Energieleveranciers Greonterp Vergelijk energiemaatschappijen en bespaar €565 per jaar


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Energieleveranciers in Greonterp vergelijken is kinderspel met onze energievergelijker! Direct energie vergelijken? Vul alle velden in, en je bekijkt rap de goedkoopste energieleverancier die past bij jouw energieconsumptie. Je checkt zo veel aantrekkelijke acties die men standaard niet bij o.a. Eneco en Vattenfall ontvangt. Je contract oversluiten naar andere aanbieders gaat makkelijk en gebruiksvriendelijk. Op de site lees je handige aanwijzingen en hulp t.b.v. het uitzoeken van een voordelige energieaanbieder, hoe een objectieve vergelijking in z’n werk gaat, wat je moet weten over overstappen, en hoe het zit ten aanzien van groene energie.


De goedkoopste energieleverancier Greonterp

Bij welke energiemaatschappij moet ik zijn voor goedkope energie in Greonterp? Het is niet mogelijk één energieleverancier te vermelden die echt het goedkoopste is. Het is afhankelijk van jouw persoonlijke situatie: stroom- en gas consumptie en woonplaats. Eveneens zijn er veel aspecten belangrijker dan exclusief de energiekosten. Dat bepaalt maar voor een deel de energienota. Check maar eens jullie energie jaarrekening: energiebelasting, netbeheerkosten, opslag duurzame energie, verbruikskosten, leveringkosten: stuk voor stuk kostenposten die meetellen. Ook bieden enkele aanbieders een gulle welkomstpremie als je jouw contract oversluit. Soms krijg je ‘een bonus van liefst €105 tot +/- €240. Nu ook online: energieleveranciers vergelijken Raard.

Goedkoop stroom en gas afsluiten

Kortom: Het is nogal een complexe berekening. Gelukkig hoef je dit niet zelf te doen. Via de energievergelijker kan jij dit eenvoudig doen. À la minute overstappen naar een goedkoop energiepakket in Greonterp juni 2024? In stap 1 vul jij jouw postcode en je totale jaarverbruik in. Daarna check je een opsomming met de meest voordelige energie aanbieders. Je ontdekt simpel de goedkoopste leverancier van stroom en gas. Overstappen van aanbieder is zo gepiept. Problemen bij het invullen van je jaarlijkse energiegebruik? Op deze pagina bekijk jij het stroom- en gasverbruik bij verschillende type woningen en huishouden.


Omschrijving Gasgebruik
Appartement 825 m³
Tussenwoning 1.300 m³
Hoekwoning 1.500 m³
2 onder 1 kap 1.750 m³
Vrijstaande woning 2.400 m³

Aantal bewoners Elektriciteit Gas
1 persoon 1.925 kWh 625 m³
2 bewoners 2.350 kWh 1.050 m³
Familie (1 kind) 3.025 kWh 1.400 m³
Gezin + 2 kinderen 3.475 kWh 1.650 m³
Familie (3 kinderen) 4.050 kWh 2.100 m³

Alle organisaties

Alle erkende providers vergelijken. Van Budget Energie tot en met Innova Energie.

Besparen op je energie

Vind de goedkoopste leverancier. Besparingen tot wel €445 per jaar.

Gelijk overstappen

Zo gepiept met de overstapservice. Geen dag zonder stroom of gas!

Energieprijzen vergelijken in Greonterp

Wil jij ook besparen op stroom en gas? Op zoek naar een voordelig contract voor jouw energie? Vele consumenten zijn jou al voorgegaan. Middels de vergelijker kan je direct energieprijzen Greonterp vergelijken. Voer je adres en ook stoom/gas verbruik in en selecteer eenvoudig het goedkoopste contract. Meer details over een zeker contract? Dit vind je in het bedrijfsprofiel. Check nu de belangrijkste energie aanbiedingen en actiekortingen. In enkele dagen ben jij overgestapt naar goedkoop gas en licht.

Overstappen ander energiepakket
Wil jij direct gas en elektriciteit vergelijken? Volg de stappen aan de rechterkant en bekijk snel de “groenste” of meest goedkope energieleverancier voor je verbruik. Vind alles uit over goedkoopste energie in Amersfoort afsluiten.

Hoe gaat gas en stroom vergelijken in Greonterp?

 1. Als eerst vul je jouw postcode en huisnummer in (Friesland)
 2. Klik op het aantal personen (1 t/m 6), of vul het volledige verbruik in.
 3. Kies jouw huidige leverancier (optioneel).
 4. Geef jouw voorkeur voor het variabele of vaste tarief.
 5. Voor welke termijn wil jij een energiecontract? (1 jaar, 3 jaar, 5 jaar, onbepaalde tijd).
 6. Kies optioneel voor duurzame energie.
 7. Klik op de aanbieding van je voorkeur en regel snel de overstap.

Populaire energiepakketten in Greonterp juni 2024

Op zoek naar de meest populaire energiecontracten in Greonterp? Op deze website check je een tabel met standaard pakketten van energiemaatschappijen zoals Vattenfall, Pure Energie, Eneco, NLE, Greenchoice en natuurlijk Energiedirect.nl, Oxxio, ENGIE, Budget Energie, Qurrent op basis van een verbruik van 2400 kWh tot 2800 kWh stroom en 1400 m3 t/m 1750 m3 gas.

