Energieleveranciers Goutum Vergelijk alle energiemaatschappijen en bespaar wel €475 per jaar


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Energieleveranciers in Goutum vergelijken gaat eenvoudig middels onze energievergelijker! Snel online energie vergelijken? Vul alle velden in, en je ziet direct de goedkoopste energieleverancier die aansluit bij jouw wensen. Ontdek exclusieve welkomstkortingen die je niet via de website van o.a. Allure Energie of Vandebron kunt gebruiken. Overstappen gaat handig en snel. Op deze website vind jij bruikbare aanwijzingen en adviezen bij het zoeken naar de goedkoopste energieaanbieder, hoe je onze vergelijker het beste kunt gebruiken, meer info over overstappen, en wat de mogelijkheden zijn rondom groene energie.


Goedkoopste energieleverancier Goutum

Bij welke energiemaatschappij moet ik zijn voor goedkope energie in Goutum? Jammer genoeg is er niet één energieleverancier aan te duiden waar jij het goedkoopst uit bent. Dit wordt mede bepaald door jouw persoonlijke situatie: stroom- en gas consumptie en postcode. Ook moet je verder kijken dan alleen de energietarieven. Dit beïnvloed slechts deels de uiteindelijke energierekening. Doorzoek maar eens jouw jaarrekening van jouw huidige energiemaatschappij: regiotoeslag, energiebelasting, aansluitkosten, vastrecht, opslag duurzame energie: het wordt allemaal doorbelast. Daarnaast hanteren de meeste bedrijven een hoge welkomstpremie als je jouw contract oversluit. Deze loopt op van €145 tot €245. Op energieleverancieractie.nl bekijk je ook energieleveranciers vergelijken Purmerland.

Goedkoop stroom en gas afsluiten

Ok: Je hebt te maken met een behoorlijk flinke rekensom. Schrik niet: dit hoef jij niet allemaal te doen. Dit wordt gedaan door de energievergelijker. Nu overstappen naar een goedkoop energiepakket in Goutum april 2024? In stap 1 vul jij jouw postcode en je totale jaarverbruik in. Vervolgens volgt een lijst met de meest voordelige energie aanbieders. Je selecteert direct de goedkoopste aanbieder van stroom en gas. Overstappen van aanbieder stelt niet veel voor, het is zo gepiept. Hulp nodig bij het schatten van gas en stroom verbruik? Op deze pagina vind jij het gemiddelde stroom- en gasverbruik bij verschillende type woningen en huishouden.


Type woning Gas
Appartement 800 m³
Tussenwoning 1.325 m³
Hoekwoning 1.475 m³
2 onder 1 kap 1.700 m³
Vrijstaande woning 2.200 m³

Gezinssamenstelling Stroom kWh Gas
1 persoons huishouden 1.925 kWh 625 m³
2 bewoners 2.350 kWh 1.150 m³
Gezin + 1 kind 2.725 kWh 1.475 m³
Gezin + 2 kinderen 3.475 kWh 1.650 m³
Gezin + 3 kinderen 4.100 kWh 2.025 m³

Alle organisaties

Alle populaire providers vergelijken. Van Energiedirect.nl tot en met Pure Energie.

Makkelijk besparen op energie

Vind de goedkoopste leverancier. Bespaar tot wel €385 per jaar.

Moeiteloos overstappen

Dat doe je dankzij de overstapservice. Je komt niet zonder gas of stroom.

Energieprijzen vergelijken in Goutum

Eenvoudig besparen op stroom en gas? Op zoek naar een voordelig pakket? Vele consumenten zijn jou al voorgegaan. Door middel van energieleverancieractie.nl kun jij eenvoudig energieprijzen Goutum vergelijken. Vul jouw locatie plusverbruik in, en bekijk ogenblikkelijk het goedkoopste contract. Aanvullende info over een bepaalde leverancier? Dat is te vinden in de overkoepelende merksite. Vergelijk nu de meest aantrekkelijke energie aanbiedingen en overstap bonussen. In enkele dagen ben jij overgestapt naar goedkoop gas en licht.

Overstappen nieuw energiepakket
Meteen gas en elektriciteit vergelijken? Bekijk de handige stappen aan de rechterkant en vind meteen de duurzaamste of meest betaalbare energieleverancier voor je verbruik. Vind alles uit over goedkoopste energie in Alphen aan den Rijn afsluiten.

Wil je nu proberen om gas en stroom te vergelijken in Goutum?

 1. Voer jouw locatie in (Friesland)
 2. Kies het aantal personen in het huishouden, of vul het stroom- en gasverbruik in.
 3. Selecteer welke leverancier je nu hebt.
 4. Maak een keuze uit de energietarieven (vast en variabel).
 5. Kies de contractsduur die bij je past (1 jaar, 3 jaar, 5 jaar, onbepaalde tijd).
 6. Geef je voorkeuren door m.b.t. groene stroom.
 7. Selecteer de aanbieding die je wilt afsluiten en stap moeiteloos online over.

Populaire energiepakketten in Goutum april 2024

Op zoek naar de meest populaire energiecontracten in Goutum? Op energieleverancieractie.nl vind je een tabel met veel bestelde pakketten van de bekende energiemaatschappijen als NLE, Pure Energie, Essent, Vattenfall, Greenchoice + Powerpeers, Energiedirect.nl, ENGIE, Oxxio, Budget Energie berekend met een consumptie van 1800 kWh t/m 4150 kWh stroom plus 950 m3 tot 1900 m3 gas.

