Energieleveranciers Alphen aan den Rijn Vergelijk energiemaatschappijen en bespaar snel €365 per jaar


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Energieleveranciers in Alphen aan den Rijn vergelijken is gemakkelijk door middel van onze energievergelijker! A la minute energie vergelijken? Vul de vergelijker in, en je bekijkt snel de goedkoopste energieleverancier die past bij jouw energieconsumptie. Met veel unieke acties die men standaard niet bij bijvoorbeeld Budget Energie of Powerpeers ontvangt. Overstappen gaat simpel en prettig. Op energieleverancieractie.nl bekijk je praktische aanwijzingen en hulp ter ondersteuning bij het zoeken naar de goedkoopste energieaanbieder, hoe je het beste kunt vergelijken, hoe je snel kunt overstappen, en hoe het zit omtrent groene energie.


Goedkoopste energieleverancier Alphen aan den Rijn

Waar moet ik zijn voor goedkope energie in Alphen aan den Rijn? Het is onmogelijk één energieleverancier te vermelden die echt het goedkoopste is. Dit wordt beïnvloed door factoren als: energieverbruik en woning. Eveneens ga je te kort door de bocht als je kijkt naar exclusief de energietarieven. Deze bepalen maar voor een deel de maandelijks energierekeningen. Bekijk maar eens je jaarafrekening: je vindt daar: verbruikskosten, aansluitkosten, energiebelasting, netbeheerkosten, opslag duurzame energie: het telt allemaal mee. Ook schenken veel maatschappijen een gulle welkomstkorting als je jouw contract oversluit. Soms krijg je ‘een bonus van liefst €155 tot €255. Op energieleverancieractie.nl bekijk je ook energieleveranciers vergelijken Kattendijke.

Goedkoop stroom en gas afsluiten

Ok: We hebben het hier over nogal een ingewikkelde rekensom. Gelukkig hoef je dit niet zelf te doen. Onze energievergelijker doet al het werk voor je. Direct overstappen naar een goedkoop energiepakket in Alphen aan den Rijn mei 2024? Geef je adresgegevens plus je totale jaarverbruik in. Daarna volgt een opsomming met de meest voordelige energiemaatschappijen. Je treft onmiddellijk de goedkoopste aanbieder van stroom en gas. De overstap stelt niet veel voor, het is zo gepiept. Advies nodig bij het schatten van jouw verbruik? Hier vind jij het gas- en stroomverbruik van grote en kleine gezinnen/woningen.


Soort huis Gasgebruik
Appartement 800 m³
Tussenwoning 1.325 m³
Hoekwoning 1.425 m³
2 onder 1 kap 1.600 m³
Vrijstaande woning 2.100 m³

Gezinssamenstelling Stroom Gas
1 persoon 1.825 kWh 600 m³
2 bewoners 2.125 kWh 1.025 m³
2 & 1 kind 2.925 kWh 1.475 m³
2 & 2 kinderen 3.775 kWh 1.775 m³
2 & 3 kinderen 4.100 kWh 1.900 m³

Complete vergelijking

Alle bekende organisaties vergelijken. Van E.ON tot aan UnitedConsumers.

Altijd de goedkoopste aanbieder

Zeg tot ziens tegen een hoge nota. Besparingen tot wel €245 per jaar.

Makkelijk overstappen

Dankzij de overstapservice. Geen dag zonder gas of stroom.

Energieprijzen vergelijken in Alphen aan den Rijn

Vandaag nog besparen op stroom en gas? Wil jij een betaalbaar contract? Dan heb je de juiste website gevonden. Middels onze speciale vergelijker kunnen jullie eenvoudig energieprijzen Alphen aan den Rijn vergelijken. Vul postcode + huisnummer en ook stoom/gas verbruik in en selecteer onmiddellijk de goedkoopste aanbieder. Aanvullende info over een bepaalde leverancier? Dit vind je in website van de aanbieder. Check nu alle energieaanbiedingen en actiekortingen. Vandaag nog overstappen? Gebruik goedkoop gas en licht.

