Energieleveranciers Purmerland Vergelijk alle energiemaatschappijen en bespaar zo €625 per jaar


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Energieleveranciers in Purmerland vergelijken gaat gemakkelijker dan ooit met onze energievergelijker! Wil jij ook energie vergelijken? Voer de zoekvelden in, en je ziet moeiteloos de goedkoopste energieleverancier voor jouw specifieke situatie. Check alle aantrekkelijke welkomstacties die jij niet via de normale weg bij bedrijven als Anode Energie of Innova Energie kan scoren. Je contract oversluiten naar andere aanbieders gaat gemakkelijk en vlug. Op deze pagina vind jij toepasbare informatie en support ter ondersteuning bij het vergelijken van een voordelige energieaanbieder, hoe je eerlijk kunt vergelijken, wat je moet weten over overstappen, en wat jij kunt doen ten aanzien van groene energie.


Goedkoopste energieleverancier Purmerland

Welke energiemaatschappij moet ik kiezen voor goedkope energie in Purmerland? Goed om te weten: er is niet één energieleverancier te vermelden die de laagste prijzen hanteert. Het is afhankelijk van aspecten als: energieconsumptie en locatie. Ook moet je verder kijken dan alleen de energietarieven. Deze bepalen maar voor een deel de maandelijks energierekeningen. Bekijk maar eens je energie jaarrekening: regiotoeslag, opslag duurzame energie, netbeheerkosten, aansluitkosten, energiebelasting: het telt allemaal mee. Ook bieden de meeste leveranciers een flinke welkomstpremie voor consumenten die overstappen. In de praktijk ligt varieert dit van €130 t/m €235. Andere regio? Begin nu direct met energieleveranciers vergelijken Bennebroek.

Goedkoop stroom en gas afsluiten

Kortom: Het gaat om een behoorlijk complexe calculatie. De rekensom hoef je niet zelf te maken. Dat doet onze gratis energievergelijker. Vandaag nog overstappen naar een goedkoop energiepakket in Purmerland april 2024? Voer allereerst jouw woonplaats in en je geschatte verbruik in. Aansluitend tref jij een tabel met de meest voordelige energiemaatschappijen. Je selecteert simpel de goedkoopste aanbieder van stroom en gas. Oversluiten is binnen enkele minuten doorgevoerd. Tips gebruiken bij het invullen van jullie energieverbruik? Op energieleverancieractie.nl vind jij het stroomverbruik en gasverbruik van voor een aantal situaties.


Omschrijving Gasgebruik
Appartement 800 m³
Tussenwoning 1.250 m³
Hoekwoning 1.475 m³
2 onder 1 kap 1.600 m³
Vrijstaande woning 2.400 m³

Gezinssamenstelling Elektriciteit Gas
1 persoon 1.800 kWh 625 m³
2 bewoners 2.375 kWh 1.025 m³
Familie (1 kind) 2.875 kWh 1.450 m³
2 & 2 kinderen 3.550 kWh 1.775 m³
Gezin + 3 kinderen 4.100 kWh 2.075 m³

Alle aanbieders

Alle populaire maatschappijen vergelijken. Van Engie tot UnitedConsumers.

Een lagere energierekening

Zeg tot ziens tegen een hoge nota. Je bespaart zo €345 per jaar.

A la minute overstappen

Dat doe je dankzij de overstapservice. Je zit geen dag zonder stroom of gas!

Energieprijzen vergelijken in Purmerland

Wil jij ook besparen op stroom en gas? Geïnteresseerd in een goedkoop contract voor jouw energie? Vele consumenten zijn jou al voorgegaan. Dankzij de vergelijker kan men eenvoudig energieprijzen Purmerland vergelijken. Geef je huisnummer en postcode plusenergieverbruik in en zoek probleemloos de goedkoopste leverancier. Meer informatie m.b.t. een bepaalde aanbieder? Selecteer dan de overkoepelende merksite. Ontdek nu de belangrijkste energie aanbiedingen en de hoogste kortingen. Iedereen wil toch profiteren van goedkoop gas en licht.

Overstappen nieuw energiepakket
Hoe kan ik het beste gas en elektriciteit vergelijken? Volg de stappen aan de rechterkant en achterhaal direct de meest geschikte of de goedkoopste energieleverancier voor jullie woning. Lees nu verder over goedkoopste energie in Kattendijke afsluiten.

Hoe kan ik snel gas en stroom vergelijken in Purmerland?

 1. Vul jouw postcode + huisnummer in (Noord-Holland)
 2. Kies het aantal personen in het huishouden, of vul de exacte kWh en M3 in.
 3. Selecteer welke leverancier je nu hebt.
 4. Ga jij voor het vaste of variabele tarief?
 5. Hoe lang wil jij aan het contract vastzitten (1 jaar, 3 jaar, 5 jaar, onbepaalde tijd).
 6. Eventueel kan je groene stroom (uit NL) kiezen.
 7. Klik op de aanbieding van je voorkeur en stap moeiteloos online over.

Populaire energiepakketten in Purmerland april 2024

Nieuwsgierig naar populaire energiecontracten in Purmerland? Onder dit stukje doorzoek jij een ranglijst van standaard pakketten van grote NL energiemaatschappijen als Greenchoice, Eneco, Essent, Vattenfall, Pure Energie + Energiedirect.nl, Budget Energie, Oxxio, ENGIE, Qurrent met een verbruik van 2050 kWh – 4500 kWh stroom en 1050 m3 t/m 2000 m3 gas.