 • Eneco – HollandseWind + AardGas vast 3 jaar
 • Essent – Groene Stroom Standaard en Gas Variabel
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom en Gas Vast Actie tot 1 jaar
 • Greenchoice – Windstroom uit Nederland en Gas Variabel
 • Qurrent – Modelcontract groene stroom en groen gas
 • Energiedirect.nl – Groene Stroom en CO2 Gecompenseerd Gas onbepaalde tijd
 • ENGIE – Groene stroom en gas 1 jaar vast
 • Delta – Groene Stroom en Gas Vast 3 jaar Actie
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Wat moet ik weten over overstappen van energieleverancier?

In Nederland mag je helemaal zelf kiezen naar welk bedrijf je gaat om gas en licht af te nemen. Ben je bij contractvrij, ga je binnenkort ergens anders wonen, of ben je niet blij met jouw leverancier? Kies dan voor overstappen van energieleverancier. Dit kan praktisch eigenlijk altijd. Vergeet niet: check uiteraard de condities van het energiecontract. Welke opzegtermijn geldt er, of volgt er een boete bij vroegtijdige contractbreuk?

Pakketten vergelijken en overstappen

Vul de vergelijker zo volledig mogelijk in en stap eenvoudig online over naar energiebedrijven in Goutum. Wanneer jij een contract hebt afgesloten krijg je de bevestiging binnen van jullie nieuwe organisatie. In dit schrijven tref jij afgesproken prijzen en kleine lettertjes (denk hierbij aan vastrecht, aansluitkosten, energiebelasting, opslag duurzame energie, regiotoeslag: ) van het energiecontract. Deze brief of mail ontvang je altijd, in de regel binnen 14 dagen.

2 weken bedenktijd

Op het moment dat je de bevestiging ontvangen hebt, heb je nog 14 dagen bedenktijd. Binnen deze 14 dagen mag je gratis, of een geldige reden op te geven, jouw aanvraag annuleren. Doe je niets? De overstap van energie wordt geactiveerd volgens afspraak.

Opzeggen van huidige energiecontract

Dat vorige energiecontract zal worden beëindigd. Gewoonlijk zal jouw nieuwe aanbieder dit doen. Goed om te weten: ga je verhuizen? Bij dit scenario moet je zelf in de meeste gevallen de huidige contracten moet opzeggen.

Het doorgeven van meterstanden

Om het oversluiten te verwerken moet je de meterstanden tijdig doorgeven aan jouw toekomstige energieaanbieder. Dikwijls wordt dit van je gevraagd vlak voor de gekozen dag van overstappen, maar het kan vaak nog tot 2 weken na de dag van overstappen. De nieuwe aanbieder stuurt de standen door naar je voormalige aanbieder waarna jij snel de eindafrekening kan verwachten.

Je bent overgestapt

Heb jij alle stappen afgerond? Dan wordt de overstap afgerond, en zal de levering van energie (stroom) beginnen door jouw nieuwe energiemaatschappij in Goutum. Hiervoor krijg je natuurlijk een bevestiging plus een voorstel van het maandelijkse voorschotbedrag. Je kunt dit gewoon verhogen. Voorts krijg je te maken met de eindafrekening van je voormalige energieleverancier. Ga verder naar “Essent tarieven“.

Groene stroom en zonnepanelen, hoe zit dat?

Duurzame energie is op dit moment een hot topic. Veelgehoorde kreten zijn gasvrij wonen en de uitstoot van CO2 reduceren. Wat kan ik zelf doen met groene energie? De 2 meest toegepaste manieren zijn windenergie en zonne-energie. De meeste aanbieders van energie hebben dit al geïntegreerd. De leveranciers importeren zonne-energie en windenergie bij Europese bedrijven of lokale partijen.

Zonnepanelen

Wat betreft zonne energie zijn er meerdere keuzes: investeren in zonnepanelen voor op je eigen huis of bewust de keuze maken voor een stroomaanbieder die zonne-energie inkoopt. Je eigen stroom genereren met zonnepanelen is heel interessant. Jij kan je stroom dan zelf gebruiken plus het overschot aan stroom terugleveren. Ook wel bekend als salderen. Daarvoor heb je recht op een redelijke vergoeding in de gemeente Leeuwarden.

CV vervangen door Warmtepomp

De gasgestookte cv-ketel vervangen door warmtepomp is sterk in opkomst. Door deze producten gaat je gasverbruik flink omlaag. Echter ga je wel meer stroom gebruiken. Hybride warmtepompen zijn niet goedkoop in verhouding tot een AWB, Vaillant, Nefit, Intergas of Atag ketel. Wel is er een (ISDE) subsidie mogelijk. Dan kan jij snel gaan besparen op de energienota. Infraroodpanelen, Zonneboilers en Pelletkachels zijn ook innovatieve producten.

Groene windenergie

In alle provincies zijn tegenwoordig windmolens te vinden. Windturbines dragen bij aan 100% groene windstroom wat goed is voor het milieu. Niet elke maatschappij is automatisch aanbieder van groene stroom. Extra info hierover kan je bekijken in de energievergelijker. Iets van de laatste jaren: zelf investeren in een collectieve windmolen in provincie Friesland.

Energieverbruik minderen

Vind jij een schoner milieu belangrijk? Het eerste wat je kunt doen is minder elektriciteit verbruiken. Op het moment dat jij jouw persoonlijke energieconsumptie kunt terugdringen kan je dat aanzienlijk besparen. Niet onbelangrijk zullen de kosten minder worden, maar ook op CO-2 uitstoot. Probeer je te beperkten tot producten met A++ labels of Ledverlichting. Begin vandaag nog met energie besparen in Goutum

Ga je verhuizen of wil je overstappen van energie? Vergelijk energieleveranciers in Goutum en betaal minder voor gas en licht!