Overstappen ander energiepakket
Hoe kan ik het beste gas en elektriciteit vergelijken? Bekijk de handige stappen aan de rechterkant en signaleer eenvoudig de milieuvriendelijkste of meest betaalbare energieleverancier passend bij je energieverbruik. Zoek ook naar goedkoopste energie in Sint Jansteen afsluiten.

Hoe kan ik gas en stroom vergelijken in Alphen aan den Rijn?

 1. Stap 1 is het invullen van je locatie (Zuid-Holland)
 2. Selecteer het aantal personen in het huishouden, of vul de exacte kWh en M3 in.
 3. Kies jouw huidige leverancier (optioneel).
 4. Maak een keuze uit de energietarieven (vast en variabel).
 5. Kies de contractsduur die bij je past (1 jaar – 3 jaar of flexibel termijn).
 6. Wil je grijze of groene stroom?
 7. Selecteer de aanbieding die je wilt afsluiten en laat de overstapservice het werk doen.

Populaire energiepakketten in Alphen aan den Rijn mei 2024

Benieuwd naar de meest populaire energiecontracten in Alphen aan den Rijn? Onder dit stukje doorzoek jij een tabel met meest bestelde pakketten van populaire energiemaatschappijen als Pure Energie, Greenchoice, Eneco, Essent, Vattenfall en ook ENGIE, Oxxio, Powerpeers, Qurrent, Energiedirect.nl berekend met een consumptie van 2250 kWh t/m 4500 kWh stroom plus 1400 m3 tot 1600 m3 gas.

 • Eneco – Hollandsewind + EcoGas 1 jaar Vast Actie
 • Essent – ZekerheidsGarantie Groene Stroom en Gas 1 jaar
 • Vattenfall – Groen uit Nederland en Gas tot 1 jaar Vast Actie
 • Greenchoice – Windstroom uit Nederland en Gas Vast 3 jaar
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 2 jaar Prijs Zeker
 • Powerpeers – SamenStroom en CO2-gecompenseerd Gas Vast 1 jaar Actie
 • Budget Energie – Modelcontract stroom en gas
 • EnergieFlex – 100% Sociaal Groen Gas en Groene Stroom 1 jaar vast
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Overstappen van energieleverancier, hoe werkt dat?

Vandaag de dag bepaal je zelf waar je jouw gas en licht “inkoopt”. Is jouw energiecontract verlopen, ga je binnenkort ergens anders wonen, of is het gewoon tijd om afscheid te nemen van jouw energieaanbieder? Wacht dan niet langer met overstappen van energieleverancier. Dit kan praktisch eigenlijk altijd. Advies: achterhaal zeker even de voorwaarden van de huidige energieleverancier. Hoe zit het met de opzegtermijn, en is er een boete bij tussentijds opzeggen?

Energieaanbieders vergelijken en overstappen

Vul je gegevens in en maak de overstap online in orde naar energiebedrijven in Alphen aan den Rijn. Wanneer jij een contract hebt afgesloten krijg je de bevestiging binnen van de gekozen leverancier. In deze mail of brief lees jij de overeengekomen kosten en extra regels (denk hierbij aan regiotoeslag, verbruikskosten, energiebelasting, netbeheerkosten, aansluitkosten: ) van het energiecontract. Het beschikbaar stellen van deze info is verplicht, doorgaans binnen 2 weken.

14 dagen bedenktijd

Wanneer jouw bestelling bevestigd wordt, mag jij 14 werkdagen nadenken (bedenktijd). In deze 14 dagen kan je kosteloos en zonder je te hoeven verantwoorden het contract ongeldig verklaren. Onderneem je geen actie? De overstap van energie wordt geactiveerd volgens afspraak.

