Energieleveranciers Groenekan Vergelijk energiemaatschappijen en bespaar snel €465 per jaar


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Energieleveranciers in Groenekan vergelijken is een eitje met onze energievergelijker! Wil jij ook energie vergelijken? Voer de zoekvelden in, en je ziet vlug de goedkoopste energieleverancier die past bij jouw energieconsumptie. Check alle speciale acties die je niet op de reguliere manier bij bijvoorbeeld Allure Energie en Pure Energie kan scoren. Overstappen gaat gemakkelijk en vlug. Hier vind je handige feiten en adviezen voor het vergelijken van een voordelige energieaanbieder, hoe een objectieve vergelijking in z’n werk gaat, hoe je snel kunt overstappen, en hoe het zit omtrent groene energie.


De goedkoopste energieleverancier Groenekan

Bij welke energiemaatschappij moet ik zijn voor goedkope energie in Groenekan? Jammer genoeg is er niet één energieleverancier te markeren die daadwerkelijk het meest voordelig is. Het heeft te maken met aspecten als: stroom- en gas consumptie en woning. Daarnaast zijn er meer zaken belangrijk dan enkel de energietarieven. Dit beïnvloed slechts deels je rekening voor de energie. Controleer maar de energie jaarrekening: regiotoeslag, verbruikskosten, vastrecht, netbeheerkosten, opslag duurzame energie: het is dus niet alleen het verbruik wat je betaalt. Ook schenken flink wat bedrijven een hoge welkomstpremie als je jouw contract oversluit. Doorgaans is dat zo’n €180 tot €225. Nu ook online: energieleveranciers vergelijken Rasquert.

Goedkoop stroom en gas afsluiten

Kortom: We hebben het hier over een behoorlijk ingewikkelde calculatie. Geen nood, je hoeft niet zelf te rekenen. De energievergelijker zal je daarbij ondersteunen. Snel overstappen naar een goedkoop energiepakket in Groenekan mei 2024? In stap 1 vul jij jouw postcode en je geschatte verbruik in. Vervolgens tref jij een tabel met de goedkoopste energiecontracten. Je vindt zo moeiteloos de goedkoopste aanbieder van stroom en gas. De overstap is binnen no-time geregeld. Problemen bij het schatten van je jaarlijkse energiegebruik? Op de site check je het gemiddelde stroom- en gasverbruik bij voor verschillende situaties.


Type woning Verbruik
Appartement 800 m³
Tussenwoning 1.325 m³
Hoekwoning 1.475 m³
2 onder 1 kap 1.600 m³
Vrijstaande woning 2.000 m³

Type huishouden Elektriciteit Gas
1 bewoner 1.950 kWh 650 m³
2 bewoners 2.300 kWh 1.150 m³
Gezin + 1 kind 2.825 kWh 1.325 m³
2 & 2 kinderen 3.500 kWh 1.700 m³
Gezin + 3 kinderen 4.175 kWh 2.000 m³

Alle aanbieders

Alle erkende maatschappijen vergelijken. Van Fenor tot Powerpeers.

Een lagere energierekening

Sorteer alle aanbieders op prijs. Je bespaart zo €415 per jaar.

Razendsnel overstappen

Dit kan met de overstapservice. Geen dag zonder stroom of gas!

Energieprijzen vergelijken in Groenekan

Wil jij ook besparen op stroom en gas? Wil jij een voordelig energiecontract? Dan heb je de juiste website gevonden. Met behulp van onze zoekmachine kun je vlug energieprijzen Groenekan vergelijken. Geef je woongegevens en gas/licht inschatting in en selecteer eenvoudig de goedkoopste maatschappij. Aanvullende info over een zekere aanbieder? Dat is te vinden in site van de leverancier. Vergelijk nu alle energieaanbiedingen en welkomstbonussen. Snel overstappen en genieten van goedkoop gas en licht.

Overstappen ander energiepakket
Gas en elektriciteit vergelijken, hoe werkt dat? Check het stappenplan die je hiernaast ziet en achterhaal rap de duurzaamste of goedkoopste energieleverancier voor jouw situatie. Wellicht spreekt dit je ook aan: goedkoopste energie in Amsterdam afsluiten.

Hoe kan ik gas en stroom vergelijken in Groenekan?

 1. Voer jouw locatie in (Utrecht)
 2. Kies de omvang van het huishouden, of vul het stroom- en gasverbruik in.
 3. Selecteer welke leverancier je nu hebt.
 4. Geef jouw voorkeur voor het variabele of vaste tarief.
 5. Kies de contractsduur die bij je past (1 jaar, 3 jaar, 5 jaar, onbepaalde tijd).
 6. Geef je voorkeuren door m.b.t. groene stroom.
 7. Bepaal voor welke aanbieding je gaat en zet de oversluit procedure in gang.

Populaire energiepakketten in Groenekan mei 2024

Wat zijn nu de populaire energiecontracten in Groenekan? Onder dit stukje lees je een lijstje met gangbare pakketten van aantrekkelijke energiemaatschappijen zoals Pure Energie, NLE, Eneco, Essent, Greenchoice + Qurrent, Oxxio, Powerpeers, ENGIE, Energiedirect.nl berekend met een consumptie van 1600 kWh t/m 4300 kWh stroom en 950 m3 t/m 1550 m3 gas.

