Energieleveranciers Groeningen Vergelijk alle energiemaatschappijen en bespaar zo €545 per jaar


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Energieleveranciers in Groeningen vergelijken gaat gemakkelijker dan ooit door middel van onze energievergelijker! A la minute energie vergelijken? Vul de vergelijker in, en je checkt snel de goedkoopste energieleverancier die voldoet aan jouw eisen. Je vind hier alle exclusieve welkomstacties die men standaard niet bij bedrijven als Allure Energie of UnitedConsumers kan afsluiten. Het overstappen naar een andere bedrijf gaat gemakkelijk en kost slechts een paar minuten. Hier bekijk je functionele toelichtingen en handreikingen voor het vergelijken van een voordelige energieaanbieder, hoe je onze vergelijker het beste kunt gebruiken, wat je moet weten over overstappen, en wat jij kunt doen ten aanzien van groene energie.


De goedkoopste energieleverancier Groeningen

Waar moet ik zijn voor goedkope energie in Groeningen? Het is onmogelijk één energieleverancier te kwalificeren die de laagste prijzen hanteert. Dit wordt beïnvloed door jouw persoonlijke situatie: energieconsumptie en postcode. Bovendien zijn er veel aspecten belangrijker dan uitsluitend de energietarieven. Dat beslaat slechts deels de energierekening. Check maar eens jullie energie jaarrekening: verbruikskosten, aansluitkosten, leveringkosten, energiebelasting, opslag duurzame energie: stuk voor stuk kostenposten die meetellen. Daarnaast geven veel maatschappijen een vorstelijke welkomstpremie als jij naar hen overstapt. In de praktijk ligt varieert dit van €180 tot +/- €220. Start nu ook met energieleveranciers vergelijken Ravenstein.

Goedkoop stroom en gas afsluiten

In het kort: Het betreft een behoorlijk complexe berekening. Geen nood, je hoeft niet zelf te rekenen. Dat doet onze gratis energievergelijker. Vandaag nog overstappen naar een goedkoop energiepakket in Groeningen april 2024? Vul jouw postcode + huisnummer, en hoeveel stroom en gas je verbruikt in. Dan volgt een lijst met beschikbare energiecontracten. Jij kiest eenvoudig de goedkoopste leverancier van gas en stroom. Het overstappen is binnen no-time geregeld. Problemen bij het invoeren van je gas & licht gebruik? Hierna vind je het stroom- en gasverbruik bij voor verschillende situaties.


Omschrijving Gasverbruik
Appartement 900 m³
Tussenwoning 1.325 m³
Hoekwoning 1.475 m³
2 onder 1 kap 1.600 m³
Vrijstaande woning 2.100 m³

Samenstelling huishouden Elektriciteit Gas
1 persoons huishouden 1.800 kWh 650 m³
2 bewoners 2.375 kWh 1.075 m³
2 & 1 kind 2.925 kWh 1.450 m³
Gezin + 2 kinderen 3.550 kWh 1.625 m³
Gezin + 3 kinderen 4.050 kWh 1.925 m³

Alle leveranciers

Alle grote partijen vergelijken. Van E.ON tot Leon Zeewolde.

Flink besparen op jouw energie

Neem afscheid van hoge rekeningen. Dit scheelt je zo €315 per jaar.

Onmiddellijk overstappen

Ontdek het gemak van de overstapservice. Nooit zonder gas of stroom!

Energieprijzen vergelijken in Groeningen

Eenvoudig besparen op stroom en gas? Geïnteresseerd in een betaalbaar energiecontract? Vele consumenten zijn jou al voorgegaan. Met behulp van onze zoekmachine kunnen jullie onmiddellijk energieprijzen Groeningen vergelijken. Vul jouw locatie en ook energieverbruik in en selecteer moeiteloos het goedkoopste pakket. Aanvullende info over een bepaald contract? Bekijk dan het bedrijfsprofiel. Ontdek nu de belangrijkste energie aanbiedingen en welkomstbonussen. In luttele minuten stap jij over naar goedkoop gas en licht.

Overstappen ander energiepakket
Meteen gas en elektriciteit vergelijken? Volg de stappen aan de rechterkant en achterhaal à la minute de “groenste” of goedkoopste energieleverancier voor jouw situatie. Mensen zochten ook naar: goedkoopste energie in Amsterdam Zuidoost afsluiten.

Hoe werkt gas en stroom vergelijken in Groeningen?

 1. Vul jouw postcode + huisnummer in (Noord-Brabant)
 2. Selecteer het aantal personen in het huishouden, of vul het stroom- en gasverbruik in.
 3. Optioneel kun jij je huidige leverancier invoeren.
 4. Selecteer het energietarief (vast of variabel)
 5. Kies de looptijd van het energiecontract (1 jaar tot 5 jaar, of variabel contract).
 6. Kies optioneel voor duurzame energie.
 7. Klik op de aanbieding van je voorkeur en laat het overstappen voor je regelen.

Populaire energiepakketten in Groeningen april 2024

Hoe zit het met de meest populaire energiecontracten in Groeningen? Nu bekijk je een aantal van gangbare pakketten van aantrekkelijke energiemaatschappijen zoals Essent, NLE, Greenchoice, Pure Energie, Eneco en ook ENGIE, Powerpeers, Qurrent, Energiedirect.nl, Oxxio berekend met een consumptie van 2450 kWh tot 2650 kWh stroom plus 1250 m3 tot 1900 m3 gas.

