelfsprekend een bevestiging en een opzetje voor het nieuwe termijnbedrag (voorschotbedrag). Deze mag je op ieder moment wijzigen. Daarnaast krijgen jullie een jaaroverzicht en eindafrekening van jouw oude maatschappij. Check ook “Liander kosten“.

Groene stroom en zonnepanelen, hoe zit dat?

Duurzame energie is tegenwoordig een hot topic. Voorbeelden zijn gasvrij wonen en je CO2 uitstoot verminderen. Wat kan ik zelf doen met groene energie? Twee veelbesproken manieren zijn zonne-energie en windenergie. De meeste maatschappijen doen hier aan mee. De aanbieders reserveren zonnestroom en windenergie zowel bij Nederlandse bedrijven als EU.

Zonnepanelen

Wanneer we het hebben over zonn-energie zijn er 2 mogelijkheden: zelf zonnepanelen aanschaffen voor op het dak of kiezen voor een elektriciteitsmaatschappij die investeert in zonneparken. Zonnepanelen op je dak laten plaatsen is aantrekkelijk (terugverdientijd). Jij kan je stroom dan zelf gebruiken plus het overschot aan stroom terugleveren. We hanteren daarvoor het principe van ‘salderen’. Je ontvangt hiervoor een kleine vergoeding in de gemeente Dongeradeel.

CV vervangen door Warmtepomp

De gasgestookte cv-ketel vervangen door warmtepomp is een andere populaire keuze. Op die manier verbruik je amper nog gas. Het verbruik van elektriciteit zal stijgen. Hybride warmtepompen zijn nog best duur als je ze legt naast een Intergas, Remeha, Nefit, Atag of Vaillant ketel. De ISDE subsidie kun jij hierop wel toepassen. Dit betekent een aanzienlijke besparing op de energiekosten. Het warmtenet, Zonneboilers en Infraroodpanelen zijn goede alternatieven.

Windenergie

Op steeds meer plekken kom je windmolens tegen. De windturbine voorziet in volledig zuivere windstroom aan de Nederlandse huishoudens. Niet elk energiepakket is automatisch aanbieder van groene stroom. Meer hierover kan je bekijken in de energievergelijker. Nieuw: een deel van een windmolen kopen in provincie Friesland.

Energieverbruik minderen

Wil jij duurzaam met elektriciteit bezig zijn? Kijk dan ook kritisch naar je eigen verbruik. In het geval je het verbruik van energie kunt terugdringen heeft dat direct effect. Niet alleen op de kosten, maar ook op de uitstoot van CO2. Houd rekening met huishoudelijke apparatuur met A+ energielabel of energiezuinige LED verlichting. Tijd voor actie: nu energie besparen in Hantumhuizen

Verhuizen of contract verlopen en wil je overstappen van energie? Vergelijk energiemaatschappijen in Hantumhuizen en bezuinig op gas en licht!