 • Eneco – Ecostroom + Gas
 • Essent – ZekerheidsGarantie Groene Stroom en Gas 1 jaar
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom + Gas tot 5 jaar
 • Greenchoice – Modelcontract groene stroom en groen gas
 • Qurrent – Modelcontract groene stroom en groen gas
 • Powerpeers – Opwekkersstroom en CO2-gecompenseerd Gas Variabel
 • Budget Energie – Groene Stroom en Gas Vast 1 jaar
 • Oxxio – Stroom en Gas Modelcontract
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Overstappen van energieleverancier, hoe werkt dat?

In ons land beslis jij zelf waar je jouw gas en licht “inkoopt”. Is jouw energiecontract verlopen, heb je een nieuwe woning gekocht, of ben je ontevreden over jullie actuele leverancier? Wacht dan niet langer met overstappen van energieleverancier. Dit mag op elk moment. Belangrijk: doorzoek zeker even de condities van de huidige energieleverancier. Heb je maken met een opzegtermijn of volgt er een boete bij vroegtijdige contractbreuk?

Aanbieders vergelijken en overstappen

Voer de gevraagde gegevens in en gebruik de overstapservice voor energiebedrijven in Groenekan. Zodra je een bestelling hebt geplaatst zal er maar mail / bevestigingsbrief binnenkomen van jullie nieuwe energieaanbieder. Daarin tref je de geldige tarieven en bijkomende kosten (onder andere opslag duurzame energie, vastrecht, leveringkosten, energiebelasting, aansluitkosten: ) van het contract. Dit wordt digitaal en/of per post verstuurd, vaak binnen maximaal 10 werkdagen.

Bedenktijd energiecontract

Nadat je de bevestiging ontvangen hebt, mag jij 14 werkdagen nadenken (bedenktijd). Gedurende deze dagen heb je de mogelijkheid om gratis en zonder specifieke reden jouw aanvraag annuleren. Vind je het allemaal prima? Het overstappen van energie wordt dan definitief in gang gezet.

Opzeggen van huidige energiecontract

Je vorige gas & licht pakket wordt opgezegd. In de regel doet de nieuwe aanbieder dit. Advies: stap je over doordat je gaat verhuizen? Bij dit scenario moet je zelf normaal gesproken het contract even opzeggen.

Jouw meterstanden doorgeven

Om het oversluiten te verwerken zullen de huidige meterstanden moeten worden gestuurd aan jouw toekomstige aanbieder. In de regel moet dit enkele dagen voor passeren van de gekozen dag van overstappen, maar het kan vaak nog tot twee weken na de overstapdatum. Jouw aanstaande energieaanbieder communiceert dit weer richting je voormalige leverancier waarna je een eindafrekening ontvangt.

Je bent overgestapt van energieaanbieder

Het hele stappenplan afgerond? Dan wordt de overstap afgewikkeld, en zal gas en stroom worden geleverd door jouw nieuwe energiemaatschappij in Groenekan. Het is nog even wachten op een bevestiging en een voorstel voor een voorschotbedrag. Deze inschatting van kosten kan je altijd verlagen. Bovendien krijg je een jaaroverzicht en eindafrekening van de “vroegere” energiemaatschappij. Lees verder over “Qurrent tarieven“.

Zonnepanelen en groene energie, kan ik dat ook?

Duurzame energie is vandaag de dag een streven van veel mensen. Onder andere wonen zonder gasaansluiting en de uitstoot van CO2 reduceren. Hoe kan ik groene energie gebruiken? De 2 meest toegepaste manieren zijn windenergie en zonne-energie. Een groot aantal energiemaatschappijen hebben dat in hun portfolio. De maatschappijen halen deze zonne-energie en stroom afkomstig van wind bij Europese bedrijven of lokale partijen.

Zonnepanelen

Met betrekking tot zonne energie zijn er meerdere keuzes: zonnepanelen laten plaatsen voor jullie eigen woning of speciaal op zoek gaan naar een elektriciteit leverancier die rechtstreeks zonne-energie importeert. Zonnepanelen op je dak laten plaatsen is heel interessant. Je kunt je eigen stroom gebruiken maar ook de “extra” stroom terugleveren. Maatschappijen noemen dit vaak salderen. Hiervoor ontvang je een leuke prijs in de gemeente De Bilt.

CV-ketel vervangen voor een warmtepomp

De traditionele cv-ketel vervangen door warmtepomp is een andere populaire keuze. Door deze producten zal je gasverbruik significant dalen. Wanneer we het hebben over zonne-energie. Deze (hybride) warmtepompen zijn nog best duur als je ze legt naast een AWB, Vaillant, Remeha, Intergas of Atag ketel. Wel is er een (ISDE) subsidie mogelijk. Je kunt flink besparen op de energienota. Infraroodpanelen, Zonneboilers en Het warmtenet kunnen ook uitkomst bieden.

Windenergie

Door het hele land vormen windmolens het landschap. Deze windturbines leveren schone windstroom waarmee je extra duurzaam bezig bent. Niet elk energiecontract biedt groene stroom via wind. De mogelijkheid hierop te selecteren vind je in onze energievergelijker. Iets van de laatste jaren: je eigen (stukje) windmolen aanschaffen in provincie Utrecht.

Minder energie consumeren

Bewuster met elektriciteit omgaan? Neem dan het actuele verbruik onder de loep. Wanneer jij de energievraag reduceert kan je flink besparen. Denk dan niet alleen aan energietarieven maar ook op de uitstoot van CO2. Kies bijvoorbeeld bewust voor apparatuur met A of A+ label of LED lampen. Ga op de kosten van energie besparen in Groenekan

Nieuwbouwwoning, verhuizen of overstappen naar een nieuw energiebedrijf? Vergelijk energiemaatschappijen in Groenekan en bespaar op gas en licht!