 • Eneco – EcoStroom + AardGas Actie 1 jaar Vast
 • Essent – ZekerheidsGarantie Groene Stroom en Gas 5 jaar
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom + Gas tot 3 jaar
 • Greenchoice – Windstroom uit Nederland en gas Vast 1 jaar
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 2 jaar Prijs Zeker
 • Energiedirect.nl – Groene Stroom en CO2 Gecompenseerd Gas Vast 2 jaar
 • Budget Energie – Groene Stroom en Gas 1 jaar Vast Actie
 • Delta – Groene Stroom en Gas Variabel
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Wat moet ik weten over overstappen van energieleverancier?

In Nederland maak je zelf uit bij welke partij jij gas en licht koopt. Loopt het contract bijna af, sta je op het punt om te verhuizen, of voel je je niet meer thuis bij jouw leverancier? Dan is overstappen van energieleverancier interessant. Overstappen kan op ieder gewenst moment. Kijk uit: bekijk uiteraard de condities van de energieaanbieder. Wat is de opzegtermijn, en geldt er een opzegvergoeding als ik voortijdig opzeg?

Contracten vergelijken en overstappen

Vul de vergelijker zo volledig mogelijk in en sluit het nieuwe abonnement af bij energiebedrijven in Groeningen. Als je nieuwe bestelling is afgerond zul jij een mail ontvangen van jullie nieuwe energieaanbieder. In deze mail of brief tref jij de prijzen en bijkomende kosten (denk aan vastrecht, verbruikskosten, netbeheerkosten, aansluitkosten, regiotoeslag: ) van het contract. Het beschikbaar stellen van deze info is verplicht, en het duurt een paar dagen.

2 weken bedenktijd

Op het moment dat je de bevestiging ontvangen hebt, mag je nog gebruik maken van 2 weken bedenktijd. Binnen deze termijn kun jij nog zonder kosten te maken, of een uitgebreide toelichting te geven, het contract ongeldig verklaren. Maak je hier geen gebruik van? Het overstappen van energie wordt dan definitief in gang gezet.

Opzeggen van oude contract

Dat actuele gas en stroom pakket wordt opgezegd. Meestal wordt dit geregeld door de nieuwe aanbieder. Goed om te weten: krijg je een andere huis? Je moet dan zelf normaal gesproken het contract even opzeggen.

Meterstanden doorgeven een nieuwe leverancier

Voor een geslaagde overstap ben je verplicht de meterstanden door te geven aan de nieuwe maatschappij. Meestal moet dit iets voor de gekozen dag van overstappen, maar soms gebeurt het ook een paar dagen na de overstap. De nieuwe leverancier communiceert dit weer richting je voormalige aanbieder waarna jij snel de eindafrekening kan verwachten.

Je bent overgestapt van energie

Heb jij alle stappen afgerond? Dan wordt de overstap afgerond, en begint de levering van stroom en gas door je nieuw gekozen energiemaatschappij in Groeningen. Hiervoor krijg je vanzelfsprekend een bevestiging plus een voorstel van het maandelijkse voorschotbedrag. Je kunt dit gewoon aanpassen. Daarnaast krijg jij een jaaroverzicht en eindafrekening van de “vroegere” maatschappij. Check ook “Qwint tarieven“.

Zonnepanelen voor groene stroom, werkt dat?

Duurzame energie is momenteel een hot topic. Veelgehoorde kreten zijn wonen zonder gasaansluiting en het beperken van CO2 gebruik. Hoe wordt ik duurzamer met groene energie? De twee meest interessante mogelijkheden zijn zonne-energie en windenergie. Het gros van de leveranciers doen hier aan mee. De bedrijven kopen deze windenergie en zonne-energie bij organisaties in NL en daarbuiten.

Zonnepanelen

Wanneer we het hebben over zonn-energie onderscheiden we 2 situaties: het kopen van zonnepanelen voor op jouw woning of specifiek zoeken naar een energie aanbieder die zelf zonne-energie levert. Zelf stroom opwekken met zonnepanelen is heel interessant. Jij kan je stroom dan zelf gebruiken of uiteraard het overschot aan stroom terugleveren. Dit terugleveren heet “salderen”. In ruil krijg je terugleververgoeding in de gemeente Boxmeer.

CV vervangen door Warmtepomp

De klassieke cv-ketel vervangen door warmtepomp is een andere populaire keuze. Zo gaat je gasverbruik flink omlaag. Wanneer we het hebben over zonne-energie. Hybride warmtepompen zijn nog wel aan de prijs in vergelijking met AWB, Vaillant, Remeha, Intergas of Nefit ketel. De ISDE subsidie kun jij hierop wel toepassen. Dan kan jij snel gaan besparen op de energierekening. Infraroodpanelen, Zonneboilers en Pelletkachels kun je ook nog afwegen.

Windenergie

Op steeds meer plekken vormen windmolens het landschap. Een windturbine levert 100% groene windstroom wat goed is voor het milieu. Niet elke aanbieder biedt groene stroom via wind. Meer daarover zul je in de energievergelijker terugvinden. Ook interessant: je eigen (stukje) windmolen aanschaffen in provincie Noord-Brabant.

Energieverbruik minderen

Vind jij een schoner milieu belangrijk? Kijk dan ook kritisch naar je eigen verbruik. Op het moment dat je jouw eigen verbruik reduceert zal de besparing groot zijn. In de eerste plaats financieel gezien, maar ook op het vervuilen van de aarde. Kies bijvoorbeeld bewust voor apparaten met een A+ label of Ledverlichting. Begin vandaag nog met energie besparen in Groeningen

Verhuizen of contract verlopen en wil je overstappen van energie? Vergelijk energie aanbieders in Groeningen en betaal minder voor gas en licht!