Opzeggen van oude contract

Dat actuele gas en stroom pakket wordt stopgezet. Doorgaans zal jouw nieuwe aanbieder dit doen. Goed om te weten: stap je over doordat je gaat verhuizen? Bij dit scenario moet je zelf meestal de huidige contracten moet opzeggen.

Doorgeven van meterstanden

Voor een succesvolle overstap wordt gevraagd de actuele meterstanden te sturen aan jouw aanstaande energieleverancier. Dikwijls moet dit iets voor de overstapdatum, hoewel het soms ook uitloopt tot 14 dagen na de gekozen overstapdatum. Jouw toekomstige maatschappij stuurt de standen door naar jouw “oude” leverancier zodat zij een eindafrekening voor jou kunnen opstellen.

Je bent overgestapt van energieaanbieder

Is alles gelukt? Dan wordt alles definitief gemaakt, en zal gas en stroom worden geleverd door de gekozen energiemaatschappij in Alphen aan den Rijn. Het is nog even wachten op een bevestiging met daarbij een indicatie van het termijnbedrag (voorschot). Deze schatting van verbruikskosten mag jij aanpassen. Daarnaast ontvangen jullie jouw persoonlijke eindafrekening van de eerdere energieleverancier. Ga verder naar “DELTA contract“.

Hoe zit het met groene stroom en zonnepanelen?

Duurzame energie is hedendaags een veelbesproken doelstelling. Hierbij kun je denken aan een woning zonder gas en besparen op de CO2 uitstoot. Maar hoe werkt groene energie nou precies? Twee veelbesproken keuzes zijn zon en wind (energie). Veel van de energie-aanbieders hebben dit al geïntegreerd. De leveranciers kopen deze zonnestroom en windenergie zowel bij Nederlandse bedrijven als EU.

Zonnepanelen

Wanneer we het hebben over zonn-energie kun jij kiezen: het kopen van zonnepanelen voor op je eigen huis of specifiek zoeken naar een stroomaanbieder die zonne-energie inkoopt. Zelf stroom opwekken met zonnepanelen is heel interessant. Je hebt de mogelijkheid je eigen stroom af te nemen en natuurlijk de “extra” stroom terugleveren. Dit terugleveren heet “salderen”. Je ontvangt hiervoor een kleine vergoeding in de gemeente Alphen aan den Rijn.

CV-ketel vervangen voor een warmtepomp

De gasgestookte cv-ketel vervangen door warmtepomp is iets wat we meer en meer zien. Door deze producten zal je gasverbruik significant dalen. Wanneer we het hebben over zonne-energie. Deze (hybride) warmtepompen zijn relatief prijzig wanneer je het vergelijk met een Intergas, Atag, AWB, Remeha of Vaillant ketel. De ISDE subsidie kun jij hierop wel toepassen. Zo bereik je een aanmerkelijke besparing op de energierekening. Het warmtenet, Zonneboilers en Pelletkachels kun je ook nog afwegen.

Groene windenergie

In alle provincies vormen windmolens het landschap. Deze windturbines leveren schone windstroom voor woningen in ons land. Niet ieder energiecontract is automatisch aanbieder van groene stroom. De mogelijkheid hierop te selecteren is beschikbaar in onze online energievergelijker. Iets actueels: je eigen (stukje) windmolen aanschaffen in provincie Zuid-Holland.

Besparen energieverbruik

Wil jij duurzaam met elektriciteit bezig zijn? Dan moet je kijken naar jullie elektriciteit consumptie. Wanneer jij jouw persoonlijke energieconsumptie weet te verkleinen zal de besparing groot zijn. In de eerste plaats financieel gezien, maar ook op CO-2 uitstoot. Probeer je te beperkten tot apparaten met een A+ label of LED verlichting. Direct energie besparen in Alphen aan den Rijn

Ga je verhuizen of wil je overstappen van energie? Vergelijk aanbieders van energie in Alphen aan den Rijn en betaal minder voor gas en licht!