 • Eneco – HollandseWind + AardGas vast 1 jaar
 • Essent – ZekerheidsGarantie Groene Stroom en Gas 1 jaar
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom + Gas tot 1 jaar
 • Greenchoice – Stroom en Gas Groenmix Vast
 • Qurrent – Modelcontract groene stroom en groen gas
 • Powerpeers – SamenStroom en CO2-gecompenseerd Gas Vast 1 jaar Actie
 • Budget Energie – Groene Stroom en Gas Actie 1 jaar Vast
 • EnergieFlex – Modelcontract Groene Stroom en Gas
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Wat moet ik weten over overstappen van energieleverancier?

Vandaag de dag mag je helemaal zelf kiezen bij wie je gas en licht afneemt. Is het einde van de contractperiode in zicht, heb je een nieuwe woning gekocht, of ben je niet blij met je energieaanbieder? Wellicht is het tijd voor overstappen van energieleverancier. Dit kan praktisch eigenlijk altijd. Kijk uit: achterhaal uiteraard de voorwaarden van het energiecontract. Wat is de opzegtermijn, of krijg ik te maken met een boete of opzegvergoeding?

Contracten vergelijken en overstappen

Vul jouw locatie, verbruik en wensen in, en maak de overstap online in orde naar energiebedrijven in Purmerland. Vanaf het punt dat jij een contract hebt afgesloten zal er maar mail / bevestigingsbrief binnenkomen van jullie nieuwe aanbieder. In dit schrijven bekijk jij de overeengekomen kosten en condities (onder andere vastrecht, verbruikskosten, netbeheerkosten, energiebelasting, regiotoeslag: ) van het contract. Dit wordt digitaal en/of per post verstuurd, vaak binnen maximaal 10 werkdagen.

2 weken bedenktijd

Als de bestelling in goede orde binnengekomen is, mag je nog gebruik maken van 2 weken bedenktijd. Gedurende deze dagen kan je kosteloos en zonder je te hoeven verantwoorden het contract ongeldig verklaren. Onderneem je geen actie? Het overstappen van energie wordt geactiveerd volgens afspraak.

Opzeggen van huidige energiecontract

Je actuele gas & licht pakket wordt stopgezet. In de regel doet de nieuwe aanbieder dit. Belangrijk: krijg je een andere huis? Bij dit scenario moet je zelf gewoonlijk het contract opzeggen (online of per brief).

Jouw meterstanden doorgeven

Voor een succesvolle overstap zullen de huidige meterstanden moeten worden gestuurd aan jouw “nieuwe” energieaanbieder. Gewoonlijk dien je dit te doen een paar dagen voor de ingangsdatum, hoewel het soms ook uitloopt tot 15 dagen na de dag van overstappen. De toekomstige maatschappij zal deze gegeven doorzetten naar jouw “oude” energieleverancier zodat de eindafrekening op correcte wijze kan worden opgemaakt.

Overstap is geslaagd

Alle stappen doorlopen? Dan wordt de overstap afgewikkeld, en zal de levering van energie (stroom) beginnen door de gekozen energiemaatschappij in Purmerland. Hiervoor krijg je uiteraard een bevestiging aangevuld met een voorstel van het termijnbedrag (voorschotbedrag). Deze inschatting van kosten kan je altijd verhogen. Voorts krijg jij een overzicht + eindafrekening van je voormalige energieleverancier. Ga verder naar “stroom van E.ON“.

Groene stroom en zonnepanelen, hoe zit dat?

Duurzame energie is tegenwoordig een hot topic. Denk aan je huis gasvrij verwarmen en besparen op de CO2 uitstoot. Hoe kan ik groene energie gebruiken? De 2 meest toegepaste opties zijn zonnestroom en windenergie. Veel van de aanbieders van energie hebben dit al geïntegreerd. De bedrijven kopen deze windenergie en zonne-energie vaak bij buitenlandse bedrijven.

Zonnepanelen

Wanneer we het hebben over zonn-energie kun jij kiezen: investeren in zonnepanelen voor op het dak of specifiek zoeken naar een energie aanbieder die zelf zonne-energie levert. Je eigen stroom genereren met zonnepanelen is heel interessant. Je hebt de mogelijkheid je eigen stroom af te nemen en natuurlijk je teveel opgewekte stroom terugleveren aan het net. Ook wel bekend als salderen. Je krijgt daarvoor terugleververgoeding in de gemeente Landsmeer.

CV vervangen door Warmtepomp

De “ouderwetse” cv-ketel vervangen door warmtepomp is sterk in opkomst. Zodoende verbruik je nauwelijks tot geen gas meer. Aan de andere kant verbruikt zo’n systeem wel stroom. Hybride warmtepompen zijn niet goedkoop in vergelijking met Remeha, Atag, Nefit, Vaillant of Intergas ketel. De landelijke ISDE subsidie maakt het wel aantrekkelijk. Je kunt flink besparen op de energierekening. Infraroodpanelen, Het warmtenet en Zonneboilers kunnen ook uitkomst bieden.

Windenergie

Door heel Nederland vormen windmolens het landschap. Windturbines genereren volledig groene windstroom aan de Nederlandse huishoudens. Niet elke aanbieder werkt met deze vorm van groene stroom. Extra info hierover kan je bekijken in de energievergelijker. Wat ook in opkomst is: collectief een windmolen laten plaatsen in provincie Noord-Holland.

Besparen op je verbruik

Streef jij naar een duurzame aardbol? Het eerste wat je kunt doen is minder elektriciteit verbruiken. In het geval jij jouw persoonlijke energieconsumptie vermindert kan dat al flink schelen. En dan hebben we het niet alleen over de energierekening, maar ook aan het feit dat je minder CO-2 uitstoot. Ga zoveel mogelijk voor apparaten met een A+ label of energiezuinige LED verlichting. Tijd voor actie: nu energie besparen in Purmerland

Nieuwbouwwoning, verhuizen of overstappen naar een nieuw energiebedrijf? Vergelijk energiepakketten in Purmerland en bezuinig op gas en licht!