 • Eneco – Modelcontract EcoStroom en AardGas
 • Essent – Modelcontract Stroom + Gas
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom + Gas tot 3 jaar
 • Greenchoice – Windstroom uit Nederland en Gas Vast 3 jaar
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 1 jaar Prijs Zeker Actie
 • Powerpeers – Opwekkersstroom en CO2-gecompenseerd Gas Vast 1 jaar Actie
 • ENGIE – Groene stroom en gas 3 jaar vast
 • Delta – Groene Stroom en Gas Variabel 1 jaar
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Overstappen van energieleverancier, hoe werkt dat?

Vandaag de dag bepaal je zelf bij wie je gas en licht afneemt. Ben je bij contractvrij, ga je van huis wisselen, of wil je gewoon af van jouw energieaanbieder? Je kunt dan overstappen van energieleverancier. Dit is ten allen tijde mogelijk. Let op: controleer altijd de voorschriften van het energiecontract. Wat is de opzegtermijn, of volgt er een boete bij vroegtijdige contractbreuk?

Contracten vergelijken en overstappen

Vul de vergelijker zo volledig mogelijk in en stap eenvoudig online over naar energiebedrijven in Greonterp. Nadat je een bestelling hebt geplaatst ontvang je ter bevestiging een mail of brief van jouw aanstaande aanbieder. Daarin zie jij de prijzen en kleine lettertjes (onder andere energiebelasting, aansluitkosten, netbeheerkosten, opslag duurzame energie, regiotoeslag: ) van het gekozen pakket. Dit wordt digitaal en/of per post verstuurd, vaak binnen maximaal 10 werkdagen.

Bedenktijd bij energiepakket

Als je jouw nieuwe contract ontvangen hebt, heb je nog 14 dagen bedenktijd. Gedurende deze dagen kan je kosteloos, of een geldige reden op te geven, het nieuwe contract cancellen. Wil je dan niet? Het overstappen van energie is dan bindend.

Oude energiepakket opzeggen

Je vorige energiecontract zal worden beëindigd. Dikwijls wordt dit geregeld door de nieuwe aanbieder. Let op: staat er een verhuizing op stapel? Dan moet je zelf in de meeste gevallen de huidige contracten moet opzeggen.

Meterstanden doorgeven

Voor een succesvolle overstap ben je verplicht de meterstanden door te geven aan de aanstaande energieleverancier. Dikwijls doe je dit een paar dagen voor het moment van overstappen, hoewel het soms ook uitloopt tot 1 of 2 weken nadat het contract is ingegaan. Jouw toekomstige energieleverancier communiceert dit weer richting je voormalige energieaanbieder waarna jij snel de eindafrekening kan verwachten.

Je bent overgestapt van energie

Alle stappen doorlopen? Dan wordt de overstap afgewikkeld, en zal de levering van energie (stroom) beginnen door de geselecteerde energiemaatschappij in Greonterp. Je kunt rekenen op wederom een bevestiging aangevuld met een voorstel van het termijnbedrag (voorschotbedrag). Deze mag je op ieder moment aanpassen. Ook ontvang je de eindafrekening van de eerdere energiemaatschappij. Lees verder over “NLE tarieven“.

Hoe zit het met groene stroom en zonnepanelen?

Duurzame energie is vandaag de dag iets waar veel mensen mee bezig zijn. Veelgehoorde kreten zijn gasvrij wonen en je CO2 uitstoot verminderen. Hoe kan ik aan de slag met groene energie? Twee veelbesproken mogelijkheden zijn zonnestroom en windenergie. De meeste energiemaatschappijen werken hier dan ook graag mee. De leveranciers bestellen windenergie en zonne-energie zowel bij Nederlandse bedrijven als EU.

Zonnepanelen

Met betrekking tot zonne energie zijn er 2 mogelijkheden: investeren in zonnepanelen voor jullie eigen woning of kiezen voor een energie aanbieder die zelf zonne-energie levert. Zonnepanelen op je dak laten plaatsen kan heel lucratief zijn. Jij kan je stroom dan zelf gebruiken en bovendien de “extra” stroom terugleveren. De term hiervoor is ‘salderen’. Daarvoor heb je recht op een aantrekkelijk tarief in de gemeente Súdwest-Fryslân.

Gasgestookte ketel vervangen door Warmtepomp

De klassieke cv-ketel vervangen door warmtepomp is een andere populaire keuze. Zodoende verbruik je nauwelijks tot geen gas meer. Echter ga je wel meer stroom gebruiken. Deze (hybride) warmtepompen zijn nog best duur als je ze legt naast een AWB, Vaillant, Intergas, Remeha of Nefit ketel. Wel is er een (ISDE) subsidie mogelijk. Dit betekent een aanzienlijke besparing op de energierekening. Infraroodpanelen, Het warmtenet en Zonneboilers zijn goede alternatieven.

Windenergie

Op een groeiend aantal locaties kom je windmolens tegen. De windturbine voorziet in schone windstroom voor woningen in ons land. Niet elke aanbieder doet hier aan mee. Details per aanbieder zul je in de energievergelijker terugvinden. Misschien iets voor je: collectief een windmolen laten plaatsen in provincie Friesland.

Besparen energieverbruik

Wil je echt groen zijn? Kijk dan ook kritisch naar je eigen verbruik. Als je jouw energieconsumptie weet te beperken zal de besparing groot zijn. Niet onbelangrijk zullen de kosten minder worden, maar ook aan het feit dat je minder CO-2 uitstoot. Ga zoveel mogelijk voor huishoudelijke apparatuur met A+ energielabel of LED verlichting. Direct energie besparen in Greonterp

Verhuizen of contract verlopen en wil je overstappen van energie? Vergelijk energiepakketten in Greonterp en bespaar op gas en licht!